- Úgy fest, hogy NVIDIA Blackwellből lesz Galax HOF VGA is
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Nem támogatja a Reflexet más cég képgenerálójával az NVIDIA
- GeForce RTX 5080 kártyák kvartettje a Manli szájíze szerint
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Mindent visz: A GeForce RTX 5080 tesztje
- 3D nyomtatás
Új hozzászólás Aktív témák
-
AusWolf
őstag
Hozzátenném, hogy a gyári coolerrel hajtom, amivel az Everest szerint alap 3 GHz-en 60 fokosak a magok. Egyébként lehet, hogy bírja a 3,6-ot alapfeszen is, csak az alaplap visszaveszi boot előtt.
Mod: Ha nem kell pluszban költeni, és még átvételi gondok sincsenek, akkor természetesen megéri.
[ Szerkesztve ]
Az önvezető autó olyan, mint az önmegivó sör.
-
Curse
tag
válasz AusWolf #10795 üzenetére
Micsoda?Hát annyin megy az én e6750-esem is.Nem létezik hogy annyira szart fogtál ki.Az előbb itt a topicban meg ilyen 4,7ghz-es órajelekről lehetett olvasgatni különböző linkeken ráadásul léggel a 8400-asnál.Ekkora lenne a skálázódás közöttük?hm...
Szerintem átlagosat fogtam ki csak ebben a lapban megy ennyit(P5K-SE)P5K-PRO-ban szerintem menne 3,8-at is.A konfigomból meg csak az alaplapot cserélem le a procit eg a memókat mert munkatársam megveszi jó áron alig kell költenem pluszba.Akkor meg miért is ne?
[ Szerkesztve ]
-
AusWolf
őstag
"4000-et ki lehet sajtolni mindkettőből nem?"
Az én E8400-am a 3600-at is csak feszemelésel bírja, tehát nem biztos. Kell hozzá egy kalap szerencse, vagy valaki, aki tudja, hogy melyik darabot érdemes tuningolásra venni.
Mod: Most nézem, E6750-ed van. Ha jól tuningolható, akkor szerintem ne cseréld le. Annyival nem rosszabb, hogy érdemes legyen vacakolni vele.
[ Szerkesztve ]
-
Curse
tag
Sziasztok.Melyiket érdemesebb megvenni a 8200 vagy 8400-at?Húzni akarom de 4000-et ki lehet sajtolni mindkettőből nem?Játék alá meg elég lesz az a 4 ghz bár...a fene tudja az új ati kártyát is meg kéne venni majd ahhoz meg lehet jobb lenne minél magasabb proc órajelet párosítani.Szerintetek?
-
Gerisz
addikt
Sziasztok!
26.000 körül milyen lapot érdemes venni E8400 alá?
Egy pici tuning is lenne (mi másért is venném)[ Szerkesztve ]
-
subaruwrc
félisten
-
NDavid21
csendes tag
-
NDavid21
csendes tag
CPU-Z-n 1,288V-ig Prime alatt nekem nem volt gondom a hővel, CoreTemp 71-nél megállt. Nézd meg, mit mutat neked ott. 3,7-4-et elvileg tudhat.
Létezik az, hogy a Prime, meg az RTHDRIBL összeakad? Előbb futtattam egy stabilitástesztet, kettő ment együtt, mindkét mag 100%-on, és pár perc után hibajelzés nélkül reboot
Asus Z87-K, I5@3,2MHz, 8Gb Corsair Vengeance
-
AusWolf
őstag
válasz Daemon09 #10778 üzenetére
Még jó, hogy csak egy 3DMark meg egy WinRAR bench erejéig húztam. És még jó, hogy ezalatt nem ment tönkre. Vissza is vettem mindent az alapértékekre.
Mod: És mit tanácsoltok, mekkora feszt érdemes adni maximum?
[ Szerkesztve ]
-
Daemon09
őstag
válasz AusWolf #10775 üzenetére
Ha huzod a procit, akkor soha ne hagyd auto-n a fesz-t, mert akkor a lap sokkal többet ad neki, mint amennyit valójában kellene. Ez jó kérdés, erröl a gyártókat kellene megkérdezni.
Mans20 : Elég uj FPO-nak tünik. Majd jól meghuzkodod és akkor majd meglátod, hogy mennyit megy.
[ Szerkesztve ]
-
Mans20
addikt
Meglett a E8400 em,FPO/BATCH: Q808A424 most ez mennyire jófajta?vagy nem ezt kell nézni?
-
Telefunen
őstag
válasz AusWolf #10769 üzenetére
Miután a DS3 auto-n (tehát nem normálon) alaposan túlfeszel (pl a cpu voltage-ot, de az MCH-t is küldi ész nélkül, amennyiben emeled az FSB-t), így jó hogy jobban ment mint alapon.. a CPU és az MCH feszt DS3-ban mindenképpen kézileg kell beállítani. Az hogy ilyeneket tanácsolsz, akár oda is vezethet hogy valakinek tönkremegy a procija, mert a lap úgy túlfeszeli
[ Szerkesztve ]
-
NDavid21
csendes tag
Kicsit elmélyültem a hőfokok tekintetében, és minden fórumon mindenféle dolgot olvasni a Wolfok kapcsán. Mindössze az egyezik meg, hogy a hőfokokat rosszul méri.
Próbálgattam pár dolgot, a tapasztalatok (a megadott feszültségek CPU-Z alatt értendők):
3.0GHz Idle 1.088V mellett Prime alatt 1.064V 60 fokot mutat a CoreTemp (ver. 0.98.1). Ez azért lep meg, mert 65 fok fölé nem kellene menni egyesek szerint, nekem meg egy TX2-vel ennyi, szóval a gyári hűtővel lehet alapon túllépném.
NB 1,4V (Biosban) 1.288 Prime alatt 9X430 stabil lenne, de alap 45 fok, a 70 fokot meg a Prime 3dik tesztsorában eléri.
NB 1,4V (Biosban) 1,344 idle 1,304 Prime alatt 9X435 hibázik.
Lehet megvan az eddigi legkevésbé húzható darab, ami csak hőt termel, de nem megy?Ha nagyon bekattanok, egy 5ösért elviszem a nagyobb agyakhoz
Ja, valahol olvastam, hogy ha túlmelegszik a Wolf, a lapnak küld jelet, és automatikusan kikapcsol, de ezt nem én fogom gyakorlatban tesztelni.
-
szab.tam
nagyúr
válasz dokee78 #10763 üzenetére
2 fontos dolog.
az fsb beállítás környékén kell legyen egy választhatóság: pcie szinkron, asszinkron. válaszd az asszinkront, és utána fixáld le a pcie-t 100-ra. a másik az , hgoy a cpu feszt ne hagyd auton, mert akkor az fsb emelés esetén az egekbe viheti, mint itt is megcsinálta valakinek...[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
AusWolf
őstag
RC-533-as AMMO-d van ugye? Csak mert nekem is. Egy hátsó 8 centis ventivel (meg persze a gyárival a ház elején) mérek 45 fokot alapon (2 GHz), terhelve meg 60-at. 3,6 GHz-en van 70-71 fok körül a proci. A ventit a BIOSban automatikus szabályzásra állítottam, ami az Everesttel mért fordulatszámok és hőmérsékletek alapján jól működik.
-
dokee78
félisten
Hali!
Szeretném felhúzni az E8200 Procim 3Ghz-re és lenne pár kérdésem!
(tudom,hogy többre képes,de elég ennyi nekem)1.Ha a BIOS-ban állítom az FSB-t alul villog hogy optimalizáljam vagy ilyesmi.(Gigabyte EP-35DS3R alaplap)
Gondolom a feszültségek és pci express órajelre gondol.
2. Mennyire kell fixálni a pci express órajelet?3. Elég-e a gyári hütés 3Ghz-re?
Gigabyre EP-35DS3r
E 8200
2x1GB GEIL ULTRA 800Mhz
Samsung HD200J 200GB
Samsung S203D
Inno3D 9600GT
HKC UPS 550W táp[ Szerkesztve ]
-
NDavid21
csendes tag
RealTemp-en meg CoreTempen meddig mehet a magok hőfoka? Nyúzom a Prime95-tel őket, és elég hamar 70 fölé mennek.
Az 1,4es NB jót tett a rendszernek, az a baj, hogy 1,55 a következő lépcső, amit látok (P5K), azt meg inkább hagynám. Most 1,336-ot mutat a CPU-Z, load (Prime) alatt 1,288, 9X430 stabil, csak a hőfok aggaszt, szóval monjatok valamit. Kipróbálnám fentebb is a feszt, mondjuk load alatt is lehetne 1,3 legalább.Asus Z87-K, I5@3,2MHz, 8Gb Corsair Vengeance
-
PPSH
őstag
intel oldalan ennyit talaltam:
"BX80570E8500
BXC80570E8500"
meg meg annyit hogy a VID ennel a tipusnal,vagyis E8500-nel 0,85v-tol 1,3625v-ig terjed. most marcsak ki kellene fogni egy 0,85-oset ha 0,85v-on megy 3,16ghz-t akkor ennek mar komoly tuninghoz eleg a max 1,25 is[ Szerkesztve ]
Cort Z40(EMG 81+85)+Marshall MA100H+Marshall M412A 300W
-
PPSH
őstag
hi emberek.honnan tudom megnezni hogy az adott processzor milyen VID-es?
Cort Z40(EMG 81+85)+Marshall MA100H+Marshall M412A 300W
-
Nescafé
őstag
Lenne egy kérdésem alapfeszen akarom hazsnálni a procit 9*400 on hogy akkor maradhat normalon a fesz a biosba.
iPhone 15 Pro , IOS 18.2 , Fénix 7 Pro Solar, PS5 Pro, Asus VivoBook X1504VA-BQ773TW
-
subaruwrc
félisten
válasz NDavid21 #10748 üzenetére
ez azért keményen elmebeteg kategória. nem véletlenül csak egy registered user
nem nézi a hőfokokat mert az csak zavarná ekkora baromságot... na az ilyen azért megérdemelne egy kis degradációt 1.4v-nál hogy aggódsz teljesen normális. tesztre 1.6-1.65v load (superpi) a max ami még biztonságos lehet persze a hőfokokra figyelve azért
előző kérdésedre: nekem 1.5v-n megy az nb 500as fsb hez. ezalatt nem tudom hogy 450hez mennyi kellene neki de szerintem 1.4-1.45v ig elmehetsz. ha az sem segít akkor a proci gyengébb darab.[ Szerkesztve ]
-
NDavid21
csendes tag
NB fesznek mennyit szoktatok adni tunning alatt? Kezdek félni, egyesek alapfeszen 3,6on hajtanak E8400at, nekem meg 1,3-on nem megy ennél többet
-
subaruwrc
félisten
[ Szerkesztve ]
-
DemonDani
addikt
válasz Mans20 #10743 üzenetére
A zalman már öreg a szakmában. Mikor kijött akkor sokkal durvább fogyasztási adatokkal rendelkeztek a processzorok, ezáltal sokkal több hőt termeltek! Igy azok a hűtők amik még a 775ös korszak elején láttak napvilágot, a mai napig jól teljesítenek. (jobban mint akkor mikor kijöttek)
NEM FIZETETT REKLÁM! >>armegoszto.hu<< Folyamatosan friss akciók.
-
Mans20
addikt
Hi
És egy 7700cu zalman hűtő elég lesz a E8400 nak.?
[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
válasz #54630400 #10738 üzenetére
szerintem nem cpu beállítási probléma. (feltéve, ha megpróbálod alapon, és ott nem csinálja, mert akkkor passz....
az ati toolnak van egy olyan tulajdonsága, hogy ha húzol 1 mhz-et a gpu-n, (akarva vagy akaratlan), ő megpróbálja., és eredménye az egyszínű képernyő. nézd meg, hog a vga beállítások alapon vannak-e? az ati tray tools-nál csak több mhz-es lépésekben engedi, így a neki nem tetsző frekit egyszerűen nem érvényesíti.de már látom, hogy jön valamelyik nagyokos, és lehurrog, hogy offolunk....
[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
szab.tam
nagyúr
sokat volt már szó feszről, droppról, wolfoknál már veszélyes feszről stb. de van valami,a mit nem igazán tudtam kihámozni.
konkrét pl: proci biosban1.45v, a gyakrlatban mért valós 1.42, ami a 100% terhelés alatt dropp 1.35-1.36. ez egy asrock lap, nagy a dropp, nem erre fog vonatkozni a kérdés.
teljesen elvi síkon: ha sikerülne egy lapot szerezni, ahol mindhárom érték 1.40 v lenne, akkor melyik lenne a jobb procinak nem teljesítmény, hanem károsodás szempontjából a 2 verzió közül?
mert teljesítménynél világos, hogy terhelés alatt 1.4-nél többet tud, de károsodás szempontjából mi van? mert az első, ingadozós esetben terhelés nélkül, az üzemidő nagy részében kap több feszt, viszont terhelésnél kevesebbet. a másokdiknál pedig fordított a helyzet.
mi számít az élettertem szempontjából. mivel elvi kérdés, ezért ne az legyen a válasz, hogy cseréljek lapot, és a 0.02v nem számít, mert fogok lapot cserélni, és nagyobb értékkülönbségeket is megadhattam volna...[ Szerkesztve ]
-
Tamoo
nagyúr
válasz #54630400 #10736 üzenetére
befelé fújó csak a ház elejében van, ott alapból porszűrős, hátul meg kifelé, de oda nem tettem persze... az oldallap pedig egyszerűen lyukas, ott nincs venti, azt porszűrőzgettem csak le.
Ez a V60 csak annyival jobb nekem most mint a gyári, hogy halkabb. procit 3.2őn használom, de EIST-el, winbe így elpihenget 2.4en -
Tamoo
nagyúr
válasz #54630400 #10734 üzenetére
nem passzív, egy 9cm-es venti lapul a lamellák közt
nekem coolermaster házam van, szellőzős oldallappal, de porszűrőket raktam rá... egyik hely pont 8centis arra volt szűrőm, a másik az nem szabvány, arra gyártottam egyet anyám harisnyájából majd kiderül hogy birja.
Furcsálom, hogy neked a real temp ugyan annyit mutat, ahogy olvasgattam az kevesebb szokott lenni... amúgy az everestet nézem én is, valahogy az reálisabbnak tűnik. Egyébként a legújabb bios van a lapon. -
Tamoo
nagyúr
válasz #54630400 #10731 üzenetére
furák ezek a szenzorok... nekem az E8200 alapon gyári hűtővel terheletlenül 35-37 fok, magok 1-2vel több, és terhelve se ment 50 fölé... most raktam rá egy asus V60at, de csak kb max 2-3 fokkal lett kevesebb. A real temp pedig ezektől is kevesebbet mutat vagy 10 fokkal Mondjuk ha ráengedek két primeot egyszerre úgy felmegy 58ra is, játéknál max 46-47
-
AusWolf
őstag
Akkor bocsánat, elnéztem, nem 9-es, hanem 8-as.
Az automatikus feszt meg tapasztalatból írtam, ha kézi állításnál a gyári értékeken hagyom, akkor engem is visszadob 333-ra, automatikusnál viszont vígan elvagyok 400-zal, és még puhatolózni sem kell, hogy vajon hogy jönnék ki a legjobban úgy, hogy még tönkre se tegyem a procim.
-
sz.j
nagyúr
válasz AusWolf #10720 üzenetére
"Nem kell azt disabled-re re állítani, így is jó lesz az, majd felveszi a gép a szorzót 9-re, ha kell. Ha meg nem kell, akkor minek fogyassza az áramot?"
Csak, hogy Pukkancs mást kérdezett, és én arra válaszoltam, a többire előbb-utóbb rájön magától is.
Amúgy nem a "9-es szorzót veszi fel a gép", hanem a 8-t, mivel E8200-ról van szó."... vagy állítsd automatikusra a feszültségeket! "
Tuningnál miért is kell "automatikusra állítani a feszültségeket"?
Alapon járatott gépnél még megértem, de tuning esetén már nem!!!
Figyelmedbe ajánlom például a # 10693-10705 közötti hsz-at[link].[ Szerkesztve ]
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
Mans20
addikt
Helosztok
Holnap én is belépek a Wolfklubba az E8400 el,most még csak dísznek lesz a vitrinbe.
A verziószámát a procon találom? -
IreN!CuS
őstag
üdv!
Azt szeretném megtudni h 6750 és a 8400 közöt mennyi kül. van játékban?a mostani 6750en 3600on camog!szal elvok a tuningal
és kb milyen árban mennek a 6750ek mostanság azaz mennyibe tudnám eladni?
köszönöm!
üdv!Smoke weed Everyday :D / Aki beperelte magát és nyert / ".....A fiú barát akkor is barát marad ha berakja ...""Go for the eyes Boo, GO FOR THE EYES!! RrraaaAAGHGHH!!!"
-
subaruwrc
félisten
válasz keIdor #10719 üzenetére
újabb szerencsés csóka. az első képen jobb alul az a 8500ES top 3-as szintű
2. oldaltól érdemes nézni....[ Szerkesztve ]
-
AusWolf
őstag
Nem kell azt disabled-re re állítani, így is jó lesz az, majd felveszi a gép a szorzót 9-re, ha kell. Ha meg nem kell, akkor minek fogyassza az áramot?
Pukkancs: A 333-as FSB-vel viszont szerintem gond lesz, ugyanis ha be van állítva a 400-as érték, akkor azt a lap csak akkor veszi vissza, ha nem bírja a proci (nekem is EP35-DS3-am van). Próbáld meg kicsit visszafogni a memóriát, vagy állítsd automatikusra a feszültségeket!
-
sz.j
nagyúr
válasz Pukkancs #10714 üzenetére
Ezt a lapod topikjában kellet volna kérdezned ..., de itt a válasz.
Jelenleg úgy van beállítva a lapod, hogy ha nincs terhelve, akkor automatikusan visszaveszi a telesítményt.
Tedd a "CIE" és az "EIST"-t disabled-re és akkor már a beállított 8-as szórzót fogja mutatni.[ Szerkesztve ]
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
Pukkancs
aktív tag
Üdv volna két kérdésem, miért írja azt ki a cpu-z, hogy 6-os szorzóval megy a procim 333 Mhz-es szálankénti sebességgel (e8200), amikor beállítottuk bioszban, hogy 8-as szorzóval 400 Mhz-es szálankénti sebességgel menjen? És ilyen tuninghoz milyen időzítéseket ajánlotok? Mert most a 800-as ramjaim 5-5-5-18-ban mennek.
-
AusWolf
őstag
Szevasztok. Beszállok a klubba egy E8400-zal. 1-2 hete vettem, nagyon kafa. 2700-2800 CPU pont 3DMark06-ban, 3,6 GHz-en pedig kb. 3300. A játékok tuning nélkül se szaggatnak, a tömörítés és a konvertálás pedig szélsebes. Meg vagyok vele elégedve. (bár 4 maggal se lenne rossz )
Új hozzászólás Aktív témák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- OLED TV topic
- Autós topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- NBA és kosárlabda topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Ryzen 7 7800 x3d , 2027.11.11 ig garancia
- Hibátlan - INTEL Core i7-9700K 8mag 8szál max. 4.9GHz LGA1151v2 CPU processzor
- Gondolkodjunk? Ryzen 9 3900x Érdekel OEM Hibátlan CPU INGYÉ FOX
- Intel Core i5-12400F LGA1700 OEM (ÚJ!!! 36 hónap garancia)
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700K 6mag 12szál max. 4.7GHz LGA1151v2 CPU processzor
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest