Hirdetés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• nagynorbi

aktív tag

Sziasztok!

Nos, megépítettem életem első (de remélhetőleg nem utolsó) HI-FI házba költöztetett HTPC-jét.
    A ház alapjául egy Sony CDP-M18 CD lejátszó szolgál. Nem lett a legfényesebb kivitelezés, de szerszámok sem nagyon álltak a rendelkezésemre :B Flexelni, fúrni pl. egy 22W-os géppel próbálkoztam, amit eddig az asszony használt körömcsiszolásra, meg ilyesmire :DDD . Nem volt egyszerű dolgom vele. A forrasztásos munka pedig forrasztópáka nélkül készült. Hogy hogyan, hát gáztűzhely lángja felett izzított késheggyel :B Az esetleges bírálatoknál kérném az előbb elhangzott tényeket figyelembe venni, na meg azt, hogy eddig semmiféle tapasztalatom nem volt sem a fémmegmunkálás terén, sem tervezésben.
    Alalplapnak nem mini-itx formátumot választottam, mert azok drágábbak voltak a m-atx-nél. Így a választásom egy Gigabyte H55M-UD2H lapra esett. Egy i3 540 proci dolgozik benne alulfeszelve (1.1V), melynek a dobozán megadott TDP értéke furcsa módon nem 73W, hanem csak 65W. A hűtéséről a gyári venti gondoskodik, és elég jól teszi a dolgát. A tápegység egy Cooler Master 150W-os Flex-ATX, az ODD egy Sony AD-7590s, a wincsi egy 160GB-os Hitachi 5400 fordulattal percenként. A RAM-ok Team Extreem márkájúak, és 1.4V-on mennek 1333-on 7-7-7-21 időzítésekkel. A vezetékek (bekapcsoló, ledek) egy ősrégi üres házból származnak.
    Vannak még hiányosságok, mint pl. festés, meg előlapi USB, stb... ezeket majd később pótolom ha lesz rá egy kis pénzmag, mert most kiürült a zsebem :-)
    Ha esetleg lenne kérdésetek, akkor szívesen válaszolok rájuk (ha tudok :-) ), és véleményeket is szívesen fogadok.

Üdv.:

Új hozzászólás Aktív témák