Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple MacBook
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- SSD kibeszélő
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- 30 évre csökkentette lemaradását a litográfiai eszközök területén Oroszország
- Bemutatta az RTX PRO generációt az NVIDIA
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
rii
nagyúr
válasz
tomcsi23 #198 üzenetére
azért akartam volna 3at, hogy kettő a két magra, meg egy a memre hajazna ...
mert a blind ha jól tudom semmit sem hazsnál a CPUból, csak a MEMbe pakolássza az adatokat ....
nekem kettő esetében semmi akadás nem volt, pedig Prioritas: magas-ra állítottam mind a kettőt ... három esetében már nehezebb lenne leállítani őket? Vagy nem is Prioritas: magas-ra, hanem Prioritas: valós idejű-re kellene állítani? -
tomcsi23
veterán
Kis ecsettel, alkohollal (persze nem sör vagy bor, azt inkább inni
96 %-ost gyógyszertárból pl) a foglalatot, és vatta+alkohollal a ramot (erre jó lehet a zsepi is - csak figyelni kell, hogy ne maradjon a ramon zsepi).
rii : nem teljesen értem, mit akarsz kérdezni, de nyugodtan nyomathatsz párhozamosan többet is (persze, kis trükkel kell elindítani, de a tocsikban le van írva). 3-nál már nehéz lesz leállítani.
- igen, azt jelenti, hogy lefutott rendben. Ha leáll hibával, valami errort nyomat, meg megmutatja, hogy meddig ment [link] Ha meg leállítod, 0 errors, 0 warnings -
rii
nagyúr
az, hogy 1024K TEST PASSED, az azt jelenti, hogy az a rész lefutott rendesen hiba nélkül?
-
rii
nagyúr
császtok
az ha egy Small FFT-t,
és egy msáikon InPlaxe large FFT-t futtatrok?
azért nem akarok BLEN-et, mert a MEMet már nyútzm egyszer 50 órán keresztül ....
de azért mehetne egy 3ik is MEMtestként? -
tomcsi23
veterán
A két prime-t megspékelheted 2 super pi-vel, és időnként rányomhatsz 1-1 3dmarkot. Háttérben mehet egy tömörítés, meg file-másolás, és videó lejátszás (persze, vagy 2-3). Teszteltem már így gépet, igaz az egészére és nem a procira kihegyezve.
<MZ/X>: memtest kéne, meg aztán a ramokat-foglalatokat ki(le)takarítani, hűtőt megigazítani, ilyesmi. -
04ahgy
nagyúr
Igen, a másik modult is mindenképp teszteld le egymagában! És akkor értelemszerűen az 1-es slotban. Memtest86 boot módban: sosem árt!
Ha visszatetted őket együtt, dualban, akkor szintúgy mehet rá a teszt. Memtest86, blend prime, és in-place prime is! Ezek közül (nálam) csak a memtest, és az in-place a mérvadó. Valahogy a blend a dual channelt nálam sem szereti, pont ahogyan te is leírtad. Viszont, ha a proci tényleg alapon van, és mégis hibázik az in-place is, ahogy korábban is írtad, akkor úgy néz ki, nem szeretik egymást a RAM-jaid dualban. Nem sokat veszítesz akkor sem, ha ekkor átrakod a második modult a 3. slotba.De ez, ha jól emlékszem, a korábban linkelt 1. HSZ-ben is ki van fejtve.
Tehát mindent úgy csinálj, ahogyan kérdezted is... A tesztelgetés már csak ilyen időigényes munka...
Sok sikert! HGyu -
<MZ/X>
őstag
Nagyon szépen köszönöm! Most az 1 slotban lévő memóriamodult hagytam bent, a másodikat kivettem, így egy éjsazkát ment a Blend hiba nélkkül. Most a large fft-t csinálom. Ha ezek lefutnak akkor a memtest-et nem is szükséges, vagy igen? ha ez jó lesz akkor a 2. modult rakjam az első slotba tesztelni vagy a 2. modult a 2. slotba rakjam vissza és az első vegyem ki? Vagy próbáljam meg a 2. modult a 3.slotba? Nehéz kérdések ezek
-
A topicban mindenki mást irt, hogy most melyik is alaposabb teszt a procnak. Ha a Blend tesztet futtatom egy egész éjszakán át, akkor az elég alapos a procira nézve?
-
04ahgy
nagyúr
Elegek, de elindulnak azért a játékok is... Persze nem gyorsan.
A RAM tényleg hibátlannak tűnik...
A BIOS-ban vedd vissza a procit, ha az FSB 200 felett van
Látom A64-ed van, a HT-t is ajánlott visszavenni 250-es FSB-ig 4-re. Ezekhez az Athlon 64 klubban az 1. HSZ-ben sok segítséget találsz! Bővebben: [link]
HGyu
[Szerkesztve] -
Egon
nagyúr
Nem ismerem az amd-s rendszereket, de Intelnél csak akkor megy dual channelben a két modul, ha _nem_ egymás mellett vannak (pontosabban: a páratlan vagy a páros sorszámú slotokat elfoglalva)...
Na mindegy.
Nézd, ennél szájbarágósabban nem fogom tudni elmagyarázni. A ramslotoknak van egy sorszáma (a procifoglalat felől kezdődik). Vedd ki azt, amelyik a távolabb van a procitól (bár végülis mindegy). Tesztelj (512 mega rammal megy nagyon sokminden szerintem: ha mást nem, régebbi 3DMark-ot (mondjuk a 03-at) futtass a Prime mellé). Ha jó, akkor megvan a bibi (lásd előző hozzászólásom). Ha így is hibázik, akkor a köv. lépésben vedd ki a bentmaradt ramot, és tedd vissza az első lépésben kivettet, de _ne_ abba a slotba tedd, ahol az előző volt. Teszt ismét. Ha így jó, akkor megint megvan a 2 (vagy 3) lehetséges hibaforrás (még mindig előző hozzászólás). Ha így sem jó, akkor azért még megpróbánám a 3. (addig még nem használt) ramslotban is bármelyik modullal a tesztelést. Ha úgysem jó, akkor valszeg proci vagy táp, esetleg laphiba lesz. Itt jegyezném meg, hogy a hibás bios-beállítások is okozhatnak ilyen hibát, tehát ha piszkáltad a bios-t, akkor nyomj egy Load bios defaults-ot.
A a proci vagy a lap a hibás, akkor kölcsönhardver nélkül nem igazán fogod tudni megállapítani, hogy melyik a rossz, úgyhogy mehetsz a szervizbe, sokért. -
Egon
nagyúr
Hát, ha nem tuningra vezethető vissza a hiba, akkor jórészt sajnos csak cserélgetéssel (azaz szerzel valahonnan egy kölcsön procit, tápot - az alaplap a legmacerásabb, én azt hagynám a végére - , és tesztelsz...
).
Azért én megpróbálnám csak 1 db. rammodullal tesztelni a rendszert: egyrészt ez a legegyszerűbb (nem kell kölcsönkérned stb.), másrészt a memtest sem mindenható. Ha így tesztelsz, akkor egyrészt az 1. slotban levő ramot hagyd benne, és teszteld először úgy, másrészt - ha a hiba nem szűnik meg - akkor a másik modult rakd mondjuk a 2. slotba (így a modulok és az alaplapi foglalat hibáját is kiszűröd). Ha már elsőre megszűnik a hiba, akkor értelemszerűen 3 lehetőség van: rossz a kivett (2. számú) rammodul, rossz az alaplapi foglalat (amiben a 2. modul volt), esetleg a lapra integrált vezérlő, vagy pedig nem bírják egymást dual channelben a ramok.
A táptesztet úgy is megejtheted (nem igazán korrekt megoldás, de talán megteszi), hogy lehúzod azon eszközöket a lapról és a tápról, amelyek nélkülönözhetők a teszt idejére (optikai meghajtók, másik vinyó, csicsa ledek és fölös ventik stb. - ha vannak: ezek mind a 12V-os ágat eszik ami a szűk keresztmetszet szokott lenni.
Sok sikert. Egyébként nekem volt olyan, hogy minimális mozgatás után elkezdett fagyni a gépem: szétszedtem, kiszedtem a procit és a ramokat, meg a vga-t, visszaraktam, és működött minden - szóval jó esetben lehet ilyen gond is... -
Egon
nagyúr
A memtest az egy olyan állat ugyebár, ami elsősorban a memóriahibákat hivatott felderíteni (és az esetek 99%-ában ez sikerül is neki - mondjuk volt már olyan hibás ram-modulom, ami az aktuális legfrissebb Memtest-el tesztelve hibátlannak bizonyult, viszont pl. a 3DMark elszállt futás közben; miután kicseréltem egy másikra, tökéletesen ment minden).
Így néz ki egy hibátlanul futó teszt:
És így egy hibás:
Tehát a lényeg: ha a második szaggatott vonal alatt _bármit_ kiírt neked, akkor hibát talált.
Ha a Prime95 hibázik - és amennyiben nem húzod a rendszert - az a proci, a ram, az alaplap vagy a táp hibájára vezethető vissza (persze a ramnál lehet olyan is, hogy a két modul nem hajlandó dual channelben menni)
[Szerkesztve] -
<MZ/X>
őstag
Sziasztok! Lefutattam egy metest-et a gépemen mert a prime95-öt blend testen és large fft-n hibát dobott. A teszt default-on, dual chanel-ban ment és 9 pass-ig. Nemtudom beírjam-e mi volt a képrenyőn, errort nem dobott ki. Viszont gyakran ki szokott dobni a gép játékokból mondván xy.exe hibát észlelt ezért leáll, vagy újraindul, esetleg kékhalál. Már fogalmam sincs mi lehet a hiba, nagyon kérlek segítsetek
-
<MZ/X>
őstag
!UP!
-
04ahgy
nagyúr
Igen, akkor vagy a processzorod, vagy a memória éppen egy picivel a tűréshatára felett mehet. De inkább a proci. Próbáld 1-2 MHz-et visszavenni az FSB-t, vagy egy egységgel, amit lehet állítanod, emeld feljebb a CPU feszt. És mehet a teszt.
A prime95 mellett van egy alternatív tesztprogram is, hasonlóan jó, OCCT a neve, google kiadja, ha érdekel. De ha a prime instabilitást dob, akkor amaz is azt fog.
HGyu -
<MZ/X>
őstag
!UP!
-
<MZ/X>
őstag
A large fft-vel is leteszteltem, ott is hibát dobott ki 16 perc múlva. Akkor most a proci a hibás? Van valami más program ami a CPU-t teszteli?
-
04ahgy
nagyúr
Szia!
Azt, hogy mi a baj, azt a prime sosem fogja megmondani. Csak azt, hogy a számolásban hiba lépett fel. Okozhatja ezt a hibázó CPU, RAM, vagy P4-nél a chipset is.
Amit neked kiírt, szintén ezzel áll összhangban: számolt, de hibát érzékelt.
Jah, most látom csak, ez a blend test nálad is a kis hunyó...Ajánlom figyelmedbe az előző HSZ-em is! A proci úgyis az in-place esetén dolgozik és melegszik leginkább. RAM tesztelésre meg a boot CD-s memtest86-nál jobbat senki nem is nagyon tud... Szerintem nem hátrány két fázisban tesztelni.
HGyu -
04ahgy
nagyúr
válasz
J.R.Ewing #169 üzenetére
Én úgy vettem észre, hogy a blend tesztnél hajlamos a win a swap-et is tekerni a winyón, főleg, ha a registryben álligattad korábban a memóriakezelést. A blend nálam is szokott ilyeneket csinálni, hogy hibázik, de én RAM-ra a boot-os memtestet használom, procira meg a prime95 in-place-tesztjét! Ha ezek ugyanolyan beállítások (FSB, feszültség, stb.) nem hibáznak, akkor nincs gond...
HGyu -
<MZ/X>
őstag
Sziasztok! Lefutatta, a Tourture-ból a Blend testet és 12(!) perc után kidobott egy ilyen hibát:
FATAL ERROR: Final result was FE14BE79, expected: 86B106EB.
Hardware failure detected, consult stress.txt file.
Félek ebből nem igazán lehet megtudni mi a baj, de hátha rosszul tudom. Vagy esetleg meg lehet nézni valamilyen txt. fájlban hogy mi okozta a hibát?
Előre is köszi! -
J.R.Ewing
tag
erdekes.
win2003 alatt a torture testnel ha a lots of ram-ot valasztom, akkor azonnal leall hibaval.
ha a masik 2 opciot valasztom, ahol nem vagy csak keves ramot hasznal, akkor fut nekem orakig.
azert erdekes, mert ugyanilyen beallitasokkal XP-nel siman ment.
probaltm adni neki +feszt, csokkenteni a frekit es az idoyiteseket novelni, de semmi...
vajon a win2003 memoriakezelese annyira mas lenne, vagy nem ertem.
512mega van, single channel es 255-ot foglal le a prime. -
vallas
őstag
Hogyan lehet duplán futtani a prime 95-t?
úgy már próbáltam, hogy fut egy pédányban, és elindítom mégegyszer, de semmi sem lett... -
tomcsi23
veterán
-
help please
-
tuningoltam a gépem. a primot kétszer indítottam el Blend testen, s egyszer 50 perc után hibázott egyszer 1.3 óra után. mit állítsak a gépemen, hogy ne hibázzon? vagy ez így már elfogadható?
vagy a proci húzását melyik tesztel kell tesztelni? -
Windows NT
tag
válasz
[HUN]Tyson #159 üzenetére
Köszi a segítségeteket már le is töltöttem.
-
[HUN]Tyson
senior tag
válasz
Windows NT #157 üzenetére
Én is ezt akartam írni, mint az előttem szóló, de innen biztos lejön: [link]
-
(Bundás)
addikt
válasz
Windows NT #157 üzenetére
google-ba írd be!
-
Windows NT
tag
Ezt a prime 95-t hol lehet letölteni?
-
kovsol
titán
nyomtam egy In-place large FTTs tesztet 1,5 órán át ment és 250*9 -es procival 45fokig ment fel a proci és nem vettem volna észre hogy jobban melegedett volna tőle
vagy nyomni kellett volna még kicsit tovább ? -
L@co
aktív tag
Hogy lehet ilyen 24 órás tesztet indítani?
-
ToBeY
nagyúr
Melyik tesztet kell vállasztani hogy csak a ramokat tesztelje le a prime95?
-
tomcsi23
veterán
Hát, már nem emlékszem pontosan, de akkor is volt valami apró bibi, a cuccal az tuti. A stabil meg itt kezdődik [link] - ahogy linkeltem is már.
Szerencsére, teljesen rendben megy a 240x10 azóta is (teszteltem 10 napi prime-al is, csak nem fotóztam le), bár most egyéb ok (vindóz fosás) miatt pihiben van a masín. -
Legolas
senior tag
Az mitől lehet, hogy újabban nem megy rendesen a torture test a prime95-ben?
Elindul 100%-os procihasználattal, aztán pár mp múlva visszaesik. Nem hibázik abszolut, nem is fagy le, nem is jelez hibát, csak nem igazán áll neki számolni. -
tomcsi23
veterán
Itt egy egész friss verzió. Bővebben: link
Egyúttal kérdezném, hogy mi a különbség az egyes verziók között, mindig a legújabbat érdemes használni? -
Zull
senior tag
Vki betudná linkelni még 1x a progit? THX
[Szerkesztve] -
tomcsi23
veterán
Előjött egy hiba:
Possible hardware failure, consult readme.txt file, restarting test.
ERROR: ILLEGAL SUMOUT
Maximum number of warnings exceeded.
Ez a 0 errors, 100 warnings.
Emmi? -
KaYaK
tag
Sziasztok! ''FATAL ERROR rounding was 0,5 expected less than 0,4 hardware failure detected'' mondattal valaki már kérdezte hogy mit jelent ez? válasz erre az volt hogy a proci hibázik. Viszont nekem is ezt írja ki de Small FFT több mint 3 órán át ment azt leállítottam majd In-place large 33percig ment ezzel a hibával megállva viszont a Blend el sem indult azonnal ezt dobja a pofámba! szóval azt írtátok hogy a Blend a memóriát teszteli mivel ilyenkor el sem indul a teszt ez akkor azt jelenti talán hogy nem a proci hanem a memória hibázik?
(Jah és még csak nem is tuningolt állapotban)
-
Rayman15
csendes tag
Bocs, hogy ide írok, tudom, hogy nem ide tartozik, de nem találtam igazán ehhez kapcsolódó ''élő'' topicot. A kérdésem az, hogy hogyan lehet a bootolásnál beinduló memory testinget kikapcsolni?
-
Szabesz
őstag
válasz
Chieftec #134 üzenetére
öÖöÖ neked ment volna? Igen bocsi most így utólag úgy látszik mintha te miattad írtam volna, de akkor neked címeztem volna
Addig nem is vontam le amíg nem halt meg, (mivel nemvagyokmilliomos) ez fájt főleg azért mert ha visszavittem volna időben akkor valszeg megúsztam volna egy garanciális cserével. Nem általánosítok én bizonyára egy hibás CPU-t fogtam ki
Remélem nálad nem ez lesz a helyzet
[Szerkesztve] -
Szabesz
őstag
Egyszercsak behalt a 2400+ Tbred-b procim... ezzel sosem futott le a Prime, lehet ő már tudta
melegedett mint állat, de viszont minden (kiv a prime) stabil volt alatta!
No mindegy meghalt, gari pont lejárt
Beszereztem egy 2200+ Sempront (Tbred-B mag). elkezdtem nyüstölni.. (9x) 166->200->210->222 na itt már úgy éreztem hogy meg kéne nézni hogy mit szól hozzá a Prime 95: Bővebben: link
Úgy érzem stabil
Feszt nem emeltem, ja és ami meglepett: alapon 32-33 °C net közben úgy 35-37 °C környékén járkál, full terhelés közben MBM5 tanúsága szerint nem ment 47 °C fölé (a 2400+-om alapon 49°C volt!)
Konklúzió: ha a prime megáll valami miatt akkor ott lesz előbb-utóbb valamivel gebanc. -
Chieftec
őstag
Ez mit jelent?: Possible hardware failure, consult readme.txt file, restarting test.
ERROR ILLEGAL SUMOUT
Maximum number of warnings exceeded.
Torture test ran 1 minutes - 0 errors 100 warnings
Execution halted -
orbano
félisten
-
Zofren
aktív tag
Jó reggelt!
Prime95 RAM test alatt hibázott, node az UBCD progiban az összes memtestet lefuttatva napi 8 orában nem hibázott. Viszont az xp randomszerűen ujraindul, Probáltam 3 különböző memoriával 3 mem slotban külön-külön. Proci nem hibázik, mert azt is teszteltem. Már csak az alaplapra gyanakszom. Más ötlet?
lehet hogy rossz helyre irtam? akkor kérnék egy vkit dobja át a szerinte jó topickba. bocsi, köszi -
Rez_Grof
őstag
Első hsz!
Bővebben: link -
Rez_Grof
őstag
-
-
orbano
félisten
senki?
-
orbano
félisten
Sziasztok!
Volna nekem egy kis problémám a Prime-mal. Blend Test esetén olyan sok memóriát foglal le a progi, hogy a számolás helyett a legtöbb időt a swappolás teszi ki. Így még 1 iteráció sem megy le egy éjszaka alatt.
Van valami ötletetek, miért nem foglalja rendesen a megfelelő mennyiségű memót? Azóta a windozt is 6x újraraktam, volt kétféle alaplap, 5-6 proci és 2 féle ram a gépemben... -
VINIKOR
senior tag
Nem pontosan értem, hogy mit jelent a ''normál üzemmódban fut egy prime''. Ha fut egy prime, akár small-ban is, az 50 %-os CPU igénybevételt jelent, ami mellett egy 3,3-ra húzott 2,8GHz Prescott 50 fokon menjen, azt nagyon nehezen tudom elképzelni. Maximum úgy ha kibíhatatlan hangerővet dolgozik egy CPU hűtőventi. Annak meg mi értelme Home gépeknél.
De bocs ha tévedek!!!
A 72 fok már inkább reális Prescott-nál.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- The Last of Us Part II Remastered - Premier előzetesen a PC-s kiadás
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- PlayStation 5
- Nők, nőügyek (18+)
- Xbox tulajok OFF topicja
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- ÚJ HP EliteBook 845 G11 - 14" WUXGA IPS - AMD Ryzen 5 8640U - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- LG 34WK95U-W - 34" NANO IPS - 5120x2160 5K - DCI-P3 98% - HDR 600 - ThunderBolt 3.0/Type-C
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- LG 77CS6 - 77" OLED - 4K 120Hz & 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - Szupervékony
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest