- Bemutatkozott a Transcend SSD-inek zászlóshajója
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Félreértések az FSR 4 és a PlayStation 5 Pro körül
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Megcélozta az NVIDIA-t a 2 nm-es node-jával a Samsung
Aktív témák
-
guest
veterán
A hétvégén én is bele futottam ebbe a hibába, és lefuttattam a régi alaplappal ezt a reg. patch-et.
Az eredmény: az új lappal is beindult a gép!!!
Szóval én sikerrel tudtam alaplapot váltani, úgyhogy akinek megy a régi lapja, az próbálja ki ezt a megoldást. -
Zoz
őstag
Na valahol itt a megoldás:
http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;Q271965
Ha jól értem arról van szó, hogy csak annak a vezérlőnek a PNP-ID-jét rakja be a regitrybe a win, ami a gépben éppen van. Arról magyaráznak itt, hogyha kézzel belerakjuk az új vezérlő ID-jét akkor menni fog, ill ott egy .REG file, amit ha elötte hozzáadunk a registryhez, akkor az összes vezérlőn működni fog, amit alapból a win ismer.
Csak az a probléma, hogy utólag, hogyan lehet ezt megtenni. Az elözőleg említett programmal már lehet valamelyest editálni a registryt, de elég primitív, pl .REG filét nem lehet sajnos hozzáadni. Kézzel beírni ennyit meg marha macerás...
Most megpróbálom kikeresni, hogy a konkrét gépen melyik kulcsok kellenek...
Nem tud valaki olyan progit, ami a winntsystem32config könyvtárban lévő registry fájlokat tudja kezeli? Hozáadni pl a .REG filét... vagy ha oda/vissza lehetne konvertálni text fájlba az is jó lenne... (mint ahogy a win95/98-nál lehet a parancssorból a REGEDIT-tel...) -
zrubi
senior tag
Winfos sux...
Nem is tudom sírjak :D -
biker
nagyúr
az ilyenek miatt futkározik a hideg a hátamon, mikor 2000-es gépet hoznak.
pl ugyanezt kapod akkor is (inaces...) ha meglévő 2000 mellé olyan hdd-t teszel rackba, amin VALAMIKOR régen volt 2000, és nem lett fdiskkel átírva, csak formatolva. kiveszed, jó, berakod, szar. -
guest
veterán
Ezt beszoptad! Na az ilyenek miatt untam meg a szervizelést! 7 év elég volt az idióta ügyfelek szarjaiból...
-
morzsa
aktív tag
Előre bocsájtanám, nem vagyok túl tapasztalt a 2000-rel. Sőt a Me-t is csak felhasználói szinten kínzom, vagy fordítva. Tehát...
Mi lenne, ha átmásolnád a registry filet egy működő gépre, és ott egy txt editorral átírnád a megfelelő értékeket, azután vissza? -
launcser
senior tag
hát igen igen...
ezzel már én is találkoztam, kb egész estém nekem is elment rá..
ide vezérlo elszállt lapcsere nélkül
javitás nekemse segitett csak a natur ujratelepités
persze elotte sikerült elbasznom a particiot is javitás közbe :)
adat leszed
format
ujrarak -
Zoz
őstag
A Windows 2000 egy valamire kényes, de arra nagyon: ha kirántják alóla a vinyóvezérlőt...
Szép kék hátéren fehér INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE felírattal hálálja meg...
Egyik legundorítóbb üzenet a Microsofttól, amit valaha láttam!
Ha utánanézzünk ennek a hibának a neten, két dologról találunk leírást:
1)ha RAID vagy egyéb speciális vezérlőnk van, akkor telepítésnél ez lesz, ha el akarjuk kerülni, akkor
nyomjuk meg az F6-t a telepítés elején, és tegyük be a vezérlő driver lemezét.
2)ha alaplap cserénél nem akarjuk ezt látni, akkor a csere elött állítsuk szabványos IDE vezérlőre
De arról nem találtam semmit, hogy mi a fenét lehet UTÓLAG tenni ilyen esetben???
Mint ahogy jelen esetben történt, egy ügyfelünk gépében megpusztult az alaplap, ugyanolyan most nincs,
másik került bele (amúgy ugyanolyan chipsetes: Intel 845), eredmény: INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE
Miután nem lehetett előre tudni az alaplapcserét, ezért a szabványos IDE vezérlőre se volt átállítva a WIN2000.
Telepítő CD-ről a javítás mód szart se ér, az csak a fájlokat másolja vissza, de a hardver beállításokhoz nem nyúl.
Ha telepíteni akarunk, akkor vagy másik könyvtárba telepítünk, ha ugyanoda szeretnénk, akkor közli, hogy ott már
van egy Windows, azt törölni fogja... Hogy az a...!!!
Rátelepítést csak akkor engedélyez, ha a Windows alól indítjuk a telepítőt, de ahhoz elöbb el kéne indulnia
a rohadéknak! De nem indul se normálban, se csökkentettben, se parancssorban, se utolsó jó konfigurációval...
Na jó... Másik particióra egy új Win2000 példány fel. Onnan újra elindítva a telepítőt, elindul a frissítés,
újraindul, a boot menüben ott a 2 Windows 2000 sor alatt egy Windows 2000 telepítés is, nagyszerű!
Ezt nem hagyom elindulni, mivel nem a működő Wint akarom frissíteni, hanem az eredetit. Boot menüben a
működő Win kiválaszt, aztán lássuk a telepítő lelkivilágát: lássuk a c:$win_nt$.~bt könyvtárban a winnt.sif fájlt:
[data]
msdosinitiated=1
floppyless=1
LocalSourceOnCD=1
AutoPartition=1
UseSignatures=yes
InstallDir=WINNT
EulaComplete=1
winntupgrade=yes
win9xupgrade=no
Win32Ver=8930005
Win32Drive=D:
Win32Path=WINNT
uniqueid=D:WINNTEFL
OriSrc=F:I386
OriTyp=5
[regionalsettings]
Language=0000040e
LanguageGroup=2,1
[unattended]
unused=unused
ProgramFilesDir=''D:Program Files''
CommonProgramFilesDir=''D:Program FilesCommon Files''
[userdata]
productid=itt a beírt sorozat szám van
[Networking]
UpgradeFromProduct=WindowsNTWorkstation
BuildNumber=2195
ProcessPageSections=No
[NetOptionalComponents]
Nagyszerű! Átírom a D: meghajtókat C:-re, aztán, hajrá!
De a rohadék rájön a trükkre, közli, hogy a telepítő nem találja azt a windows példányt amít frissíteni szeretnénk.
Hogy az a...
Kb 1 óra próbálkozás után, ezt találom a neten:
http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;q242066
ez tünt fel:
''Use Registry Editor (Regedt32.exe) to view the unique ID setting in the following location, and compare it to the UniqueID entry in the c:$win_nt$.~btwinnt.sif file:
HKEY_LOCAL_MACHINESystemSetupuniqueid''
Megnéztem egy másik Window2000-en, alapból nincs ilyen kulcs a registryben, csak abban a Windows-ban,
amelyiken elindítottuk a frissítés telepítését. Na gondoltam itt a trükk, vajon hogy lehetne a döglött windows
registryjébe beírni ezt a kulcsot? Regedit csak a futó Windows registryjét akarja szerkeszteni.
Próbálkoztam a Recovery Consol nevezetű primitív förmedvénnyel is, de abban nincs registry editálási lehetősség,
regedit nem indítható el... ha már itt voltam, próbálkoztam a SERVICES-ek nézegetésével, de nem vezetett
eredményre, úgyanazok töltödnek be mindkét windows példányban (PCIIDE,INTELIDE,ATAPI,stb), a fájlokat is
ellenőriztem, ugyanazok. (Ezt a tényt már egy másik hasonló döglött windowsnál is megállapítottam.)
Több órás keresgélés, és több program kipróbálása után eljutottam ehhez a programhoz:
http://www.oosoft.de/english/products/ooblueconv4/ooblueconv4.html
Telepítés, BOOT lemezek gyásrtása,stb után eljutok oda, hogy tudom editálni a registryt.
Szépen bele is írtam a kérdéses kulcsot, újraindít, telepítés kiválaszt...
... és a telepítő nem találja azt a windows példányt... Hogy az a...!!!!
Kinek van ötlete, arra, hogy
1)hogyan lehetne átállítani szabványos IDE vezérlőre a registry editálásával, esetleg a működő windowsból
registry részletek átmásolásával.
vagy:
2)hogyan lehetne rávenni a telepítőt, hogy azt a windows példány frissítse?
a)c:$win_nt$.~bt könyvtárban lévő winnt.sif piszkálásval, vagy
b)megfelelő winnt.sif lemezre mentésével, majd CD boottal indított telepítővel, vagy
c)a futó windowsból elindított winnt32.exe egy megfelelő unattend.txt-vel
(lásd itt: http://www.microsoft.com/technet/prodtechnol/windows2000pro/deploy/unattend/sp1ch01.asp)
Még megnézem az ODK CD-t, ha jól tudom azzal lehet ilyen telepítést irányitó fájlokat létrehozni...
Tanácsokat várok, mit lehetne még megpróbálni! (Ha az én gépem lenne már rég töröltem volna az egészet,
de az ügyfelet nem érdekli windows lelkivilága, ő úgy akarja a gépét visszakapni, ahogy volt az meghibásodás
elött, minden programjával,beállításával,stb...)
Aktív témák
Hirdetés
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 notebook - Ultra 5 135U16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics W11
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A54 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Napi 1000 -ft tól elvihető RÉSZLETFIZETÉS BANKMENTES MSI Cyborg 15 A13VE
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest