- AMD Radeon RX 7700-as VGA-val gyarapította kínálatát az ASRock
- Milyen TV-t vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen házat vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED monitor topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
válasz
azbest #113329 üzenetére
Szerintem teljesen lényegtelen az, hogy "lehetne, de a CPU gyártó tett szándékosan limitációt" vagy "nem lehet, mert nem tart ott a tudomány" esete forog fent. Nem működik a dolog és kész.
Természetesen csakis azért nem valósították meg ezen limitáció átlépését, mert nem volt rá elég lobbierő.
-
azbest
félisten
válasz
Tim82 #113328 üzenetére
"Nem tudod meghágni a 3. generációs Core i procik memóriakezelési korlátait alternatív BIOS-szal sem."
Azért írtam, mert nem a procik, hanem pont a bios korlátja.
Coreboot-tal tettek bele t420-ba ivy-t. És volt feature request 16GB modul támogatásra is, csak gondolom annyira ritka igény és drága ram, hogy végül nem csinálták meg. Noszogassa meg valaki, hátha beteszik.
-
azbest
félisten
válasz
Tim82 #113323 üzenetére
Ahogy olvasom, pont lehetne. Csak az intel tud olyan mrc kódos updatet kiadni, amit bios update tartalmazhatna a 16GB-os modulok (8Gbit chipek) támogatásához.
Szóval lényegében szándékos limitáció, hogy vegyenek újat[link]
Múltkor egyik ősrégi első generációs core i alapú xeonos szervere kapcsán kerestem google-vel, hogy lehet e bővíteni benne ramot. Ott hogy nincs lelimitálva, a gyári alap max 24 helyett ilyen 384-eket is írnak
Más kérdés, hogy nem érdemes költeni rá.
-
arcszesz
aktív tag
Üdv!
Az öreg T400-amon elment a kép. Vagyis a háttérvilágítás. Led panel van venne. Meg a visszajelző ledek sem világítanak egyáltalán a wifi kivételével. Amúgy a gép látszólag elindul és más gondja nincsen. Szétszedni még nem volt alkalmam. Mi okozhatja? Szalagkábel vagy valami más?
-
fattyu
veterán
hmm.
segítséget kérnék.
x230 i7 lap.
gondoltam ultimate kimaxolás jeligére 32gb ram
2db 2rx8 16gb micron ram de csak sípol.esetleg van bios amivel ez menne?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Radeon RX 7700-as VGA-val gyarapította kínálatát az ASRock
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- iPhone topik
- Ulefone Power Armor 18T - látod, milyen meleg van?
- Milyen TV-t vegyek?
- Nyaralás topik
- Próba
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- TCL LCD és LED TV-k
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- Jó állapotú!! Dell Latitude 5480 i3-7100U 16GB 512GB SSD
- Megkímélt!! Dell Latitude 5480 i3-7100U 16GB 512GB SSD
- T14 Gen1 14" FHD IPS i5-10210U 16GB 256GB NVMe magyar vbill IR kam új akku gar
- Új Dell XPS 15 9530, 15.6" FHD+ IPS, i7-13700H, RTX 4060, 16GB, 1TB NVMe, ujjlolv, IR kam, gar
- Acer Predator GAMING 17" Laptop! i7-11800H / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB NVMe! BeszámítOK
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Takamine GD20CE elektroakusztikus gitár keménytokkal együtt. Kb 10 alkalommal használt,nem hordoztam
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- PlayStation DualSense Edge kontroller AKCIÓ!!! // Számla + Garancia //
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest