- Apple MacBook
- Több száz játékban kezdi meg karrierjét az FSR Redstone
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Fapados Biostar alaplap érkezett
- Milyen notebookot vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Tudjuk, de nem tesszük: a magyarok többsége nem törődik adatai védelmével
- Bluetooth hangszórók
- Riasztó topik
-
PROHARDVER!
Pár mondatban a Lenovo ThinkPad sorozatú laptopjainak a jótállásáról:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
válasz
Frawly
üzenetére
Az mSATA teljesen jó, egy hátránya van, hogy kifutó formátum, ezért kevés gyártó gyártja már, meg vaskos felárat kérnek érte, drágább, mint ugyanaz az SSD hagyományos 2,5 colos vagy M.2 SATA kiszerelésben.
Izé, majd azért nézd meg, hogy mSATA vonalon hány elérhető SSD van, összevetve az M.2 2242-vel.
(Tisztában vagyok azzal, hogy az M.2-ből jó pár féle van, de abból is van olyan formátum, amibe értelmes kapacitással nem olyan könnyű SSD-t venni.)Ezért fogom én is majd nyugdíjazni az X220-at, se M.2 nincs rajta, se Vulkan támogatás, se USB 3.1, se 4K/x265 hw-es dekódolás, stb..
Erről mondjuk nekem az jut eszembe, hogy ezek nagy része mesterségesen gerjesztett igény (én pl. tuti nem fogok laptopkijelzőn dafke 4k HEVC anyagokat nézni, amikor a kijelző felbontása miatt értelmetlennek találom; ha nagyon akarnék, akkor erre célhardvert használok megfelelő TV-vel). De ez csak IMHO.
Sok minden más is lehet, pl. lehet abban a gépben az mSATA csatoló mögött csak SATA2-es vezérlés van, rá kéne nézni Crystal Disk Markkal, ott látszani fog, ha van valami limit.
Nem lehet, hanem biztos, az mSATA képes Sandy és Ivy Bridge-s notik mSATA vezérlői SATA II-t tudnak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W with combo cable (3TR87AA)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3060
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3630
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman T4 Plus ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

(Tisztában vagyok azzal, hogy az M.2-ből jó pár féle van, de abból is van olyan formátum, amibe értelmes kapacitással nem olyan könnyű SSD-t venni.)