Hirdetés
- Prezentálta az Ultra jelző nélküli új mobil Core generációt az Intel
- Közösen vinné a játékokba a gépi tanulást a Sony és az AMD
- ASUS blog: mesh hálózattal a karácsony is könnyebb
- Az Intel felvázolta mi kell az Arrow Lake-S optimális működéséhez
- Elülső tápos GameMax miditorony született a szellősség jegyében
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD APU (AM4 és AM5) topik
- Projektor topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Videós, mozgóképes topik
- Nyomtató topik
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Kompakt és jól szellőző alumíniumházzal indítja a jövő évet az Antec
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
őstag
válasz cool13 #95626 üzenetére
Szia!
Működhet csak több kérdés is felmerül.
Miért szeretnél nagy teljesítményű greatz hidat(mert valószínű,hogy az áram felvétele nem indokolja)
Ha csak a greatz hidat kötöd 230V-ra akkor diódán ként 0,8V esik így kapsz 226,8V-ot de ha raksz rá pl. egy 100uF 400V-os elkót akkor már 230V x 1,41=324,3V lesz az egyen feszültséged.Üdv:Attila
-
mezis
félisten
válasz cool13 #94494 üzenetére
Parkside: Akkumulátoros lámpa viszonya a Parkside akkumulátorokkal igencsak bensőséges! Írva vagyon a dobozán, hogy "B" típusú akku a hozzá ajánlott. Az "A" típusúval hol világított, hol nem. A csatlakozó 3 vezetékes. A 3. vezeték feladata a nem hozzá való akku "fikázása". Hiába Parkside, ha csak "A" típusú, annak nem engedi bekapcsolni a LED áramát szabályozó IC-t.
Ha a töltő is ilyen finnyás, akkor még lehet vele további gondod....
mezis
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz cool13 #94494 üzenetére
Mi a valószínűsége hogy ha cserélem, jó lehet?
Semmi valószínűsége.
Source-ellenállások a MOSFET zárlata miatt szoktak így kiégni, ráadásul ilyenkor a megemelkedő Source-feszültég miatt az oda csatlakozó alkatrészek, IC is kárt szenvednek általában.
Másik eset, amikor csak egy kerámia kondenzátor zárlata húzza fel a feszültséget, amit köthettek volna GND-re és akkor nem ég ki az ellenállás, elmaradtak volna a járulékos károk.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz cool13 #81514 üzenetére
A telefon képes utasítani a dugasztápot, hogy váltson nagyobb feszültségre, így védhető ki a károkozás, hiszen csak olyan eszköz engedi magára a nagyobb tápot, ami kéri. Ennek van többféle szabványa, amit nem részleteznék, pláne már nem is emlékszem pontosan.
De lehet rendelni Kínából olyat tesztpanelt is, ami képes aktiválni az emelt feszültséget.
Amit sokan nem értenek, a nagyobb feszültségű energiaátvitel lényege csupán ugyanaz, mint a távvezetékeknél: ezáltal kisebb áram terheli a vezetéket, csatlakozókat, illetve nagyobb teljesítmény vihető át, ugyanannyi áramon. Miután feszültségben van még tartalék a 48 V törpefeszültségi tartományban, de az áram eléggé korlátozott, a kis érintkezőkön.
A töltés gyorsasága viszont a teljesítménnyel arányos, tehát ezáltal gyorsítható a "bepumpálás".
Viszont a bemenő feszültség végül ugyanúgy lekonvertálódik az akku 4,2 (4,4) V szintjére, ebben is előfordulnak tévhitek. Nyilván nem 12 V tölti az 1 db cellát.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz cool13 #79963 üzenetére
Hasonlóval találkoztam egyik gépemben, de abban rendes Graetz-híd van. Tiédnél egyutas egyenirányító, ami adhat ki 50 Hz-et, amitől berregni fog a relé, ha az első kondenzátor nem szűr, mert kiszáradt esetleg. Noha nincs felfúvódva, de attól még ellenőrizni kell.
Van egy kapacitív előtét, a nagy sárga kondenzátor, ami a feszültséget csökkenti lényegében, az is szokott gyengülni az igénybevételtől, mérni kell.
Az első dióda csak a negatív félhullámot határolja le, másik dióda a pozitív félhullámmal tölti a kondit. Piros nyíl a relé tápja, zöld nyíl az IC-táp, onnan lefelejtettem közben a Zener-diódát, ami megfogja a feszültséget.
A kis 8 lábú IC egy mikrovezérlő, ami késleltetést ad a relének, figyelve a felhasználó aktivitását. Ha nem nyúlnak a géphez, 20-25 perc után eldobja a relét, áramtalanít.
Maga a panel, ettől eltekintve nem szükséges a gép működéséhez, a relé áthidalható. Csak akkor nem kapcsol ki, ki kell húzni vagy valahogy kapcsolni stb.
[ Szerkesztve ]
-
mezis
félisten
válasz cool13 #79963 üzenetére
Üdv.! Mérd meg a relé behúzó tekercsén megjelenő feszültséget és a relé által felvett áramot vagy olvasd le a relé burkolatáról.
Forraszd ki a relét, tegyél be a behúzótekercscsel azonos értékű ellenállást. Ha ellenállással nem "morzézik", akkor a relé tekercse menetzárlatos lett.A behúzó tekercs ellenállása sajnos kérdéses, mert lehet hogy menetzárlatos.
A mért vagy számított értéknél jóval nagyobb ellenállással kezdj.[ Szerkesztve ]
mezis
-
törölt tag
válasz cool13 #78419 üzenetére
Akár egy digitális termosztáttal is meg lehet oldani, ez 2400W fogyasztót elvisz, és egész pontosan tartja a beállított hőmérsékletet.
[ Szerkesztve ]
-
mezis
félisten
-
PitLee
őstag
válasz cool13 #78418 üzenetére
Nem értek hozzá, de így kép alapján erre nagyon hasonlít
Web oldal
https://bluewaveproducts.com/products/coronado-2-person-hemlock-deluxe-infrared-sauna-w-5-ceramic-heaters?variant=35620031185Manual
http://images.salsify.com/image/upload/s--uIK9C3ty--/vx0qttpiiolh9jiycvc8.pdf -
válasz cool13 #71614 üzenetére
Ennek a videónak a végén jól látható, hogy a kitöltési tényező függvényében hogyan változik a LED fényereje.
Képzeld el hogy nagyon gyorsan kapcsolod ki-be a kapcsolót, és a bekapcsolás hosszának megfelelően (kitöltési tényező) egyre több ideig világít a LED. Ez olyan gyorsan történik, hogy azt nem látod, de a LED által kibocsátott fény szép lassan fokozatosan egyre több/kevesebb lesz.[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
tordaitibi
veterán
A konkrét áramköröket nem ismerem de ha van egy pwm vezérlő amit egy potenciométerrel lehet állítani, a poti legtöbb esetben feszültséget szabályoz, ebben az esetben kiváltható egy R-C taggal aminek az időállandóját a kívánt értékre állítva kész a lassú felfutás.
Kell még két alkatrész és kész a lágyindító. -
nagyúr
A PWM a pulse width modulation rövidítése, nem egy eszköz neve. Egy ilyen változó fényerő vezérléshez kell egyrészt egy programozható mikrokontroller, ami a 0-100%-ig változó PWM jelet előállítja olyan formában, ahogy Te azt szeretnéd, és kell egy driver, ami a TTL szintű pár mA terhelhetőségű digitális kimenetből 12V sok A kimenetet csinál. Ha nem kapsz pontosan olyan vezérlőt, amit keresel, kb. 1000Ft-ból össze lehet dobni akár pl. egy attiny85 (vagy bármi más olcsó, ennél egyszerűbben programozható mikrokontroller) és egy power mosfet vagy egy bármilyen pwm vezérelhető LED driver segítségével.
-
nagyúr
válasz cool13 #71608 üzenetére
Hogyhogy hogy? A PWM vezérlő változtatható kitöltési tényezőjű négyszögjellel kapcsolgatja a motor/LED drivert. A kitöltési tényező függvényében változik a driver által átengedett áram (?) mennyisége: 0%-nál teljesen kikapcsolt, 100%-nál teljesen bekapcsolt, 50%-nál csak félig világít a LED/forog a motor.
-
tordaitibi
veterán
válasz cool13 #71556 üzenetére
A csajszika jelzőt becéző, mármár kedves stílusba gondoltam, nem bántóan.
20 éve járok hozzá apróságokért, előtte ha emlékeim nem csalnak a férje vitte a boltot, CB rádión is le lehetett szólni Lacinak hogy van-ez meg az épp a boltba. Sajnos Laci meghalt és a "csajszika" viszi tovább a boltot.
Hogy sarokházat nem vesz a haszonból az tuti, le a kalappal hogy még kitart és nem zárta be az egészet már rég. Olyan utolsó mohikán féleséget látok benne.[ Szerkesztve ]
-
mezis
félisten
válasz cool13 #67222 üzenetére
Üdv.!
Van az olcsóbban is. Figyelj a méretre.
Fog az menni 80 - 100uF-ossal is. Amikor elkezdett bizonytalanul működni, sokkal kisebb lehetett már a kapacitása.
Talán nem nagy rizikó ha átmenetileg csak 350V-ossal helyettesíted.A kapacitás is lehet nagyobb (Pl. 200uF, de annak a mérete is sokkal nagyobb lesz). Az egyenirányító Graetz-et fogja jobban terhelni a nagyobb feltöltési áram.
mezis
-
darvinya
titán
válasz cool13 #67142 üzenetére
Igen ez egy kapcsoló, nincs alsó-felső érték, mert az már hőszenzor.
Itt beállított hőértéken kapcsol, visszahülve visszaáll.
Másik verzióval (Normally Open) kapcsolom android box ventilátorrát.Múltkor rosszul rendeltem, van feleslegben linken lévő kapcsoló 65°C-os Normally Closed.
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
Attix70
aktív tag
válasz cool13 #61941 üzenetére
36V helyett inkább 42V jön ki belőle. Elég esélytelen a 12V kimenetet beállítani. +-20% az nem elérhetetlen, de a harmadánál már probléma lehet (Kitöltési tényezővel-PWM szabályoz és ha harmad akkora kimenő fesz kellene akkor nagyon kicsi lenne a kitöltési tényező amit a vezérlő elektronika lehet nem is tolerál). Amúgy kb.1.5A kimenettel bírhat, ha le is lehetne vinni a feszültséget akkor is kis teljesítményű töltőd lenne.
Próbáljuk meg a mondatokat NAGYbetűvel kezdeni
-
Kernel
nagyúr
válasz cool13 #61667 üzenetére
Saját tranzakció linkje, ami nem publikus, de itt vannak ilyenek: [link] [link] Keresőszavak: PIR E27 LED lamp bulb stb.
Alkonykapcsoló tartozék szokott lenni ilyen lámpáknál:
...also it will turn off during the day, only work in dark environment or at night, energy saving LEDs light.
Lent sárga nyíllal jelöltem az LDR-t (fotoellenállás), ami erre szolgál (attól még másnak nem ajánlom ezt a lámpát, csak a példa kedvéért).
Az érzékenység általában úgy van belőve, hogy szürkületnél inkább hamarabb aktiválódik, minthogy túl sötét legyen. Ilyenkor a kapcsolóval természetesen le lehet lőni, ha még sincs rá szükség, vagy valamiért zavaró lenne.
[ Szerkesztve ]
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Sokimm
senior tag
válasz cool13 #61634 üzenetére
Köszönöm a tippet, gondoltam én is ilyen irányra, csak mikor megláttam a kínai léptetőmotorvezérlő IC nek a tetejét (le volt marva a felirat róla), akkor elment a kedvem a kínai nyákoktól, mert ha erről is lekaparják, és elromlik, nem akarok várni 3 hetet a megérkezésre, cserélném az alkatrészt.
Ettől a félelmemtől függetlenül, valószínű ezt az utat járom majd, amit tanácsoltál! Köszönöm a tippet!
-
Kernel
nagyúr
válasz cool13 #61611 üzenetére
Esetleg felturbózni + akksikkal? De akkor az elektronikához is kell nyúlni.
Több akkut párhuzamosítva nő a kapacitás, ezért változatlan töltőárammal tovább kell tölteni. Ehhez semmit nem kell változtatni. A töltőáramot a töltőkör ugyanúgy adja.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Kernel
nagyúr
válasz cool13 #51250 üzenetére
Puffer nélkül a 100 Hz vibrálás zavaró, stroboszkóphatású, az emberek mozgása is szaggatott lesz a fényében.
Pufferrel kiegészítve is lehet gond, a 12 V-os LED-szalag 12 V-ra van tervezve.
Tehát ez felfelé irányban jelent egy korlátot, amit ajánlatos betartani, lefelé kb. 9 V-ig még világít, de itt már gyengül, alatta rohamosan (miután 3 darabonként van sorosan és kb. 3 V a fehér LED nyitófeszültsége).
De pár amperig vannak olcsó DC-konverterek, amit be lehet iktatni, stabilizál, így mehet nagyobb feszültségről.
-
Kernel
nagyúr
válasz cool13 #49869 üzenetére
Bekötés úgy néz ki a linkek alapján, bár attól még nem fog működni a kapucsengőgomb, illetve visszafelé a mágneszár nyitása. Ezt így nem lehet kitalálni, hogy milyen jeleket tesznek rá pluszban, ami ezt a két feladatot ellátja.
De mivel ez megoldható külön is, először is ki lehetne próbálni, hogy kötsz rá analóg videojelet és hangot. Úgy néz ki, hogy szabványos PAL 15625 Hz soreltérítési frekvenciájú jellel működhet: [link] [link]
Utána keresni valami kamerát, ami ilyen jelet kiad, hangot is megoldani.
[ Szerkesztve ]
-
And
veterán
válasz cool13 #49765 üzenetére
Ha 2x 12V-os, akkor szekunderenként 4,16A-es áram leadására képes. Ha a szekunder középleágazásos, vagyis három kivezetése van (az egyik szekunder vége fixen össze van kötve a másik elejével), akkor csak sorosan köthetők, és lesz egy 24V / 4,16A-es trafód. Ha a szekunderek teljesen függetlenek (négy kivezetésük van) és egyforma a kimeneti feszültségük, akkor fázishelyesen párhuzamosíthatók, és így kaphatsz egy darab 12V-os, maximum 8,33 amperrel terhelhető szekundert.
-
Tamy
senior tag
válasz cool13 #49568 üzenetére
Itt azt írják kb. 50-60 fokra melegíti a (szemre) 2dl folyadékot a 2,5W-al. Nyilván szobahőmérsékleten, meg esetleg lehet benne némi túlzás is, máshol 40 fokot írnak, de annyi szerintem mindenképp van benne, hogy az az 1dl folyadék ne fagyjon be a legnagyobb hidegben sem. Ha meg házilag csinálod ellenállásokból, akkor fillérekből megvan, és könnyen tudod változtatni az ellenállások értékét. Viszont a 15W mindenképp nagyon sok oda szerintem.
Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.
-
And
veterán
válasz cool13 #49568 üzenetére
Működhet. Szerintem nem kell túlzásokba esni a teljesítménnyel, 1-2W bőven elegendő ahhoz, hogy ne fagyjon meg a tálcában lévő víz. Teljesítmény-ellenállásból létezik hasáb formájú, azt könnyebb rögzíteni.
12V-ra például a két-két 10 és 15Ω-os példányt kötheted, mindet sorosan. Ekkor az összteljesítményed közel 3W lesz, a 10Ω-os ellenállásoké egyenként 0,58W, a 15Ω-osoké pedig 0,86W. Ezeket szépen el tudod osztani a tálka alján, de az összteljesítményük szerintem még úgy is sok lesz, nem ártana hozzá az a termosztát. -
Kernel
nagyúr
válasz cool13 #49562 üzenetére
ebay-en láttam ilyen motorosoknak való kézmelegítő lapot, 12V / 10W:
http://www.ebay.com/itm/271643974287
Ha túlfűtene, akkor valamilyen termosztáttal lehetne kiegészíteni, illetve takarékosabbá tenni:
-
Kernel
nagyúr
válasz cool13 #49222 üzenetére
Tovább, de egy éjszaka alatt az is feltölti annyira, hogy indításra képes legyen. Egyébként mindkettő hálózati, ha hálózati tápot dugsz rá.
Nekem inkább két véglet szokott lenni:
Egyik véglet, amikor lemerült az akku, de azonnal menni kellene. Ilyenkor előveszek egy régi orosz, tirisztoros töltőt, ami 10 A-ig szabályozható. Valahol 5-10 A között elkezdem tolni neki és 5-10 perc múlva pöccen az autó, merültségtől függően (benzines).
Másik a kímélő, éjszakai töltés, 500 mA árammal, legutóbb itt írtam róla: [link]
-
daninet
veterán
válasz cool13 #49141 üzenetére
Nem válasz akart lenni.
Sziasztok!
Adott egy kínai D-class erősítő ami 14V körül szerez működni, az én kis zenedobozomban az ólomakku viszot 12V-ot nyög ki.
Ennek eredménye, hogy nagy basszusnál érezhetően elmegy az ereje, viszont ha balance egy oldalra van tekerve, akkor pöpec. Szóval egyértelműen hiányzik neki az a pici. Mivel lehetne megtoldani úgy, hogy ne zajosodjon a hang?
Félkész megoldások és ebayről rendelhető modulok előnyben.
Feltételezzük, hogy "pénz nem számít" pár ezret rászánok szívesen egy jobb megoldásra.[ Szerkesztve ]
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
Kernel
nagyúr
válasz cool13 #49154 üzenetére
Csak a hozzászólásban egyes számban szerepelt, azt hittem, 1 db feszültségét akarnád felkonvertálni.
4 darabbal is működni kellene, csak gyorsabban, ami hosszabb távon nem tesz jót a motornak. Vagy a használat során derül ki, terhelés hatására hogyan áll be. Három viszont lehet kevés is, de ez is próba kérdése.
-
Kernel
nagyúr
válasz cool13 #49141 üzenetére
Leginkább három soros akkuval lehetne, mert DC-konverziónál a transzformációs elv miatt, bemenőoldalon harmadannyi feszültséghez háromszoros áram társul, plusz még veszteséggel is kalkulálni kell.
Ha Ni-Cd akkuval volt 12V, az 10 cella, ami terhelve 10V-ra is eshet, ennyivel még normálisan szokott üzemelni. (Nyilván esik lejjebb is, de akkor már lemerült és nem is szabad használni 9V alatt, mert a leggyengébb cella átpolarizálódik.)
Li-ion is esik természetesen, ott cellánként 2,5V alá nem szabad menni.
(#49138) csabyka666
Eddig még csak a linkelt fajtát próbáltam.
-
Kernel
nagyúr
válasz cool13 #45569 üzenetére
Annak a kapcsolásnak első fokozata egy feszültségkövető, vagyis 1:1 erősítő, ami biztosít kb. 50 kΩ bemenőimpedanciát, valamint minimális forrásimpedanciát, az utána következő aktív aluláteresztő szűrő meghajtásához, ami nem hinném, hogy neked kell (magas hangok levágása).
[ Szerkesztve ]
-
kovy79
őstag
válasz cool13 #45272 üzenetére
Szerintem ne hagyd! Csak járj nyitott szemmel. Én is rengeteg hasonló trafót találtam már bolhapiacokon fillérekért, vagy kidobott cuccokban. +-18V-os trafó pedig nem ritkaság.
Batman2, nem lenne jobb bontóban megnézni? Mi is taknyoltunk anno minden xart Simsonra, MZ-re, de nemrég, mikor felújítottam a sajátomat, megállapítottam, hogy a gyárinál nincs jobb.
Persze ha plusz funkciókat akarsz és sok szabadidőd van, akkor mindent meg lehet csinálni.
Az utánépítésedre egyébként nagyon kíváncsi vagyok, mert sehol nincs fent a kapcsolási rajza pontos értékekkel, így megoszthatnád a nagyérdeművel.[ Szerkesztve ]
''ha annyira NAGY hozzáértő vagy akkor azt is tudnod kell(ene) , hogy a 9550 ugyanaz mint a 9700-as!'' by bandika2006
-
Lompos48
nagyúr
-
Kernel
nagyúr
válasz cool13 #45263 üzenetére
Ekkora teljesítményen nem tudsz zenerekkel és ellenállásokkal operálni. A diódás feszültségkétszerező egyik típusát lehetne esetleg alkalmazni:
De ennek hátránya a félhullámú egyenirányítás, noha a trafó terhelése szimmetrikus, vagyis a szinuszjel mindkét félperiódusát terheli.
Továbbá 30 V bemenő AC esetén 2 x 42 V DC jelenik meg a puffereken.
-
Batman2
őstag
válasz cool13 #45243 üzenetére
Egészen biztosan, mivel egyenirányítás és pufferelés után van vagy 36-40V-od abból a 30V-ból, így bármilyen szabályozót tehetsz utána, nem gond.
Szerintem a legegyszerűbb egy LM317-es használata, viszont nem tudom, hogy van e negatív párja, amivel a negatív tápfeszültség is előállítható, annak utána kell nézni.Az adatlapjában minden szükséges infót, kapcsolási segédletet megtalálsz.
Üdv.
Batman2 - Viva la Mercedes W123-200D 1979
-
Kernel
nagyúr
válasz cool13 #44210 üzenetére
Elemes csengő nem sok áramot vesz fel, példának okáért, ha 100 mA lenne, akkor 12 - 3 = 9 V, 9 x 100 mA = 900 mW.
900 mW-ot egy analóg "stabkocka" is el tud fűteni, [link] de tulajdonképpen még leizzadni sem lenne ideje egy jó hűtéssel, miután a csengetés nem tart olyan sokáig.
3,3 V mehet neki, új állapotában egy ceruzaelem is többet ad le 1,5 V-nál, de ilyen kis eltérés amúgy sem számít elvileg.
Vagy rendelhetsz egy ilyet, ami jó hatásfokú és bőven elbírja: [link]
[ Szerkesztve ]
-
-
Batman2
őstag
válasz cool13 #32295 üzenetére
Valami hasonlóan csinálnám én is, de az IC trigger bemenetét nem cifráznám ennyire, csak legfeljebb egy kisebb ellenállást és egy 100nF-os kondit tennék rá, viszont a kimenetre kötnék még egy 555-öset, amivel pedig a szükséges hiszterézist, késleltetést állítnaám be, hogy mennyivel később reagáljon, miután már nincsen jel, lecsorgott, elpárolgott a víz !
Ez persze még csak elmélet, a gyakorlatban még próbákgatással állítgatni, alakítani kéne, hogy a feladtnak megfelő működést kapjunk.
Üdv.
-
Lompos48
nagyúr
válasz cool13 #32229 üzenetére
A legtöbb CMOS logikai áramkör is max. 18V tápot enged meg. De az megoldható (mint előbb is volt szó róla). Az időzítést ellenben ki kell kísérletezni. Nem tudom felfogi hogy is akarna ez működni.
Elég egyszerű, ki kell próbálni egy kísérleti panelen, de fenntartásaim vannak. -
Batman2
őstag
válasz cool13 #32221 üzenetére
Igen ez igaz, de a párolgás mértéke/sebessége az nagyon relatív, ha borus, felhős az ég/hűvös van több órát is tanyázhat a csepp a panelon, da ha amúgy nyári időszak van és kisüt a nap, akkor akár fél óra alatt, vagy még gyorsabban felszáírt egy cseppet.
Pontosabb, ha konkrétan csak addig jelez, míg folyamatosan vizesedik, utána hamar megszűnik a jelzése (max. pár percen belül), mert pl. lecsorgott róla a csepp, vagy rajta sem marad.
Üdv.
-
Batman2
őstag
válasz cool13 #32203 üzenetére
Szevasz
Elsőre egy nyáklapra gondolnék, amire két, egymásba nyúló fésüfog rajzolatot maratnék.
Ha ráesik egy esőcsepp, akkor az adott felületen összeköti a két pólust, amit már elektronikailag fel lehet dolgozni és megfelelő illesztő áramkörrel vezérelhető, amit szeretnél róla.
Így:Egyetlen probléma lehet a dologgal, hogy nem csak addig van az esőcsepp a panelon, míg esik az eső, hanem, ha nem csorog le róla, akkor eső után is egész addig esőt érzékel, míg el nem párolog a vízcsepp.
Ezt lehet, hogy megfelelő elhelyezéssel meg lehet oldani, mondjuk ha kellő lejtése van az érzékelő felületnek, pl. majdnem függőleges.
Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- www.iking.hu - Apple Retina Macbook Air 13 - 2019 - Használt, szép állapot
- Nikon D7200 Nikon AF-S 50mm 1.8 G Nikon SB700 Nikon 17-55mm f2.8 Objektív Dobozosak 50 17-55 sb-700
- RYZEN 9 5900X (12 mag/24 szál) +Új ASROCK B550 PHANTOM GAMING 4 +Új 32GB hűtőbordás DDR4! GAR/SZÁMLA
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RX 6800 16GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA/INGYENFUTÁR!!!
- Gamer PC: Ryzen 5 5600X // RTX 4060 Ti // 32Gb Ram // 1Tb SSD
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest