- Bemutatkozott a Transcend SSD-inek zászlóshajója
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Félreértések az FSR 4 és a PlayStation 5 Pro körül
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Megcélozta az NVIDIA-t a 2 nm-es node-jával a Samsung
-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
No ez utóbbi jogos végülis, mert már fel sem merül bennem a hd lejátszás kérdése amióta bekerült a T61eimbe egy-egy broadcom hd dekóder
(#24770) Az-X: hát gondolom a kábel minőségétől is függ a homályosodás. De ha ez meg is oldódik, még mindig ott a probléma, hogy elég gyors-e a gép a lejátszáshoz (1080p nem igazán). Ezen esetleg úgy lehet segíteni, ha a wifi helyére egy bcm70015-ös dekóder kártyát ($45) teszel (ez valsz moddolt bios-t kíván, a wifit pedig usb-s nano dongleval lehet helyettesíteni).
Létezik régebbi bcm70012 ($20) változat is, de az válogatósabb, hogy mit játszik le. -
azbest
félisten
régebbi atomos gma950-es netbookot is láttam már 1080p külső monitorral
Épp az a szívatás, hogy az újabb atomba integrált gpu x3150 az amelyikben szoftveresen letiltották a nagyobb felbontásokat.
T60-ból mintha csak a dedikált kártyás támogatná a dokkolós dvi-t, szóval nem sok választás marad, rá kell kötni egy monitort és kipróbálni
-
MrSealRD
veterán
Az elsődleges gyári információ forrás a HMM. Elmondható, hogy többnyire ez a kiindulópont sok ember számára. Az, hogy most ez mennyire "up to date" más kérdés. Mondjuk ha már erről van szó, akkor szerintem kicsit bosszantó, hogy azt írják szeptember 5-én frissítették utoljára...ehhez képest ez nincs benne.Látom ahogy írod, ez nem is egyedi eset.
Így utólag belátható, hogy ami még nem volt azt nem írhatják bele...Visszautalva a kérdés/válasz témára: Feltételeztem a HMM-ben írtakra alapozva, valamit. Ezt adtam válaszként. Mivel az ott lévő leírás nem tekinthető frissnek, így tárgytalan az egész.
Egy szónak is száz a vége, a lényeg: NEM kell a moddolt BIOS a 8GB RAM megfelelő kezeléséhez.
Csak a többi hókusz-pókuszhoz... -
MrSealRD
veterán
Nem hagyott nyugodni a dolog...szóval a HMM-ben is,meg kb minden specifikációban azt lehet olvasni, hogy "maximum of 4GB". Ebből lehet azt gondolni, hogy csak 4 megy bele max...viszont, hogy csak szimplán bele lehet e pakolni a 8-at, vagy kell hozzá ez a BIOS azt nem tudom.
-
MrSealRD
veterán
Most így hirtelen nem tudok mit írni erre...kraftxld, és Integra kollégákról tudok, hogy 8GB-al használnak T61. Közülök kraftxld ezt a moddolt bios-t használja. Talán ők tudnak bővebb info-val szolgálni RAM ügyben.
Valahol pedig láttam, listába szedve egy kevés leírással, hogy mit/miért/hogyan...de most nem találom.
-
MrSealRD
veterán
A nagyon mély részleteket nem tudom, de innen szedtem le:[link]
Az a tippem, hogy olyasmi szintű lehet, mint a SATA I átlövése SATA II-re. Tehát a vas tud valamit, de az szoftveresen van korlátozva...
Kipróbálni még nem próbáltam, majd ha megjött az akku.(Ma vagy holnap...attól függ a Posta milyen kedvében van.)tototos:Itt írta valaki fentebb, hogy elvileg nem mindegy az alaplap...még modBios-sal sem...De erről nincs tapasztalatom, és nem is olvastam róla máshol...
Integra:Akkor neked még a régi van fent.
krafxld:Kösz, ez program megy be a raktárba...
-
Novics
senior tag
Az is meg lesz, ha nem megy így. Most azonban azzal küzdök - Figyelem! Láma veszély! -, hogy hogyan is lehet a 3g-t beüzemelni win alatt. Ubin a sticket csak rádugtam, és már ment is. Itt viszont nem. És most még csak stick sincsen.
Ha világít a wwan ikonja, akkor elvileg működik, nem? Mert van egy modem a high def. audio buszon, amit nem tudok feltelepíteni, meg egy tök ismereten másik valami, valahol... Ezek okozhatnak gondot?
Közben bőszen guglizok, nem sok eredménnyel. -
-
rgeorge
addikt
Az R50e is lehet, csak arra emlékszem, hogy volt egy bötű a szám után. Kicsit régen volt már... De azt nem értem, miért ne menne bármilyen IDE csatolós HDD-vel, az interfész tök ugyanaaz. Azt tudom elképzelni, hogy az nem mindegy, hogy a HDD hogyan reagál a rázkódásvédelemben alkalamazott megoldásokra, azaz a kikapcsolásra, parkolásra stb.
-
Tim82
félisten
(O)-(C)-(B) kolléga figyelmébe:
A tesztgép egy T43 (1871-4AG), a teszt kedvéért a gyári 40 GB-os Hitachi vinyó egy non-approved WD3200BEVE-re van kicserélve (belső merevlemez-hely, nem Ultrabay), az érzékenység pedig a lehető legmagasabbra állítva. A fotó minőségéért elnézést, de egyeztetés után reprodukálhatom a kísérletet közönség előtt is.
-
Fifi
őstag
Köszönöm, de már többen is jelentkeztek.
Ha esetleg pont akkor nem ér rá majd senki, akkor írok pü-t.
ro_bert17 #23468: Köszönöm Neked is a felajánlást.
Amúgy azt mondták, hogy bárkinek odaadják, akinek az adatait én előtte megküldöm nekik. Nem kell meghatalmazás, elég, ha az általam írt e-mail-lel megjelenik ott.
-
audi100td
nagyúr
Néhány hete én is elgondolkodtam rajta, hogy építek egy IPS-es T61-et, de még ha magad is rakod össze, nem egy olcsó mulatság. IPS-ses T60 70k körül van, 4:3-as T61 lapot sem egyszerű vadászni, meg kellene egy hűtő is. Talán majd egyszer, amikor ezeket a gépeket is T4x áron be lehet szerezni. De ha már lúd, legyen kövér, inkább rögtön egy UXGA T60p -> T61p-t raknék össze.
Viszont van egy dolog ami kicsit aggaszt, 15" T60-ról olvastam forum.thinkpads.com-on és thinkpad-wiki-n is, hogy viszonylag gyakori, hogy a magnézium szerkezet eltörik a hűtő mentén, valahogy így néz ki a dolog: [link] [link]
-
audi100td
nagyúr
kösz szépen, eu-n belül találtam 90-ért is 8GB-ot, de ugye még rájön a szállítás, meg most elég rosszak az árfolyamok, főleg az euró, lehet inkább várok még egy kicsit
dbius, [O-C-B]: thx, ezt nem tudtam, illetve soha nem volt számomra egyértelmű, hogy miként működik a szabályozás
-
rgeorge
addikt
Mik a tapasztalatok az i7-es T520-as ThinkPadokról? Nagyon szemezek egy az FHD-s verzióval (NW64JHV), sajnálom, hogy csak 16:9-es verzió van, 16:10-es (mint a mostani 1680x1050-es R61-em) már nincs. Lehet tudni valamit a kijelzőtípusokról (IPS, stb.). ThinkWiki nem tudott segíteni.
Azt sem tudtam kideríteni, hogy mely modellek képesek az mSata SSD-k fogadására. -
mobileman
senior tag
Hát azért a linken csak egy sata csati kell, amit az alaplapra kell forrasztani a leírás szerint, és a hdd helyére tesszük be a sata winyót! Így megmarad az optika is, két legyet ütöttünk egy csapásra
Nem kell ide speckó cucc, meg átalakítók, közvetlenül az alaplapon megy a kommunikáció!
Összegezve a napokban kipróbálom a leírás szerint megépíteni, aztán beszámolok. -
audi100td
nagyúr
"Úgy legalább megvan az excuse, hogy remekül fel lehet háborodni, ha egy a brand-ről más véleménnyel rendelkező júzer más felhasználási szokások alapján mond valamit, amit valamiért személyes sértésnek kell venni."
Egyaltalan nem az a problemam, hogy mas velemennyel van a brandröl, hanem, hogy altalanosan jelent ki olyan dolgokat, amik altalanosan nem jellemzöek ezekre a gepekre, akkor nyudodtan tegye hozza, hogy ez ra vonatkozik, vagy az ö felhasznalasi szokasaira, mert igy felreerthetö. Probaltam elöfogultsagomhoz kepest szakmai maradni, de ez kicsapta a biztositekot es a többvel kapcsolatban igy is sokkal szakmaibban altam a temahoz mint ö, bar nem is ertem ezt miert veled kell megvitatnom, ha nem köztünk zajlott erröl a vita.
Tudom, hogy reg ota a bögyödben vagyok, meg ha teljesen hülyenek is nezel, de tenyleg csak abban a gyerekes formaban vagy kepes ezt lerendezni?
-
audi100td
nagyúr
-
lapa
veterán
a logika szerint nem mindegy, a végeredmény szempontjából persze a különbség akár elhanyagolható is lehet. nagyjából annyira hitvita, mint a melyik pasztával kenegessem.
pszichikailag nekem sokat gyorsult a gép a pöttyszerű pasztázástól.
miért vált be jobban?
@Ringman: ahogy néztem itt főként a nagy területen terítés volt a téma, ami nem kalapos chipeknél nem annyira téma.
-
lapa
veterán
én semmiképp nem egyengetném el a pasztát. be kell nyomni egy borsnyi pöttyöt középre, aztán a lemez majd elteríti ahogy neki tetszik. ez az egyetlen módja a légbuborékok kizárásának. a bankkártyával ugyanúgy lesznek buckák és völgyek, a völgyekben meg (minimális) levegő ragad bent.
-
Gondwana
addikt
Nekem meg pont úgy kényelmesebb a tablet, hogy a kábelek a tőlem legtávolabbi oldalon lógnak a gépből (rendszerint táp+ethernet), tehát ez is csak megszokás.
Viszont a ThinkLightből ThoughtLight nekem nagyon nem tetszik, ez az, amit hiányoltam a tabletnél, erre most - legszebb öröm a káröröm, mert nincs benne írígység - a többiről is leveszik. -
bwoay
nagyúr
ne szopassatok már! kurva penge ez a gép, egy ismerősnek vettem, viszont egy hónapig kellet ostromolnom a tulaj csajt, míg végre halandó lett megválni tőle. ennek utólag annyi a jelentősége, hogy igazából marhára megdolgoztam érte
az pedig, akinek szántam, eléggé leszarja, még arra sem volt képes, hogy eljöjjön érte (és kifizesse). de majd megoldom. Tim, drága cimborám, konzultálunk!
PS: természetesen már a T40-ről nyomom -
lapa
veterán
"you can't disable the touchpad in the BIOS"
hát bazze, erre megint mit lehet mondani.
ez olyan, minthogy a scarton keresztül még be tudtad kapcsolni a tévét, a dvihdmidp-vel meg nem, mert opcionális a cec.
ennyit sikerült fejlődni mindkét helyen, nem teljesen sikerült legalább az előd tudását újraalkotni.
#15757: x200s-ban 2 x 4 kingmax műx, előtte 1 elpida + 1 samu volt benne.
-
Integra
titán
-
audi100td
nagyúr
"Ott látod feltüntetve, hogy kétségbe vontam az értelmi képességeit?"
Igen: "És többet nem tesz fel hülye kérdéseket"
Mi ez, ha nem ertelmi kepessegre utalo kritika? Aki nem hulye ugyebar nem tesz fel hulye kerdeseket...
"Ha már magamba akarok nézni, akkor itt teszem: [link] [link] [link]"
En is nem egyszer segitettem ide tevedoknek, csak egy ido utan meguntam...
"A lustaságot igenis mindig kritizálni fogom, a félreértésből fakadó tévedést nem."
Az ugye nem lustasag, hogy ahhoz nem veszi a faradtsagot, hogy beirja a qurv@ keresobe, hogy ThinkPad?!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Lenovo ThinkPad P17 Tervező Vágó Laptop -50% 17,3" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest