Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
kelly416
veterán
válasz
SztiviVander #4947 üzenetére
Ehhez tudnál egy linket adni? Sem franciából nem vagyok túl jó, de most keresésből sem úgy látszik, mert semmi használhatót nem találtam.
Az már meg van, hogy tegyem fel ha sikerült letölteni. De ennyi.
-
kelly416
veterán
válasz
SztiviVander #4947 üzenetére
Akkor ennek utána nézek, de egyelőre az is homály nálam, hogy ha találok is frissebb szoftvert, akkor miként tegyem fel.
Most még van meló, majd később rákeresek. Mondjuk jövő hét végén. -
zseko
veterán
válasz
kelly416 #4946 üzenetére
Ha ennek az alapja nagyjából ugyanaz mint nálam az M0704 volt, akkor azért gyanakodnék erre is. Igaz a két tévé különbözik, és a szoftver is kicsit különbözik, de az M0402-vel, és a mostani M0907-el is működik, az M0704-el nem ment. Az is igaz, hogy én viszont csak két samsung eszközzel próbáltam (S8+, Tab S10.5), mással nem volt eszemben, viszont mivel a frissítés cseszte el, mert előtte jól ment, így nem a samsungra gondoltam.
-
kelly416
veterán
Most ez a verzió van és nem is akar frissíteni.
Sem az én Samsungommal (s20fe), sem a haver Samsungjával (S9 asszem) nem akar működni, feleségem Mi9tPRO telójával megy a képernyőtükrözés. Valószínűleg nem a tv hanem a samsung a ludas.
-
kelly416
veterán
válasz
SztiviVander #4939 üzenetére
Ugyanarra. Elméletileg mennie kellene, mégsem. Na de majd ma nyomok egy HR-t, ha felszaladt az új rendszer, úgysem volt soha HR, az is lehet a probléma oka. Makd jelentkezem, ha íjra teszteltem. (Leghamarabb is holnap...)
-
IQfályter
tag
Amúgy elképesztően szép kép van rajta. Soha nem volt még HDR-es tévém és bár tudom ennek a tévének sem kiemelkedő a HDR megjelenítése de sokszor olyan érzésem van mintha 3D-ben lenne a film.
-
IQfályter
tag
Azért érdekes, hogy az A7GQ sorozat nem rendelkezik 4K HDR tanúsítvánnyal.
-
kelly416
veterán
válasz
SztiviVander #4935 üzenetére
Igazad van, ezt nem írtam bele. Természetesen átváltottam, meg is találták egymást, rányomtam, karikázott kicsit és ekkor kaptam a hibaüzenetet, hogy nem lehet csatlakozni.
-
mapal
csendes tag
Előző kiegészítése voda mediacard van a tv-ben
-
mapal
csendes tag
Sziasztok,
Új Hisense 50A6BG beüzemelése után az EPG ékezetek hibásak, mit lehet tenni, hogy jó legyen. -
kelly416
veterán
Sziasztok!
Ma hozta a futár a 65A7GQ típust, de van 2 pöpp problémám.
Samu s20fe képernyő tükrözés "smart view" funkcióval, "nem lehet csatlakozni" üzenetet kapok csak.
A másik, hogy rá dugom a külső vinyót és nem látja, de erre talán ez megoldás lehet, nemsokára kipróbálom. -
dropi
senior tag
Haho. Újabb hülye kérdés. Mi a különbség az A8G és az A85G között. Displayspec szerint kontraszt és Hz is. De ezt nehezen hiszem el.
-
zseko
veterán
válasz
Hieronymus #4925 üzenetére
Nekem mondjuk bejött. Igaz ritkán mellényomok, szóval valóban kissé jobban megkülönböztethetőek lehetnének a gombok, de jobban teszik így, hogy ilyen keskeny, mint az itthon lévő bármelyik másik távirányító amit eddig használtam.
Mondjuk a Facebook gomb végett én is lenyomnám annak a torkán aki ezt rárakta -
-
atimucsi
újonc
Kiderült h a H264-es verizókat nem, az x264-es verziókat játssza le. Valaki járt már így? Nem lehet valahogy ezt a kikerülni? Köszi
-
SztiviVander
addikt
válasz
Hieronymus #4925 üzenetére
ja, az a fosbuk videó gomb úgy kellett rá mint egy falat kenyér... ez a nem szerkeszthető A verzió még mindig jobb, nekem pont a média (dlna miatt) van rárakva a szerkeszthető gombra.
-
-
Kiskutya
veterán
válasz
SztiviVander #4922 üzenetére
Igen, nekem is nagyon tetszik a fém de rohadt közel vannak a gombok, praktikusság szempontjából nem a legjobb.
-
SztiviVander
addikt
válasz
Cartmenn #4919 üzenetére
ERF6F64H -n visszakerült a szerkeszthető gomb, u8gq-hoz már az volt gyárilag. de ha ilyen fekete lett volna a gyári hozzá én nem vettem volna külön ilyen női változatot
bár tény hogy képen nehéz a méreteket megállapítani, de szerintem írtuk itt korábban hogy ez a fém házas cucc amilyen jól néz ki pont annyira nehezen használható férfi kézben. én egy ilyet rendeltem (talán jövő héten jön) inkább, mert nem tudom megszokni ezeket a pöttöm gombokat.
-
Cartmenn
aktív tag
válasz
Kiskutya #4920 üzenetére
Itt,bár ahogy nézem az én típusomhoz már nincs is 7ezer+ezer a glspont (de másik is rendelve, ahhoz a tvhez is amit lecseréltem,utángyártott 3ért,az is olyan mint a gyári ---annak a gyári 11e lett volna) : https://www.eurobeat.hu/hisense-tv-taviranyitok/27449-hisense-erf6a64-taviranyito-eredeti.html
-
Cartmenn
aktív tag
És megvettem a TVhez adott (fekete) táv mellé a gyári hozzávalót (de lehet nem egy fajtával árulták) azt nem gondoltam képek alapján olyan női kéznek való
keskeny---meglepődtem hogy szerintem fém a váza,és ilyen elem elhelyezést se láttam még--annyi hogy ugye ezen nincs semennyi konfigurálható gomb,mint pld amivel adták a TVt .
-
Cartmenn
aktív tag
válasz
rainman72 #4917 üzenetére
Nálam is volt/van probléma (55u8qf) a külső vinyóról való filmek lejátszásával,bár még ugye 1 hét alatt sok tapasztalatom nincs hogy miért van,2 ugyanolyan típussal próbáltam (másik 2 fajta épp nincs nálam) ---de nem is a lejátszással mert ha indul azzal nincs gond,ha indul
Olyan mintha lefagyna a TV vele,gondolkodik a betöltéssel,ha ki próbálok lépni nagy feketeség,a csatorna váltás működik csak nincs tv adás alatta
.Ezt most nem tudom a média lejátszó miatt van,vagy maga a TV vacakol,amit a Ph! tesztjében említenek valami Plex lejátszót azt nem próbáltam ---lehet kevés a vinyóknak a 0,5 A néha? Olvastam itt valami hasonlóról,de lassan 5ezer hozzászólásnál nehéz megtalálni.
-
atimucsi
újonc
Sziasztok!
Nemrég vásároltam egy HISENSE 58A6BG 4K UHD Smart LED TV-t, amin ma szerettem volna USB-ről filmet nézni, de gyorsan lemondtam a programról, mert nézhetetlen módon akadozott/laggolt. Ez éppen egy 1080p-s film lett volna, de próbáltam később egy 720p-set is, illetve megpróbáltam másik pendriveról is. Érdekesség különben, hogy egy korábban letöltött filmet gond nélkül lejátszott, de voltak olyan korábbi filmek aminél szintén akadozott... Szerintetek mi lehet a baj? Miért nem megy neki szépen az USB olvasás? Codec?
Köszi a segítséget.
-
Geza74
tag
Vett egyébként valaki már 65e7HQ-t?
Kíváncsi lennék mindenre kiterjedőleg a véleményekre.
Jelenleg 275.000, de volt két napig 240... -
Geza74
tag
válasz
Cartmenn #4903 üzenetére
"E7HQ : VA direct led---400fényerő---40-120Hz---2x8w..."
Most néztem a 65E7HQ magyar oldalának műszaki adatlapját: 300 nit fényerőt ír, nem 400-at. A kontrasztarány pedig 1200:1.
120 Hz-ről semmilyen szó nincs, se a leírásban, se a specifikációban. Pedig ezt azért szokták reklámozni.Az is igaz, hogy a leírásban ez szerepel:
"DIRECT FULL ARRAY - A fények peremtől peremig tartó pontossága
A kijelző mögött elhelyezett LED-ek révén a fényerő egyenletes, a fényszivárgás esélye pedig minimálisra csökkent - Hisense Direct Full Array"Aztán a műszaki adatok között:
Local dimming: NEM
Local dimming zónák: NEMTehát a "Hisense Direct Full Array" az nem a FALD (Full Array Local Dimming)?
De akkor mi...?Tud erre valaki gombot varrni?
A displayspecifications.com-on szereplő adatok:
Brightness: 300 cd/m2
Brightness: 400 cd/m2
Refresh rate: 40-120 Hz
Panel: VA
Backlight: Direcd LED
Features: Ultra Dimming -
krisz13HUN
csendes tag
Plex tapasztalatok:
Plex Media Server fut a PC-n beállítás/log böngészés után kiderült, Transcoding nélkül nem indul el a DolbyVision film és transcode-al elindul de akkor sincs Dolby Vision, Redditen olvastam hogy másnak is vannak problémái TV-s natív alkalmazásokkal, havonta több frissítést is kap a vidaa Plex app szóval ez a jövőben még változhat. --Ma este megnézem a CCWGTV plex App-ot hogy az jobban működik -e.
Screen Share/Vez.nélküli kivetítés Emui 10-en (Honor 10) tökéletesen működik.
Youtube alkalmazás is támogatja a TV cast-ot.
Hbo-n kívül más Streaming Platformra nem fizetek elő így azt nem tudom tesztelni hogy a natív TV app milyen.
Vidaa OS gyors de nagyon szegényes App tár, ha azok amiket te használsz megvannak az app store-ban akkor boldog leszel(és persze úgy működnek amennyire elvárod).
Ha van igény akkor csinálok pár képet az alkalmazások listájáról.
Illetve egy szimpla Info gomb funkció hiányzik a távról/menüből (vagy csak én nem találtam még meg) de szerintem ez 10 éve is jelen volt más tv-n, illetve érdekesség hogy a Hang kimenet váltás menüt minimum 8 gombnyomással éred el.
Sources-DLNA-n keresztül van Dolby Vision + hang és felirat választás.
Ha PC-ről adott Médiára jobb click átvitel eszközre funkcióval is van Dolby Vision, de nem tudtam hang / feliratot váltani. (Magyar hang, felirat nélkül volt default.)
Pc böngészőből Streaming platformok minősége limitált 720p-re... (Netflixnek van saját alkalmazása, de HBO-nak nincs)
Képminőségről: Az a 2 film amibe belenéztem Dolby Vision-el fantasztikus volt, én teljesen meg vagyok vele elégedve, színhűséghez nincs eszközöm, folyamatos mozgás megjelenítés csak nem lehet olyan rossz ha Gaming-re is ajánlják. Ha van valami teszt amit képen/ videón keresztül átmegy akkor szívesen megcsinálom -
Gino20
őstag
válasz
krisz13HUN #4906 üzenetére
Hisense Vidaa rendszeren kb az egyetlen elterjedt stream, ami nem használható az a HBO. Ez orvosolható, de pl ~20e Ft-ba kerül a 4K HBO [link] vagy most olvasom, hogy vettél egy Chrome Cast With google TV 4K-t. Erről nincs infóm, gondolom ezen is elérhető a HBO 4K-ban
-
Geza74
tag
válasz
krisz13HUN #4906 üzenetére
Én megköszönöm ha folyamatosan beszámolsz a tapasztalataidról.
Nekem a Plex fontos (jelenleg hálózatról fut), azon kívül csak Netflix megy, M4 Sport, meg YouTube.Sajnos én magasra tettem a lécet 7 éve, egy H6400-es Samsungot váltanék, ami az egyik legszebb képű tévé volt anno, még most is szuper a feketéje pl., csak egyéb bajai vannak.
Szóval engem igazán az átlagos képminőség, színhűség érdekel, a folyamatos mozgás megjelenítés, és a rendszer, navigálás sebessége, és hogy ne kelljen mókolni mindenféle manuális update telepítgetésekkel, (mint ahogy olvasom a TCL fórumban), mert folyamatosan leaakad a hang, meg ilyenek...
Egy Chromecast nekem is lóg hátul, de csak a v03, ami ugye eléggé alul teljesítene egy új tévével, szóval az is cserére szorul, ha a tévé nem váltja ki.
Ja igen, a sebesség update mellett azért is vettük a Chromecastot, mert a tévére alapból csak a YouTubeot tudtuk kilőni telefonról natívan, szóval ez is érdekel, hogy ennél a Huaweinél is külön Chromecast kell-e a natív tükrözéshez?Szóval írd légyszi a tapasztalataidat. Ha konkrét kérdésem lesz, mondom.
-
kurtuzov
senior tag
válasz
Cartmenn #4903 üzenetére
Igen, van komoly különbség inkább az adott típuson belül a méretek között, ugyanez igaz a TCL tévékre is hasonló kategóriában: 55" és fölfelé teljesen más a belső.
Jó lenne egy hasonló adat a Hisense modellekről, de sajna nem találtam. -
krisz13HUN
csendes tag
Sziasztok,
Media M. BF alkalmával vettem egy HISENSE 55U7HQ -t ez előtt 720p smart samsung volt, vagy egy 2008-as full hd LG.
Célom az volt hogy jövő biztos legyen, hdmi 2.1 4k 120hz.
Felhasználása Couch gaming, és esténként Hbo Max vagy 4k tartalom egyenlőre még nem tudom hogy PC-n HDMI-n keresztül vagy hálózaton DLNA technológiával.
Vásárlás előtt sokat olvastam utána, és sehol nem találtam pontos információt hogy most milyen is ez a 4k 120hza tv-n, mert rtings-en azt írják hogy 4:4:4 nem támogatott és a text egybeolvadhat a mögötte lévő színnel lásd:[link]
Én lehettem a legkörülményesebb vásárló a MM-ben mivel nem volt olyan laptop raktáron ami támogatja a hdmi 2.1-et és rajta van egy Windows, ezért mondták hogy vigyem be a Pc-m ha le akarom ezt leellenőrizni.
Megtettem.
Ott nem láttam problémát és egyenlőre itthon sem(4k 120 HDR) .
A magyar hisense oldal szerint a twitch is elérhető a TV-n, hát én nem láttam se előre feltelepítve sem abba a gagyi App store-ban.
Utána sem néztem hogy HBO Max van -e rajta hát annyira alap streaming platform... Az sem elérhetőmég böngészőből sem támogatott
.
Hétvégén megpróbálok kicsit jobban belemászni a 4k-s filmek hálózatról vagy pcről lejátszott témába, egyenlőre annyit tudok mondani hogy az első film esetén az AC3-as hangsáv esetén csúnya késés volt, illetve hogy TV natív plex alkalmazáson keresztül nem jött össze a Dolby vision.
UI: Amazon.de-n BF alatt 24K-ért rendeltem Chrome Cast With google TV 4K-t elvileg, pénteken érkezik
@Geza74 @Dropi ha van konkrét kérdésetek nyugodtan tegyétek fel. -
zolapapa86
újonc
válasz
rainman72 #4599 üzenetére
VA panel jobb a feketéje, kb 30fokos rátekintéssel még türhető a kép.
4K youtubeos videókat és a disney+ megy rajta. Nincs szaggatás semmi ilyesmi amit kérdeztél.
Gyönyörű a színvilág!De!
Kevés APP kínálat a rendszerben, ami rosszabb, hogy alig lehet letölteni valamit is.
Jelen van a széleknél az enyhe fehéresedés.
A légegér funkció nem működik, külön vásárolt Air mouseval.Ezek ellenére inkább választottam egy VA-s 58-as Qleded, mint egy jobb Appos 55ös sima LG-t.
Valszeg újra megvenném.
De azért azt hozzá tenném, hogy nem vagyok szakértő a témákban. :) -
Cartmenn
aktív tag
válasz
juvegamer #4901 üzenetére
A7GQ :IPS direct led---350fényerő---kontraszt 1200---50/60Hz---2x10w E7HQ : VA direct led---400fényerő---40-120Hz---2x8w a 4magos procik mások, nincs eget verő különbség a panelokat kivéve (a VA nál nem ír kontrasztot ,amúgy az 55" néztem : https://www.displayspecifications.com/en/model/78812b6e )
-
kurtuzov
senior tag
-
juvegamer
tag
Üdv!
Van valami érdemi eltérés az A7GQ és az E7HQ sorozat között? Melyik a jobb?
A honlapot nézve én olyan baromi nagy különbséget nem láttam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest