- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Fujifilm X
- Milyen videókártyát?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Autós kamerák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házi hangfal építés
-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
válasz
bb.bocs #103232 üzenetére
Hát, kell egy műszerész végzettség vagy legalábbis valami hasonló. Előkapod a multimétert aztán látod, hogy pölö töltést vesz-e, ha van rövidzár akkor hol, ilyesmi. Ez már tipik az a szint, amit ne biztos, hogy a youtube videók szintjén megoldasz, legalábbis a legalapoktól kezdve.
-
Tikakukac
titán
-
-
Frawly
veterán
válasz
bb.bocs #101610 üzenetére
Mondjuk ennek ellenére elég nagy lámaság. A gépen a kezdetektől volt Expresscard csati, de ha default le van tiltva, és nincs opció az engedélyezésére, akkor minek szerelték be a gépbe? Őrület, hogy BIOS-t kell frissíteni, hogy egy ilyen alap funkció elérhető legyen. Biztosan nem néztem el, az 1.33-as BIOS-ban nem volt ilyen funkció, átnéztem figyelmesen minden fület, minden állítási lehetőséget egyenként.
A másik a BIOS frissítés. Sehogy nem ment, se boot CD-t kiírva pendrive-ra, se FAT32-es pendrive-re másolt BIOS fájllal. Csak Windows 10 alól volt hajlandó BIOS-t frissíteni, ez is milyen már. Még jó, hogy van ilyen telepítésem, mert amúgy Linux a fő rendszerem.
-
Frawly
veterán
válasz
bb.bocs #101602 üzenetére
Nincs is olyan beállítás, amivel letilthatnám.
Csak kétféle beállítás van, Expresscard Mode: Auto / Gen1 és PCI Express Power Management: Enable / Disable. Próbáltam mind a négyet ki/bekapcsolni, de hatástalan. Továbbra sem lát a gép a GPU-ból semmit.
Abban is biztos vagyok, hogy a base az jó, EXP GDC v8.0, a YouTube-on sikerrel használnak ilyen base-t X220 + NV kártya kombóval, szóval az tuti kompatibilis, azért is vettem. Meg az ATX táp is biztosan jó, mert kap áramot a kártya, pörögnek a ventik, kigyúlnak rajta az RGB LED fények. Így marad a laptop Expresscard csatija és az RX570-es kártya kompatibilitási gondja.
Az eGPU topikban ajánlottak BIOS frissítést, az meg fogom még ma ejteni, meg valami DSDT override-ot, azt is megpróbálom beüzemelni, hátha segít.
-
Frawly
veterán
válasz
bb.bocs #101600 üzenetére
Gigabyte RX570-es kártyát raktam bele. Másik ecardos cuccom sajnos nincs.
A laptopban nincs NV chip, csak a prociba integrált Intel IGP (HD 3000).
A driver nem lehet baj, mert ha még nem is megy, meg nincs kép, az Eszközkezelőben meg Linux alatt az lspci parancsra látszania kéne az új PCIe eszköznek, még ha a rendszer nem is használja. Egyszerűen nálam semmi nem látszik, mintha rá sem kötöttem volna semmit.
-
Penguin95
senior tag
válasz
bb.bocs #101574 üzenetére
Szerintem innét sokan űzik ezt a sportot. Nem ritka gépekhez olcsón van alkatrész, könnyen beszerezhetőek, és még szerelni sem annyira macerás őket. Nyilván van ezekbe is zsebbenyúlós dolog (kijelző, akku, alaplap), de ha valaki nagyon elszánt, ez annyira nem akadály.
Nekem amúgy az X230T-nél még lesz egy fedlapcserém egyszer, egy palmrest sem volna rossz (konkrétan ragasztóból építettem újra az express card foglalat feletti gumitartó helyét), meg 16 GB RAM beszerzése. Egy ideig gondolkodtam i7-es alaplapon is, csak aztán arra jutottam, hogy nem érné meg. A T500 meg még kérdéses. A billentyűzet köré ugyan egy műanyagot mindenképp be fogok szerezni, meg a fedlapot felújítom, de a kijelzőhöz nem biztos, hogy hozzá szeretnék nyúlni. Aztán lehet rákényszerülök, mert már eléggé halvány, beltérben még pont kellemes maximum fényerőn.
-
Penguin95
senior tag
válasz
bb.bocs #101567 üzenetére
Ilyesmi áron az X230T-t én biztos nem mókolnám, főleg ha még az i7-es verzió is lenne. Régebben egy ideig a T500-at akartam négy magosítani, 1920*1200-as kijelzőt beletenni, meg jobb WiFi kártyát, de végül letettem róla, helyette nyugdíjba ment a drága. Nem lett volna szívem szétgányolni azok után, hogy mennyi mindent túlélt. Bár majd ha jön szembe egy-egy darab, akkor a kijelző, a fedlap, és a billentyű körüli műanyag cserélve lesz, hogy abszolút patika állapotú legyen.
-
Ogard
tag
válasz
bb.bocs #101492 üzenetére
Leestek az ssd- árak, kisebbet már nem éri meg venni, és akkor mindig nálam lehet az összes fényképem.
Két 128-as van most benne, ez egyiken egy win10 amit gyakorlatilag sose használok.
Annak a helyére is kerülhetne egy másik terra, és lehetne 1:1 backupra használni... A gép korához képest persze ez tiszta sci-fi. -
fattyu
veterán
válasz
bb.bocs #101449 üzenetére
gumi pöcök szökik de amíg bent volt is lebillent és ugyanúgy a trackpointon ül fel.
azt is kihagytam nem épp thinkpadhez méltó a zsanér sem. pl tömegközlekedés ölben. remekül rezeg budapest kátyúival...
engem őszintén nem az ára érdekelt. van itthon 3 kimaxolt tp. volt több is. szerintem annyira de annyira superior a nem T hogy nagyon.
két akku?
10-11 órákat hozok netezős citrixen dolgozós üzemben a 230al.
-
bb.bocs
őstag
válasz
bb.bocs #101370 üzenetére
valaki tud segíteni? w530as fokkolót szedtem szét, kicserélni a zárat. szétkaptam, d fél órája nem tudok rájönni hogy mozgatja a kis fülket a kioldó gomb. nincsen vaami tutoriál ehez?
akárhogy nézem nem jövök rá minek hova kellene pattannia hogy rendesen menjen. hiába nyomom a gombot, nem oldja ki
találtam egy ilyet de nem lettem okosabb [link]
-
Tikakukac
titán
válasz
bb.bocs #101286 üzenetére
Az idős vagyok az az érv, ami pont nem él. Mert én pontosan tudom mikor döglik a HDD és emiatt nem is kezdek el megint kiadni taskot, pont egy idősebb vagy laikus nem tudja és kezdi lefagyasztani a gépet. Az SSD borzalmasan sokat tud segíteni azoknak, akik megszokták, hogy tablet vagy telefon szinte azonnal reagál, laptop meg valamiért nem.
-
Chaser
legenda
válasz
bb.bocs #101277 üzenetére
én nem hackelem tovább, ennyi bőven elég, ennyit se akartam, de nem tudtam kihagyni a hd kijelzős 8570-et k_vad i7-tel, ha már olyan jó áron volt
szerencsére ahol átvettem mellette volt bolt is, megrendeltem a 2x8 ramot, ssd-t meg előtte való héten vettem talán, gyors upgrade volt, és megdupláztam a gép értékét ((( : :d
cigam
sztem is akku alatt lesz, 510-nél még ott volt, 520-ast már nem láttam, ha nem pwm-es lett volna az is, talán olyan gépem lenne, vagy 530 esetleg -
-
bb.bocs
őstag
válasz
bb.bocs #101188 üzenetére
MEGVAN!!! régebben is volt iylesmi, de most esett le. az express card csatiban van egy 34mmes usb3as csatlakozó. attól laggolt a gép. kivettem hasít. pfuhh. azrt köszönöm a gyors segítséget mindenkinek, nagy kő esettle ... ezt a s.rt meg nem rakom bele. köszönöm szépen.
-
Tim82
félisten
válasz
bb.bocs #100981 üzenetére
Egészen biztos vagyok abban, hogy ugyanolyan modulokat használ mind a W530, mind az X230 tablet.
Mindkettőbe ez a két lehetséges opció került:
- FRU: 60Y3303 (Foxconn)
- FRU: 60Y3305 (Liteon)Forrás: W530 esetében innen, X230 tablet esetében innen szedtem az infót. (Mindkettő esetében a doksi első oldalán már megtalálhatóak, "wireless cards" szekció alatt a BT modulok.)
-
-
bb.bocs
őstag
válasz
bb.bocs #100864 üzenetére
bioszt frissítettem. sőt összeállt a fejemben...valószínű alaplaphibás a történet(videokártya) ( a biosfrissítés azt hiszem nem is kellett volna... csak érdekes hogy utána jött elő a hiba addig nemigen ...) megy meg minden, de van hogy 3szor kell kibe kapcsolni hogy képet adjon, utána viszont pöpec...
-
bb.bocs
őstag
válasz
bb.bocs #100860 üzenetére
más:
a bios létezik vérgre, viszont olyat csinál hogy bekapcsolnám és van hogycsak 2-3 ki bekapcsolás után indul el. gondolom felkéne elvitelg frissítenem, de nem merem már. így viszont bután néz ki. működik meg minden, de van hogy 3-adszorra "indul" el. g5et30ww (1.08) 2012-06-01 dátummal. -
Penguin95
senior tag
válasz
bb.bocs #100782 üzenetére
Legrosszabb esetben ki kell forrasztani, és fel kell programozni, mint ha coreboot-ot tennél rá. Legközelebbre pedig egy tipp: SOHA ne frissítsd oprendszer alól a BIOS-t, UEFI-t, mert milliószor több a hibalehetőség. Anno nekem is így sikerült majdnem kukáznom egy AM3-as lapomat, csak azon szerencsére volt egy második BIOS is.
-
válasz
bb.bocs #100782 üzenetére
Keress rá az aprón "bios jelszó" ha valaki Lenovo gépekkel foglalkozik kérdezd meg, hogy tud-e neked SPI programozóval, hardveresen közvetlenül a flash chipre bios-t írni.
Legközelebb bios-t akkor frissíts ha valami problémád van a géppel. (whitelist, inkompatiblitás stb. amit meg akarsz oldani)
-
joeetm
tag
válasz
bb.bocs #100772 üzenetére
Szerintem a 3840QM is jó alternatíva lehet, mivel a ThinkPad úgysem kezd sokat az extreme procival, és hivatalosan a 3840QM 10W-al kevesebbet is eszik. (Nameg olcsóbb is jóval)
Nekem HP 8770W-ben 3920XM van, fpu stabilitás teszteken ~90 fok körül szaladgál, de már fémpasztával van kenve. -
azbest
félisten
válasz
bb.bocs #100764 üzenetére
nézd meg eszközkezelőben, hogy újraindítás után más driver lesz e hozzá.
Ha nem változik, akkor az energiagazdálkodásnál próbáld meg kikapcsolni a fast startupot. a
Ha változik, akkor a win updatenek van olyan része, ahol ki lehet venni a pipát a driver onnan frissítéséről
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Vásárold meg most a Zalman T7-et, és élvezd a minőséget!
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest