- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Melyik tápegységet vegyem?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Fellép a hamisított paszták ellen az Arctic
- Vaskos ventilátort villantott a Seasonic
- Hamarosan érkezhet a Western Digital kis híján 15 GB/s-os SSD-je
- Gaming notebook topik
- Fujifilm X
- TCL LCD és LED TV-k
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
Új hozzászólás Aktív témák
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
zsozso1 #4545 üzenetére
Ha ECC RAM-ot szeretnél bele, mint a gyári, akkor Kingstonból ezek jók bele:
KTH-PL313E/1G 1GB 1333MHz ECC Module
KTH-PL313E/2G 2GB 1333MHz ECC Module
KTH-PL313ES/2G 2GB 1333MHz ECC Single Rank Module
KTH-PL313E/4G 4GB 1333MHz ECC ModuleNekem két darab KTH-PL313E/4G van benne.
De lehet vegyesen használni sima DDR3-asokkal (non-ECC).BD íróval simán elbír. De ha filmeket is szeretnél nézni rajta, ahhoz kell VGA kártya bele.
-
zsozso1
tag
Van egy N40L típusú kis szerverem amit nagy megelégedettséggel használok. Laikusként most két kérdésem lenne a hozzáértőkhöz. Ha ramot bővítenék akkor milyet kell bele tennem amivel működik is (most a gyári 2GB van) és könnyen beszerezhető? A másik pedig hogy egy BD írót tervezek tenni bele, ez mennyire életképes hisz tudjuk hogy nem egy erőgép? Köszönöm előre is!
-
Csarlee
tag
válasz
golya87 #4541 üzenetére
Szerintem memória lehet. Próbálj meg egy Ubuntu boot médiáról bootolni és futasd le a memtest-et. Ha hibátlanul lefut akkor még lehet a táp vagy az alaplap. Az alaplapon esetleg érdemes jól körülnézni hátha van egy púpos kondi... A táp dettó okozhat ilyet sajnos. Ez már gondolom nem garis?
-
golya87
őstag
Hello
Segítséget szeretnék kérni diagnosztizálásban, mert még azt se tudom, hogy hardveres vagy linuxos dolog.
Adott egy N40L (2012 nov) rajta egy Ubuntu 12.04+zfs+rutorrent+tvheadend+oscam+pici mysql+nfs+smb.
Már volt rá példa korábban is, de csak az eredményt láttam.
Tegnap este néztem róla nfs-el RPi-n filmet, majd egyszer csak lefagyott az XBMC, corrupt lett.
Ám ezután a szerver is megszűnt működni. Pingre válaszolt, kép nem jött ki a vga kimeneten, ssh nem élt, megosztások, apache nem működött. Áram kihúz, vissza, majd ismét ment. Egy héten belül ez már a második eset volt.Mit gondoltok, hol kezdjem a keresést?
-
Rick4
félisten
Az tény, de egy hónapokkal ezelőtt megoldott problémát, ami itt olvasható, visszakereshető, szerintem felesleges próbálkozás még egyszer megoldani.
Ráadásul gondolj bele, azok, akik rendszeresen ide járnak, milyen örömüket lelik abban, hogy kéthetente ugyanarról a témáról kell hozzászólásokat olvasni, ahelyett, hogy előremutató módon mindig újabb és újabb dolgokról beszélgetnénk..
-
aFoP
csendes tag
Ez az egy találat volt a keresőben
http://prohardver.hu/tema/hp_proliant_microserver/hsz_3976-3976.htmlAmi érdekelne, hogy tudja-e azt, mint az ILO, hogy a szervert ki/be kapcsolja (Power Management)
-
aFoP
csendes tag
Sziasztok! N36L / N40L-ben Remote Access Card-ot használ valaki? Olvastam hogy nem teljesen egyenértékű a HP iLO val, mik a tapasztalataitok?
(iLO1-el ,iLO2-vel találkoztam a cégnél és nagyon jók - kivéve hogy a Remote Console Java-s verziója eléggé megválogatja hogy milyen böngészővel és Java-val hajlandó működni...) -
Gregman
tag
válasz
mandriva11 #4516 üzenetére
Honnan lehet tartalék tápot szerezni
?
-
lovi27
addikt
válasz
zsolt501 #4513 üzenetére
Nincs másképp mérve semmi! Annyi a történet, hogy egy 3,5 CFM értékű ventilátorhoz 28 CFM-et adtak meg, ami elég durva túlzás. Az is látszik, hogy kevesen vannak tisztában a CFM jelentésével, mert ha a nálunk használatos SI mértékegységben írnák oda (47,5 m3/h), akkor hamarabb feltűnne valakinek, hogy egy ilyen pici ventilátor erre nem képes, pláne nem csendesített üzemmódban.
-
lovi27
addikt
válasz
mandriva11 #4509 üzenetére
Az edigital honlapon nem valósak a műszaki adatok. Fórumtársunk a hozzászólások között már javított néhányat, de a legnagyobb baki nincs javítva. A 28 CFM egy teljesen hamis adat. A Sharkon SI mértékegységben adja meg a szállított levegő mennyiségét (6 m3/h), ami angolszász mértékegységben picivel több, mint 3,5 CFM. Ez az érték pedig köszönő viszonyban sincs a 28-al.
-
slashing
senior tag
Én szerintem kifogtam egy halkabb verziót vagy ez a típusú venti zaj kevésbé zavar engem. Én elég halknak ítélem a microserverem. Csak akkor zavar amikor csak az megy a szobában és még nem aludtam el, ilyenkor kilövöm. Filmnézés közben 2,5 méter távolságból nem érzékelem. Így nálam egyenlőre nem lesz cserélve a venti csak érdekelt hogy akkor most mennyire macerás a csere ha esetleg oda jutnék.
Amúgy meglepően nagy huzatja van a hátsó nagy ventinek, simán érzem a kezemen a levegőmozgást ha az ajtó elé teszem a kezem.
Érdekes hogy évekig dolgoztam olyan munkakörben ahol napi szinten hasonló szereléseket végeztem mint amilyen munkával járna ez a tápventi csere de valamiért itthon nem vesz rá a lélek hogy szétvágjam összeforrasszam vagy saruzzam... lehet a saját értékemet jobban becsülöm annál vagy fenetudja....
-
slashing
senior tag
a tápventi végülis most milyen? csatlakozós vagy forrasztott. Mert mintha már mindkét verziót írták volna. (n40L)
-
golya87
őstag
válasz
mukisrác #4502 üzenetére
Én Coolink Swif2-120p-t próbáltam benne, halk, viszont melegebb tőle a szerver. Ja és a kábeleket is máshogy kell bekötni.
-
mukisrác
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy gyors kérdésem: szeretném kicserélni a 12-es ventit a microserverben (40L), mert iszonyú hangos. Mit ajánlotok, milyet érdemes venni bele? (csak 2 vinyó van benne 250gb HP, és egy 2TB WD, vga-t nem használom, mert RDP-vel érem el)
előre is köszi a segítséget
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt Mire jó egy HP N40L microserver?
- Tudástár HP MS N40L: kiszolgáló otthonra
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Aggódik az NVIDIA, mert egyre jobb AI terén a Huawei
- Politika
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Melyik tápegységet vegyem?
- Csak 15 ezret kérnek ezért az autós fejegységért - hát olyan is
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Fellép a hamisított paszták ellen az Arctic
- További aktív témák...
- Intel Core i7 13700KF / Nvidia GeForce RTX 4080 / 32GB DDR5 RAM / 2TB SSD konfig eladó
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Intel core i7 12700k 32GB Z690 félgép
- Gamer PC - i5 10400f, RTX 3070 és 16gb RAM + GARANCIA
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6600 , 16GB DDR4 , 250GB NVME , 500GB HDD
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R3 2200G 8GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T6 Zalman 500W
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest