- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
kanál01
tag
válasz
Sandrew #30095 üzenetére
de a mostani 2db MSI-nek egyedi hűtése van, nagyon jól szellőző házban,
direkt anno azért vettem ilyet házat+ventiket, hogy a Q9550 3,9ghz-en +
ref. GTX480 820/1000mhz-en meg ne süljön.. majd eladtam, mertaz MSI GTX480-nak lement az ára 55k-ra, hol ott a GTX 570 és 580 2-3x
annyiba került, így nem hagyhattam kiSLI-be is 825/1000 ill. 850/1000mhzen játszom vele, most pl Crysis2 DX11-et,
724/924mhz helyett 100% ventivel, és eddig (4-5hónapja) hál istennek semmi bajráadásul a GTA IV csak procit + vramot eszik, gpu-t nem is... bízom benne, hogy az enyémek
nem sülnek el.... ill. garanciálisak még 2,5 évig -
xnace
őstag
válasz
Sandrew #30000 üzenetére
Hajlítgattam vagy 100-szor. Csak olyan forró lett, hogy megégette a kezem, de nem tört le.
Más: Azt a keretet, ami a hátlapon az alaplapról kivezetett csatlakozóknak van fenttartva lehet venni valahol? mert ami ebben a házban gyárilag volt, az nem volt jó a lapomhoz, az előzző házba meg bele volt szegecselve, nem tudtam kiszedni.
-
-
-
tupacamaru
veterán
válasz
Sandrew #29307 üzenetére
De, felsőtápos volt, és ez volt a legnagyobb baja. Ez a táp nem szereti a langyos levegőt, egyből felszabályoz a ventije és megjön a hangja. Így hogy alul van, még terheve sem hallani a ventit benne. Ezért kezdtem bele az egész munkába. A vinyóknak fölül több helyük van azért kerültek oda.
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Sandrew #29307 üzenetére
ha ott a venti előtte, akkor jó helyen van a vinyó.
az alsó winyóállásnak csak akkor van értelme, ha a halkítás miatt nincs elöl venti. és alulra rakjuk, valami szellőjárta helyre.
nem minden "nagyaszabású" alapgondolatom (
), helytálló válogatás nélkül, minden helyzetben.
(i'm bazi nagy arczú...)
a csendes léghűtésről kialakult alaptéziseim csak összefüggésükben érvényesek. nem lehet részleteikben kiakpdosni őket, és gondolkozás nélkül bárhová beilleszteni.
-
Keksz03
senior tag
válasz
Sandrew #29274 üzenetére
hát talán a vga profitálna az első nagy ventiből a vinyákon kívül, de arra meg ott van direkt oldalt az enermax venti amit elől tudok szabályozni. ha megnézed az egy igen komoly venti, igen komoly légmozgató képességgel!
ha gamelek feltekerem, 5.1 mellett úgyse hallom, amúgy haláli csendes a gép!
de persze a kábelek esztétikai okokból engem is szoktak zavarni és már csak azért is el fogom őket rendezni csak már annyit volt szerelve h kicsit elment a kedvem tőle!
-
Wind-Storm
őstag
válasz
Sandrew #29178 üzenetére
Inkább vegyen egy Seasonic X-460 GOLD tápocskát
Egyébként amiket ajánlottál tápokat nem is értem hogy miért van bennük ilyen integrált gagyi ventirács
talán spóroltak evvel is...Ennél a tápnál már más a helyzet.. Jóval a rács mögött van a venti, tehát így már nem kelt turbulenciát..
A ventiről meg, olyan szinten meggyőzött a tápban lévő venti jósága amikor haveromnak teszteltem ezt a tápját, hogy nem véletlenül vettem kettőt a gépbe.
0,09Amperes áramfelvétel, kiváló folyadékcsapágyazás, és nulla motorzaj jellemzi ezeket a be-quiet silentwings usc-s ventiket..Amúgy nemes egyszerűséggel kireszeltem a hátsó ventirácsot
Apólékos, de nem volt túlzottan nagy munka.. -
Wind-Storm
őstag
-
Wind-Storm
őstag
válasz
Sandrew #29168 üzenetére
Nekem minden ventirács elég gáz, kivéve a jobb tápok méhsejt rácsát, de ott eleve nem közvetlenül mögötte van a venti, ezért ott más a helyzet..
Annak az F12-es ventinek a légszállítása egészen pontosan 57CFM.
Azon a rácson keresztül kétlem hogy a 40CFM-et is megütné..
Nem véletlenül szokás kivágni ezeket a házban lévőket -
szab.tam
nagyúr
válasz
Sandrew #29148 üzenetére
kevés lennél oda....
nah. ez gépmutogató topic. ne offoljuk szét totál. ki is takarodtam a következő moddingig.
viszont: már pesten vana 15 centis vga riser kábelem, és állítólag működik. talán holnapra megvan a 30 centire való toldás. ha az is működik, csúnya világ jön.
beköszönt a csendes alumínium királysága...ha megy, akkor minden adott, hogy kb. 10-15 napon belül a vga kinn hűsöljön, (főjön?), a házon kívül, venti nélkül, kb. 15-20 kiló aluprofil hűtő társaságában....
de vághatok lyukat a szép, nemrég elkészült méhsejt oldalon, ahol kibújika riser. vagy gyártassak egy eleve lékeltet... -
stikyo
tag
válasz
Sandrew #29102 üzenetére
Nyugdíjba ment, most öcsémnél teljesít szolgálatot.
Egyébként az jobban nézett ki, mint most ez... sajnálom, hogy megváltam tőle, de felső tápos volt, és a Fusion 550R-nek nem tesz jót a felfelé áramló meleg. (Amit a jó kis 3870 Ultimate küldött is rendesen
- baromi jó kari még most is, én azt mondom)
Ebből a házból mondjuk többet is ki lehetne hozni, de elégé megrekedtem.
Most fejeztem be a kábelharisnyázást: fehérre cseréltem a pirosat. Hát nem tudom...
Mindjárt rakok fel képeket -
szab.tam
nagyúr
válasz
Sandrew #29042 üzenetére
"Már csak arra kéne rájönnöm, hogyan lehet leszedni a ház tetejét"
feltételezve, hgoy úgy van megoldva, mint a cm690-emben.
2 oldal leszed. a tetőből van asszem 8 db műanyag pöcök. 2 hátul, 3-3 oldalt. a a tető szélétől jó 1 centivel beljebb. azokat kell befelé nyomni. én a hátánál szoktam kezdeni. és közben ahol már adódik kis rés, oda bedugok egy valmailyen lapot, nehogy vissazpatanjon. és így előre fokról fokra, míg az utosót is kiakasztom.tiédnél nem tudom, mi a rendszer. trükkös, mert 1-2 a leszedett oldallap után sem látható kívülről. ki kell tapogatni. legalábbis a cm690-nél így van.
de az idióta megoldásokat a gyártók jó szokás szerint átörökítik, csak a jókat hagyják el....ha a gépbemutatód linkeden lévő képen látszana a teteje is, akkor talán többet tudnék mondani...
-
gooool
őstag
válasz
Sandrew #29046 üzenetére
Az 5770 CF nem valami jó megoldás,mert ugye egy kari nem vmi acélos az meg,hogy minden játékban jól fog skálázódni,az nem biztosított,akkor meg cumi van fullHD-ban.
Én maradnék a Sapphire 5830-nál és azt raknám CF-be,mert ennyi pénzért nem kapsz jobbat,és mint írtam,meg lehet szépen oldani azt a kábelezést.
Ez a hosszabbító talán még jobb is lehet,mint a harisnyázott,mert vékonyabb annál és tuti nem üt át a kábelszín sehol. -
gooool
őstag
válasz
Sandrew #29044 üzenetére
Az alulra tedd ODD jó 5let,az a GS800-as Corsair már sokkal inkább elnyeri a tetszésem,mint ez a CM tápocska,szebb a harisnyázása többek között.
Még egy 5830?Fincsi lesz...
Meg lehet így is pofásan oldani,csak kreatívnak kell lenni és aludni párat.
A 24-es hosszabbító szintén sokat dob majd a kinézeten. -
szab.tam
nagyúr
válasz
Sandrew #29037 üzenetére
csak megszülted?
mondjuk vergődtél hozá eleget.
látom, letettél a gtx480-ról. (godnolom, költségvetési kérdés is volt...)viszont amikor meglátok ennyi ventit, általában elfog a sikítófrász...
(nem megint villogni akarok, és világítani géniuszként az éjszakában.)
de:
az összerakott 4 konfigomban összesen nincs ennyi venti...azzal a gyári, világító cm förmedvénnyel kezdeném ott az elején.
azután az alsóval, majd a hátsóval, ha jól látom, és van felül egy. az maradna.
így a légáramlás alulról fölfelé lenne.ehhez + melók, (és némi költség, de ez mind később is felhasználható):
hdd-t egy hangtompító eszközbe betenni. pl himoro. van 2 isa ph-n, 4k. és rátenni valami szivacsra, allura, előre.
konkrétan ezt a házat nem ismerem, mert cm690 rev1-em van.de annak a tetején a ventikivágásoknál van egy idióta műanyag, cikk-cakk rácsozat. én kitörtem az összeset, mert kb. a fele keresztmetszetet elzárja.konkrétan ez...
oldalt kivágni, és berácsozni. a levegő majd utat talál magának. ha felül jól tud távozni, akkopr alulo jobban fogja szívni a kémnényhatás, mint bármely ventivel. soakt játszottam vele...így megmaradna a vga-n, cpu-n, és felül valmi jó minőségű, szabályozható venti, 400-1200rpm állíthatósággal, potin.
a vga ventijét nem ismerem, de valszeg lenne egy jól szellőző, aránylag halk géped.
és minden + befektetést következő konfigcsere után is tudsz majd használni. az oldalrács pedig esetelges cf terveidnél is jól jöhet....
pl:ez egy régebbi összeállítás. ebbena gépben össz 3 venti volt. 2 a vga-n, az biztosította a vga hűtésén kívül a fölfelé légáramot, és a pasazv táp felöl is cuppantott némi levegőt. a 3. anmi oldalt látható, beforgatva, pediog 3 dolgot intézett el egyszerre: cpu, ram, nb. ennyi. és mind 400rpm-en.. (q9550 + gtx480...)
ésszel és kevés venitvel -
gooool
őstag
válasz
Sandrew #29022 üzenetére
Naja,tapasztaltam,azért is írtam az előbb...
Am hogy kicsit ON és OFF is legyek:
Egy bajom van a notimmal,az,hogy nem lehet bíbelődni,szépíteni,fejleszteni...De ellenben imádom,mert megy szó nélkül mindig,nem került a megvásárlása óta egy fillérembe se,nincs bennem a kényszer,hogy új hardver vagy hűtés kellene bele.
De már gyűjtök vmi asztalira,remélem jövő nyáron össze tudok dobni egy közepes gépet,jó perifériákkal. -
gooool
őstag
válasz
Sandrew #29020 üzenetére
Látom te mindenbe bele tudsz kötni.
Nyugi,ha tehettem volna akkor kap rá egy csúcs Thermalright hűtőt,meg ugye akkor P67 meg 2600K meg nagy házikó,harisnya,stb. de ennyi fért bele és ő úgyse nézegeti mi van a házban hanem játszik vele...
De sztem akkor is pofásabb,mint ha az ájponos szakikkal rakattam volna össze... -
gooool
őstag
válasz
Sandrew #29018 üzenetére
Hátulra nem létszükség a venti,havernál megküldtük rendesen péntek délután és minden hőfok rendben volt,a tápból sem jött enyhe langyosnál melegebb levegő.
A gyári hűtőnél meg jobban megbízok ebben az AC-ben és aprópénz volt a konfig szempontjából,viszont jobb,szebb,halkabb. -
gooool
őstag
válasz
Sandrew #29016 üzenetére
Ohh elnézésed kérem,de kicsit átnevezgettem és rendezgettem az albumokat és ezek szerint akkor a linkek már nem ugyan azok.
ITT vannak újfent. -
-
*H*
aktív tag
válasz
Sandrew #28592 üzenetére
Még ugyan nem érte el a max. 1350-et a nagy venti, a kicsit meg nem méri, de számottevően nem lett hangosabb terhelésnél sem. 3800 MHz-en néztem eddig. Ennyiért (~7000 HUF) szerintem megéri.
A táp megfelelő, ahogy már mások is írták kicsit merev a kábelek vége a csatlakozóknál, de nem vészes.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha nem saját gépedről készült képet szeretnél megosztani, akkor azt a következő topikban teheted meg:
- 10% -tól elvihető. Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetés! Lenovo Legion Pro 7
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch 32GB V2 játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Honor X7B szép állapotban 6/128GB fekete / 12 hónap jótállással!
- Samsung Galaxy A52s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest