Hirdetés
- Lassacskán fenyőfát állítanak a hardverek
- Tudjuk, de nem tesszük: a magyarok többsége nem törődik adatai védelmével
- Mesébe illő csodakábelt tervezett a GeForce-ok leégése ellen a Segotep?
- Irodát kért, de gyárat kapott Elon Musk a Samsungtól
- Nyílt forráskódú lett a legegyszerűbben használható AI tartalomgeneráló
- SSD kibeszélő
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Az ötlet jó, de milyen a kivitelezés? Teszten a Chieftec Kockája
- Rogyásig pakolható a Cooler Master Cosmos szériás csúcsháza
- Milyen videókártyát?
- Egér probléma
- Több száz játékban kezdi meg karrierjét az FSR Redstone
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen házat vegyek?
- A fával keres kapcsolatot a Gigabyte új alaplapja
-
PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
darvinya
üzenetére
Nem vagyok épp a humor ellen sem, de netes történetekben két tanulságos példával találkoztam, ami jobban megmaradt. Noha számomra nem annyira újdonság, de jól mutatja, mennyire résen kell lenni.
Egyik esetben villanyszerelő felment az oszlopra, ahol csupasz karral próbált ügyeskedni, átnyúlni egy vezetéken. Persze, valahogy hozzáért, amitől az izom rárántott és már nem tudott lejönni róla. Külső szemlélők már csak azt látták, hogy lóg és rángatózik.
Másik esetnél műhelyben egy 230 V-os készülék vezetékét lecsupaszította valaki, hogy majd beforrasztja. Bedugja a pákát a konnektorba, ámde pont azt a kábelt dugta be, aminek vége a kezében volt.
Az izom itt is rárándult és képtelen volt elengedni, hiába hadonászott. Az volt a szerencséje, hogy kapálódzás közben összeért a két szál, lenyomta az automatát, így megúszta egy kis égési sérüléssel.
Nem véletlen, nekem már gyerekként elmagyarázta a villanyszerelő rokon, hogy kétes esetben előbb csak külső kézzel szabad közelíteni (pl. egy motorhoz, fémtárgyhoz), mert így az izom önmagunk felé ránt. Nem rá, a tárgyra. Ezt persze azóta tapasztaltam is párszor.
Ez nyilván nem arról szól, hogy a mérés stb. ellenőrzés helyett. Hanem előbb ellenőriztük a feszültségmentességet és még utána is óvatosan közelíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
- SSD kibeszélő
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- OTP Bank topic
- Az ötlet jó, de milyen a kivitelezés? Teszten a Chieftec Kockája
- Yettel topik
- Elektromos autók - motorok
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben
- Rogyásig pakolható a Cooler Master Cosmos szériás csúcsháza
- Gitáros topic
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Nálam már kapható a jelenlegi leggyorsabb brutál notebook: Samsung Galaxy Book 5 Edge 5G!
- Sony WF-G700 White- INZONE Buds vezeték nélküli zajszűrős(ANC) fülhallgató - Fekete, 2 év gari
- High-End AMD Ryzen 9 9950X3D, ASRock X870E Taichi + Dell AlienWare AW2725DF + ajándékok
- 24,5"-os FullHD Dell Alienware gamer monitor újszerű állapotban AW2518HF
- GAMER LAPTOP - ASUS Rog Zephyrus M16 / Intel i7 12700 / RTX 3060 6gb / 24gb DDR5 / 2TB ssd
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Zalman T4 Plus Cooler Master 700W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 TI 16GB ZALMAN Z1 Plus A-Data 650W
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 256GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4003
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE B650M R7 8700F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6800 16GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
ekkold