- Apple asztali gépek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- VR topik
- Socket AM4
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Monitor hiba topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #50528 üzenetére
Igen, azért van fejlődés szerencsére. Nem tréfa volt, 1,5-2 héttel ezelőtt még drágábban árulták, nekem 24k-ra jött ki. Ha azt nézem, hogy pár hónappal ezelőtt Németországból lehetett csak beszerezni kb. 37-k-ért illetve (nem ebay-es) kínai shopban hasonlóan drágán, akkor szerintem még így is megérte.
-
brekiisti
tag
válasz
Chaser #50480 üzenetére
@Chaser:
hivatalosan ha a partner normálisan üzemel ahogy kell neki akkor:Bejelented a hibát emailben
Megrendelik az alkatrészt átlagban 3-5 nap az érkezése attól függően Magyar vagy központi raktárból jön az alkatrész. Persze vannak kivételek amik késnek de az relatív ritka.
Ha megjön az alkatrész egyeztetnek az ügyféllel hogy az adott napon jó e neki a javítás ha igen kimennek megjavítani ha nem más időpontot beszélnek meg.Szerintem ezek nem olyan drámai idők és körülmények. Tudom ez nem NBD de ez akár változhat is a jövőben legyünk optimisták.
A másik meg sajnos többnyire azokat olvasod akik dühösek azokat nem akik pl elégedettek.
@soldi3r:
Ez melyik cég volt ? már csak a kíváncsiság kedvéért.
Amúgy igen kimennek (persze megint áll ha normális a szervizpartner) -
brekiisti
tag
válasz
Chaser #50475 üzenetére
Az általad legszimpatikusabb szervizt felhívod (az más kérdés az jó e)
De ha a Smartot hívod tuti kimennek. Az előtted szólók nem tudom mikor találkoztak ilyennel utoljára az IBM szerviznél volt hogy nem mentek ki azóta telt el idő és változtak dolgok. Ha mostanában pl elmúlt fél évről beszélünk volt ilyen azt a partnert hanyagolni kell. Bocsánat ha ingerült a hangvitelem vacak napom volt és kicsit felhúztam magam.A lényeg és nem reklám eddig akit ismertem annak kiment a Smart ha on site volt.
-
Tin
veterán
válasz
Chaser #50450 üzenetére
a Lenovo... most már tudom, hogy nőtte ki magát világelsővé, és kb. meddig marad ott (lásd kémkedési hírek).
8 hónapja van velük aktív ügyem, egyszerűen nem válaszolnak a levelezésre, a szerviz meg szétteszi a kezét.
röviden: selejt alkatrészekkel javítottak, szóvá tettem, azt mondták ez a normális, visszacseréltettem velük a régire az alkatrészeket, azóta pedig megy a huzavona a Lenovo-val, már 8 hónapja.
-
Misi1979
őstag
válasz
Chaser #50404 üzenetére
Killhates-mobileman sajna nem tudnak emberi áron szalagkábelt a gépbe.. És nincs hozzá kisfelbontású kijelzőjük.
Chaser, köszi a bizalmat
kijelzőt még sose cseréltem, fogalmam sincs, mik a buktatók stb.
Aprón meg nem találtam hozzá valót egyelőre, de lehet én vagyok a béna.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
Chaser #50391 üzenetére
nekem mikor eladtam az x200-at semmi bajom nem volt az új 4gb 1333-as rammal,de amivel adtam az egy 2gb-os modul volt és a csávó panaszkodik hogy fagy a gép.
amikor a kettőt együtt használtam,nekem is szétakadt,elmondása szerint valami memória tesztelő progi vagy 600 hibát talált! a ramban
szóval könnyen lehet hogy a fórumtársnak is csak ramot kellene cserélnie. -
spyspyspy
csendes tag
válasz
Chaser #50388 üzenetére
Akitől vettem korábban, 4gb-tal használta és nem tapasztalt ilyet. Én 3-mal vettem át, két-három hetet ment így és nem tűnt fel, hogy csinálná. Biosban kiciánoztam mindent ami ezzel kapcsolatos. Még kipróbálom, hogy akkor egy modult kiszedek és marad a 2gb-os, aztán meglátjuk. De ha jól értem, ha az sem oldja meg akkor hardveres gond lesz?
-
scarbantia
aktív tag
válasz
Chaser #50367 üzenetére
Igen, valami ilyesmire gondoltam, régebben emlegettétek is asszem itt a fórumon.
Ez kb. mit tud? Csak egyféle van, vagy több típus? Bocs a béna kérdésekért.Kicsit bizakodó lettem, hogy a T440s-be IPS panelt tettek, ráadásul elég nagy felbontással.
Hátha a W széria kap valami rendes kijelzőt. (méret, paneltípus, nagy színtér, felbontás)Amúgy megnéznék egy ilyen csoda TN-t már végre közelről. Ha a LED vezérlést lehetne moddolni valami villogás-mentesre, akkor lehet meg tudnék barátkozni vele.
Illetve tapasztaltabbak véleményére is kíváncsi lennék, hogy milyen egy Flexview panelhez viszonyítva. -
scarbantia
aktív tag
válasz
Chaser #50361 üzenetére
T61p-ről van szó! Ott nincs gap pad a GPU fölött!
Terhelve még nem nagyon próbáltam, kis tömörítésű FHD videónál (timelapse vimeo-ról nézve) olyan 71-73 fok körül volt, akadozott egy kicsit, remélem T9300-al már nem lesz ilyen gond.HD gyorsításra nincs véletlen valami kiegészítő kütyü?
-
YumeD
tag
válasz
Chaser #50271 üzenetére
Gondolom intel gfx-esekhez használható, dell-en is láttam hogy valaki játszott vele, intel driverhez intéz hívásokat úgyhogy elm. mennie kell intel grafikus cuccokkal ami támogatja.
Ha a registry-s cuccra vonatkozik, akkor annak nvidia-val elm mennie kell.
A kijelzőm 1600x900, 16:9, LED-es -
lapa
veterán
válasz
Chaser #50252 üzenetére
megnéztem a képernyőt úgy, hogy feketére állítottam a hátteret, az egér meg jó nagy. ha mozgatom darabokban látszik. szóval ledes, bár ez nagyon valószínű volt már a kamerán át nézve is.
akkor mi lesz? ezt is upgradelje az ember ccfl-es affs-re? ez nekem ilyen hagyományos keretes kialakítás.
(persze nem fogok nekiállni, mert annyira nem téma. csak elvi síkon kíváncsiskodom. wacom levágásban már úgyis profi vagyok).
-
Csedit
aktív tag
válasz
Chaser #50239 üzenetére
Én meséltem annak idején, hogy két T60 billentyűjét mostam rendszeresen mosószeres vízbe áztatva.
Az egyikbe egy fél doboz kóla borult. Aztán száradt úgy ragacsosan kólástul legalább egy hetet külön a géptől mikor megkaptam. Fullra bele a mosószeres vízbe. Ázott 1-2 órát, öblítés, majd száradt két napot.
Jobb lett, mint újkorábanMinden bilentyű működött utána rendesen.
-
chab7
addikt
válasz
Chaser #50252 üzenetére
Ezzel én is így vagyok. És most hogy írod örülök neki hogy a T500-amban ugyanolyan egyszerű ccfl kijelző van mint az R52-ben volt, csak épp nagyobb felbontás és sokkal jobban világosítható, mert én is nagyon sokáig bírtam az előtt a kijelző előtt, és akkor ez előtt is fogom. Ez fontosabb mint hogy - ennél is - jobb színei vagy csillogása legyen
-
pacorro
aktív tag
válasz
Chaser #50217 üzenetére
Két E4300-am is van, az egyik ledes, a másik nem ledes, nyilvánvaló, hogy melyiket használtam. Sajnos ilyen a világ, engem a 16:9-es képarány is kikészít, de egyszerűen csak ilyen panelokat gyártanak...
Viszont a T510 eddig kellemes csalódás, egészen korrekt képe van az 1600x900-as kijelzőnek. Kíváncsi leszek rá kalibrálás után. Nyilván nem fedi le teljesen az Adobe RGB színteret, de az a tippem, hogy kellemesen lehet majd rajta fotót is szerkeszteni.
-
chab7
addikt
válasz
Chaser #50158 üzenetére
Van neki biztos. Én is így jártam most a T500+win7-el, hogy az istennek sem tudtam bekapcsolni. Majd Mikor feltettem a xubuntut is, abban simán bekapcsolta fn+f5, úgy hagytam és vissza win7. Na így már hogy bekapcsolva maradt, lehetett telepíteni win7 alatt is.
Bár, ha kikapcsolt bt indítom a win7-et akkor még mindig nem tudom aktiválni, csak ott a tálcán a piros belsejű bt ikon, de semmi bekapcs lehetőség.
Mondjuk nekem nem probléma, xubuntu a fő rendszer. Win csak azért maradt mert ebben a gépben már van elég helyem hogy csak úgy fent maradjon, meg ha esetleg belefutnék valamibe amihez win kell akkor van kéznél. -
Tin
veterán
válasz
Chaser #50130 üzenetére
én nagyon elégedett voltam a Thinkpad-el, érdekes módon nekem a Dell nem jött be, egyszerűen vacakok a driverek, rengeteget szívtam egy E6500-al, pedig csak használni akartam. gariztatni azt szerencsére nem kellett.
a Lenovo aktuális garancia és ügyfélkezelési politikája viszont egyszerűen érthetetlen. a borzalmas vagy kalap szar kifejezés sem helytálló, egyszerűen érthetetlen mennyire magasról és mennyire telibeszarják a usert.
azt hittem, ez csak az Ideapad usereknél van, de sajnos nem, a Thinkpad vonalon is.
a poén az, hogy ettől függetlenül jó gépek a Thinkpad-ek, ezért mondtam, amíg nem kell gariztatni, az ember boldog vele.
Chaser: hát hozzá, nem kicsit. és az egészben nem az a szánalmas, hogy nem akarnak valamit megcsinálni, hanem az, ahogy nem akarják. hiába, válság van, erre fogva mindent telibe lehet szarni.
-
Shatterstar
aktív tag
válasz
Chaser #50087 üzenetére
Tehát az SSD ugyanannyira megbízható mint a HDD és még az esésre is jobban reagál? Én eddig úgy tudtam hogy olyan mint egy hímes tojás,amit nem szabad telepakolni adattal mert akkor hamar megdöglik
De akárhogy is van, most csak HDD-t veszek mert arra van keret. SSD-t meg majd akkor ha akciós lesz az 1 TB-os -
B-L-A-C-K
titán
válasz
Chaser #50063 üzenetére
Ha gondolod az R51-en is megcsinálom, annak 80% körüli az elhasználtsága, és már kuka az egész, szerintem egy ilyen után verné a 100-at...
Na jó téma lezárva tényleg nem érdekel ez az aksi dolog, meg amúgy is 99%-ban töltőről használom, szóval mind1 lenne ha 10 percet bírna a gépem...
-
Taoharcos
aktív tag
válasz
Chaser #50031 üzenetére
Általánosságban mondtam a laposokról, márkától és típustól függetlenül. Egyes márkánál /típusoknál sűrűbben másoknál ritkábban fordul elő. Egy ideig lapok hibakeresésével foglalkoztam (konkrétan HP-val), de itt is ahogy olvasgattam a topikot, jó párszor előfordult a téma, hogy egyes típusoknál előfordulhat a BGA probléma. A laposok mérete és kialakítása miatt a hűtés ki van hegyezve. Egy pici több hőterhelés tönkreteheti a BGA-t vagy a gyengébb forrasztást, illetve a nagyobb hő a BGA alatti nyák rétegeinek deformálódását okozhatja. Láttam nem egy olyan leszedett BGA helyét, ahol szemmel jól láthatóan felpúposodott a nyák a padeknél. Egy szó mint száz a laposok nem tuningra valók.
. Lehet őket bővítgetni ésszel, de húzni főleg a VGA-t nem szabad.
-
MrSealRD
veterán
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Chaser #50045 üzenetére
Véletlenül hogy tudtad megcsinálni hogy a biosban csontra lemerítetted? Mert mikor a win kikapcsol még marad pár % benne akármit csinálsz, és mindjárt nem az lesz a végeredmény amiről én beszéltem. De mind1 kár ezen lovagolni, nekem ez a személyes tapasztalatom több gépnél is, de holnapra mint említettem megmutatom a gépemen. Van most egy R51-em annak 80%-ban elhasználódott az aksija, a win is kiírja hogy kuka, na azon ilyet már nem szabad csinálni.
+ Ugye az mint említettem az apple is ajánlja az időközönkénti teljes lemerítést, gondolom ha egy ilyen kaliberű gyár ilyet mond, csak nem viccel.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Chaser #50042 üzenetére
Jaj, gondoltam jön egy "okos" és megmagyarázza, itt nem arról van szó hogy hetente csináld meg 50x hanem arról hogy kb fél évben 1x. Én tapasztalatból írom (ha nem tudnám nem írnék hülyeséget, de ismersz már szerintem nem is szokásom), rengeteg gépnél bevált már, a leírt módszer. Egyetlen egyben lett rosszabb, de ott már eleve kiírta a gép hogy az aksi cserére szorul. Sőt ugye az apple termékekbe is ez van, és hivatalosan is ajánlja ezt a gyártó. Illetve mint mondtam abban az esetben ha az aksi már tropa akkor ront a helyzete, viszont ha nem javít.
De figyi. A mostani Dell Latitude gépemnél jelenleg 8% az elhasználódás, holnapra megcsinálom, és ha szarabb lesz megkövezhetsz, itt a jelenlegi kép róla: link
-
chab7
addikt
-
MC Pite
veterán
válasz
Chaser #49999 üzenetére
Én lustább voltam, 95%ra állítottam az energiamenedzsmentben a proci sebességét maxon, így 2,2Ghzen jár a turbós 3,2 helyett. A system folyamat múltkor nem tudom mit csinált, de fél órán át fullra kiterhelt egy magot, akkor léptem meg ezt. 1,136 helyett 1 volton megy, kb 10-12 fokot nyerek vele, sebességben meg nem nagyon hiányzik (vagy ha mégis, átkattintok a performance profilra). Anno D830 T9300asánál muszáj volt ezeket kisit kiismernem, ha kiterheltük a procit, az alulméretezett hűtésnek köszönhetően 4-5 perc után 700Mhzen tekert a proci
-
PNP
őstag
-
PNP
őstag
válasz
Chaser #49894 üzenetére
Persze, ezekre figyelek (amúgy én általában el szoktam érni a full refundot, csak kicsit fenyíteni kell őket), de szerinted hányan ellenőrzik le valójában, kétséget kizáróan, hogy tényleg eredeti-e? És persze az is sokat elmond az ebayről, hogy a kifejezetten ótvar eladóknak is 97-98%-os visszajelzésük van.
Viszont felmerül a kérdés a fél-harmad ár fényében, hogy hozzájuthat-e az eladó valóban gyári akkuhoz egyáltalán. -
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #49856 üzenetére
Chrome-nál nálam is ok, de kifejezetten IE érdekelne.
szerk: Driver-ből nem igen tudok válogatni, HD Graphics-nál az van amit win update vagy sys update felajánl. Intel honlapjáról nem lehet leszedni. Amúgy szerintem a Trackpoint driver nincs rá optimalizálva, vagy fordítva.
-
-
chab7
addikt
-
Gondwana
addikt
válasz
Chaser #49779 üzenetére
A linkelt képen a Wacom cucc antennája rajtamaradt a kijelzőn, viszont a hozzá tartozó vezérlőelektronika le lett róla zúzva/tépve.
... [szerk] és a BoeHydis matrica felírata is hiányos a bal felső sarokban. (de én most csak a képről írtam, attól még a termék lehet más, mert a szövegben szerepel, hogy touch stuff included, de az jelentheti azt is, hogy nem a képen látható állapotban kapod, meg lehet az is, hogy amit a hátuljáról tépni kellett, azt lezúzta, de amit az elejéről lefaragni, azzal meg szenvedjen a vevő.)
-
Chaser
legenda
válasz
Chaser #49778 üzenetére
Lemaradt erről van szó. Az eladó roppant jó fej, 6db vásárlásánál ad darabonként 1.5Ł kedvezményt, nekem ezen nincs semmi biznic
aki nem hiszi kérdezze meg rekop kollegát, neki 5-re 1Ł
árengedményt adott, amit ő úgy gondolt, hogy darabonként 5 font, de sajnos nem.
De még így is pár ezressel olcsóbbra jön ki mint egyénileg rendelve és elég jó a csóka értékelés és eladási száma.szerk: LINK
-
letix
senior tag
válasz
Chaser #49764 üzenetére
Rátapintottál a lényegre, viszont én éppen hogy a dedikált VGA-s gépeknél hallottam/olvastam hibáról, főleg X1400 és X1300 valamely szériájánál legfőképp a silány hűtés miatt..
Bár előbb hiszek egy szaki véleményének, mint egy-egy régebbi nevesincs fórum bejegyzéseinek.Van egyébként valami konkrét oka az inteles hibának?
udv
letix -
letix
senior tag
válasz
Chaser #49758 üzenetére
Köszönöm!
A megoldható alatt azt érted, hogy cserélem mindhárom eszközt és kész?
Közben érdekes dolgokat találtam, thinpkad fórumon azt írják, hogy nem lehet, lenovo fórumon azt hogy igen, illetve itt a PH-n is volt eladó 14-es T60, inteles és SXGA+-os kijelzős..Érdekes, az infót viszont köszönöm, keresek egy inteles gépet. Remélem lesz olyan, ami még IBM. (keret, hátlap, stb..)
udv
letix -
rekop
senior tag
válasz
Chaser #49673 üzenetére
Most néztem az árfolyamot, a Cib-nél vagyok ott 353 jelenleg az eladási ára. Akkor úgy látom érdeklődés hiányában ez most elmarad.
Ahogy olvasgattam, tavaly nagyon olcsón rendeltek innen páran, az nagyon jó vétel volt annyiért... Kár, hogy nem volt még akkor x200-am, pedig már akkor is szemezgettem vele.
-
rekop
senior tag
válasz
Chaser #49589 üzenetére
Nah...rákérdeztem az eladónál a kedvezményre. Erről lenne ugye szó, amit te is linkeltél. Öt darabnál engedne 5 fontot árból, a szállítás 5db-nál is 18. Tehát fejenként (275+18)/5= 58.6 font-ra jönne ki ami ~355Ft-al 20800Ft/db, szemben a ~27690Ft-os egydarabos árnál(ha jól számoltam). Nem valami nagy akció, de azért egy kicsit olcsóbb, mintha egy ember rendelne. Viszont erre jönne még járulékos költségként ugye a magyar posta, plusz paypal nem tudom mennyibe kerül egy ekkora összegnél. Nem tudom érdemes-e belevágni, eddig ugye 4 lehetséges rendelő lenne ahogy olvasgattam Ed Parker, Chaser, parkasz, és én...
-
lapa
veterán
válasz
Chaser #49561 üzenetére
továbbra is tévedésnek tartom, hogy mattítani kell, de ezt már leírtam párszor. azt nem tudom a tabletben milyen panel van, de használtam pár napig egy 110-est inkluzíve mattított wacom üveg. ha jól értem nagyjából hasonló felépítésben a tablethez, kivéve a touch réteg. azzal a wacom matt réteggel együtt volt nagyjából olyan, mint most a tablet (ahogy az várható volt).
pár napig bírtam nézni, aztán levagdostam róla a matt fóliás üveget. a tablet sem nagyon kellemes, mert az én szemem jobban fárasztja ez a szétkenősdi, de mesézni, összenyomkodni meg random folyadékokat beletölteni jó lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GL65 9SD 15.6" FHD IPS i7-9750H GTX 1660Ti 16GB 256GB NVMe + 1TB HDD gar
- ZBook Fury 16 G9 16" FHD+ IPS i7-12850HX RTX A2000 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Elite Dragonfly G3 13.5" FHD+ IPS érintő i5-1235U 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Újszerű 17.3" FHD (1920x1080) IPS 40pin 144Hz matt LED kijelző. AUO B173HAN04.9
- Lenovo kezdő laptop (i3 6th, 500 GB, 4 GB) reklámáron! AkciÓÓ!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- Bomba ár! HP ProBook 450 G6 - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest