Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• interstate76

addikt

válasz ACE- #1879 üzenetére

Buherálás nélkül az enyém még az aknakeresőtől is 70°C fölé ment. :O Ha elindítottam a Chrome-ot 2-3 megnyitott lappal, akkor rövid idő alatt elérte a 75°C-ot, hd minőségű youtube-videókkal pedig a 80-85-öt. Csak és kizárólag passzív módban tudtam használni, ami alatt azt értem, hogy ha seedelt pár torrentet és futott rajta a PMS (anélkül, hogy egyetlen kliens is csatlakozott volna hozzá), és ezeken kívül maximum a feladatkezelő és a RealTemp, akkor nem ment 65°C fölé.

Ezzel szemben most futnak a fent említett progik, plusz a Total Commander, egy weboldal-szerkesztő program, a Chrome-ban 10 lap van megnyitva, aktívan böngészgetek vele (konkrétan a wintelről írok most is) és a CPU hőmérséklete 53-55°C! Tegnap este volt 59°C is, de biztos akkor indítottam el a böngészőt, ami nálam 8 lappal indul. Ilyenkor pár mp-re felhevül 60°C környékére, de nagyon rövid idő alatt visszaesik 55°C alá. Azaz kb. 15-20°C-ot nyertem egy kis munkával és összesen 2.000,- Ft-nyi beruházással (amiből maradt egy csomó anyagom: hővezető szilikon, ragasztó és hűtőbordák).

Röviden: gyári hűtéssel a CPU melegedése lesz a szűk keresztmetszet, buherálttal pedig a hardver, szóval ki tudod hozni belőle a maximumot. Ha nem nyúlsz hozzá az olyan, mintha lenne egy közepes autód, amit behúzott fékkel használsz és még a 30 éves Trabantok is legyorsulnak. Kérdésedre válaszolva komoly teljesítmény-növekedést értem el, továbbá szerintem évekkel nőtt a hardver élettartama. A 70-80, néha 90°C-ot legalábbis nem tudom, mennyi ideig bírná a kicsike.

Ha valaki még ezt is meg akarja úszni (pedig egyáltalán nem nagy meló), akkor legalább fúrkálja ki a tetejét, mert már önmagában ez sokat ér (sztem minimum 5°C-ot hozott csak a ház megbontása, de lehet, hogy többet).

Új hozzászólás Aktív témák