Új hozzászólás Aktív témák
-
Livius
őstag
Sziasztok!
Jelenleg 2021-ben Budapesten hol lehet leadni számítógépes hulladékot? Nyilván olyan hely érdekelne ahol valami pénzt is adnak érte, ha már ebből gazdagodik, hogy szétszedi és újrahasznosítják. 3-4 hibás HDD-t és egy jó pár CD/DVD írót vagy olvasót szeretnék kidobni, és úgy szeretném leadni, hogy persze ne tőlem várják azt el, hogy szedjem darabokra a HDD-t vagy a DVD olvasót.
Esetleg olyan helyet tud valaki, ahol régi kidobandó DVD vagy CD lemezeket is hulladékként le lehet adni?
-
Reas
tag
...és mégegyet tudok a Csanády u. 5 ben, GeryCo Computerbontó:
http://www.grc.hu/ -
Reas
tag
Én a HWD Recyclinget ismertem meg nemrég. DVD CD lemezeket is átvesznek, egyedülállóként.
Cím:
https://www.hwdrecycling.hu/ -
Adamonero
újonc
A GWR környezetkímélő módon dolgozza fel őket, házhoz is mennek érte, ha olyan mennyiség és fizetnek is, ha beviszed. Goldwater Recycling
-
A_ScHuLcZ
addikt
Sziasztok,
Van kb. 20-25 kg-nyi számítástechnikai hulladékom. (Alaplapok, CPU-k, RAM modulok, kártyák, meghajtók, tápegységek, kábelek, perifériák, stb.) Hol érdemes ezeket leadni?
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
NightMF
újonc
Sziasztok! Találtam otthon egy használt, régi Fujitsu-Siemens Lifebook S-t, 120 GB Seagate drive-al operációs rendszer nélkül, leformázva. Mivel nem szeretném kidobni a kukába szeretném megkérdezni, hogy ki és hol venné át esetleg egy minimális összegért, vagy beszámítássért ha veszek valami újat.
Már 3-4 pc bontóval is felvettem a kapcsolatot de úgy fest ők újabb gépeket vesznek csak át.
Nyilván ez egy teljesen kifutott darab.
Esetleg a drive lehet még hasznos valaki számára. -
Raptor1993
csendes tag
válasz
Raptor1993 #39 üzenetére
vagy ha nem is pécsan de legalább baranyában.
-
Raptor1993
csendes tag
Hali! valaki tud egy jó pcbontót pécsen ? (a PC bazáron és a pcbontó.hu üzletén kivül mivel az bezárt?
Köszi.
-
djculture
félisten
válasz
baranyi csab #36 üzenetére
p4 es lapok vannak itt a bolhán már 5 ezerért is, azért nem kell kidobni az egész gépet. Én is vettem nemrég egyet mert az egyik rokoné tönkrement.
-
baranyi csab
csendes tag
válasz
fodoreva90 #32 üzenetére
Olvastam leveled.Én nagyon őrültem volna.Sajnos engem is átvertek egy P4es géppel.1hó garancia utá,alaplap ic tőnkre ment.Ennyi25 Eft.Bárkinek volna,Postai utánvéttel,megköszönném.Nem baj ha csak az üres lapot.Kaphatnám meg.Igy legalább egymáson segithetünk.Az átvevő hejek az egy reklám.Igérnek fűt,Fát.Az adoot hejzetben elvárnák hogy még te fizess,mert veszéjes a hulladék.Mintahogy irtam a cimem,Tarnazsadány.Kosuth ut.88. 3283.Imail cim.bacsabi66@freemail.hu.Hálás lenék ha volna valakinek.P4i65G.Alaplap.Mindenkinek KÖSZ
-
baranyi csab
csendes tag
Sajnos én nem gyűjtö vagyok.Csak egy szegény nagycsaládos apa.Vásároltam egy Sz gépet.Ami egy honap után bedöglött.Őrülnénk neki ha valaki,nem kidobná.Hanem,Elküldené és mi tudnánk használni.Hivatalosan sokba kerülne a javitás.Dupa összeg mint amennyiben,került a komplett gép.Meg kőszőnném ha valakiben,volna annyi segitőkézség és megtenné hogy elküldené részünkre.Egy P4i65G számú alaplap.Türelmüket mekértésüket megkőszönve.Ttist-el.Baranyi Csaba.Tarnazsadány. Kosuth ut88..Irsz 3283
-
zsozsi68
csendes tag
az angyika1968@citromail.hu
-
zsozsi68
csendes tag
Miskolcon és környékén én is elszállítom a felesleges számitógépet,rossz nyomtatót,egyébb pc alkatrészt!
-
fodoreva90
csendes tag
Van egy rossz tápom, egerem, billentyűzetem, LG DVD íróm...
Akinek kell írjon PÜ-be. Budapesten van mind.
-
LucaToni
tag
Nálam lehet leadni hibás cuccokat PÜ irjatok
-
vadász115
csendes tag
De ha valaki tudna infót mondani vagy pontos címet írni németországi veszélyes hulladék telepről azt megköszönném!!!!
-
vadász115
csendes tag
Sziasztok hozzászólnék a témához hogy hova vigyétek a hulladék pc-t laptopot alkatrészt van egy pcfaló nevü üzlet a 8. kerbe honlap www.pcfalo.hu na oda! Keresétek Kovács Petit ! minálunk jó helyen van amit lehet felhasználunk amit nem azt elviszük egy biztonságos megsemmisítő helyre!!!!!!
-
peter911
csendes tag
Sziasztok!
Miskolcon tudok ilyen helyet, ahol nagy tételben is hivatalosan átveszik az elektronikai "veszélyes" hulladékat.
-
DarkFater
tag
Sziasztok!
Kicsit egyszerűbb a dolog, mint gondoljátok.
Gugliban nem a "veszélyes hulladék" kifejezésre kell rákeresni, hanem a "PC Bontóra"Sajnos ez sem teljesen egyértelmű, ezért érdemes felhívni őket telefonon, mielőtt beállítotok egy halom vassal hozzájuk.
Én a hulladék vasaimmal (PC házak, öreg proci, hűtőborda, stb) egy telefonos érdeklődés után a Klauzál tér mellett a 4M computerbontót leptem meg pár hónapja.
Amin meglepődtem, hogy a cucc első szemrevételezése után azzal kezdték, hogy "Sajnos pénzt nem tudunk érte adni" Háááát ismerve az általam szállított vasakat én nem is számítottam ilyesmire, de jólesett, hogy legalább megpróbálták.
A cuccot egyébként szó nélkül bevették.
-
Lasker
csendes tag
Szia!
Nem halt ki ez a totyik, ma vittem be egy gépházat meg egy rakat panelt, alaplapokat, kártyákat, kis edo ramokat tucatjával a csepeli telephelyre.
Kőkemény nulla forintért vették át, mint lakossági (e-?)hulladékot (a honlapjukon mintha pénzt ígértek volna).
Semmi papír, oszt csá... ha mondjuk harkályként kattogna a "kincseim" közelében egy GM-cső, akkor én már rég árkon-bokron, mert semmit sem mértek - szóval ennyit a csepeliek környezetvédelmérőlLegközelebb elektronikai boltba viszem, az közelebb van
félig off:
Jut eszembe kiry, van még rack-apuci, ha kell, ata-33-is meg 133-is, neked ingyen. -
gykarcsi
tag
Sziasztok!
Szegeden a Media Markt-ba lehet vinni az elektronikai hulladékot. Ma elvittem egy régi monitort, és egy junoszty tv-t.
-
kiry
csendes tag
De minden mást is (monitor, nyomtató, stb) bevesznek, csak azért nem adnak pénzt.
Csepelen van a központjuk, de pl a 3.ker Bécsi úton is van egy lerakat, én oda cipeltem be a leselejtezett 486-osokat, p1-eseket.
Közben kihalt a téma??? -
kiry
csendes tag
Itt is átveszik: [link] , és még pénzt is adnak némelyikért, az alaplapokért és a bővítőkártyákért 700Ft/kg.
-
wwenigma
Jómunkásember
Miskolcon mazsolázgatok ilyenekből ha van.
-
_az
senior tag
FÖL.
naszóval hova is vihetnék pár régi tán nem is működő pc alkatrészt? valakinek van konkrét tapasztalata valami valódi céggel?
olvastam szgép bontóról, de az csak a jó hardvereket veszi át, a haulladékgyűjtők meg csak cégeknek akarnak szolgáltatni.
van egy fél gépbelsőm (amd duron) meg egy használatlan bélás nyomtatóm, hova vigyem, pénzt úgyse csinálok belőle.
-
sgergi
veterán
válasz
raszputyin #10 üzenetére
Gyűjtés rászorulóknak topik:[link], vagy én is szívesen átveszek alkatrészeket.
[Szerkesztve] -
Dr. Romano
veterán
Hát egy ilyen hardver leadó helyen szívesen körülnéznék (persze kocsival mennék, kipakolt hátsóülésekkel
).
Az igazi kincsesbánya azonban Németország. Keresztapám anno mikor kinnt dolgozot lomtalanításkor csupa jó dolgokat hozott haza:
Atari számítógép (olyan mint az Amiga) - fdd szarakodott, de nem volt vele gond
C 64 - tökéletesen működött
3db monitor - sajna nem pc-knez voltak, de el tudtuk őket adni
komplett 486-os PC
És még hozhatott volna, de nem volt hely
De szívesen kimennék oda gyűjtögetni... -
raszputyin
senior tag
Nagyon fontos topic, kövér pirospont az ötletgazdának
Volt egy olyan hely is, ahol jótékony célra fel lehetett ajánlani régebbi, de működő konfigokat. Most nem találom, ha valaki be tudná linkelni...
Meg érdekes lenne olyan információ, hogy melyik hulladéklerakóhelyen milyen a dolog utóélete; úgy értem, hogy csak biztonságosan kezelik, vagy netán valami újrafelhasználás is történik. -
repasi
tag
UP a topiknak! Mert a mostani költözködésem alkalmával összegyűlt egy csomó ''e-hulladékom''. Szóval akinek van valami tippje, hogy hova lehetne vinni fölösleges kőkorszaki alkatrészeket az kérem ossza meg velünk.
-
atuci
őstag
A Cora áruházakban az üvegvisszaváltó automaták mellett láttam egy ilyen elektronikai szemétgyűjtő konténert (jól tele volt megsárgult AT-s házakkal meg 14 colos moncsikkal
)
-
Szabtom
senior tag
Törvény szerint ma már ugyanott vissza kell, hogy vegyék, ahol vásároltad. Persze, ha valami ősi cuccról van szó, akkor ez már valszeg nem megoldható.
-
Joco
aktív tag
Ezt dobja a google:
A veszélyeshulladék-átvevő hulladékudvar címe:
XV. ker. Szántóföld u. 4.
Nyitvatartása: H-P: 8.00-16.00, Sz-V: 8.00-12.00
Telefon: (1)306-9806 (1)308-1350
Esetleg próbálkozhatsz számítógép bontókban és nézz be elötte ide [link]
[Szerkesztve] -
Zoltán
őstag
[Szerkesztve] -
Zoltán
őstag
Az érdekel, hogy hogyan tudok környezetkímélő módon megszabadulni a fölösleges/elromlott hardware-ktől, ahol szakszerű módon szedik szét/semmisítik meg/hasznosítják újra ezeket. Most pl. egy Coolink tápot meg egyebeket kellene kidobnom.
Köszi a tippeket. Ja, Budapest.
Új hozzászólás Aktív témák
- Geforce GTX950 2GB OC
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- Ducky Shine 5 RGB Brown switch
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Samsung Galaxy A23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest