- Úgy fest, hogy NVIDIA Blackwellből lesz Galax HOF VGA is
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Nem támogatja a Reflexet más cég képgenerálójával az NVIDIA
- GeForce RTX 5080 kártyák kvartettje a Manli szájíze szerint
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- E-book olvasók
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fujifilm X
- UHD filmek lejátszása
Új hozzászólás Aktív témák
-
lipi67
nagyúr
Bagira-Kicsipapucs procija [nálam]
Mivel kb semmit se tettem, csak a procit a lapba és 1-2 pici beállítás és a 0,896V meg is döntve..Jó lesz ez!!!
Saja ilyenkor hétvégén apa vagyok, majd hétfőtől ismerkedem vele, s jönnek a tesztek.Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
lipi67
nagyúr
Azt az én cruciáljaim verik [link], de a Te Cruciljaid..nagyon tetszenek!!!! Az enyémek nem tudnak (szerintem, nem próbáltam) 1260-at 1:1-ben..
, igaz 2x2 gigás modulok[ Szerkesztve ]
Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
-
lipi67
nagyúr
Te!
Milyen ramjaid vannak Neked amik szinkronban bírták a 630-as FSB-t? Látom, crucial, de úgy értem, válogattad őket, vagy egyszerűen belefutottál?Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
sz.j
nagyúr
válasz lipi67 #36595 üzenetére
"... A p45 miatt aggódom kicsit. P35-ben elvileg kevesebb fesz kéne neki, de ezzel meg nagyobb órajel érhető el (elvileg)...."
Szerintem felesleges aggódnod, mert pl. nálam az EP45-UD3R lapban minden frekin sokkal kisebb fesz kellett mint a P35-DS4 lapnál.
De úgy is fogalmazhatok, hogy ugyanazon a feszen az EP45-UD3R-ben magasabb freki érhető el mint P35-DS4-ben (legalábbis nálam ez volt).
Íme (1-es és a 3-as táblázat)[ Szerkesztve ]
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
lipi67
nagyúr
Erről tudok, holnap hozza a postás..
Nem tudom, hogy azóta valami változás történt e vele, remélem, hogy nem.
Szeretnék majd jó eredményt csinálni vele, sőt..nagyon jót.
A p45 miatt aggódom kicsit. P35-ben elvileg kevesebb fesz kéne neki, de ezzel meg nagyobb órajel érhető el (elvileg). Ramjaim nincsennek amik 600-as FSB-t tudnának 1:1-ben, de Szombathelyről igértek Team Xtreem ramokat. Hamarosan meglátjuk..
Sztem hétfőn kezdem tesztelgetni.Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
lipi67
nagyúr
válasz sinya85 #36592 üzenetére
S sz.j procijánál van itt jobb?
Nekem a cél 1,1V alatt 4GHz.
S határ..a csillagos égLoad feszen 1,216-on 4,5GHz ..stb..-ezt szeretném, vagy elérni vagy túlszárnyalni.
Mivel rammal nem tudom majd a lépéstz tartani (keresgélek most 1:1-ben 1200körüli ramokat), a végét valószínüleg nem tudom majd meg..[ Szerkesztve ]
Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
lipi67
nagyúr
válasz sinya85 #36590 üzenetére
Köszi!
Azért kérdem, mert érdekelne, hogy itt mi a csúcs 8400-es /8500-as proci a topikban.
Melyik megy a legkisebb fesz mellett 4GHz-et, és 4,5-öt.
Ha tudsz valamit mondani, megköszönném.Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
lipi67
nagyúr
válasz sinya85 #36555 üzenetére
Mi????? Mi megy 650-es FSB.n. Elírtad..
#36561) sinya85 nekem meg 566-on.
(650-es FSB-n 6Ghz felett lennél, s a ramok meg szinkronban 1300-on..----ez vicc.
566-on is majd 5,4GHz ez is vicc, ramok meg szinkronban 1132-n. Amit tudhatnak de nem szinkronban, inkább egy 2,4-es (CpuZ 5:6) visszaosztás és CL5-ben tRD 10-en vagy felette.Vagy én értettelek félre?
Légyszi válaszolj mert érdekelne..köszi
[ Szerkesztve ]
-
Töki bácsi
aktív tag
válasz Maestr0 #36585 üzenetére
Szerintem is inkább ez a játék hibája lenne, mint a konfigé. Nekem E8200 van (igaz 3,6GHz-en ketyeg) HD6850OC-vel és a Battlefield 3 sem akad. Még elég új kiadás az MW3, ilyenkor a legtöbb játék tele van elvarratlan szálakkal. Nekem a Black Ops több hónapig volt játszhatatlan, mire kijött egy normális patch hozzá.
osu-no seishin
-
Maestr0
tag
válasz sinya85 #36584 üzenetére
Köszi a választ! Nem értek én ennyire ehhez a témához, úgyhogy a proci húzást hagyjuk A többit megpróbálom.
Közben keresgéltem google-ben vmi megoldást, találtam is egy ilyet:
"Dear comunity,
My problem presents as following.
The game works flawless for me, 60 steady fps 99% of the time. It's just, after few map changes (betwee 3-10) the game suddenly becomes unplayable, and by unplayable i mean 5-10 fps and i'm forced to exit the game and restart it.
I have Windows 7 64 (which i just did a fresh install 2 weeks ago), E8500, Gigabyte 6850 OC, 4gb corsair dominators, rest is irrelevant. My Modern Warfare 3 is legit.
Also i have major lag in menu's. But this issue occurs only the first 1-2 seconds when i enter the menu and each time a game starts (where i select my class) after that it's flawless."
Mintha én írtam volna ugyanezek a tünetek, szóról szóra, kivétel nélkül, nem több,nem kevesebb. (csak érdekességképpen másoltam be)
-
sinya85
senior tag
-
Maestr0
tag
Üdv!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
PC-m: processzor: Intel Core 2Duo E8500 3,17GHz
RAM: 4GB
VGA: nVidia GeForce 9600GTModern warfare 3-mal mikor játszok/játszottam úgy körülbelül 1-1,5 óra után elkezd laggolni a játék (screenlag, darabos mozgás, annyira hogy játszhatatlan). Ha ekkor pihentetem a gépet (kikapcsolom 1 órára) akkor utána 1-1,5 óráig megint tudok lagmentesen játszani, majd megint jön a screenlag.
úgy gondoltam, hogy a gépem gyengepontja a 4éves videókártyám,amelyik nem túl acélos, így vettem tegnap egy ATI Radeon HD6850-et... Gondoltam, hogy probléma megoldva, de nem, ugyanúgy előjött a screenlag, sőt még lassabban is töltött be a játék mint az új kártya előtt.
Mi lehet a gond illetve ti mit csinálnátok? a PC-m melyik része miatt van ez?Én a processzorra gondolnék, hogy nem elég bika hozzá. Virusok stb. nincs a gépen, mert 1 hete volt windows7 reinstall, ezt a gépet csak játékra használom, semmi felesleges dolog nincs rajta.
Nagyon örülnék valami hasznos infonak
-
zolynet
veterán
válasz Sziszifeca #36581 üzenetére
3-4k nem pénz érte és utána 45-50fok lesz, sztem megéri
Life is too short to stay stock!
-
Sziszifeca
őstag
És Gyári hűtővel E8400-at Load-ban max 70-72fok belefér? (Prime)
Vagy érdemes akkor venni rá egy jobb hűtőt? AC Freezer 7 pro?>>Youtube/Sziszifeca<<
-
BioNiCMaN
addikt
válasz Sziszifeca #36579 üzenetére
Szerintem simán.
Egyetértenék veled, de akkor mind a ketten tévednénk.
-
Sziszifeca
őstag
E8400-nál idle és load terhelésnél lehet 5-6 fok különbség a magok között?
>>Youtube/Sziszifeca<<
-
belinho
senior tag
válasz Gery15 #36574 üzenetére
Hát akkor ha ennyire nem bírja akkor tényleg az a vége a procinak.
Egy próbát megér variálni a latch és szorzó kombinációjával.
Nálam az e8500-as C0-ás minden fesz normalon megy 3.6ghz-et a 3.16ghz-hez képest, látod ez is csak 400mhz plusz az alaphoz képest a 4ghz már csak 1.3625v-on stabil.
Most 3.8-on használom 1.29375v-tal 8x475fsb mellett, a többi fesz minden normalon, csak a ram kap 2v-ot.
Amit még megpróbálnék a 400-as latch és 2.66d ahogy írtad ezen stabil, a memóknak adni 2v-ot és így megnézni meddig megy, bár itt meg a memó nem fogja bírni 1100 fölött, de egy próbát megér. -
Sziszifeca
őstag
Sziasztok!
Arctic Cooling Freezer 7 Pro venti E8400-hoz mennyire elég? Tuning lenne, bár nem brutál módon.
>>Youtube/Sziszifeca<<
-
Gery15
addikt
válasz belinho #36573 üzenetére
Többet is adtam neki 1,3v-ig mentem, de nekem ennyit nem ér meg az a kis plusz a 3,2GHz-es képest... ami megy 1,040v-on és akkor 3,4GHz-hez meg már 1,3-v kell... kizár dolognak tartom. Ha meg igen akkor hagyom a francba az egészet plusz hő meg fogyasztás a 'szinte' semmiért.
Az egész rendszer instabil egyébként... reggel 405-ös fsb-ről indítottam a gépet faterom csak netezgetett és folyton fagyott a gép, összeomlott a rendszer stb. Ekkor minden fesz normalon volt, fsb 405-ön szerintem a latch kínlódik...
Nem lehetséges egy olyan, hogy 3,2GHz-es beállítás is úgy van, hogy a latch itt már 400-on van és 2.66d így tudom a rammal szinkronba tenni 1066mhz-re esetleg 400-as fsb fölött is 400-as latchal kellene nyomnom? 400-as fsb fölött nem bírja latch 333-ba. Jah és a prime szépen megy semmi hibát nem dob.[ Szerkesztve ]
HyperX
-
-
Gery15
addikt
440-es fsb-ig nézegettem prime-mal ilyen 10perces cuccal hát bírta végig így gondoltam, hogy játszok 17perc után dobott ki az asztalra, hogy a működés leállt gondolom az északinak kell egy kis plusz fesz megnézem mit mond 1,14v-ra.
HyperX
-
Gery15
addikt
válasz belinho #36567 üzenetére
Ki fogom próbálni majd később, de most nem érák rá. Csak annyit, hogy fájt egy kicsit a user error megnevezés ugyan is... nem csak blend-el próbáltam, hanem smalltft-el is és ugyan úgy fut 1óráig vagy akár több ideig is szóval nem értem... kapott már ez 1,25v-ot akkor is semmi... 4GHz-en is képes futni, de nem stabilan és ott sem kap sokkal több feszt 1,264-et asszem, de itt is kékhalál az eredmény és több cpu vcore-ral is ugyan ez. Nem értem, hogy hova emeljek már több feszt. De 3DMark06, Vantage, 11 ott is lefut. A 400-as fsb az beton stabil. 3,2GHz-en memók 1:1-be 10066MHz-en és CPU Vcore:1,040v terhelve és így megy kb amióta meg van sehol sem fagy, hibátlanul működik a gép.
Performance Enchance 3,2GHz-et bírja Turbon, de 3,6-on már instabil így marad a standard, de hát látod így sem jó. PCI freki alap, hogy 100-on van.sz.j: Megnézem majd.
[ Szerkesztve ]
HyperX
-
belinho
senior tag
válasz Gery15 #36565 üzenetére
Hát jól megkínoztad szegény C0-ást, nem csoda, hogy kékez a rendszer, 2,66ghz-ről 3,6ghz és még alulfeszelsz is tipikus user error beállítások, a prime blend futhat órákig, mivel a memót kínozza, az meg mivel 1066-os 900-on jó hogy nem hibázik. A smalltft-vel tudod a procit tesztelni, na ha arra ráindítasz ezekkel a beállításokkal azonnal ráveri a kékhalált a rendszerre az biztos. A kékhalált a proci kevés fesze miatt kapod, hiába adsz a ramnak meg az mch-nak több feszt, nem ott a hiba.
A következőket állítsd be:
A latch maradjon 333, a szorzó 2b, az fsb 400 legyen, a szorzó 8,pci freki 100, performance enchance standard és minden feszt állíts be normalra.
Elméletileg ezt bírnia kell a rendszernek, ha szirénázik a lap akkor latch 400, a szorzó meg 2d.
Prime small tft teszt indít, ha 10 perc stabil akkor már jó.
Kezdd el emelni az fsb-t, egyszerre csak 5-öt(405, 410), prime small tft-vel teszteld, mikor majd kéket kapsz vagy hibázik a prime, akkor kell elkezdeni emelni a cpu vcore-t de azt is lépésenként 1.225 az alapfesz biosban, aztán a következő 1.275, addig amíg stabil nem lesz, és így tovább.
Hosszas munka, de valamit valamiért
A többi fesz legyen normalon. Elméletileg a memóknak is elég a normal 1.8v mivel cl6-osak. De ha a prime blend tesztje hibázik akkor kevés a fesz a memóknak.
Jó szórakozást, aztán számolj be meddig jutottál. -
sz.j
nagyúr
válasz Gery15 #36565 üzenetére
Esetleg nézd meg ezt, hátha találsz valami ötletet.
Szerintem ezeknél próbálkozz (föleg a Skew-eknél és az MCH Reference (GTL ref) ):
1.
Advenced Clock Control-nál
- CPU Clock Drive .................. [800mV]
- PCI Express Clock Drive........ [900mV]
Ha a bios visszaáll alapra, akkor 700-ról állítsuk vissza ezeket az értékeket- CPU Clock Skew [0ps]
- MCH Clock Skew [0ps]
Magas órajelű memóriáknál, ill. 2GB-os moduloknál, valamint ha instabil a rendszer, akkor a Clock Skew-el lehetkísérletezni 50-150ps között2.
MCH Reference (GTL ref) ...... 0.72V-0,74V
Tuningnál kísérletezni kell vele. Nagyon kényes a beállított értékre!De én a helyedben először levenném a szorzót 6-ra és megnézném, hogy ekkor meddig lehet emelni az fsb-t stabilan.
[ Szerkesztve ]
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
Gery15
addikt
válasz belinho #36563 üzenetére
Na így néz ki a dolog.
FSB:450 8-as szorzó
CPU Vcore: 1,19375v, ha többet adok neki akkor is kékhalál van.
CPU Terminaton:1,200v
CPU Reference: 0,760v
CPU Reference 2 :0,800v
MCH Core:1,260v Szintén, ha több akkor is, ha kevesebb akkor is.
MCH Reference: 0,760v
MCH/DRAM Reference:0,900v
ICH Core:1,10v
ICH I/O:1,50v
DRAM Voltage:1,800v Próbáltam már 2,0v-on is akkor is kékhalál.
DRAM Termination:0,900v
Channel A Reference: 0,900v
Channel B Reference: 0,900v(G)MCH Freyuency Latch: 333 2.00B így 900mhz-en van így kicsit hamarabb kapok kéket és nem fut le a 3DMark11, ha át teszem 400-re és 2.00D-vel osztom fel akkor már lefut a 3DMark11, de így is kéket kapok később játékok alatt. Az érdekes az, hogy a prime blend része fut akár 1 óra hosszáig vagy tovább is, de ott semmi hiba sincs. Egyszer csak fogja magát játék alatt és kékhalál.
A memók 2x2GB Kingmax 1066MHz CL6-os.[ Szerkesztve ]
HyperX
-
sz.j
nagyúr
válasz sinya85 #36551 üzenetére
Nana, azért ezzel az "adj neki 1.4et"-el giga lapnál vigyázzunk, mert eléggé finnyás a GMCH (nb) a feszekre.
Én inkább azt javaslom, hogy Normal-tól kezdve próbálja végig, melyik fesz az ami jó neki
(Nekem P35-DS4 lappal 584fsb-nél a Normal állás (kb. 1,25V) volt a nyerő. De szinte sosem kellet feljebb mennem + 0,1V-nál 2×1GB-os memokat használva. Mert ugye ez is számít.)
Bár azt is meg kell, hogy említsem, hogy az fsb emelésekor, Normal állásban, a lap sajna emeli a GMCH feszt.[ Szerkesztve ]
-
-
Gery15
addikt
Északinak mennyit érdemes adni max 24/7-re?
HyperX
-
.zSoLTi.
senior tag
Üdv mindenkinek!
Olyan kérdésem lenne tuning ügyén hogy szeretném elérni a stabil 4Ghz-t. Jelenleg 3.6Ghz-n stabil a gép minden alap feszen manual modban van. De ezen feljebb már fagyi van, meg becsikozodás stb. Mit kell a biosba feltétlen feszegetnem hogy elérjek valamit? A gép: GB GA-EP35 DS3, E8400, Kingstone Hyperx 2*2kit 1066. -
raus
aktív tag
válasz Hachiko95 #36532 üzenetére
Nezd meg a ramjaid nevleges feszültseget. Gondolom ra van irva a matricara, vagy a gyarto weboldalan megtalalod. De szerintem az 1.8V az keves neki föleg ha huzod. Szinkronban tehat most nalad 417x2=834MHz-hez talan eleg de inkabb a 2.0V. 1066-on lehet hogy kell neki a 2.2V is. A Kingston 1066-osnak peldaul kimondottan 2.2V kell. Eszaki hidnak is kell talan adni picit. De a P43 az nem egy tuningbajnok. Lehet hogy ez a vege.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Hachiko95 #36542 üzenetére
VCore-t visszaveheted, szentem menni fog neki kevesebbel is a 3,75GHz. RAM-oknak nem lesz gond a 2V, mivel szabvány szerint 1.8 - 2.1V a default fesz 1066MHz-hez, szal 1100MHz-hez teljesen jó lesz ez a VDimm.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
nagyúr
válasz Hachiko95 #36538 üzenetére
Ok, akkor teszteld ki ezen a feszen és órajelen a CPU-t, és ha stabil, akkor feszeld meg kicsit a RAM-okat, és nézd meg, mekkora VDimm-mel mennek stabilan 1100MHz-en. Lehet, hogy kelleni fog nekik 2-2,1V is - ez attól is függ, mekkora a deszka VDimm dropja.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Hachiko95
aktív tag
Most kipróbáltam a Blend tesztet mégegyszer és az egyik folyamat el se indul vagyis rögtön kiírja a hibát meg szerintem a másiknál is ez lesz egy idő múlva.
-
belinho
senior tag
válasz Biga123 #36528 üzenetére
Nem érted te sem!
Ven egy e8500-as proci.
Alapfeszen bírja a 9x400-at ami 3.6ghz
Gyorsítani akarsz rajta de nem a szorzót emeled, hanem az fsb-t, mivel így több adatot tud szállítani a rendszerbusz, s ezzel gyorsabb lesz.
Beállítod a 8x450-et ami szintén 3.6ghz, viszont a procid sajnos gyenge és nem bírja a magasabb fsb-t alapfeszen már 8x425-ön elhasal ezért az fsb növelése miatt emelned kell a cpu vcore-t.
Láthatod ugyanazon az órajelen megy mégis több vcore kellett a magasabb fsb miatt. -
nagyúr
válasz Hachiko95 #36536 üzenetére
Giga lapoknál 2.00-s szorzó BIOS-ban. Amíg a proci végét keresed, hagyhatod a RAM-okat szinkronban (417-es FSB-n így 834MHz-en fognak futni, ami nyilván nem probléma az 1066-os kitnek), aztán, ha megvan a stabil CPU freki, ráérsz hozzálőni a RAM-okat órajel, késleltetés, VDimm terén.
Szal, ha a fentieknek megfelelően a RAM-ot kizártad, SmallFFT-t futtass, és ha elbukik a teszt, akkor emelj VCore-t.
A 417-es FSB-t stabilan tudja a lap? Kitesztelted alacsony CPU-szorzóval?Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Hachiko95
aktív tag
Sziasztok van egy e8400-em most 9x417 van (419 Fsb-nél nem bír többet az alaplap miatt). A Prime95 alatt azt irta ki hogy: Rounding was 0.5, expected less than 0.4. Gondolom valamit ram hiba lehet. Talán többet kéne adnom a ramoknak 1.8v-nál? (Kingmax 4x1gb 1066mhz)
[ Szerkesztve ]
-
Biga123
addikt
válasz belinho #36527 üzenetére
Tehát akkor nem a magas FSB miatt kellett a több fesz hanem mert magasabb órajelen járt a proci (a magasabb szorzó miatt) nem ?
Szal akkor nem kell magasabb Vcore ha ua órajelen megy a procc, hiába magasabb az FSB ..szvsz..én sinya85 mellett vagyok..
[ Szerkesztve ]
---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
belinho
senior tag
válasz sinya85 #36526 üzenetére
Jól írta, csak nem jól értelmezed.
A 6x500 (3ghz)-hoz elég volt valamennyi fesz, a 8x500(4ghz) több fesz kellett a nagyobb szorzó miatt, és mivel továbbra is maradt a magas fsb nagyobb szorzó mellett, ezért kellett a kakaó.
Nálam is ez volt a helyzet 9x400 és 8x450 esetén. -
-
raus
aktív tag
válasz sinya85 #36524 üzenetére
A Vcore értéke persze hogy meghatározó az FSB és a nyers órajel esetén is. De nem csak az a döntő és ez azért nem így működik.
Attól függ melyik irányba tuningolsz. Van aki a max FSB-t célozza meg, van aki meg a max órajelet. A korrekt FSB tuning úgy kezdődik hogy leviszed a szorzót minimumra, az E8500 esetében 6-osra. Adsz az északi hídnak annyi feszt amivel kb működnie kell, nálam egy 1.20V-tal kezdtem te végül 1.32V kellett neki a full stabilitáshoz(valszeg a 4x1GB ram miatt is)majd elkezded emelni az FSB-t, próbálva a ramot hozzáosztani úgy hogy az ne legyen tuningolva a gyári órajala fölé tehát ne ram hibájából ne jöjjön össze. Persze az FSB növelésével emelni kell a Vcore-t is és a Vcore növelésével változtatni kell az FSB VTT-t is. Ez procitól függ. Vannak procik amik magas VTT-t klérenk és vannak amik alacsonyat. Azt is észrevettem hogy egy bizonyos órajelig elvannak alacsony VTT-n majd átlépve egy küszöböt tolni kell nekik rendesen de csak a megengedett biztonságos tartományig ami olyan 1.36V 24/7-ben. Az én esetemben megcéloztam az 500-as FSB-t olyan 1.256V Vcore és 1.24V VTT mellett a 6x500 össze is jött. Ekkor emeltem a szorzót 8-ra mert 4GHz-et szerettem volna (8x500=4000) De mivel emelkedik a proci nyers órajele ezért értelemszerűen több Vcore-t igényel legalábbis itt mivel magas FSB is társul hozzá. Muszáj volt emelnem mert nem akart betölteni a winfos. Így 1.272V Vcore kellett végül a stabilitáshoz de ehhez meg kellett emelnem a VTT-t 1.3V-ra mert nem volt stabil. Nálam így működött a dolog.4GHz-et össze lehet hozni 421x9,5-lel is meg 8x500-zal is. De 500-as FSB-n jobban hasít a gép mivel az FSB az a busz ahol a memóriacímzés és a parancsok is közlekednek. Ezt az AIDA64 sebességtesztjében jól le lehet mérni.
A tiéd valószínű újabb proci, a fiam E8500-a 3éves 1.25V-os VID-del meg szerintem a P45 sem fekszik neki.
[ Szerkesztve ]
-
raus
aktív tag
8x500, RAM 1:1 500MHz, 5-5-5-15-CR2, PLVL 10, 2.2V
1.272V Vcore LLC-vel, 1.3V VTT, 1.32V NB stabilnak tűnik Linx-ben.
A NB mivel nem méri az alaplap így kézrátétellel ítélve olyan 50 fokos lehet. Prime95 small FFT-vel 67fok max. -
raus
aktív tag
válasz sinya85 #36520 üzenetére
Jó, de nekem az 500-as FSB a kiindulópont egy E8500-zal. 8-as feletti szorzónál már túl magas Vcore-t kérne amit nem szeretnék mert csak egy Zalmi CNPS-9700 hűti.
Most 1.272V Vcore mellett 8x500-on Linx-elem 2GB-tal és beáll 71-72 fokra (RealTemp) max 75fok. Játékban úgysem megy 60fok fölé és így mehet 24/7-ben.
Nem rossz ez a P45 de ugyanezeket tudta 1.256V Vcore mellett 1.2V VTT-vel és 1.33V NB mellett az X48. Talán duóhoz jobb az X48. Szívesen kipróbálnám a Q9650-emet ebben a lapban de nem akarom a fiam gépét szétszedni most.[ Szerkesztve ]
-
peti_s
addikt
válasz belinho #36517 üzenetére
4 GHz, és 1,36 V mellett arra számíts, hogy rendesen meg fog nőni. Ugyanis, ha fixálod a CPU feszültségét, nem fogja visszavenni azt terhelés nélkül sem. Tehát, az idle fogyasztásod az imént linkelt adatokból kiderül, hogy 15 Watt-tal több lesz. Ha terheled a CPU-t, ez a különbség csak nagyobb lesz.
-
sinya85
senior tag
nekem is ilyen deszkábanmegy az e8500 4000-ren
cpu voltage emelés " nálam 1.17v de ez procinként más"
cpu pll voltage 1.5
fsb terminatiion voltage 1.3
nb voltage 1.24 "500 fsb felett már igen csak kéri a + feszt"
load-line calibration - disabled
pci frekvencia 100ra fixálvaamugy 650es fsbvel is használtam a lapot birnia kell
ஜ۩۞۩ஜ
-
raus
aktív tag
Sziasztok!
A fiam gépét akarnám kicsit megrángatni.
ASUS P5Q Deluxe (iP45 + ICH10R) BIOS 2301
E8500 VID: 1.25V
4x1GB Kingston HyperX DDR2-1066MHz
Win7 64bitAz E8500 és a ramok nálam X48-as lapban(P5E Deluxe) 1.256V Vcore mellett mentek 8*500-on 1:1-es ramokkal DDR-1000(500MHz).
Csak a lapot vettük meg újan. Ma kezdtem el vele foglalkozni es 9.5x400 megvan már épp most prájmolom small FFT-vel.
Jelenlegi beállítás:
9.5x400_3.8GHz Speed step, C1 satöbbi disabled
Vcore: 1.32V winben, LLC disabled!
RAM: 1066(533Mhz) 5-5-5-15-CR2-őn 3:4-ben osztva 2.2V-on, az FSB Strap autón, Performace Level 7
NB: 1.2V
FSB VTT: 1.2V
GTL-ek mind autón
spread spectrumok disabled
a többi autónMar a 420x9.5 sem stabil LLC-vel 1.264V-on, de a 6x500-at sem tudom összehozni. Próbáltam csak két RAM modullal hátha a 4db modul fogja vissza a tuningot de nem segít. Nem hiszem el hogy a P45 FSB Wall-ja egy duoval 400MHz lenne!!!
Segítsetek merre induljak el? Teljesen új nekem a P45, X48-on pillanatok alatt összehoztam volna már.[ Szerkesztve ]
-
belinho
senior tag
Üdv!
Valaki kimérte-e már, esetleg megtudná-e mondani nagyjából mennyivel eszik többet egy e8xxx-es proci 1.3625vid mellett az alap 1.225-höz képest?
-
tasakos
tag
Köszönöm a segítséget, átnézek oda.
BFBC2 nick: Tasi Hun
-
tasakos
tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy megtuningoltam, a E8400-as(C0) (vid: 1.212) procimat egy Asus P5k-EPU-SE nevű lapban, 3450 Mhz-re, 1.31v-os fesszel atomstabil órákig ment linx alatt is, játékok alatt is, de valahogy érezni rajta, mármint a rendszeren, hogy nem stabil, és furi dolgokat művel a win is alatta. a ramoknak is adtam + feszt , 1.8-1.9v-ra bár azokat visszaosztottam, szval most 800mhz alatt mennek, nem hiszem, hogy azok okoznák a furcsaságokat. Lehet kevés lenne ez a fesz is neki? jelenleg 382*9-es szorzóval megy a gép. Ha valaki tudna segíteni megköszönném.
BFBC2 nick: Tasi Hun
-
peti_s
addikt
-
zolynet
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Milyen autót vegyek?
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Honor Magic V2 - origami
- iPhone topik
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Lightyear - befektetési app
- E-book olvasók
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest