Új hozzászólás Aktív témák

• the dealer

tag

válasz J.J. András #36878 üzenetére

"550-es FSB mekkora Vcore mellett ment ?"
    Nem vagyok még otthon a témában, szóval vcore alatt nem tudom pontosan melyik feszültséget érted. Nem tesztelgettem milyen kisebb feszeket kell állítanom a bizonyos dolgokhoz, de annyit észrevettem, hogy MCH +0.25V és FSB +0.25V valamint CPU 1,406V RAM 1:1 5-5-5-15 +3.0V mellett instabil a rendszer 550*7.5-ön, akármennyire futnak a tesztek. Tesztek alatt több óra prime sok óra memtest és 40 perc intel burn tesztet értek. Az instabilitást meg ott veszem észre, hogy elég sokszor összeomlott a firefox videónézegetős pluginja meg volt 1-2 kék halálom.

"Performance mennyi ? Turbo be van kapcsolva ?"
    Ezeket se tudom micsodák, de minden ilyen automata tuningolós cucc ki van nálam kapcsolva. Performancera talán legközelebbi amit találtam az a "performance enhance" aminek a legkisebb változata a standard és az is van beállítva.

7x550 vs 8x525 között talán ugyan annyinak tűnik a gépem sebessége. Amivel tudtam tesztelni az a 3Dmark05 két darab CPU tesztje -jobbat nem találtam, mást meg nem ajánlottak itt :DDD-
    Eléggé random dobálja a pontokat a program. Például első tesztnél kapok 19k-t másodiknál 20k-t, ha gyorsan harmadszorra is lefuttatom, akkor kapok majdnem 21k pontot. Viszont a 7x500-nál szerintem észrevehető a pontszámcsökkenés így is.

Tehát összegezve;
    -550x7 kevés teljesítmény (szerintem, amennyire le tudtam szűrni a 3Dmark05 CPU tesztjéből)
    -550x7.5 beállítás mellett pedig instabilitási gondok. (560-at egyáltalán nem bírta, egyből hibát írt ki a prime és az ibt is)

Most a kezdetleges beállításaimon próbálgatok csiszolni.
    8*525 1:1 5-5-4-14
    Ami elsőre fixnek tűnik, hogy 8x525-öt 1,406V-on tud menni a procim. Ez alatti feszen fél órán belül hibát észlel a prime. Furcsa mód az intel burn testnél ha 10 darab tesztet állítok be maximumon, ami több mint fél óra, úgy tűnik sokkal jobban meghajtja a procim (melegségből ítélve) mégse dob ki hibával a prime viszont igen és ezt már kétszer tapasztaltam.
    Az MCH +0.25V és FSB +0.25V-ből mind a kettőből levettem 0.05V-ot. Egyelőre így is stabilnak tűnik a rendszer. Még meg fogom őket próbálni csökkenteni. (+0.25V volt mind a kettőnél a kiinduló pont, mert azt olvastam, hogy 400+ FSB fölött már +0.2V kell.)
    Aztán ha megvan ennek a két feszültségnek a legkisebb értéke, akkor majd megnézem a memóriám időzítésein tudok-e finomítani.
    Valamint még ki fogom próbálni, hogy kevesebb feszen mint +0.25V megy-e az 560-as FSB. Hátha a túl nagy FSB és feszültség túlmelegítette.

szerk.:
    Most beépítettem a cuccaimat a gépházba, eddig egy földrajz atlaszon voltak.
    Sajnos sokkal jobban melegszik a rendszer mint azt gondoltam. Prime alatt 71 és 69 fokra melegszenek fel a magok.

[ Szerkesztve ]

Real life is just a hobby.

Új hozzászólás Aktív témák