Hirdetés

Teszten a Hisense ULED QLED tévéje

Kipróbáltuk a 4K felbontású, HDR támogatású, Hisense 55U8QF televíziót.

Hisense tévék

A majd' ötvenéves múltra visszatekintő Hisense azon kínai cégek közé tartozik, amelyek már lassan két évtizede próbálkoznak azzal, hogy Kínán kívül is stabil pozíciókat építsenek ki. A konszern egyaránt jelen van a szórakoztatóelektronikai, a telekommunikációs és a háztartási gépek iparágában. A holding erejét jól jelzi, hogy korábban felvásárolták a Toshiba tévés üzletágát, az észak-amerikai Sharp tévés részleget és a komplett Gorenjét, hogy csak néhány példát említsünk. Emellett az idei foci EB hivatalos partnerei lettek volna, tehát nem egy ázsiai garázscégről van szó, hanem egy komoly tőkével a háta mögött vitézkedő konglomerátumról.

A cég 2005 környékén már elkezdett Magyarországon tévéket gyártatni azzal a céllal, hogy innen törjenek be az európai piacra, ám ebből végül nem lett semmi, és a projektet hamar feladták. A 2010-es évek elején újra nekiveselkedtek a kontinens meghódításának, és egy ideje már gőzerővel nyomulnak néhány nyugat-európai országban, 2020-ra pedig megérett az idő arra, hogy Magyarországon is megvessék a lábukat. Létrehoztak egy kirendeltséget, és végre nagy számban elhozták hozzánk a vállalat televízióit is, amelyek már a hazai boltokban is elérhetőek.

Hisense 55U8QF
Hisense 55U8QF [+]

A Hisense erejét jól mutatja, hogy hatalmas gyártó- és fejlesztőkapacitással rendelkeznek a televíziós szektorban, aminek eredményeként már jó ideje előálltak például működőképes 8K megjelenítővel, dolgoztak hajlítható, illetve szemüveg nélküli 3D kijelzőkön, emellett rendelkeznek saját kvantumpontos paneltechnológiával is. Ez utóbbi eljárásra épül az 55U8QF típusú készülékük, amely a hangzatos ULED termékcsalád tagja. Ezt a készüléket kaptuk kölcsön egy rövid időre, hogy megnézzük, mit tud ma a Hisense a felső kategóriában.

Külső

A modell a hagyományos felépítésű televíziók sorát erősíti, tehát szó nincs trükkös talpakról vagy egyéb formatervezési furmányokról. A vékony, fél centiméteres káva egy síkban van a kijelzővel, így kikapcsolt állapotban láthatatlan. A csillag alakú talp stabilan tartja a képernyőt, azonban annak forgatására, döntésére, magasságának emelésére nincs lehetőség. Az eszköz a standard VESA konzol segítségével a falra is egyszerűen fellógatható.


[+]

Ma már néhány gyártó felsőkategóriás televízióinál a csatlakozókat egy külső megoldásra száműzi, ám a Hisense maradt a tradicionális megoldásnál, így a ki- és bemenetek a hátlapon kaptak helyet. Található itt négy darab HDMI 2.0 mellett kettő USB 2.0, valamint egy-egy Ethernet, kompozit, komponens, 3,5 mm-es analóg és optikai digitális audió port, valamint a fizetős műsorok dekódolásához szükséges CI+ slot sem hiányzik. Ebből következik, hogy a HDMI 2.1 innen lemaradt, pedig ez idén már jó néhány ilyen kategóriájú tévén megtalálható.

[+]

Főbb paraméterek
Hisense ULED 55U8QF
Panel 4K HDR VA QLED (10 bit (8 bit+FRC), 120 Hz)
Háttérvilágítás Direct-LED (Full Array Local Dimming)
Képernyőméret 55 hüvelyk (139 cm)
Maximális felbontás Ultra High Definition (3840x2160)
Támogatott HDR szabványok HDR10, HDR10+, HLG, Dolby Vision
Maximális kontrasztarány kb. 6400:1
Maximális fényerő kb. 1000 cd/m²
Betekintési szög 179/179 fok (névleges érték)
24p lejátszás támogatott
Képbeállítások Dinamikus, Mozi éjjel, Mozi nappal, Sport, Standard
Hangbeállítások Beszéd, Késő éjszaka, Standard, Sport, Színház, Zene
Hangszórók 2 x 10 watt
Beépített digitális tunerek DVB-T/T2/DVB-S2/DVB-C
Interfész 4 db HDMI 2.0, 2 db USB 2.0, komponens, kompozit, digitális audio, CI+ slot, 3,5 mm jack, Ethernet
Extrák digitális zajcsökkentés, integrált böngésző, letölthető alkalmazások, smart rendszer, kislexikon, EPG, médialejátszó, beépített Wi-Fi, UHD felbontás, eSúgó, HDR támogatás
Teljesítményfelvétel maximum: 220 watt
normál módban, 50 százalékos fényerőnél: 127 watt
készenléti üzemmódban: 0,2 watt
Méret talppal: 123,2 x 79,9 x 30,8 cm
talp nélkül: 23,2 x 73,6 × 8,3 cm
Tömeg talppal: 18,9 kg
talp nélkül: 17,4 kg
Gyártó honlapja www.hisense.hu
Termék honlapja Hisense 55U8QF
Fogyasztói ár 260 000 forint

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés