Hirdetés
- Prezentálta az Ultra jelző nélküli új mobil Core generációt az Intel
- Közösen vinné a játékokba a gépi tanulást a Sony és az AMD
- ASUS blog: mesh hálózattal a karácsony is könnyebb
- Az Intel felvázolta mi kell az Arrow Lake-S optimális működéséhez
- Elülső tápos GameMax miditorony született a szellősség jegyében
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- OLED TV topic
- Samsung LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Fürge képfrissítéssel jön az AOC 1440p-s okosmonitora
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Hisense LCD és LED TV-k
- HDD probléma (nem adatmentés)
- SSD kibeszélő
- Intelesek vs AMD -sek DÜHÖNGŐ
-
PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz donmackó #42092 üzenetére
Időközben írtam oda választ is:
http://prohardver.hu/tema/hazi_barkacs_ganyolas_takolas_megdobbento_gepek/friss.html
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
darvinya
titán
válasz donmackó #42088 üzenetére
Ezt most itt kérdezed, de ott van a válasz?
1. kinek mi tetszik, de inkább stabilitás
2. mint az 1.Földelést, stb. védelmi rendszert fémház nélkül is megoldható.
Árnyékolás nem igazán lenne szerepe, mert a zárt fém doboz nem szigetel jobban, mint a háló.
A CPU, stb. amúgy is úgy van gyártva, hogy eleve árnyékolt.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
Lompos48
nagyúr
válasz donmackó #39960 üzenetére
Ha terhelés nincs, akkor nincs szekunderáram, azaz nulla. Elméletileg akkor a priméráram is nulla. Ami mégis létezhet, azt az egység alatti hatásfok és a szórt mágneses tér okozza. Meg kell mérni a priméráramot műszerrel. Abból ugyan számítható egy teljesítmény, de nem szabad elfeledni, hogy a trafó induktivitása fázieltolást okoz feszültség és áram között. Innen kezdve beszélhetünk altív és reaktív fogyasztásról. Utóbbit nem méri a házi villanyóra. Na!?
-
Kernel
nagyúr
válasz donmackó #39222 üzenetére
Direkt hajtás mondjuk túlzás, bolygókerekes volt az is, ha jól emlékszem, a piros Tesla motorhoz hasonló, 220 V-os aszinkron motorral.
Direct drive, amikor a tányér és a motor tengelye azonos, mint a HDD esetében is, illetve a komolyabb lemezjátszóknál, Pioneer stb. Mint az öreg PL200, ami máig megvan nekem, ámbár kihasználatlanul.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
atesss
addikt
válasz donmackó #39222 üzenetére
Ha nem 230-as, akkor mindenképp érdekel !
Ha 230-as akkor is érdekelhet.
Merrefelé laksz (/tudod odaadni) ?Amúgy 1000Ft-ért látok egyben is vaterán egyet: [link], és állítólag működik.
Csak vidéki (bár Pest megye).
Amiért érdekelne egy egybe lejátszó, az az, hogy van benne erősítő is.
Bár nem hinném hogy egy HiFi darab, de lehet pont van ahova jól jöhetne. -
-
Kernel
nagyúr
válasz donmackó #37522 üzenetére
A LED-es is energiatakarékos, annál ez úgy szokott jelentkezni, hogy sötétben halványan világít, de ez konstrukciófüggő is. Gyárilag is beépíthetik a szükséges ellenállást például, vagy akár kapacitás formájában is van lehetőség.
Ez meg fénycsöves, vagyis kompakt fénycsőről van szó, gondolom.
Nyilván egyszerűbb kivágni a glimmlámpát. A párhuzamos ellenállást legjobb ilyenkor próbálgatás útján meghatározni, fokozatosan csökkenő értékben, 2,2MΩ, 1MΩ stb., míg megszűnik a jelenség. De főleg kisebb ellenállásnál már a teljesítményre is oda kell figyelni, ami az alábbi szerint számítható:
[ Szerkesztve ]
-
Kernel
nagyúr
válasz donmackó #37520 üzenetére
Elég biztosra merném fogadni. A glimmlámpán keresztül lassan feltöltődik a puffer, míg egy ponton begyújt a fénycső, rögtön ki is sül, és így tovább. Hideg állapotban megváltoznak az áramköri viszonyok, a fénycső nem bír begyújtani.
-
Kernel
nagyúr
válasz donmackó #37511 üzenetére
Az irányfényes kapcsoló nagyon is okozhatja, ezekben egy glimmlámpa, illetve annak előtétellenálása pont áthidalja a kapcsolót. Zárt állásban pedig az irányfény kialszik. Ha ezt tapasztalod, akkor ott a gond.
Egy lehetőség az irányfény kiiktatása, másik lehetőség egy jól méretezett ellenállás beiktatása az energiatakarékos fényforrással párhuzamosan.
-
Lompos48
nagyúr
Nem dugvillás. Fix bekötésű, a plafonon lóg.
Annál inkább! Akkor hibás a kábelezés. Biztonsági normák köteleznek arra, hogy a plafonra szerelt világítótestekbe csak a nulla érkezzen közvetlenül, a fázist mindig a fali kapcsoló szakítja meg. Egyes a szrelének, aki a bekötéseket végezte.
-
kisi
aktív tag
Üdv!
Ez a típus van nekünk is.
A Lompos féle dolog a megoldás kulcsa, a nullát szakítja a kapcsoló.
Fázisceruzát elő, és létrára fel !Darvinya:
Konkrét típust nem írok, inkább csak javaslat:
Alsóbb árkategóriában landlite, ilyesmi, de ha minőségre, illetve arra vágysz hogy jó is legyen, akkor Philips, Samsung.
Vannak műanyag ház helyett porcelán házasok, azok jobban elvezetik a hőt a chipekről, hosszabb élettartamot szavatolva.
Más kategória a az ebay, stb kínai cuccok, ezek közt előfordulnak jók/kevésbé jók is. Ezekből többet vettem már, vegyes eredménnyel.[ Szerkesztve ]
-
Kernel
nagyúr
válasz donmackó #37506 üzenetére
Van ilyen, hogy az energiatakarékos lámpában (laikusok által izzónak nevezett, noha nem izzik), a pufferkondenzátor lassan feltöltődik, majd kisül, ennek oka lehet nem megfelelő kapcsoló használata (világítós, szabályzós), vagy akár a hosszabb vezetékek között kapacitív úton átszivárgó áram, esetleg szakszerűtlen bekötés is, amikor nem a fázist szakítják meg.
-
Peter789
senior tag
válasz donmackó #36647 üzenetére
nincsmit, én meg a TUF-94-32-100-ME -ből 2-t meg egy push SIM foglalatot - a tme-ből 900 egy darab, de próbára megvettem hogy mehessen majd a nyák gyártásba, később majd az ebay-ről jön ~300Ft/db áron
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- AquAgorA ...Pál apostol nyomában: http://fleettracker.eu/index.php/component/aquagora
-
Peter789
senior tag
válasz donmackó #36639 üzenetére
Ez a TUF-94 család a TME-nél, de van több hasonló mindenféle méretben, nézelődj a készülékházak > paneles készülékházak > alu szűrő kategóriában, illetve ha rákeresel az ebay-en hogy "aluminum enclosure" akkor szintén elég sok hasonló találatot hoz
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- AquAgorA ...Pál apostol nyomában: http://fleettracker.eu/index.php/component/aquagora
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- OLED TV topic
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Konteó topic
- Elektromos autók - motorok
- Mikrotik routerek
- Politika
- Formula-1
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
- Mac Mini M4 10/10 16GB 256SSD
- Samsung Galaxy A71 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Pad X9 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP15,6"FullHd,Core i5 6200,Világító billentyűzet,8-16GB RAM,SSD,Új akku,Új töltő,Szép állapot
- Apple iPhone 15 Pro 256 GB gyárilag független Black Titanium 2 év szavatosság garancia + üvegfólia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest