- Androidos tablet topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen házat vegyek?
- Projektor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sokrétű segédkijelzővel gyarapodott a Corsair portfóliója
-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pubszon
veterán
válasz
RoboGuru #93265 üzenetére
Köszi, hogy leírtad, sosem tudni.
De nálam villám csapott a ház előtt lévő villanyoszlopba, az áram bement a LAN hálózatra és kiverte az asztali gépem alaplapját, 2 routert, IP kamerát, a dokkoló hálókártyáját és a dokkolóhoz csatlakoztatott monitor DVI bemenete sem működik azóta. Van egy másik dokkoló, azzal minden oké. -
Tim82
félisten
válasz
RoboGuru #93185 üzenetére
Végre volt időm és energiám megnézni, belekerült az Összefoglalóba.
Bevallom, azzal kapcsolatban nem igazán van komfortérzetem, hogy nem ad-e lehetőséget visszaélésre ez a szervízes tool. Viszont ha jól rémlik, a leírás ismert és más forrásokból is könnyen fellelhető az interneten.
-
havri1
félisten
-
Pubszon
veterán
válasz
RoboGuru #92128 üzenetére
A dokkoló itt nem szempont, csak ugye anélkül nem használom LAN-on, csak WiFi-n.
Így merült fel az egész. Dokkoban vagy anélkül baj volt a LAN-al, de WiFi-vel nem.
A W10 alap drivere 2016 áprilisi volt, most meg egy W7-es 2011-es driverrel megy hibátlanul.
Javítsd, bővítsd, sosem baj ha több helyen van valódi megoldás egy adott problémára.
Mert a sok [SOLVED] google találat 10%-a sem valódi solved...Utólag olvasom, hogy audio. Amíg nem volt dokkolóm, hibátlanul ment a W10 drivere. Megjött a dokkoló, beleraktam és néma az egész. Tehát ahhoz, hogy dokkolón legyen hang, fel kell rakni ezt. Ezért is írtam, hogy a dokkolóhoz való hang driver, mert akinek az nem kell, annak nem muszáj ezt telepíteni.
-
Pubszon
veterán
válasz
RoboGuru #92121 üzenetére
Tudom, a te blogod, amiből több drivert is loptam.
Az enyém T420 és W10 pároshoz van konkrétan, de lehet máshoz is jó.
Nem nyilvános, mert magamnak van, de majd nyilvánossá teszem.
Eddig csak 4 dolog (driver) van benne, de csak annyi. Nem olyan részletes mint a tied.
Csak tényleg a W10 felismer mindent, de a hang nem megy dokkolón, nagy a latency LAN-on, nincs normális OSD és a kijelző színprofil fájl van benne. -
rgeorge
addikt
válasz
RoboGuru #91621 üzenetére
Szóval akkor az nem gond, hogy a dokkoló és a gép csatlakoztatás után nem szorosan kapcsolódik, hanem van holtjáték, ami pl. a jobb oldal felemelését is megengedi. Kicsit megemeli is lehet a gépet úgy, hogy közben a dokkoló nem mozdul. Az nyilvánvaló, hogy a dokkolóhoz képest a gép sokkal masszívabb és nehezebb, ez is lehet ok.
-
RoboGuru
tag
válasz
RoboGuru #91613 üzenetére
Két dokkolóval is próbáltam. Egyértelműen üvegen stabilabb, de fa asztalon sem produkál olyan fajta billegést amire te gondolsz! 14"-os thinkpad viszont már igen! Gondolom üresben maga a dokkoló nem billeg? Mert akkor szerintem a dokkoló és a gép közötti résznél kell keresni a megoldást! Esetleg dokkolás után még nyomd meg a gépet!
-
rgeorge
addikt
válasz
RoboGuru #91613 üzenetére
Arra gondoltam még tegnap, hogy a fotót össze tudnám vetni a nálam látható valós helyzettel, de valóban igazad van, hogy ezzel nem sokra megyek. Ha a dokkolóban van a notebook, az alső rész jobb oldali sarkánál simán fel lehet emelni egy fél centire is. A bal oldalt nem. A kijelző hajtogatása közben is elemelkedik a jobb oldal. A munkahelyi asztalomon kicsit jobb a helyzet, így már tudok vele dolgozni. Az viszont nem tetszik, hogy pont a hűtés nyílásai körül van a dokkoló kiálló része.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
RoboGuru #91368 üzenetére
Köszi
, újraraktam a hotkeyt és most műkszik. Bár ha a Chrome-t rakom a thinkvantage gombra, valamiért így indul.
-
Pubszon
veterán
válasz
RoboGuru #91323 üzenetére
Van több WiFi is, szám szerint 3.
Leginkább 1-et használok, de kipróbálom egy másikkal is, meg régebbi driverrel.A WiFi driver az, amit a W10 telepített. Hol tudom megnézni, hogy van e régebbi?
Most nézem, 2 hetes a legfrissebb hozzá, ki is próbálom. -
Pubszon
veterán
válasz
RoboGuru #91303 üzenetére
Köszi, nálam majd a gyakorlat megmondja!
Eddig is csak annyi baja volt, hogy néha, elment a rádió 1-2 másodperce. De ma meg még a piszkálás előtt, belső hálón másoltam át egy ISO fájlt az asztali gépről a T420-ra és egyszer, amikor a rádió is megállt, a fájlmásolás is, mert direkt néztem, hogy mennyit tud az 1 antennás D-Link DIR600 routeremmel. -
Pubszon
veterán
-
Tim82
félisten
válasz
RoboGuru #90975 üzenetére
Windows 10 és meg nem mondom fejből, melyik verzió.
Hangerőgombok, fényerőállítás stb. működik, az Fn + F6 viszont pl. megszűnt létezni, mint használható kombó. (Elvileg a Lenovo Settings-et nyitná meg, de olyan hibaüzenetet kapok, hogy telepítsem, mert nincs feltéve - a vicc az, hogy fent van.)
-
helltp
aktív tag
válasz
RoboGuru #90577 üzenetére
Köszönöm, egyenlőre elmúlt a hiba, remélem ezesetben vissza sem jön. Még egy anomáliát fedeztem fel közben, lenovo oldaláról leszedett driverrel megy minden hotkey, de bekapcsolt állapotban nem reagál a bekapcsoló gomb megnyomására, akármit állítok rá. Azért vicces mert bekapcsolni bekapcsolja akármi van, kijelző lehajtás is azt csinálja amit mondok neki, sleep gomb is, de a bekapcsológomb nem reagál semmire. Ezt nem tudja valaki esetleg hogy mitől lehet?
Szerk: Az először linkelt blogban lévő ThinkVantage gomb mappelő létezik, hogy működne ezen is? (Megtetszett.)
-
beherit
tag
válasz
RoboGuru #90483 üzenetére
Hát ez a gond, hogy szerintem nem igazán történt semmi. Van külső egér meg caddy, de ezek nélkül is próbáltam már.
HSM: szerintem sem lenne szabad, személy szerint hülyeségnek tartom a felvetést, csak olyan látványos, hogy otthon 40 perc alatt 3-szor, más helyen meg semmi. Úgyhogy megpróbálok majd a modemen bütykölni valamit (Ubee EVW3226), majd utánaolvasok, hogy mit hogy merre.
-
Vasy09
őstag
válasz
RoboGuru #90344 üzenetére
Ettől függetlenül köszönöm mind a kettőtöknek!
Más. Adott egy T420-as. Működik ahogy kell, viszont a kijelzőnek, illetve a fedlapnak van egy kb 1 centis holtjátéka! Megáll mindenhol ahogy kell, nem nyílik le, nem csukódik be, de ha megállítom akkor ahogy írom is, tudom mozgatni kb 1 centis sávban!
Ez mitől lehet? Van rá valami megoldás, vagy zsanér cserés? Esetleg csak meg kell húzni valamit?
-
Vasy09
őstag
válasz
RoboGuru #90338 üzenetére
Áhh, ezzel az a baj, hogy akkor már ugye nem olyan lesz, mintha alapból egy gyári szűz rendszer lenne, hanem olyan "mókulás" féle!
Maradok szerintem az újrahúzásánál, a könyvjelzőket meg lementem!
Köszi szépen a segítséged, most már sokadszorra!
Tanultam megint a hülyeségemből, legközelebb előbb kérdezek, aztán csinálom!
-
RoboGuru
tag
válasz
RoboGuru #90335 üzenetére
A W10-et ahogy írtam, beugrott hogy mi van akkor ha rávan telepítve a régi rendszer particióra egy W10, ilyenkor ugyanúgy létrehozza a windows.old mappát a W7-el és a végén W10 alol az előző build visszaállításával a W7-et újra előcsalni. Persze kérdéses hogy a feltételek adottak-e mint mikor a W7 felvan frissítve W10-re és 1 hónap van rá hogy visszaállítsuk.
-
Vasy09
őstag
válasz
RoboGuru #90335 üzenetére
Akkor ezek szerint nincs mese!
Köszi ismét a segítséget!
Akkor most úgy fogom csinálni, hogy a hdd-t szerintem be sem rakom addig, amíg telepítek, majd csak a végén! Így akkor az ssd-re rakja majd a boot particiót is, remélhetőleg!
Amúgy ha feltelepítem rá újból a win 7-et, és ugye berakja a régit abba a mappába, utána azt gond nélkül tudom majd törölni, hogy ne foglalja nekem a helyet?
-
Vasy09
őstag
válasz
RoboGuru #90321 üzenetére
Egy olyan jutott még így reggel eszembe, hogy szerinted az megoldást jelenthet, ha elkezdem a telepítést, a telepítő segítségével a particiót létrehozom az ssd-n, majd ugye megszakítom a telepítést és utána a parancssor segítségével (fixboot és társai) megpróbálom helyreállítani?
Ha esetleg nagy hülyeséget írtam, akkor bocsi, csak közben kattog az agyam, hogy elkerüljem a teljes újrahúzást!
-
Vasy09
őstag
válasz
RoboGuru #90318 üzenetére
Az fixmbr-re azt írja, hogy a művelet sikerült, de újraindításkor nincs változás!
A fixboot-ra azt írta, hogy érvénytelen, illetve a rebuild-re is ezt!
Szóval azt mondod, hogy nincs más lehetőség?
Arra esetleg van tipped, hogy a mozillából hogy mentsem le a könyvjelzőket? Páromnak ez az egy kikötése van, hogy azok nem veszhetnek el!
-
-
scream
veterán
-
Tikakukac
titán
-
azbest
félisten
válasz
RoboGuru #89074 üzenetére
Nem tudom a többiek miért kennek különböző dolgokat a venti csúszócsapágyába. Gyárilag szerintem mindegyik száraz. Ha valamit belekennek, csak hamarabb fog belerakódni a por szerintem.
Én úgy csináltam, hogy kivettem a hűtésből a ventit. Ecsettel letörölgettem, kifújtam ahol lehetett. A lapátos házat pedig akár ki is lehet mosni, mivel az csak műanyag és a bele ragasztott mágnest tartalmazza. A mágnes felületére szokott rárakodni sok kosz és azzal dörzsölődik össze a motor, amikor piszkos.
Majd a végén a ház belsejét és a motoron a tengely lyukát lefújtam szilikon sprével [link]. Ez teljesen felszárad, síkos felületet hagy maga után. És a port sem gyűjti.
A fan error amiatt is lehet, hogy a fordulatszámot nem lehet már kiolvasni a motorból. Pont vidéken voltam tartalék alkatrész nélkül, amikor így jártam, előbb lassítva próbáltam használni a gépet, mert úgy passzívan épp elment, de aztán kiderült ,hogy a venti pörög ahogy kell, csak 0 fordulatszámot jelzett a program.
-
-
hito
nagyúr
válasz
RoboGuru #88956 üzenetére
Na ez baromi érdekes. Akkor tenyleg a hangchip/driver a ludas? Most meg egy X230T-t nézegetek, i7-es procival. Elég jo árban van (78). Csak mar nem mai darab, viszont penztarcabarat
Na annak tuti hurka hangszórói vannak. Sajnos Dell Venue Pro 11 7140-em után szempont lett a hangszóró is. Az nagyon magasra tette a mercet.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
RoboGuru #88614 üzenetére
Sajna FN+Spacebar kombóval nem megy. Két szalagkábel jön a bill-ből mind a kettő bevan dugva. Bios-t még megnézem.
donjohnson @ Áá meg sem nyikkan bekapcsoláskor.
(#88616) Tikakukac @ Sajna én is így látom a helyzetet. Ráadásul már lezártam alin.
(#88617) Flashcash @ Pedig a fekete hátuljú és ott a piktogramm a spacebar-on. Akkor ezek szerint már semmi sem bíztos.
-
-
csubuka
addikt
válasz
RoboGuru #87570 üzenetére
Jól hangzik, amúgy valamit csinált az előző is, mert bár a PM ismét elfelejtette a beállításait, az akksi még sem kezdett el tölteni...
Más: Ha durván használom a gépet, akkor 78 fokos CPU-nál visszakapcsol kiakasztott ventiről (Level 64) SMART-ra (ManModeExit=78), ami elég buta dolog, hiszen attól csak még feljebb megy a hőmérséklet. Szóval, aki hasonlóba ütközik, az vagy ne használja így a gépet vagy rakja feljebb a ManModeExit értéket, csak legyen tudatában ennek.
-
RoboGuru
tag
válasz
RoboGuru #87491 üzenetére
Frissült a BatteryMaintenance_fix a blogomban megtalálod, az előző tuti nem jó mivel az akku serial szám bejegyzésnél módosít és az mindekinél más! Az új már e szerint működik. Egy dolgot még tesztelek, ha az oké azzal még egyszerübb és nem kell minden win indulásával lefutnia.
Ezen kivűl a blog még pár dolgoban frissült, többek közt a Hotkey Features Integration lecserélésével.
-
csubuka
addikt
válasz
RoboGuru #87505 üzenetére
Milyen caddy-t kellene vennem W520-ba ami nem egy hasznavehetetlen alja termék (kajsza az egész, alig megy be a helyére, illetve ki sincs vágva rendesen az előlapja, valamint ferdén van a SATA csati beleragasztva, szóval feszíti a vinyót)?
(#87505) RoboGuru: Köszönöm szépen! Azt mondjuk nem értem, hogyha havril1-nek megy rendesen a PM, akkor nekem miért nem
Mindegy, szerintem a registry-s megoldásod zsír lesz nagyon
Új hozzászólás Aktív témák
- HP 255 G7 AMD Ryzen 3 3200U 8GB DDR4, 128GB SSD + 1TB HDD, Windows 11, 15.6 HD laptop
- Lenovo ThinkPad T14 Intel I7 10610U
- Asus TUF Gaming A15 ASUS FA507XU 15,6" FHD 144Hz, R9-7940HS, 32GB, 2x2TB SSD, GeForce RTX 4050
- Dell Latitude 5410 Laptop 14", i5-10310U, 8 GB, 512 GB, Touch, Win11 - B
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15IRH8 15 Gamer notebook - i5 12450H 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3050 6GB WIN11
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Xiaomi 12T Pro 8/256 GB kék / 12 hó jótállás
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest