Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • lapa

    veterán

    válasz mitulabattyi #35835 üzenetére

    engem nem lepett meg, ez a "rendes" érték. én a teljesen tiszta előtelepített ugyanígy win7 pro 64-en néztem tegnap x25-m-mel és csontra ugyanazok az értékek. 0 fényen 6,2-6,3, panel nélkül 5,8 körül (ezt nem néztem komolyan). ez ugye sok embernek nagyon hasonló, +/- 0,2 w gondolom kiépítéstől függően.

    pár dolog: előtelepített-e a win? ssd mindkettő? eredeti akksi? mit mond ha akksit cserélsz?

    tegnap már a szemem kifolyt annyt kerestem, mert itt elvileg valami szar van a palacsintában az aspm körül. mint kiderült a lenovo bios bugos (vita megy ki és miért hibás), és az os-ek az aspm managementet emiatt kikapcsolják. a különbség elvileg nagyjából az a másfél watt, amiről jelen esetben szó van. ez a dolog 'bleeding edge", szóval nagyon új téma. nem sok tapasztalat van, meg beállítani sem egyszerű (grub telepítés kell hozzá, meg előtte exában kimolyolni az egyes aspm-képes pcie eszközöket). elvileg linuxon még így sem megy, mert az meg máshogy interpretálja a biost.

    hálás lennék, ha a kisfogyasztásúról tudnál csinálni egy "powercfg -energy" -t. ez csak egy riportot csinál az energiafelhasználásról, nem változtat semmit. kíváncsi lennék itt is írja-e hogy "ASPM is disabled due to a known incompatibility..:". ez egyes riportok szerint mondjuk nem feltétlen az igazat mondja, de ennyit lehet tudni most.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák