- SONY LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Egységesítené a frissítések kezelését a Microsoft
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Kissé retrós hangulatú NVIDIA Blackwell kártya az MSI színeiben
- HP notebook topic
- 3D nyomtatás
- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
Új hozzászólás Aktív témák
-
Egon
nagyúr
Hát, ha nem tuningra vezethető vissza a hiba, akkor jórészt sajnos csak cserélgetéssel (azaz szerzel valahonnan egy kölcsön procit, tápot - az alaplap a legmacerásabb, én azt hagynám a végére - , és tesztelsz...
).
Azért én megpróbálnám csak 1 db. rammodullal tesztelni a rendszert: egyrészt ez a legegyszerűbb (nem kell kölcsönkérned stb.), másrészt a memtest sem mindenható. Ha így tesztelsz, akkor egyrészt az 1. slotban levő ramot hagyd benne, és teszteld először úgy, másrészt - ha a hiba nem szűnik meg - akkor a másik modult rakd mondjuk a 2. slotba (így a modulok és az alaplapi foglalat hibáját is kiszűröd). Ha már elsőre megszűnik a hiba, akkor értelemszerűen 3 lehetőség van: rossz a kivett (2. számú) rammodul, rossz az alaplapi foglalat (amiben a 2. modul volt), esetleg a lapra integrált vezérlő, vagy pedig nem bírják egymást dual channelben a ramok.
A táptesztet úgy is megejtheted (nem igazán korrekt megoldás, de talán megteszi), hogy lehúzod azon eszközöket a lapról és a tápról, amelyek nélkülönözhetők a teszt idejére (optikai meghajtók, másik vinyó, csicsa ledek és fölös ventik stb. - ha vannak: ezek mind a 12V-os ágat eszik ami a szűk keresztmetszet szokott lenni.
Sok sikert. Egyébként nekem volt olyan, hogy minimális mozgatás után elkezdett fagyni a gépem: szétszedtem, kiszedtem a procit és a ramokat, meg a vga-t, visszaraktam, és működött minden - szóval jó esetben lehet ilyen gond is...
Új hozzászólás Aktív témák
- Építő/felújító topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- SONY LCD és LED TV-k
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Extra erő egy gombnyomásra - Engwe EP-2 Boost
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- PlayStation 3
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Egységesítené a frissítések kezelését a Microsoft
- További aktív témák...
- Lenovo Legion Pro 5 16IRX9
- MacBook Air 15 M3 8 / 256GB dobozos 12 hónap garancia
- Apple iPhone 11 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Inspiron 7400 - i7-1165G7 I 8GB I 512SSD I 14,5" 2K I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- ASUS TUF Gaming F15 FX506 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - 1,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest