- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen monitort vegyek?
- Gaming notebook topik
- Plazma TV topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen TV-t vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
interstate76
addikt
Buherálás nélkül az enyém még az aknakeresőtől is 70°C fölé ment.
Ha elindítottam a Chrome-ot 2-3 megnyitott lappal, akkor rövid idő alatt elérte a 75°C-ot, hd minőségű youtube-videókkal pedig a 80-85-öt. Csak és kizárólag passzív módban tudtam használni, ami alatt azt értem, hogy ha seedelt pár torrentet és futott rajta a PMS (anélkül, hogy egyetlen kliens is csatlakozott volna hozzá), és ezeken kívül maximum a feladatkezelő és a RealTemp, akkor nem ment 65°C fölé.
Ezzel szemben most futnak a fent említett progik, plusz a Total Commander, egy weboldal-szerkesztő program, a Chrome-ban 10 lap van megnyitva, aktívan böngészgetek vele (konkrétan a wintelről írok most is) és a CPU hőmérséklete 53-55°C! Tegnap este volt 59°C is, de biztos akkor indítottam el a böngészőt, ami nálam 8 lappal indul. Ilyenkor pár mp-re felhevül 60°C környékére, de nagyon rövid idő alatt visszaesik 55°C alá. Azaz kb. 15-20°C-ot nyertem egy kis munkával és összesen 2.000,- Ft-nyi beruházással (amiből maradt egy csomó anyagom: hővezető szilikon, ragasztó és hűtőbordák).
Röviden: gyári hűtéssel a CPU melegedése lesz a szűk keresztmetszet, buherálttal pedig a hardver, szóval ki tudod hozni belőle a maximumot. Ha nem nyúlsz hozzá az olyan, mintha lenne egy közepes autód, amit behúzott fékkel használsz és még a 30 éves Trabantok is legyorsulnak. Kérdésedre válaszolva komoly teljesítmény-növekedést értem el, továbbá szerintem évekkel nőtt a hardver élettartama. A 70-80, néha 90°C-ot legalábbis nem tudom, mennyi ideig bírná a kicsike.
Ha valaki még ezt is meg akarja úszni (pedig egyáltalán nem nagy meló), akkor legalább fúrkálja ki a tetejét, mert már önmagában ez sokat ér (sztem minimum 5°C-ot hozott csak a ház megbontása, de lehet, hogy többet).
Új hozzászólás Aktív témák
- Új, Gamer - GIGABYTE Z790 D + Intel I7 14700K + Apacer Panther RGB 2x16GB DDR5 6400MHz CL32
- Új, Gamer - GIGABYTE Z790 D + Intel I7 14700KF + Kingston Fury Beast RGB 2x16GB DDR5 6000MHz CL30
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- HP Prodesk 600 G6 - i5-10500 3.1Ghz 6 mag 8GB DDR4, 256 NVME SSD, szép állapotú WIN11
- i7 8700/ RX6500/ 32GB DDR4/ 512GB m.2/ garancia/ ingyen foxpost
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged