- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen SSD-t vegyek?
- OLED monitor topik
- 3DMark (2013) eredmények
- Házimozi belépő szinten
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
- Everest / AIDA64 topik
- Hővezető paszták
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
lbalog01
tag
Hello!
Most vettem egy HP 620-as laptopot. Win 7 volt gyárilag rajta de én XP-sítettem. A beépített mikrofonját viszont sehogyan sem tudom életre kelteni. Egyszerűen nem jelenik meg a hangeszközök között. A rendszereszközök/hang-, video résznélnél viszont van egy "media" nevű sor ahol sárga felkiáltó jel jelzi, hogy nincs telepítve valami. A hp honlapról már leszedtem az összes xp drivert de semmi. Valakinek ilyen laptoppal tapasztalat?
köszi
üdv -
pumukli23
senior tag
válasz
adnoctum18 #22798 üzenetére
Ilyenkor nem tudom mivan.. mindenesetre a telefonban ne ezzel kezd
-
adnoctum18
senior tag
válasz
pumukli23 #22796 üzenetére
Most visszaolvastam és azt hiszem az én gépemre nem Magyarországon aktiválták a care packet...ilyen esetben is elvégzik a javítást?
Volt valami kavar ezzel korábban ahogy látom.Igen, különben pontosan így képzelem el a dolgot ahogy írod!
Így kellene működnie.
Mindegy, hétfőn felhívom őket és kiderül.
Legalább kitisztítják a beporosodott kijelzőm is. -
Magnum_
nagyúr
kell valakinek egy ilyen? PCMCIA, hibátlannak tűnik, de még kipróbálni se tudom, mert nincs picimacim.
-
pumukli23
senior tag
válasz
adnoctum18 #22795 üzenetére
Nincs vele tapasztalatom, de a Next Businnes Day garancia lényege, hogy a következő munkanapon már visszakapod a géped.
Vagy el se viszik.. A dellnél házhoz megy nbd esetén a szerviz, és valahogy megoldják, hogy működjön a géped. Készíts ki egy kávét és sütit, mire elfogy kész lesz a gép.
-
pumukli23
senior tag
válasz
adnoctum18 #22793 üzenetére
Elvileg oda mennek a gépért ahova szeretnéd.
Ha jól emlékszem, innen kell kiválasztanod a megfelelő számot. -
adnoctum18
senior tag
Úgy néz ki szükségem lesz a szervizre.
A bal zsanér mellett elrepedt a kijelző kávája.
Elvileg ilyen, Next Business Day Onsite garanciám van.
Kijönnek vidékre is a gépért vagy csak Budapesten tudom igénybe venni ezt?
Hogy kell velük felvennem a kapcsolatot? -
Monolith
tag
Pavilion dv6-6000 szériából mindegyiknek el vannak bénázva az illesztései, vagy csak én botlottam félresikerült példányba? Nem értem a fedlap-ház illesztést miért így kellett megoldani, hogy folyamatosan dörzsölje az ember csuklóját, ha kicsit is pontatlan.
-
zoli03
őstag
6910p-nek magnéziumváza van? Alul, a dokkoló csatlakozója mellett látni valamiféle szürke fémet, meg belül is. Az lenne az? Arra rájöttem, hogy a kijelző külső burkolata fémből van.
-
pumukli23
senior tag
Állítsd vissza a rendszert egy héttel ezelőttre. A visszaállításnál meg tudod nézni azt is, milyen programokat tettél fel, esetleg milyen nagyobb win frissítések kerültek fel, ezekből talán ki lehet találni, mi okozta a hibát. Biztos ami biztos, a személyes dokumentumaid (dokuk, asztal, letöltések stb..) mentsd le.
-
pumukli23
senior tag
-
sziku69
őstag
Sziasztok!
Tud valaki választ mondani arra, hogy mitől vannak a képernyőn világos foltok?
Kizárólag fehér háttérnél lehet őket látni. Illetve extra világos szürkénél, mivel a foltokat fehérnek lehet látni alatta. -
csƵ
addikt
Van egy kis bug az akkumulátorral való működés közben. Nem azt írja ki, hogy mondjuk 3 óra van hátra, hanem azt, hogy 3 perc. Aztán egy óra múlva 1 perccel kevesebbet mutat. Mi lehet a baj?
-
spyduck
nagyúr
válasz
LaptopSystem #22780 üzenetére
Azt hittem, h ezt már kizártad
-
-
spyduck
nagyúr
válasz
LaptopSystem #22778 üzenetére
Hát nem kéne neki ilyet csinàlni... Gyankós a laphiba
-
Sziasztok lenne nekem egy HP6910p laptopom
Van egy kis gond/furcsaság a laptoppal. A hűtése kicsit furcsa, mintha pulzálva forogna a ventilátor. Forog alapjáraton, aztán egy pillanatra megemeli a fordulatát, utána egyből vissza is csökken. Ahogy figyeltem, mintha akkor csinálná ezt, ha a hdd ír vagy olvas, de nem a hdd, hangosabb annál. Interneten nem találtam semmit róla, hogy lenne valakinek ilyen gondja vele. A BIOS-t frissítettem a legújabbra, hátha az a gond, de semmi nem változott. A ventilátorbeállításokat is kipróbáltam a BIOS-ban, egy XP-t is felraktam a Win7 helyett, de ugyanúgy csinálja. -
mario11
tag
Bocsi lehet a biosban lehet letiltva?
-
mario11
tag
Köszönöm a választ.
Próbáltam s-videóval,de semmi -
pumukli23
senior tag
válasz
mario11 #22771 üzenetére
Hagyományos tv-re az svideoval tudsz, attól függően mi van a tv-n.
Lehet kapni pl svideo-scart átalakítót, pár száz forintról indul az ára. -
zsolthee
senior tag
válasz
NEMO1968 #22769 üzenetére
Igaza van pumuklinak: amíg nincs probléma a géppel, nem szoktuk a BIOS-t piszkálni.
A gyártó honlapján ha megkeresed a géphez tartozó BIOS csomagot, akkor
látni fogod a javítások előzményeit.(#22771) mario11 az external monitor az nálad a sima VGA (D-SUB) kimenet, igaz?
Ha igen, akkor mindkettővel tudsz kiadni képet. Bár a régebbi TV-ken inkább csak s-video van...ha van. -
mario11
tag
Sziasztok
HP Compaq Business Notebook nx5000
Ez a régi darab tesz nálam jó szolgálatot.
Szeretném megtudni,hogy tudok-e képet varázsolni hagyományos tv-re rőla.
External monitor
S-Video
Ez a két kimenet van a kicsikén.
Köszönöm -
NEMO1968
őstag
BOCSI,mellényomtam,külön kérdés lenne
Sziasztok.
Van egy HP Pavilion DV 6 1220 SH laptopom.
Újratelepítés után találtam egy komplett driver csomagot.
Nagy meglepetésemre egy ilyen is volt köztük,BIOS!!!
Ha rákattintok,elindul mint egy telepítő.
Megmondom őszintén,nem mertem a NEXT-re kattintani.
Első kérdésem az lenne,mi ez?
WINDOWS alól tudnák BIOST frissíteni?
Másodszor érdemes ezzel foglalkozni?
Mivel lesz több a BIOS,vagy milyen hibát javítottak ezzel?
Nagyon fontos,vagy hagyjam a fenébe?
Szvsz nem véletlenül tették a driverek közé.
Amúgy a gép problémamentes,szal nem akarom azt javítani,ami nem romlott el. -
csƵ
addikt
Üdv!
Van egy Pavilion dv3-as típusú notim, amiben egy HD 6370M VGA van. Frissíteni akartam a drivert, de nem engedi az AMD honlapjáról letöltöttem feltelepíteni, csak azt, ami a HP honlapján található. Az viszont nem igazán friss.
Teendő? -
-
Teodor52
senior tag
Meggyőztetek!
Hp-ra esik a választás!
Köszönöm szépen a segítséget!
-
kutga
félisten
válasz
Teodor52 #22761 üzenetére
Javítsatok ki ha tévedek, de az A6-3400 APU-ban lévő videókártya is integrált, a 6480g gondolom ennek a diszkrét változata, viszont a lista alapján ez erősebb mint a HD 3000.
Nem tűnnek erősebbnek ezek a gépek, a HP-nak ráadásul jobb a supportja, az Asus gépeket külföldön javítják.
MOD
Én ezt választanám az Intel HD 3000 helyett. -
mokus1
addikt
-
Teodor52
senior tag
Annyi kérdésem lenne még, hogy nézegettem a notebookcheck oldalt és HP Pavilion g6-1201eh laptopban lévő hd6480-as kártyára nem találtam semmilyen leírást csak a 6480g-re ami viszont gyengébbnek tűnik a Intel HD Graphics 3000-nél!
Tudtok valami leírást linkelni a fentebb leírt laptop videokártyájához?Illetve még annyi, hogy a HP Pavilion g6-1201eh erősebb gép mint ez:http: //www.aqua.hu/samsung-series-3-300e-notebook-ezust-np300e5z-a03hu-167191.html
vagy ez: http://www.aqua.hu/asus-k53u-sx266d-notebook-sotet-barna-166737.html? -
mokus1
addikt
válasz
fabian.bence #22752 üzenetére
Van rá garancia? Első körben nézd meg a memóriákat pattintsd ki pattintsd be rendesen ha több is van probáld ki egyesével.Ha van rá módod a cpu-t is meg kéne nézni de ettől nagyobb esély van az alaplap halálra.
-
fabian.bence
csendes tag
Sziasztok!
Egy HP Pavilion DV6 1240 sh típusú laptopom van és az a hibajelenség jött elő, hogy megnyomom a főkapcsolót, felpörög a venti, és világítanak a gombok, viszont utána egyből le is kapcsol...mi lehet ennek az okozója?
üdv
-
Teodor52
senior tag
Amúgy mit értesz az A6 alatt?
-
Teodor52
senior tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek erről a laptopról?-http://ipon.hu/webshop/product/hp_pavilion_g6_1201eh_a5q08ea/189154
-
kutga
félisten
Megnéztem otthon, nekem így néz ki a 3D Driveguard:
Eszerint a multibayben lévő meghajtó is támogatott.
-
Thusor
őstag
válasz
pumukli23 #22736 üzenetére
Én most cseréltem ki nem olyan rég a merevlemezem egy Seagate momentus XT hybrid-re. Ebben ugye SSD és merevlmez is van egyszerre, sajnos a 3D driveguard nem hajlandó támogatni, mert nem látja a merevlemezt csak az SSD-t. Neten próbáltam keresni megoldást de eddig nem jutottam sok eredményre.
-
sampe
aktív tag
sziasztok
Adott egy HP 6730s típusú noti, minden szép és jó volt vele, míg egyszer csak nem akart bekapcsolni, először azt hittem a töltő romlott el, de aztán kiderült hogy nem az a baja (multiméterrel kimértem)
Nekiálltam szétbontani, ízekre szedtem, egészen az alaplapig, rádugtam a töltőt, és elkezdtem ismét multiméterezni, mikor véletlenül a töltőaljzatnál 2 fémcsatlakozót összeérintettem, mire kigyulladt a két led, gondoltam ez a hiba oka, bekapcsoltam és voalá működött. Ennek örömére, összeforrasztottam a fentebb említett két csatlakozót, bekapcsol a noti rendesen, de valamiért iszonyat lassú a w7 betöltésekor, mikor lehúzom a töltőről, és akksiról megy "begyorsul" mikor töltőre teszem visszalassul.Mit tegyek? Tudnátok valami tanáccsal szolgálni kérem?
Köszönöm!mellékelem a "javításomat" hogy szemléletesebb legyen (nem eredeti kép)
-
mokus1
addikt
Nem tudom feltelepíteni a kamera szoftvert. Kell alá valami program? Mert elindul csomagolja és utánna semmi se történik.
-
Kisfundy
aktív tag
sziasztok adott egy hp 2510p amit hiába rakok fel töltőre 79%-nál megáll a töltés,mi lehet a baj?
-
pumukli23
senior tag
Most a gugliban találtam egy olyan esetet, amikor ultrabayben nem működött a 3d drive guard (fel volt korábban telepítve, de szólt h gáz van). Neki bios / firmware / chipset frissítést ajánlottak, de nem derült ki, hogy ez segített-e. Akinek van ilyesmivel tapasztalata, kérem írjon, hogy okosabbak legyünk
-
mokus1
addikt
Hp Dv6 3104.
Egy kicsit bosszant ahogy a ventilátort használja.Ha pörög akkor csak teljesen csendbe pörög senkit nem zavar.Viszont ha bizonyos hőfok alá hűlik akkor kikapcsol teljesen, viszont néha szinte maximumra tekeri magát és megint leáll. Ez ellen nem lehet tenni valamit? -
KZP
őstag
Ha jól tudom, teljesen külön van a kettő.
A Vezérlőpulton belül kellene lennie az ikonjának, ha fel lett hozzá telepítve a megfelelő szoftver (driver), és persze ha a vinyó is támogatja.
Az adott modell támogatási oldaláról lehet letölteni, a Szoftver - Megoldások menüpont alól. -
kutga
félisten
Tegnap megjött a második HDD keretem 6465b-hez, két hét volt a posta, meg is lepődtem hogy ilyen hamar megjött.
Beszereléssel semmi probléma, az ODD helyére szépen passzolt, eddig tökéletesen megy, remélem nem is lesz vele semmi.
3D Driveguard program a HP Protecttools része? Hogy tudnám megnézni hogy fut-e?
-
spyduck
nagyúr
válasz
runner 125 #22715 üzenetére
Elvileg csak a saját RAM-ját rakhatja bele a gyártó a notebookba, de mivel a cserélt RAM nem gyártói garis valószínűleg ha elromlik úgy is mondjuk a Kingstone-al gariztatod. A másik meg, h a HP-nak belső rendszere van a gariztatásra amihez számla kell. Mivel a számlát nem rongálhatja meg, a belső rendszert pedig módosítani nem tudja (lásd RENEW) nem kell aggódnod semmi miatt. Ha valaki problémázik, fogod és átmész egy másik HP szervizben, kb annyi van Budapesten mint égen a csillag
Megjegyzem senki, de tényleg senki nem szokta megnézni a RAM-ot, de ha parázol akkor fogod és kiveszed belőle! -
zsolthee
senior tag
válasz
runner 125 #22713 üzenetére
Dehogy is. Bővítheted nyugodtan, maximum azt fogják mondani, hogy ezek nem az eredeti RAM-ok, kérjük a gyári konfigurációt. (ha a hiba jellege megköveteli) A példa meg arra vonatkozott, hogy a szerviz tudja miből mennyi és milyen van a laptopban.
-
runner 125
nagyúr
válasz
zsolthee #22710 üzenetére
"A szerviz egyébként meg tudja, hogy mi van a gépekben. Pl: ha kicseréled benne a 2x2GB RAM-ot 1x4GB-ra, azt ne eszik meg. Még ha HP-s logo-val ellátottat teszel bele akkor sem."
Ezzel azt akarod mondani, h egy utólagos RAM bővítés garvesztéssel jár?!
Spyduck,
ok, köszi.
Meglepő a mai világban. Bezzeg Asus-ék. -
spyduck
nagyúr
HP Folio 13 és HP Envy 14 Spectre. Egész jók
-
spyduck
nagyúr
válasz
runner 125 #22702 üzenetére
Sehogy, nem érdekli őket
-
zsolthee
senior tag
válasz
runner 125 #22709 üzenetére
Tudok jobbat: az Elitebook 8560-nál már elég csak elhúzni egy fület és már is leszedhető az alját teljes egészében beborító lemez. Onnan férsz hozzá mindenhez. Még csavarhúzó sem kell. Szerelés szempontjából jobb, aki meg nem ért hozzá úgy sem szedi szét.
A szerviz egyébként meg tudja, hogy mi van a gépekben. Pl: ha kicseréled benne a 2x2GB RAM-ot 1x4GB-ra, azt ne eszik meg. Még ha HP-s logo-val ellátottat teszel bele akkor sem. -
zsolthee
senior tag
válasz
HP nem nagyon matricázza a laptopokat, sőt a szerviz sem.
Szóval ha szakszerűen szétszeded majd összerakod, akkor maximum a csavarokon végzett rétegvastagságból állapítják meg, hogy belenyúltak. -
zsolthee
senior tag
válasz
HP nem nagyon matricázza a laptopokat, sőt a szerviz sem.
Szóval ha szakszerűen szétszeded majd összerakod, akkor maximum a csavarokon végzett rétegvastagságból állapítják meg, hogy belenyúltak. -
pumukli23
senior tag
válasz
Amikor a szerviz belenyúl, akkor telepakolják helyes kis matricákkal. Ha valami gyanús és nincs matrica, akkor nem a szerviz nyúlt bele.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Jövedelem
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- LED világítás a lakásban
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen SSD-t vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Path of Exile (ARPG)
- OLED monitor topik
- Synology NAS
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- BESZÁMÍTÁS! XFX MERC 310 RX 7900 XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged