Hirdetés
- Kibertámadás: rávették az IT-s ügyfélszolgálatot, hogy resetelje a jelszavakat
- Felfüggesztették a nemzetbiztonsági tanácsadó által választott üzenetküldőt
- Betörne a filmiparba a Google
- Szinte visszhangzik a beltere a SilverStone fekvő házának
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- Apple MacBook
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen videókártyát?
- Milyen TV-t vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
Új hozzászólás Aktív témák
-
Egon
nagyúr
Hát, ha nem tuningra vezethető vissza a hiba, akkor jórészt sajnos csak cserélgetéssel (azaz szerzel valahonnan egy kölcsön procit, tápot - az alaplap a legmacerásabb, én azt hagynám a végére - , és tesztelsz...
).
Azért én megpróbálnám csak 1 db. rammodullal tesztelni a rendszert: egyrészt ez a legegyszerűbb (nem kell kölcsönkérned stb.), másrészt a memtest sem mindenható. Ha így tesztelsz, akkor egyrészt az 1. slotban levő ramot hagyd benne, és teszteld először úgy, másrészt - ha a hiba nem szűnik meg - akkor a másik modult rakd mondjuk a 2. slotba (így a modulok és az alaplapi foglalat hibáját is kiszűröd). Ha már elsőre megszűnik a hiba, akkor értelemszerűen 3 lehetőség van: rossz a kivett (2. számú) rammodul, rossz az alaplapi foglalat (amiben a 2. modul volt), esetleg a lapra integrált vezérlő, vagy pedig nem bírják egymást dual channelben a ramok.
A táptesztet úgy is megejtheted (nem igazán korrekt megoldás, de talán megteszi), hogy lehúzod azon eszközöket a lapról és a tápról, amelyek nélkülönözhetők a teszt idejére (optikai meghajtók, másik vinyó, csicsa ledek és fölös ventik stb. - ha vannak: ezek mind a 12V-os ágat eszik ami a szűk keresztmetszet szokott lenni.
Sok sikert. Egyébként nekem volt olyan, hogy minimális mozgatás után elkezdett fagyni a gépem: szétszedtem, kiszedtem a procit és a ramokat, meg a vga-t, visszaraktam, és működött minden - szóval jó esetben lehet ilyen gond is...
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- Apple MacBook
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Nintendo Switch
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- PlayStation 5
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- További aktív témák...
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- GENIUS vezetéknélküli, rózsaszín csajos egér
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest