- Dell notebook topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- nVidia GeForce GTX 1060 (GP106)
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra - más dimenzió
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Apple MacBook
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
otps
aktív tag
válasz
Tikakukac #92786 üzenetére
Ha meg ON legyen: bemész random boltba, ami tetszik és van akármilyen gépük. Ha azt mondod neked ebből egy patika kell, hoznak. Nyilván árában is olyan lesz, de nem véletlenül nincsenek A+ gépek tömegével. Egyfelől mert már kint lerúgják őket, másfelől, mert filléres a magyar és 2-3 karcot inkább bekap, mint 10k-t.
Na ez most hasznos, új infó lehet nekem, meg másoknak is. Hogy ahol van van egy csomó B kategóriás gép, ill. pár B+ gép, ahogy @sutszi tapasztalta, ott lesz A is ha kérek, belátható időn belül. A belátható időn belül azért egy fontos kritérium. Eddig olyanokat hallottam, hogy majd, egyszer, meg talán. Az általad említett A+-t még sehol nem láttam hirdetni, csak B-t, B+-t és A-t. Az A jó lesz. Feltételezem, hogy a 2-3 karcon kívül más különbség is van A és B (vagy B+) között 10 ezer Ft felárért. Pl. valószínűsítem, hogy a belbecs sincs annyira leharcolva. Vagy rosszul látom? Amúgy ezeknek a németeknek van egy csomó A gépük (legalábbis van elég), ki van írva az aktuális készlet a honlapjukra. És mindenképp cégtől vegyek, ne magánszemélytől, ha jól vettem ki az egyik korábbi utalásod. Természetesen.
Többit később. Köszönöm!
-
otps
aktív tag
válasz
Tikakukac #92774 üzenetére
Egy kis nemzetközi kitekintés.
ThinkPad X270 amerikai induló ár: 880 dollár
ThinkPad X270 német induló ár: 1100 euró
ThinkPad X260 (nem X270) magyar induló ár: 435 ezer forintIgyekeztem az ajánlott végfelhasználói árakat nézni a kapható alapmodell esetén. Tudom, a magyar ÁFA a legmagasabb, de nem ennyivel. Ami inkább érdekes, hogy a német alapkonfiguráció ennyi euróért gyengébb, mint az amerikai, viszont a magyar alapkonfiguráció a legerősebb. Mi magyarok vagyunk a leggazdagabbak, mi minek bohóckodjunk alapkonfigurációkkal. Tökéletesen tisztában vagyok vele, hogy ilyen a piac, erről most nem érdemes vitatkozni.
Az X sorozatú ThinkPadnek olyan kicsi itthon a piaca, hogy (legalábbis az egyik jeles forgalmazónál) kiállított mintadarab nincs sehol. Az egyetlen hely, ahol lehet, a Váci út 83.
Pár napja azzal köszöntem be ide, hogy feltételezem, hogy a topiklátogatók egy jelentős része használtban utazik. Elég jelentős az áresés.
Ha más amúgy ennyi pénzért vennék új gépet (az egyszerűség kedvéért legyen 1000 euró, dollár, vagy 300 ezer forint), MacBook Airt vennék. Szintén feltételezem, hogy a topik legtöbb látogatója Windows-t használ. Vezető nyugati tech újságok megírták, hogy ebben az árkategóriában a legjobb Windows-os gép a MacBook Air - ha Windows-t teszel rá. Fent írtam, hogy a ThinkPadek áresése elég jelentős, míg az Apple gépek a használtpiacon is remekül tartják az árukat. Tehát már csak racionális üzleti megfontolásból sem vennék új (X, T) ThinkPadet. Ezt a hitvitát is megspórolhatjuk most itt, csak mondom.
Tovább is van: az angol nyelvű neten is úgy tapasztaltam (Reddit, Hacker News), hogy elég jelentős a használt ThinkPadek iránti érdeklődés, még ha nekik nem csak a fizetésekhez képest olcsóbb az új, hanam az alapmodell abszolút is. Ha notebookként akarod használni, akkor meg elég az alapmodell is, nemde? Legalábbis nagyon sok fejlesztőnek kb. elég; népszerű, nyílt forrású projekteket is javarészt pont a hasonló korú, árú és állapotú használt ThinkPadeken fejlesztik. Ez is valami. Nyugodtan javítsatok ki, ha tévedek!
Szóval @Titakukac, miért akarod, hogy én legyen kb. azon 10 ember egyike, aki (a magasabb magyar alapáron) megveszi magának az új (igazából tavalyi) X ThinkPadet? Nem én leszek az és kész, mert nem nem tartom racionális üzleti döntésnek, semmilyen körülmények között. Béke.
Ezt ne velem beszéld le hanem a bolttal. Én még ilyet nem találtam. Értékbiztosítva egy 2-3 kilós, akksis küldemény 1 menetben is raklap pénzek.
Tudom, aksit szállítani macerás a rá vonatkozó szabályok miatt, de elég valószínűnek tartom, hogy közös megegyezéssel szervizelésre inkább aksi nélkül küldjem. Azért leszedhető még ezeknek a modelleknek az aksija.
-
otps
aktív tag
válasz
Tikakukac #92752 üzenetére
A város országon belül és az ország az sajnos tud betenni dolgokat. Volt, hogy rendeltem én a boltból és a kinti haverom. Nem gyengén más lett a hang amikor én kértem újra számlát SN-el és amikor ő.
Egy kicsit konkretizáljuk a kérdést! Most talán nem kell ennyire rébuszokban beszélni, egy külföldi tapasztalatról van szó. Azon kívül, hogy a konkrét bolt neve nem is érdekel, fontos lehet:
- AMelyik országról van szó? Külföld és külföld között azért van különbség, nem egyforma az egyes országok üzleti kultúrája.
- Van-e az adott boltnak a Luxnote-hoz hasonló online reputációja (eBay, TrustedShops.eu)?
- Mi az az SN?
Ha tényleg csak ezen múlik, meg tudom rendelni a németországi barát/rokon címére is, legfeljebb egy kicsit később kapom meg.Ha baja lesz a gépnek akkor pedig kalapom megeszem ha egy boltnak belefér ezekre a futár bevallalása. Elég gyorsan elfogyna a profit akkor.
Az is egy reális opció lehet, hogy kifelé én fizetem, visszafelé ők. Ez egy vállalható pluszköltség egy esetleges meghibásodás esetén, ha amúgy minden más érv az adott bolt mellett szól. Európa nem külföld. Gondolj bele, Amerika sokkal nagyobb, ha egy másik államba kell küldeni valamit, kb. ugyanannyi a postaköltség, mint egy másik európai országba.
-
antihero0112
tag
válasz
Tikakukac #92707 üzenetére
Hát változik a piac, "szükség" lett a vékony, kecses, könnyebb ultrabook-okra. Mondjuk az én használatomhoz ez pont jól jön. Egy T61-est azért nem dobálnék ki-be a táskámból 2-2 percre megírni egy mail-t, meg továbbdobni, sőt nem is vinnék magammal már egy akkora dögöt., de már egy T420-at se tudnék elképzelni mindennapos hurcolászásra.
840 G1-esnek képzeld el hogy műanyag, beszarás. G2-nél nyilván rájöttek hogy ez egy kicsit erős.
Amúgy mit csinálsz szegény gépekkel, hogy ennyi gép lapos lesz nálad?
Milyen gépet használsz most?
-
antihero0112
tag
válasz
Tikakukac #92705 üzenetére
Az biztos hogy egy T430, robosztus terminátor ehhez képest. De hogy ropogna, nyekeregne stb. én ilyet még nem tapasztaltam. Az ezzel pariban lévő G1-es Probook-ot is szemügyre vettem, hát a zsanér az műanyagból van, de még az Elitebook-nak is, ebben a kategóriában az vicc kategória. Dell E7440-nek a minősége viszont fasza.
Ja és a félreértések elkerülése végett nem vitatkozni akarok, se meggyőzni Téged az állításod ellenkezőjéről. (Mondjuk meg se tudnálak, de nem is ez a célom)
Csak a véleményemet szeretném elmondani.
Viszont ahogy mondtad is, hogy most elég sok lett belőle a piacon, biztos hogy van valami bibi velük.
Szerencsére nekem még nem volt velük gond.Amikor kaptuk a T440-eket, akkor kaptunk velük egy időben T450s-eket is, meg is lepődtem, mert nem nagyon szokták 2 év alatt lecserélni a gépeket, és ezekre még 1 év gari volt. T450s-nél is ilyen siralmas lenne a helyzet?
-
antihero0112
tag
válasz
Tikakukac #92701 üzenetére
Most nekem is T440s-em van, előtte még nagyon régen volt T61-em, meg most 1 hónapig X240-em, eddig más vonaton utaztam. Touchpad szerintem is szar, szokható, bár cserélni fogom T450-esnek a touchpad-jára. Az anyag minősége rendben van, jobban tetszik mint a régebbieknek, Nekem azok nagyon műanyag hatást keltettek. Ez a "gumírozott" bevonat számomra minőségibb érzetet kelt. Az alaplap hibával szerencsére nem volt még dolgom, most már eladtam párat belőlük, és ezért választottam én is ezt a szériát. Azt amúgy lehet tudni, hogy az alaplapon, mi száll el?
Amiért ezt választottam az a dupla akku, szerintem nagyon szép gép, hardvere rendben van, és ebben az árban nagyon jobbat nem találtam.
Visszaolvastam már egy csomót, mivel én eddig is megvoltam a régi Thinkpad-ek nyújtotta előnyök nélkül ezért nekem nem hiányozhatnak.
-
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #92565 üzenetére
Haha... Igen. Ott mondjuk turbo-val is max 15W, az más állatfajta, mint nekem a 35W-os i7. Nekem turbó-val 3,4Ghz-re is feltolja magát, iszonyat fürge is notis viszonylatban, dehát úgy azért rendesen harapdálja az akksit, szval azt nem szoktam használni, az alap 2,7Ghz nekem otthon dokkon is elég. Viszont akksin plusz spórolás, ha csak 2,2-2,4Ghz közé lövöm be (82 és 89%), és a sebesség még úgy is a legtöbb dologra bőven, kényelmesen elég. 4MB L3 nálam pipa, kétcsatornás memória szintén, szval mindene megvan, amire csak szüksége lehet.
-
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #92563 üzenetére
Azt írta, böngészőt használ. Az alapból szemetes....
(#92562) bigrock: Vezérlőpult, energiagazdálkodás. Nekem a T420-on sokat javított netes felhasználáson, hogy akkun levettem a max teljesítményét 80-88%-ra. Így ugyan csak i3-i5 teljesítmény, de bőven elég. Viszont nem meríti le egyből, ha valakinek valami csilli-villi processzorevő honlapot volt kényszere produkálni.
-
SUPREME7
őstag
válasz
Tikakukac #92556 üzenetére
Elhiszem neked, hogy sok szar panel átment rajtad, de az a baj a fórummal, hogy 10-ből 2 embernek ha valami szar az tuti leírja a nyűgjét a fórumon, a maradék 8 akinek minden fasza az nyilván nem írja le, hogy minden fasza. Az a kettő is akinek szar, sokszor önhibából szar, mert dobálja, állat módjára nyitogatja stb, tehát én nem látom ennyire borúsan a dolgot, legyen szerencsém
-
SUPREME7
őstag
válasz
Tikakukac #92549 üzenetére
Nem nagyon lett illusztrálva, próbáltam keresgélni a topikban, de nem nagyon találtam konkrét infót, hogy valaki rendelt és szar lenne, az utóbbi egy évben egy ilyen hozzászólás volt, de az is pozitív, hogy nagyon fasza. Persze, benne van a pakliban, hogy valami gáz lesz vele, gariztatni kell, stb, de 30K-t tuti nem adnék érte ha gyári, ha nem. (főleg, hogy valószínűleg meg se tudnám állapítani, hogy gyárit kaptam vagy nem ... )
Ha beszopom akkor is beszámolok róla amint megjön.
-
_Petya_
őstag
válasz
Tikakukac #92452 üzenetére
Na, hát ez érdekes, most a szerelő megerősítette hogy 04X0394 FRU számú kijelzőt kaptam, az eredeti 04X4932 volt.
Ez alapján a 04X0394 nem jó hozzá, viszont az online alkatrész kereső
lehozza alternatívának:Na most ilyenkor ki a hülye? Most egyébként ott tart az ügy, hogy komplett kijelzőt kapok, burkolattal egybeépítve, nem tudni milyen FRU számmal. Lehetséges, hogy rosszul szerepel a Lenovo-nál, hogy jó hozzá ez a kijelző, ezért hoztak ilyet?
-
csubuka
addikt
válasz
Tikakukac #92441 üzenetére
Köszi, sajnos én is erre jutottam. Mondjuk az angliai vétel megoldható lenne. Csak kérdés, hogy ér-e annyi extra kavarást az egész...
(#92442) dugø: Köszi, a teljes gép talán kicsit túlzás volna :-)
Akkor semmivel sem lesz kompatibilis a kijelző rollcage, csak a w500-al?
-
Pubszon
veterán
válasz
Tikakukac #92404 üzenetére
Igazad van, ebben egyet értek.
Csak azt tényleg nem értem, hogy 5 évvel régebbi TP-ba volt IPS, de ebbe a 14"-es elég elterjedt méretbe meg konkrétan egy sincs ami LVDS.
Minden esetre nem fogok nagy moddolásba kezdeni, hiába meg tudnám csinálni.(#92405) Tim82: Legalább azt tudnám, hogy melyik olyan (nem feltétlen ugyan az) mint az X1 Carboné.
-
SUPREME7
őstag
-
csubuka
addikt
válasz
Tikakukac #92324 üzenetére
Ez valóban igaz. Ámde alaphangon a rendes 135W-os táppal gyorsabbnak érződik. Van olyan is, csak nehéz kiosztani a rendes tápokat, úgy, hogy mindenkinek a nagy teljesítményű legyen, mert szerintem valakik hazavitték a jobbakat. Azért, hogy ha hazaviszi a munkát akkor ne kelljen cipelnie a tápot, csak ezáltal az irodában lépett fel hiány :-) Szupi.
Ámde nincs rendszergazda jogom a gépemen, így akkor majd Live Ubuntu alól nézegetek.
Új EVO 850-es SSD van a gépben, így az nem lehet ludas.
-
fungi
aktív tag
válasz
Tikakukac #92314 üzenetére
Ezt akárhogy nyomkodom, hajtogatom, ugyanolyan marad. Elég rossz hír, ha csak kijelző csere orvosolná, akkor az új kijelző is erre a sorsra juthat? A vicc az hogy a gépet utazásokra használom, nincs strapálva. /szóval nem lehet inverter, szalagkábel, ilyesmi?/ X230 ugyanez? Mit érdemes ezzel tenni, /sajnálom a gépet, pont ideális utazni, szép a kijelző, jó a Tp fíling, stb....
-
válasz
Tikakukac #92193 üzenetére
Biztos, hogy valami beállítási gond lesz, mert alapból le szoktam tiltani eszközkezelőben az ATI kártyát és bios-ban is az Intel van beállítva elsődlegesnek, akkor semmi gond nincs a géppel. Ha aktiválom az ATI-t, akkor az első elindulásnál gyönyörűen kimegy a kép DP porton tv-re, szépen be tudom állítani a kiterjesztett kijelzőt. A gondok akkor kezdődnek, amikor újraindítom és/vagy lehúzom a DP kábelt a gépről. Na, azzal nem tud mit kezdeni a gép, akkor sem ha utána kikapcsolom, bedugom a kábelt és elindítom a gépet. Próbáltam a bios-ban játszani a vga beállításokkal, hogy hol egyik, hol másik karit állítottam elsődlegesre, de a problémát nem oldotta meg.
-
aDamker
aktív tag
válasz
Tikakukac #92188 üzenetére
Mondjuk mondasz valamit, mert Critical statust ir a kulso akksinal. Bar semmi info nem indokolja ezt az infot latszolag nekem.
http://imgur.com/UCt30PP -
-
-
Chaser
legenda
válasz
Tikakukac #91996 üzenetére
kicsit elbeszélünk egymás mellett
továbbra is érdekesnek tartom - de nagyon - hogy c2d k_vad kevesebbet evett idle mint 2 magos, más is jött egy ui. méréssel másik genből, ivy k_vados gép se ment idle semmivel kevesebbet nálam mint 2 magos, de szted egy u-s cpu akkor is überalles és jelenlegi hq-nál felezve van az üzemidő - nyilván nem agyon terhelt állapotról beszélünk, mert akkor nyilván -
ha sikerül mérnem új genes gépeket majd folytatjuk...az meg örvendetes, hogy nálad könnyen cserélhető az akku, a maradék 90% gépen ez sajnos nem sokat segít
-
Chaser
legenda
válasz
Tikakukac #91978 üzenetére
az rendben van, de nagyon kár régebbi genes teljesen más kategóriás cpu-hoz hasonlítani, alma-körte esete
az lenne a nagyon csúnya ha nem így lenne
ivy bridge i5 3230m-es gépem 3-4 órát kényelmesen elketyeg 6 cellás 60wh-s akkuról ssd-vel wifiről jellemzően legalább 70% fényerőn, ha meg kevés lenne az akku 5 másodperc alatt gépben levő ki, másik be..kbezt ugye már nem lehet eljátszani a legtöbb géppel, ha cserélhető is egyáltalán, burkolat alatt van
kis 2570p 9 cellás 90wh-sal meg elketyeg 7-9 órát nagyon kényelmesen ui. cpu-valnewmoonlight legelőször ezt anno t60-nál játszottam el
vége az lett tökéletes kijelző, burkolatok, legjobb cpu, kiegészítők, minden, de már bekapcsolni se mertem:d viszont sokat tanultam közben
egyébként én nem desktophoz ülös fajta vagyok, rég elmúlt, pont anno a t60 miattjelenleg nincs is, lesz most, de sokkal kényelmesebb nekem ágyban/fotelben 15,6-os notesz mint hogy dekstop előtt görnyedjek ha nem muszáj
most ez a 420s birizgálja a fantáziámat ( : de "szerencsére" a kijelző túl pocsék, ebbe a gépbe sok energiát biztos nem fektetek ha nem is defektes benne a hőcső és tudnak is hozzá akkut hozni
-
Chaser
legenda
válasz
Tikakukac #91961 üzenetére
nem kell visszaosztani semmit, gen-en belül hasonlítsd őket, nyilván 2. 3. genes k_vad i7 pöppet többet fog enni mint 6. 7. genes 2 magos aminek az órajele is alacsonyabb
nézz új genes hq-t új genes u mellett, nem nagyon kell akkut cserélned hq-ban sem ha nem terheled
meg azt se felejtsük ki, a chipsetek fogyasztása is csökkent idővel, és az akkut nem érdekli mi szívja
annak idején első másod genes ssd-k még talán jobban is zabáltak mint hdd-k, azok is idővel csiszolódtak
egy új genes gép nyilván platform szinten sokat fejlődött energia hatékonyságban is 2. 3. genes verziókhoz képest
sokan azt is elfelejtik, laptól függően lehet teljesen ugyanannak a konfignak a fogyasztása nagyobb, mint egy ugyanolyannak amiben másik lap van
anno sokat méregettem, minden maradt, lap változott, ugyanazzal a chipsettel 7-10W-ot nőtt a fogyasztás
mobil lapoknál nyilván jobban figyelnek erre, de lowend gépeknél nem hiszem hogy túlzásba viszikszerk: newmoonlight
ezért kell húzni egy határvonalat, és ezért menesztem a legtöbb gépemet, legutóbb 8570w-t
jött k_vad i7-tel, 4x4 rammal, 120-as ssd-vel, k2000-rel, non backlit billzettel, fhd tn panellel, eddig oké
dokkolóm van, azt nem kell vadászni
i7 rendben, ram legyen inkább 4x8, úgy az uras ( :
ssd legalább 250-es
k2000...izé, van erősebb is, meg mehet ebbe a gépbe 970m is
de van ám backlit billzet is, persze magyart lőni nem lehet, sebaj, kinnről olcsó, max matricázzuk 10-10e-ért ha magyar kell, mert backlit matrica pszok drága
van ebből ips verzió is, na nyilván majd nem ezen spórolok, aztán rájövünk elég nehézkes, nagyítóval is nehéz találni, de ha lenne is egy vese ugrott
és ha mindezt meg is lépem lesz egy gépem amit nem fogok használni, mert sajnálnék hozzá nyúlni is
(((( : -
thgergo
tag
válasz
Tikakukac #91941 üzenetére
Még egy 2960XM 55W-os és 2520M-et tudtam ilyen szempontból összehasonlítani.
- Az idle fogyasztás kb elhanyagolható volt. Maximum 0.5W-al lehetett több, vagy anyival se.
- Ami miatt szerintem a rendes 4 magosok többet fogyasztanak az a több letilthatatlan L3 cache. 1 magosan terhelve ugyanazon a frekvencián az i7-XM +20-40% többet fogyasztott, miközben a 3Mb-8Mb cache emelés sem növelte az egyszálú teljesítményt. Pedig még ahogy emlékszem több feszültséget sem adott az XM ugyanarra a frekvenciára.
- Az integrált GPU is ugyanúgy ~12W-ot evett max turbóval.Más: A minap rádugtam a rendszeremet egy i5-2400T-s Thinkcentre-re. Érzetben nem volt erősebb a 2520M-nél böngészési élményben, és általános exceltábla stb nyitogatásban. Tehát ha nem tudod leterhelni 2+ magot akkor felesleges a rendes 4 magos
-
Chaser
legenda
válasz
Tikakukac #91941 üzenetére
anno mértem q8300-at teljes gépre, előtte e3400 volt, kevesebbet evet idle a k_vad ( : terhelve persze köröket vert a kicsire, azzal 45-6-7w volt, a q-val 42-3-4 az idle
ha sikerül beszerznem értelmes áron egy ivy moobil k_vadot, méregetek ezekkel ison is legyen: sajnos a 420s panelje elég gyatra, nem semgített rajta a win ( :
akkuja nyilván cellazárlatos
aida-t toltam neki akkuról, egy perc alatt felszaladt 90 fokra a maghő, pedig benn max 15 fok volt, jól kiszellőztettem reggel:d
nem néztem órajeleket, de gondolom mivel akkus üzemmód így 1600 környékén mehetett a 2540m, és ennyire gané tré csak nincs a pasztázás, de nem volt kedvem még szétkapni, esélyes hogy defektes a hőcső -
havri1
félisten
válasz
Tikakukac #91867 üzenetére
Nem mondom, hogy értem. Mi nem öntanuló?
Mivel bizgeráltam bele az eredeti vezérlésbe?
90 foknál miért csak 75%-on tolja a ventit? Soha az életbe nem ment nekem még a mai napon kívül 3846rpm fölé.
Ha kérhetem érthetőbben, hogy hogyan tudom beállítani úgy a gépet, hogy 4800rpm-el menjen akár fixen, akár manuálisan, mondjuk cpu 80 vagy gpu 80 fok felett.(#91868) FoxiestFox: No, ilyesmire lennék kíváncsi. lehet nem azonos a verzió a szoftverben, nekem semmi ilyenre nincs lehetőségem, hót fapad a szoftver: [kép]
-
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #91741 üzenetére
Különösen kellemetlen ez akkor, amikor a "makulátlan állapotú" cuccot mondjuk 100-200km-ről mész megnézni, alapos telefonos körbekérdezés után, és akkor szembesülsz vele, hogy csak egy gátlástalan csaló az illető egy lehasznált romhalmazzal, és kidobtál az ablakon fél napodat, és többezer forintot az utazásra....
Szval ja, sajnos ilyen. Jobb óvatosnak lenni.
-
-
Pubszon
veterán
válasz
Tikakukac #91651 üzenetére
CPU csere nélkül nem szedtem volna még szét kitakarítani.
De ha vissza olvasol, láthatod, hogy az i7 nem azért hűvösebb mert i7, hanem több ok miatt (kevesebb fesz, új paszta, takarítás).
"Ki lett takarítva a hűtő, újra lett pasztázva normális pasztával és kevesebb feszültséget kér."
Tesztekben ~20%-al gyorsabb, nekem már az megérte az árát.
Mikor az asztali CPU-t vettem, 30k-val többe került az a 10-15% teljesítmény többlet. És kiadtam érte a pénzt akár milyen rosszul is esett, ugyan úgy, ahogy a több 100 vagy ezer ember itt a PH-n.Az ilyen Bites Béla stílusú emberek meg hidegen hagynak, meg érdemlik ha tudatlanságuk miatt félrevezetik magukat.
Na de én lezártam a témát, látom nem szabad itt a másiknak örülni, mert egy jó szót még nem kaptam senkitől. Pedig a nyakam rátenném, hogy nem csak én cserélnék ha azt mondanák, hogy van egy ilyen lehetőség.
Pont.
(#91652) HSM: Rendben, köszi.
-
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #91649 üzenetére
Nekem az a tapasztalatom, hogy minden szériából a kisebbek bőven beleférnek (nem töltik ki) a TDP keretet, de a csúcs általában igen, és ott már van szortírozva.
Meg lehet amúgy tudni, fogsz néhány i5-öt, néhány i7-et, lehetőleg azonos gépben és jólmegméred őket.
Én is simán kiméregettem anno, milyen órajelen hogy alakul a fogyasztása a notinak. [link]
Mondjuk lehet pontosabban mérni, mint a package power, de első közelítésnek tökéletes.(#91650) Pubszon: Persze, szívesen. Legközelebb ha a noti közelében leszek lövök egy screenshotot.
(#91651) Tikakukac: Nincs baj amúgy az i5-ökkel sem, nagyon szépen mennek a pénzükért. De az i7 csak gyorsabb. És ha nem kell sokat ráfizetni, miért ne...
Amiről beszélsz egységsugarú user, ott a fő baj, hogy azt hiszik, az i7 négymagos, mint asztalon. Miközben nem feltétlen, sőt...
-
Pubszon
veterán
válasz
Tikakukac #91649 üzenetére
Milyen összevetés? Az, hogy az asztali gépem CPU-ja is melegebb pár fokkal ugyan olyan körülmények mellett, ha adok neki plusz feszültséget?
A másik pedig, hogy minek nincs értelme?Annak hogy az Intel ilyen i7-et gyárt és eredetileg több 10 ezerrel került többe miatta a gép és most megkaptam 2-3 ezer Ft többletért?
A harmadik pedig, hogy az i7 a jobb ostyákból jönnek, mert (esetemben tuti) alacsonyabb feszültséggel beérik még magasabb órajelen is! Ez tény, így megy mindenhol. Így fér bele a TDP keretbe.
HSM: Ha jól emlékszem, neked is ilyen CPU van a gépbe. Csinálnál egy CPU-z validot?
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Latitude 5430 27% 14" FHD IPS i7-1265U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- ZBook Power 15 G10 15.6" FHD IPS i7-13700H RTX A1000 32GB 512GB NVMe gar
- Újszerű Lenovo Thinkpad L14 G5 (Gen5) AMD Ryzen 5 7535U 16GB RAM 512GB SSD Win11Pro Gari: 25.09
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- HP Elitebook 850 G8 15,6' fullHD i7-1185G7 32/512GB + Notebook táska, Garancia
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest