- Bemutatkozott a Transcend SSD-inek zászlóshajója
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Félreértések az FSR 4 és a PlayStation 5 Pro körül
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Megcélozta az NVIDIA-t a 2 nm-es node-jával a Samsung
- Házimozi belépő szinten
- VR topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Apple asztali gépek
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Acer notebook topic
- Philips LCD és LED TV-k
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
gti16v
őstag
igazából semmi gondom az asztali géppel,épp az a bajom,hogy a T61 lassabb és gondolom azért mert az E8400,jobb egy kicsit a ram is több meg az ssd...(nem is nagyon fejleszteném már azt az elavult DDR2-es gépet),csak mostanában kiszorít a gyerek a gépemről(mert azért még csak alkalmas játékra)és a laptopra kényszerülők,amit most,hogy sűrűbben használok,így látom,hogy lassabb...ezért fogalmazódott meg bennem a fenti kérdés...
-
-
-
-
-
-
-
lacus83
senior tag
Annyira még nem mélyedtem bele,jack kábel itt az asztalon megy azzal is,de persze az emberi kényelembe belerondít ha húznod kell magad után az ágyba gépestől.
Ha valaminek meg rossz hangzású a hangszórója az az X200.
Előtte volt T500,T510 na azok jobbak voltak.De a te elgondolásod sem rossz,de az ilyen hangkártyákra integrált erőforrás igencsak véges.
Abban igazad van hogy sokkal modulárisabb.De ha nem a teljesítmény a lényeg ,akkor egy ilyennel se lősz mellé [link] persze ez csak 2*5 W.
-
-
-
solaris7
tag
Nem vagyok egy linux guru,csak felhasználói szint. De már inkább linuxot használok mint a windowst.Nálam T500-on tökéletes és stabilan fut. De azt írták a 13-as a legstabilabb.Nekem bejött a 17-es wifi-t felismeri van fény - hangerő visszajelzés a képernyőn 6-700 mb memória használat.Alvó állapotból vissza térés után azonnal van internet kapcsolat.Windows alatt eltelik egy kis idő mire megtalálja a routert,jó nem sok idő.
Én ezt ajánlanám, próbáld meg.X200-on is jó kell hogy legyen. -
Chaser
legenda
Sztem ezt a gépet hirdették régen 50-ért. x200s 120-as ssd-vel+ultrabase. elég gyorsan eltűnt a hirdetés, már lehet a lakatlan szigeten használja
Mekkora kötsög az usb ultranav billzet...mindig be akarom vele kapcsolni a pilácsot megszokásból, fél úton veszem észre hogy nincs hozzá gombgamereknek is kitűnő, win gomb sincs
-
soldi3r
veterán
Redhatot meg nem probaltam, Fedoraval mar tobbszor szemeztem. Valoszinuleg arra, vagy FreeBSD-re valtanek, ha kellene. Bar az uj Mintet is megneznem
Van valasztek.
Mi volt a gond Kubuntun? Nalam neha osszeomlik ha altatom, de en abbol csak a riport kuldest latom, egyebet nem.dying_star, Szoval akkor M4500 nem is erdekel? W500-at beszamolok
-
-
-
Tikakukac
titán
Osztozok a fájdalmadban, tudom milyen érzés mélytorkozni egy rakat várakozás után
Utángyártott akkor kuka, abból 1 szállító van ezek szerint akit már én is találtam. Szivacs.
Zoli986: A többivel nem tudom, az E531 kiborította a bilit. Pedig eddig is tudtam, hogy van minőségbeli szórás, láttam cudar új gépeket sajnos.
-
Chaser
legenda
Nekem havonta kell, igaz hogy értelme semmi de kell. Win alatt is csinál érdekeseket, szóval nem erőltetném linuxon semmiképp
így is mehetek be ahogy lesz időm, nem engedi úgy kitölteni ahogy kellene..mondjuk még nem szóltak. Biztos várnak pár hónapot akkor jön a fél millás ajándékcsomag
szerk: soldi3r Ez komoly. Nyilván más mikor ott van nálad a teló és más mikor a csomagtérben egy bőröndben berobban. Elég csúnya dolog lehetett tavaly csájnában'. Elvileg már itthonról sem lehet kiküldeni akkut. Egyik tag mondta mikor defektes akkuval vette a gépet, de a posta nem engedte kiküldeni.
-
Tim82
félisten
X200 szalagkábel - és jól felment ennek is az ára, majdnem 2k-val... És még mindig ez a legolcsóbb.
-
atesss
addikt
5k az elég húzós csak a kábelért ?
Utángyártott nincs ?És ha 1 héten belül kellene az akksi, akkor mit tudsz ajánlani ?
9 cellés nem kell, elegem van hogy kilóg + feleslegesen nehezít is.
Külföldi postát ha kellene megoldanám, nővéremen keresztül Londonból.
Csak ha nem postáztatnám onnan is, mire jön is haza nővérem, végképp sok idő lenne.Nem a BT kikapcsolására írtam ezt a kérdést, hanem amit Chaser írt, a proci turbó, és energiagazdálkodások kikapcsolására.
-
V.Stryker
nagyúr
Ezt én is megtaláltam. Sőt, egy pont olyat, mint amilyen az én szoftverem. Mégis, nálam pont a turn off funkció hiányzik.
-
Chaser
legenda
A program által támogatott operációs rendszerek:
- Microsoft Windows XP,
- Microsoft Windows Vista (32 / 64 bit),
- Microsoft Windows 7 (32 / 64 bit),
- Microsoft Windows 8 (32 / 64 bit),
- valamint az ezeknek megfelelő Microsoft kiszolgálótermékek (pl. Windows Server 2003, Windows Server 2008, stb.)Számlázó sw-rel nem szórakozunk
Meg régebbi gépem nincs, ha lenne egy T60 IPS pl csak úgy alapon filmezni azon elférne linux is.
De no more off, lassan megfejelnek érte a modikjogosan
-
-
-
-
-
-
Arra gondolok hogy a mérte miatt adott a kártya amit bele lehet tenni és most olvasgatva utána ilyen x1300 meg hasonszőrű amit elfogad.
(#66220) soldi3r: Az csak borda a nem aktív padon is van. A felette lévő kivezetés meg csak irányítja a levegőt amit a lapos kifúj de hát az sem igazán hűti az alját.
-
-
-
Sanya
nagyúr
Ha hazamegyek a nyaralásból szét is szedem és újrapasztázom.
Az én modellem sajna 2537, ami csak az nvidiát hajtja. Egy bios mod próbálkozásról olvastam, ahol elvileg t510 modellek esetén tudták aktiválni a biosban a vga váltó kapcsolót, de elég hamar elhalt a topic, gondoltam hátha itt próbálkozott vki ilyesmivel -
-
Chaser
legenda
De elmúlt az
Minthogy azon szocializálódtam így persze hagyott némi nyomot
viszont ott be kellett látnom hogy a hw elavult és azért a körítés is hagy kívánnivalót maga után még T61 lappal is. Kizárólag böngészésre és filmezni viszont mai napig is azt mondom egyik legjobb választás alapkiépítésben is 3-4GB rammal. Más kérdés hogy azokban szép panelest találni már egyre ritkább.
-
Chaser
legenda
Nem kevés a vas, nyomi a böngésző, de én nem használok mást mert amúgy szeretem
dying_star: Csak a sajátjával használom, mással nem néztem.
bitpork: Ott már gond van. TV-n ég és föld HD vs FHD, bár sokak szerint 40-e s plazmán 1024 is optimális. Nem sólyomszem becenéven futok, de nagyobb tv-n HD/FHD közt sok különbség van. Még jó hogy általában hasamon a géppel filmezek, tv-t be se kapcsolom
-
A jónál a jobb jobb. Az ember a minőségre törekszik, ha van rá mód.
Ha egy gép már nem képes megjeleníteni egy mezei 1080p-s videót (hiába az ortopéd Adobe hibája), akkor sajnos váltani kell, és kész.
Számomra a normál használat az, hogy az elérhető netes tartalmak alatt azért nem zuhan össze a gép.. remélhetőleg ez még 2-3 évig marad így ezeken a vasakon. -
Te vagy az ufó, de csatlakozom a helikopterségedhez: még az FHD tévén is jellemzően 720p filmeket nézek mert nem látom a különbséget. Mondjuk már hülyéztek le hogy mi a francért vettem 40"-t az 55" helyett, mert azt sem értik meg sokan hogy nem akarom kirúgatni a szemgolyóimat a tvvel.
-
-
-
xcds
őstag
Az a baj, én chrome-ot használok. az meg eszi a procit sajnos. Pl, nekem úgy van beállítva, hogy megjegyezze, melyik tabok voltak megnyitva. Köv indításkor elkezdi betölteni mindet egyszere és akkor a T9400 is kiakad. A html5 meg a beágyazott ilyen-olyan videók még kicsiben is 90% körüli terhelést csinálnak sokszor. Szóval, ha nem akar az ember fhd-t nézni, akkor is kezd kevés lenni a vas. Elég még, de ha így folytatódik, egyszer csak azon kapjuk magunkat, hogy egy videót se lehet normálisan megnézni. Nálam ekkor avul el egy hardver.
-
Dhampir
félisten
Amúgy én vagyok az egyetlen, aki nem fHD-ban akar YouTube videókat nézni és nem is ezen mérem a "normál" használatot?
Nem csak te vagy így ezzel, de ha kell a prociteljesítmény is, akkor nem árt frissíteni.
Ez ma már alap, hogy ne tojja össze magát a gép egy modern környezetben.
-
-
-
scarbantia
aktív tag
De ha még vettél is egy T60-at, akkor miért jó, hogy a vastagabb R szériás házban van?
Persze mindenkinek egyéni joga sznobnak lenni.Egy éve takarítottam egy R60e-t, na annak az alaplapjáról amit csak lehetett lespóroltak, még touchpad szalagkábelnek se volt helye...
Olyan sokan nem építettek amúgy se, de lehet, hogy akad még. Amúgy egy hete ment el ebay-en egy T61 Frankenpad nem fullos konfiggal 184e Ft-nyi összegért...
-
-
Tim82
félisten
Nagyjából hasonló utat járok be egy 15", 4:3-os R61-gyel, igaz, itt SXGA+-os IPS került bele. Persze, itt ilyen váratlan dolgok nehezítik meg a történetet, mint hogy kiderült, hogy ezekbe az R61-ekbe Merom-only alaplap került bele, a legfrissebb BIOS 2009-es, az ebből készült Middleton-féle BIOS-szal sem mennek a Penryn procik (itt várja egy T9300-as, hogy valahogy áthidaljam a problémát), de elvileg rá lehet flashelni widescreen R61-hez készült modBIOS-t is -> ettől érthetően fázok, de valószínűleg nekiugrok a héten.
Neki is ugrottam, egyelőre okénak tűnik a történet.
Az itteni utolsó hozzászólásban említett 2.24-1.08-at lehet valóban flashelni egy 15", 4:3-os R61-re.
Nekem valamilyen oknál fogva Win 7 x64 alatt (T500-ban SSD-t cseréltem, a régi SSD-t a rajta lévő rendszerrel betoltam az R61-be, hogy majd így megoldom a BIOS-frissítést) a Winphlash64 nem volt hajlandó elindítani a flashelést, a CD-ről boot-olás sem volt sikeres.
Így végül Hiren's Boot CD -> Mini XP -> Winphlash32 bizonyult a nyerő megoldásnak.
Szóval most van egy IPS 1400*1050-es felbontású kijelzős R61-em, amiben egy T9300 van jelenleg 5 GB RAM mellett.
-
Chaser
legenda
Én már a meghülyülésen rég túl vagyok
De ilyenekből kiszálltam. Elég lesz a T500 upgrade. Anno beszereztem T60 IPS-ből olyan szépet amilyet lehet, csak használni nem mertem...na ezért nem bohóckodok ilyen projectekkel. Esetleg egy 14-es T60-at beújítanék szaladgálósnak.
szerk: mobal Persze támogatott, ha csak nem downgradelték le az opciót
Kiterjesztés, másolás, only külső monitor. Nézegettem lenovo monitorokat, de abból HP lett a befutó, T500 mellett jól néz ki
-
scarbantia
aktív tag
Az OT-s hasonlat jó.
Tudom beteg vagyok, de valami korhűbb SSD-t akarok, ezért lesz X25-E, és nem Samu.
Csak úgy óvatosan jegyzem meg, hogy háttérvilágítás csere után nem lesz olyan, mint egy új panel.
Majd beletesznek ilyen 7800-9000K-es csövet a gyári 6500-6800K-es cső helyett. Aztán annak az amúgy sem túl nagy színtérnek is lőttek... -
scarbantia
aktív tag
Hajrá, hajrá!
Ha nem kell a dedikált GPU, akkor egy sima 4:3-as T61 lapot nem lehetetlen beszerezni(vagy komplett gépet).
Jó szériás T61p-t annál nehezebb...26e Ft +szállítás EU-n belülről egy új UXGA panel. Az enyém egy évvel ezelőtt tudott kb. 110cd/m2-t a 200 helyett 6500K-re kalibrálva, azóta ez csak romlott. Persze profil nélkül fényesebb, de olyan sárga, hogy borzalom. A CCFL cső cserével is volt már egy halom köröm, de alig találtam nem gagyi kínai csövet, és csak egyedi rendelésre lett volna normális háttérvilágításom, az meg nem lett volna olcsó. Persze lehet még túrni a netet, hátha.
Sokszor elgondolkozok a cserén, de amúgy meg egy igazi klasszikus ez a gép, és annyira jó érzés így használni.
Majd egyszer csinálok róla ilyen karakteres reklámfotókat. Természetesen Frankenpad felirattal.
-
-
Chaser
legenda
15.6" HD samu kifejezetten hitvány. FHD kifejezetten szép
Pont azt mondom hogy nem vájt szeműek, szimpla mezei emberek, köztük csajok is áll lees effektus. Van pl egy kutyás képem, samun kb egy tónusú szegény kutyus, LG-n látszanak az árnyalatai, mintha ott ülne veled szemben. Ezt mindenki egyből látta. Ahogy kb mindenki mondta, az LG szinte él. Nem T60 IPS, de szemből annyira jó, hogy még engem is meggyőzött, pedig én aztán finnyás vagyok panel terén -
Chaser
legenda
Sztem fej-fej mellett vannak, játék függő. Ellenben pl PS már profitál belőle, és vram mérete is 512MB.
dying_star: Colonial marinest 1280-ban végigtoltam anno egy ilyen vga-s dellel, szóval temetni nem kell
Most majd megnézem nvs 5100-nál mennyit változik a helyzet.
Barcsik
-
Francia91
veterán
Csak a GPU-ban van különbség
T500 ---> ATI Mobility Radeon HD3650 256 MB DDR3 128 bit
W500 ---> ATI Mobility FireGL V5700 512 MB GDDR3 128 bitA FireGL V5700 OpenGL optimalizált VGA BIOS-t kapott, CAD programokkal jobban boldogul, mint a HD3650-es. De gondolom bármilyen 3D alkalmazásban jobban virít, mint a HD3650.
Kb azonos árkategóriában vannak már, így szerintem a W500 jobban megéri
-
bnorci71
addikt
köszi
akkor ezt benéztem
6885 DSG a pontos típusszám, -a dobozon van rajta a gépen nincs alul semmi matrica mentes- nem látok a linkelt oldalon, már amit értek az angolból
de mi az az Ultra Navi?Tikakukac
semmi extra ami a polcon van, nem gondoltam, hogy egy modem ekkora költség, pedig már navikba is van
vagy az nem ugyan az az csak egy GSM modul? -
csubuka
addikt
Köszönöm szépen, Neked és a Többieknek is! Igen erre gondoltam, az X200 nagyon bejött a kiló közeli súlyával, plusz kb mindenre elég max a kijelzője az akadály, meg a digitális video kimenet hiánya. Akkor, ha elterjedt, bevált kombóról van szó, akkor cserélek én is. Amíg nem volt x200 a t400at hordoztam, de jobb mindent "célgéppel" megoldani
A T400 9 cellás Pana akksival jó, hogy sokat bír, de elég nehéz már.
-
rsanyi18
tag
Tudom hogy nem nagy pénz, de nem akarok költeni rá. Igazából csak azért foglalkoztam vele, mert unatkoztam, és gondoltam nem àrt ha van egy +noti a hàzban netezésre.
Majd ha lesz alkalmam kipróbàlni valakinem a töltôjével a notit, hogy müködik-e, lehet befektetek rá, de addig hagyom "pihenni".
Amúgy akkor az akksit fel se tudnám vele tölteni? -
maxika2004
őstag
Köszi !
A hangerő növelést már mutatja... a fényerőt nem ...
de igazából nagyon nem vagyok járatos " kék " gombok használatáról , mi - micsoda ....
Nincs erről valami leirás magyarul ?Pl azt sem tudom mi az az injekciótűs feliratu gomb a hangerő + - gombtol jobra
ha megnyomom a közepe narancssárgán világit -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus E510M 128GB SSD, 4GB RAM, 1 Év Garanciával
- EliteBook 640 G11 14" FHD+ IPS Ultra 5 125U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5430 27% 14" FHD IPS i7-1265U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Bomba áron dobozos új GIGABYTE /I7-13620H 16GB 1 TB SSD Nvidia RTX 4050 6GB 144 Hz FHD IPS/
- T14s Gen2i 14" FHD IPS i5-1135G7 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest