Hirdetés
- Két billentyűzettel indít a beviteli eszközök piacán a be quiet!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- 3D nyomtatás
- Prezentálta a GeForce RTX 5060-as sorozatot az NVIDIA
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
Egon
nagyúr
Hát, ha nem tuningra vezethető vissza a hiba, akkor jórészt sajnos csak cserélgetéssel (azaz szerzel valahonnan egy kölcsön procit, tápot - az alaplap a legmacerásabb, én azt hagynám a végére - , és tesztelsz...
).
Azért én megpróbálnám csak 1 db. rammodullal tesztelni a rendszert: egyrészt ez a legegyszerűbb (nem kell kölcsönkérned stb.), másrészt a memtest sem mindenható. Ha így tesztelsz, akkor egyrészt az 1. slotban levő ramot hagyd benne, és teszteld először úgy, másrészt - ha a hiba nem szűnik meg - akkor a másik modult rakd mondjuk a 2. slotba (így a modulok és az alaplapi foglalat hibáját is kiszűröd). Ha már elsőre megszűnik a hiba, akkor értelemszerűen 3 lehetőség van: rossz a kivett (2. számú) rammodul, rossz az alaplapi foglalat (amiben a 2. modul volt), esetleg a lapra integrált vezérlő, vagy pedig nem bírják egymást dual channelben a ramok.
A táptesztet úgy is megejtheted (nem igazán korrekt megoldás, de talán megteszi), hogy lehúzod azon eszközöket a lapról és a tápról, amelyek nélkülönözhetők a teszt idejére (optikai meghajtók, másik vinyó, csicsa ledek és fölös ventik stb. - ha vannak: ezek mind a 12V-os ágat eszik ami a szűk keresztmetszet szokott lenni.
Sok sikert. Egyébként nekem volt olyan, hogy minimális mozgatás után elkezdett fagyni a gépem: szétszedtem, kiszedtem a procit és a ramokat, meg a vga-t, visszaraktam, és működött minden - szóval jó esetben lehet ilyen gond is...
Új hozzászólás Aktív témák
- Két billentyűzettel indít a beviteli eszközök piacán a be quiet!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Minden, ami hőszivattyú
- Zyxel NAS326
- Temu
- ASUS routerek
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
- Bezámítás! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- Samsung Galaxy Watch Active 2, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest