- OLED TV topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Videós, mozgóképes topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Scalpel
senior tag
válasz
Integra #18270 üzenetére
Igen, a Dellemben nekem is SSD volt, ahhoz képest most az 5400-as vinyó ami a gépben van az tényleg kőkorszaknak tűnik. Ellenben végig az volt az érzésem az SSD-vel, hogy bármikor meghalnak a cellák...
Szerintem egy WD Scorpion Blacket fogok majd venni, tisztes 7200-as vinyó, elég alacsony fogyasztással.
-
Gondwana
addikt
válasz
Integra #18184 üzenetére
Ha nem Acronis, akkor van az intelnek saját hivatalos megoldása is.
-
gerii
addikt
válasz
Integra #18141 üzenetére
Itt találtam egy tesztet róla:
[link]3DMark06: 5000 pont
PCMark Vantage: 6600 pont
szóval nem egy erős valami, nekem a 8600M GT-m 3DMark-ban 3600 körül teljesít, ehhez képest elég gyenge a 4 év korkülönbséggel is számolva...CAD-ezni nem szokott valaki ilyen géppel esetleg, amiben NVS4200-as kártya van?(T520-asra volnék kíváncsi, mert CAD-re vennék valamit)
-
-
audi100td
nagyúr
válasz
Integra #18154 üzenetére
Az X2xx szeriaban nincs ultrabay, igy second hdd is kizarva.
Amugy az AFFS kijelzö tenyleg nagyon ott van, a szinek valami elkepesztöek. IPS-hez kepest annyival gyengebb, hogy ez sötetedik ha nagyon kidöntöm, de ez valosfelhasznalasnal igazabol lenyegtelen. Meg lehet kövezni, de a glossy szerintem meg jobb is mint a matt, elesebbnek tünik a kep, meg tisztabban atjönnek a szinek, erös feny melett meg a mattbol se latni semmit.
Ha talalsz elfogadhato aron X220-at, en azt vennek, persze IPS kijelzövel.
-
lapa
veterán
válasz
Integra #18152 üzenetére
nem mindegy, csak 1280-as és nem-led panel a jó. az x201 reális, de az x200s kevesebbet fogyaszt, és mondom használtan 450 eur volt. meg nemtom az x201 néma-e, de az 200s az igen.
az ssd-hdd-t nem tudom hogy érted. momentus xt-re gondolsz? mert ha erre a minipci-e ssd-re, az win alatt nehézkes szerintem, kicsi linux boot partíció mindenképp kell valahova.
-
lapa
veterán
válasz
Integra #18146 üzenetére
csak aztán nehogy meglepődj a dell monitor kapcsán...
szóval a lényeg, hogy az x200, 200s, 201 típusokhoz, amik gyárilag 1280x800 nem ledes panellel vannak szerelve, lehet kapni fényes vagy matt 1280x800 affs+ (ahogy én értem ez majdnem-ips) panelt. régi panel kicsavar, ez becsavar.
gyári állapot x200 és t61
affs+ glossy panel (nem olyan glossy, mint az üveg burkolatos panelek. de van matt is)
színek
színek máshonnan
betekintési szög
napsütéses teszt 1
napsütéses teszt 2egyébként szemből is hihetetlen különbség van a két panel színei között, de arról nem sikerült hasonlóan látványos fotókat lőnöm. de mondhatom, hogy rég nem örültem annyira pl egy windows taskbarnak, mint mikor panelcsere után először beleléptem a citrixbe. nagyon szép színek.
-
lapa
veterán
válasz
Integra #18144 üzenetére
ez nem mini mánia. egy fél éve még azt mondtam volna, oké, a nagyobb felbontás az tényleg erős érv. emellett hasznos még az ultrabay, de nem az odd, inkább a második hdd (ssd + hdd kombó) miatt. ezeken kívül nemigen látok igazi előnyt a 14-15" oldalán.
azóta kiderült, hogy a 12"-be lehet rendes képernyőt rakni. régen nem értettem mire fel vannak úgy oda a t43 ips paneltől itt a fórumban. sose láttam ilyet, gondoltam olyan nagy különbség nem lehet. aztán rábeszéltek az affs kijelzőre, azóta nagyot fordult a világ. a t61 képernyőjét legszívesebben lehánynám mikor néha elé kell ülnöm, tőlem lehet 4000x6000 is a felbontása. ha alkalmad van összehasonlítani egy x tablet képét pl a t61-ed képével, tedd meg. nézz meg rajta ugyanolyan háttereket, színes képeket. ég és föld. nem a betekintési szög a lényeg. mindez ráadásul 25 ezer forintból, elég nevetséges összeg azért, amit kapsz cserébe.
kiderült még, hogy ha az ember lemond a wwanról (azaz megvan stick vagy expresscard wwan-nal), akkor a 12"-ban is megoldható a hdd + ssd kombó. akár még hotswap is lehet a 2,5" hely. persze tudom, az csavarozós. de hát legrosszabb esetben is van 16 giga brutálgyors ssd-d az os-nek (megint 20e pénz), meg elvakultságtól függően 750gb vagy 1 tera hdd. azért ez sokmindenre elég kell legyen.
innentől kezdve számomra nemigen maradt sok minden érv a 14-15" mellett. cserébe hiszem, hogy a minősége az x alatt van, nagyobb, nehezebb, rövidebb akksi, nagyobb fogyasztás, nagyobb zaj (engem pl eléggé idegesít, hogy mellettem a t61 zúg).
-
lapa
veterán
válasz
Integra #18141 üzenetére
gondolom nv-intel érdemi különbség pont a multimédián és a hd-n kívül van (játékok). a film meg a flash meg a gyorsított net elfut mindkettőn gyönyörűen. én nem vennék nv-t, szerintem annyit nem hoz, amennyit visz zajban meg akksiban. de hát én ilyen vágódeszkákat se vennék, szóval kinek a pap. pláne, hogy találtam végül gazdasszonynak jóárasított (450 eur) használt x200s-t ebay.de-n.
-
lapa
veterán
válasz
Integra #18010 üzenetére
pont a minap klikkelgettem x220-akat össze.
az x220i (ahol az i nemtom jelent-e valamit az i3 cpu-n kívül) mindenből legalapabb kiépítés, nincs win, viszont van ips panel és webcam: 929$
az x220 tökugyanezekkel az opciókkal: 999$
ha jól értettem ezekben a wwan előkészítés is megvan.
kérdés, hogy ki akar 768-at mégha ips is, meg 35w tdp-s procit.
-
lapa
veterán
válasz
Integra #18005 üzenetére
szokás szerint jövök a rossz dumával, hogy én inkább x200s-t vennék, 1280-as monitorral. az x200s nemcsak jobb akksiban, de sokkal csendesebb is, "szerényebb" teljesítmény mellett. gondolom az x201s-ek legalább másfélszeres áron vannak. x201s-ből mindenképp a 640LM cpu-s cuccokat nézném, azok a legjobbabbak.
nem tudom hogy van az x201-nél, de ha kell, akkor érdemes megnézni a kamerát ill. a wwan előkészítést (vagy eleve wwan-t). ezek azért hasznos jószágok, wwan előkészítést utólag faragni tuti macerás. kamerát meg utólag nem is lehet ahogy értem, ha eredetileg nincs benne.
érdekes lehet még a kijelző, a ledes kijelzőt nem lehet kicserélni affs-re, ha később ráizgulnál egy rendes panelre. persze affs meg 1280-ban van. volt róla szó korábban, az 1440 meg az 1280 között nincs akkora különbség, az ember okosan elpakol pár menüt meg taskbart meg sidebart meg ilyesmit, és nagyjából ugyanott van.
upd: ja, most megnéztem és a 201s-t csak 1440 led kijelzővel írja, szóval olyanom se lesz. bár kis ragasztószalaggal csak bele lehet rakni a jófajta panelt.
...szóval még mindig inkább az x200s, na. abból meg az SL a bikább, az SU az már érezhetően lassabb, viszont szinte termeli az energiát. óvatosan, mert vannak akár egymagos celeronok is az ebayen. meg ahogy láttuk ugye atomos fake-ek is.
-
Gondwana
addikt
válasz
Integra #17995 üzenetére
Tudtommal X201s főleg 1440x900 kijelzővel van, tehát ritkább az 1280x800-as s-es.
Ami a felbontást illeti: elvileg 140dpi a WSXGA+ 12.1" a 15" UXGA csak 134dpi, amitől sokan hüledeznek, de nekem sokszor kevés.
Gyakorlatban rövidlátót (azaz akinek minuszos szemüveg kell, még, ha csak -0.5dpt) soha nem fog zavarni a túl apró betűméret, akinek viszont kezd rövid lenni a karja, ha nem derogál az olvasószemüveg, szintén nem zavaró az apróbetű.
Aki meg attól fél, hogy kifolyik a szeme: nem az a baj, ha túl picit kell nézni, hanem az, ha órákon keresztül nem mozgatjuk a szemünket, illetve rohangálunk egy kicsit a fókuszálással messzire-közelre-messzire.
Akinek fáj a szeme, sürgősen forduljon szemorvoshoz, mert vagy szemtengelyferdeség, vagy aszimetrikus a dioptriája. A hong-kongi reptéren is azt írkálták minden szemaforon, hogy If you feel sick, go, see your doctor! -
lapa
veterán
válasz
Integra #17953 üzenetére
nem tudom mi a mostani állapot, de:
-ha memtest 24+ óra alatt nem hibázott, akkor az jó előjel (azaz neked rossz, mert akkor lehet, hogy nem ram hiba).
-ha memtesttel bármikor is hibázott, akkor egyértelmű ram csere és reinstall.
-ha memtesttel nem hibázik 24+ óra alatt csak a winnel, az fura. ha friss telepítésnél hibázik a win csak érdemes lenne új rammal és egy új friss telepítéssel megnézni.
-ha a friss rammal és a friss ramnál telepített friss winnel is szarakszik, az akkor valószínűleg más. kérdés, hogy olyan ramot raktál-e bele, ami tuti jó volt előtte ebben a gépben.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Integra #17572 üzenetére
Nalam ugyenz volt T42-nel a CSX modulommal, memtest-et orakon at futtattam, nem talalt hibat, prime95 blend alatt sem fagyott ki, viszont neha csak ugy jött egy kekhalal, altalaban nem is komoly terheles alatt. Sajnos valoszinüleg nem szereti a geped ezt a tipust, de olvasd ki a hibakodot, abbol több minden kiderül.
-
dbius
veterán
válasz
Integra #17572 üzenetére
futtasd le ezt a progit: bluescreenview
Ha nem törölted a dump fileokat, akkor meg kell találja mind a két bsod fájlját, aztán "már csak" ki kell deríteni az okát...
-
audi100td
nagyúr
-
audi100td
nagyúr
válasz
Integra #17540 üzenetére
Stimmel, de mind a kettöben van kisebb felbontas is.
Tim82: Igen, a 9600 kevesbe erintett, de cipelgetös gepnek akkor sem javasolnam, a teljesitmeny persze szubjektiv, de Win7 is joval gördülekenyebben fut egy ket magos procin, meg nem terheli szarra egy 720p film, nem beszelve arrol, hogy 1080p-val meg sem birkozik a Pentium-M, flashvideoknal meg rosszabb a helyzet, nekem ez altalanos hasznalat resze, persze nem mindenkinek szempont. Office-ra, zenre, DVD filmekre, regebbi jatekokra eleg a T42 is, de ha több evre tervez az ember lehet nem erdemes mar ebben gondolkodni. Meg ott van meg az IDE vinyo amiböl 320GB a max, az is 750GB SATA aron, 1GB DDR RAM = ~4GB DDR2/DDR3. Amilyen arkülönbsegek vannak, nem igen latom a T60-nal szemben alternativakent.
-
Gondwana
addikt
válasz
Integra #17458 üzenetére
LENOVO NB ThinkPad T410s, 14.1" WXGA+ LED, Intel core i5-580M 2.66GHz,4GB, 128GB SSD, WWAN, DVD-RW, Win 7 Prof 64bit. 6cell LEN NUK46HV.
... meg egy ilyen érdekesség: LENOVO NB ThinkPad T400s 14.1" WXGA+, Core 2 Duo SP9400 2.4GHz, NoRAM, noHDD, DVD-RW Integrált VGA, 6cell, NoOS. LEN NSDCYHV_Plammer
(Egyébként érdekesség: ismerősöm ugyanazt a gépet (T500) olcsóbban tudta megkapni Usankanotiéktól, mint a CHS-től, pedig nem kis vásárló az a cég se, akin keresztül vette volna) -
Gondwana
addikt
válasz
Integra #17368 üzenetére
Fn+F5 = Access Connections (sokan fáznak tőle, nekem pl. fontos, mert van 7-8 manuális IP cìmem szervizes célokra benne)
Szekvenciálisan az x200t-ből kiszedett Segate 160/5400 gyorsabb, mint az a 100/7200 Hitachi, amin a T60 rendszere lakik - néha már szerintem többet számìt az adatsűrűség, mint a fordulatszám. -
ladik
csendes tag
válasz
Integra #17339 üzenetére
Köszi a válaszokat.
Ezek szerint kellene szereznem egy w7 pro 64 bit recovery disket.
Egyáltalán van különbség a recovery disc-ek közt? Úgy értem, olyan kell, hogy amit x201-hez adtak ki, vagy akármilyen thinkpadhez kiadott megfelel?
Egyébként nyilván nem célom megsérteni a szerzői jogokat olyan esetben, amikor a legális változatért fizettem, de szeretném kihasználni a gép által adott lehetőségeket.Tud nekem a fennt említett recovery disk-el kapcsolatban segítséget nyújtani?
-
audi100td
nagyúr
válasz
Integra #17335 üzenetére
Az X200s masszivabbnak erzödik, pedig a T61 szerkezetileg szinte biztos, hogy erösebb, csak a nyekergö, mozgo müanyagok miatt egyszerüen szarnak tünik, nekem T ezek utan mar nem kell.
Egyebkent X200s 1280x800-on olyan mint T61 1440x900-on, nem tünt fel szamottevö különbseg a kisebb kepatlon kivül.
De kocsiban reszben egyetertünk, bar en nemet parti vagyok
, egy 24 eves Audi 100 TD-t nyuzok, szegenyen mar meglatszanak a km-ek, minimum 1.000.000 lehet benne, de azert meg birja, amig megy oke, aztan majd levaltja egy hasonlo koru 5 henger benzines 80-as vagy 90-es, csak szep szögletes legyen, mint a ThinkPad.
lapa: Hat igen, de az X is 16:10-en a legjobb (szerintem), igy nincs annyira összepreselve a billzet, meg nem erzödik annyira a 12" hatranya, mint 4:3-on.
kerlas: Hetvegen en is ezutan gugliztam vagy fel orat, de nem talaltam sehol, pedig ugy tudom mar megjelent ho elejen, jöhetne mar.
-
mdk01
addikt
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Integra #17246 üzenetére
Letöltesz egy Ubuntu CD-t, alapból ha beteszed a gépbe, rögtön indíthatod a memtest86+ -t. A telepítős ilyen-olyan memtestek nem érnek semmit.
Ezen menüpont mellett ott van az Ubuntu kipróbálása, ütsz rajta egy entert, ő elindul, és megnézed, mi van a pöcökegérrel. Ennyi az egész. Wint telepíteni 2x bonyolultabb.
Lacus MD: jellemzően a tápköri alkatrészek (tekercsek) valamelyikének a minősége nem megfelelő, és alul terheltségnél sípolós hangot ad ki. A jelenség bár zavaró, de ártalmatlan. Volt már ilyen alaplapom, vidkarim, PDA-ból is hallottam már füllel ilyet, meg persze a T60-am is ciripel, ha aksiról megy, és nincs terhelve.
-
Ringman
félisten
válasz
Integra #17238 üzenetére
Próbáld meg, hogy bios-ban kikapcsolod a touchpad-et, hátha.
Ha már ott vagy, kikapcsolhatsz mindent, amit nem használsz, (vagy fizikailag nincs rajta - soros/párhuzamos), pl. modemet és ujjlenyomatolvasót, az utóbbi növeli a bootidőt, vagy legalábbis régebben volt ilyen probléma.
szerk: a trackpoint-nak driver nélkül is működnie kellene.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Integra #17238 üzenetére
Hm, akkor remelhetöleg csak valami szoftveres gubanc lesz, en is csak azt tudom javasolni, hogy probald ki ubuntu live cd-röl, par perc az egesz. Ha igy sem jo, kapd szet es nezz körül a kabel körül. De nagyon furan hangzik, ha jol emlekszem meg X41-en is volt TrackPoint frissen huzott rendeszeren, driverek nelkül, Xp-n es Win 7-nel is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Latitude 7490 i7-8650u / 16gb ddr4 / 500gb ssd / Magyar Bill /jó akku / töltő
- HP Thunderbolt-dokkoló, 120W G4 (4J0A2AA)
- Asus ROG Zephyrus G15 - 15.6" 4K 120Hz - Ryzen 7 6800HS - 24GB - 512GB - RTX 3060 - 2 hó garancia -
- Lenovo IdeaPad Y700 17"3 17ISK i5-6300HQ, GTX 960M 4GB, 32GB DDR4 2133MHz
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 16GB 512GB 15.6 új akksi 1év garancia
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Apple Watch Series 9 45mm GPS Starlight 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ASUS TUF FX505DU - 15,6"FHD IPS 120Hz - Ryzen 7-3750H - 8GB - 512GB - Win11 - GTX 1660 Ti - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest