-
PROHARDVER!
Tartalomjegyzék:
Új hozzászólás Aktív témák
-
péjé
őstag
heó.
2.0.1-ig gond nélkül ment minden, a 2.0.3 nem indul el harmadszorra sem...újra letöltöttem, újra kibontottam...downgrade és újra upgrade? köszi -
kezo0
addikt
válasz
SunMount3r #4446 üzenetére
Az is érdekes, hogy nekem a 2.0.4-es fw-rel a 17.1-es Kodi települt.
-
coreska
aktív tag
válasz
SunMount3r #4446 üzenetére
A Kodit alapból wrapperrel használom, ezért csak most tünt fel, hogy nem megy.
-
SunMount3r
Topikgazda
válasz
coreska #4445 üzenetére
A "sima" 2.0.4-es fw-en alapból a "sima" KODI 17.3 van fent. Az összefoglalóban is benne van, hogy ezzel se HD hang, se pedig DD vagy DTS hang nincsen. Már amennyiben a KODI saját lejátszójával játszol le. (Wrapper-el ugyan úgy van.)
A CWF 2.0.4-ben pedig egy spéci "shitty" buid KODI van, ami a 16.1 és 17 keresztezése, azért, hogy menyjenek a DD és DTS hangok, de a HD hangokat ez sem tudja.
A "sima" fw-re is bármikor rátehető a "shitty" KODI és ott is lesz DD és DTS.
Más: akinek gondot okozna, hogy az NFS alatt mindig a KODI Player az alapértelmezett:
A root/sdcard/Android/data/org.xbmc.kodi/files/.kodi/userdata/ útvonalon található playercorefactory.xml file-t kell módosítani a következőleg:
Ezt a kódsort kell megkeresni benne:
<rule protocols="nfs|http|rtmp|sop" player="VideoPlayer" /> <!--all nfs-->És lecserélni erre:
<rule protocols="http|rtmp|sop" player="VideoPlayer" /> <!--all nfs-->Ezt megtehetjük PC-ről, ha be van kapcsolva a SAMBA a lejátszón, vagy közvetlenül a lejátszóról egy file manager-el (pl. Norton Commander) és egy szimpla texteditor-al megnyitva.
-
coreska
aktív tag
A 2.0.4-es fw-ben olyan hibát találtam, hogy a Kodi lejátszójával passthrough-ban nincs hang. Valaki találkozott ezzel?
Feltettem a 2.0.4-es CFW-t és ott már jó, igaz egy kicsit másabb a 17.3-as Kodi is benne. -
aelfwine
tag
Megjött a Q5 Pro fw is.
-
kezo0
addikt
Akiknél normális ( > 50 MB/s) a másolási sebesség, azoknál már mindenkinél a 2.0.4-es fw van fent?
-
szrobert
tag
Sziasztok!
A felirat letöltést próbáltátok a saját lejátszóból?
Nekem ömlesztve letölt lengyeltől a thaiig minden feliratot..
Lehet ezt beállítani valahol, hogy csak a magyart töltcse le?Köszi!
Ja, nálam másolás belső HDD-re 72MB/s.....
-
-
kezo0
addikt
válasz
szaszapi #4436 üzenetére
Igen, bár az tavaly aug. 31-i. Akkor kapta meg a DTS:X támogatást.
magicbox: Most éppen holnapra ígéri a futeko (nem rajtuk múlik, ezt az infót kapták a HiMediától).
Lehet, hogy a Q10 Pro-n tapasztalt drasztikus hálózati sebességcsökkenés miatt még buherálnak rajta valamit. Mert ugye a Q5 Pro-nak nincs HDD-slotja, ezért ott még nagyobb a szerepe a hálózati lejátszásnak, és ha pont azzal van probléma... -
magicbox
senior tag
A q5pro soha kapja meg az új fw-t?
-
kezo0
addikt
válasz
szaszapi #4433 üzenetére
(Gondolom, nekem szól a kérdés.)
Megfordult már a fejemben, hogy az AVR is lehet a ludas, de mivel itt is írtak már mások is ugyanerről a bugról, a futeko-n pedig kifejezetten sokan számoltak be róla, ezért inkább kötném a lejátszóhoz. Majd amikor mindenki másnál megoldódott, elkezdem vizsgálni az erősítőt.
Egyébként egy Onkyo TX-RZ900-as, ami szerintem elég "rendes" erősítő. És passthrough-ban van. -
szaszapi
őstag
Milyen erősítőd van? Gondolom azon megy át a jel, volt egy időszak amikor egy microlab solo 9c-m volt átmenetileg, Volt rajt HDMI Output és Input, de nem volt sehol leírva valójában milyen az a a HDMI. Szépen kezelte a BD anyagokat, de mikor 3D-vel etettem meg elment nekem is a felbontásomv áltósorosra ahogy nálad 1080i-re. Mióta ismét rendes erősítőm van, azóta nem jött elő felbontás elugrás probléma. Ez nálad is valami egyedi hiba lehet.
-
kezo0
addikt
válasz
bigdigit #4431 üzenetére
Hát amikor megnyomom a távon a kikapcsoló gombot.
És bekapcsolt állapotban, hosszabb tétlenségi idő alatt is elfelejti néha a 2160p-t.
Nem hinném, hogy egyedi hiba, mások is beszámoltak róla, gyakorlatilag a legelső fw óta ismert jelenség. Inkább te lehetsz szerencsés, ha nálad nem jelentkezik. -
s1ru2
aktív tag
Sziasztok!
Q10pro nál azt szeretném elérni, hogy a telefonon youtube on játszott zene a lejátszón keresztül szóljon. Ki mivel éri ezt el? Cetus playyel meg tudom csinálni, de borzalmasan szaggat a zene sokszor
A célom az lenne, hogy a TV-t ne is kelljen bekapcsolnom csak telón kiválasztom a zenét és már osztom is rá a medilejátszóra, ami kirakja hangfalra.
Előre is köszi!
-
kezo0
addikt
Újabb kiegészítés a 2.0.4-es fw-hez.
Korábban olyan 45-50 MB/s sebességgel tudtam kábelen keresztül másolni az asztali PC-mről a Q10 Pro belső merevlemezére, ez most 10-11 MB/s-ra esett vissza...
(Néhány fw-rel ezelőtt volt erre egy patch, de azt most nem merem feltenni erre az új fw-re.) -
Joshi
titán
válasz
csocsoszán #4421 üzenetére
”A dlinkre kötött két winyón van vagy 1500 film. Még távolról is direktbe tudom nézni!”
Erre értettem, ha telón nézel filmet akkor minek kell a Q10 Pro? Ha pedig a teló látja a megosztásaidat, akkor valamit rosszul állítasz be a Himedián. -
s1ru2
aktív tag
Sziasztok!
Na este még sikerült midnent beállítani és miden remekül működik. Megvolt az első film is. Az az igazság, hogy nagyon szép képet ad a cucc.
A kérdésem a következő:
Ennyit látok a mediapalyerből gépen keresztül: Ez itt most special Win8, de ezek közül a mappák közül melyik lehet a külső vinyó? Samba bekapcsolva mindenhol.
Köszi!
-
Joshi
titán
válasz
csocsoszán #4419 üzenetére
Ez rendben van, de mi köze a Q10 Pro-nak ehhez?
-
csocsoszán
őstag
Hátha valaki olyan "elvetemült" mint én, hogy telefonon videózik. VLC- vel minden gond nélkül elérem a himédiában lévő 3Tb winyóm, és tökéletesen tudok 10Gb körüli mkv-ket nézni. Minden szaggatás nélkül!
(Ezzel a vlc- vel szoktam kívülről is videózni.) -
coreska
aktív tag
válasz
SunMount3r #4416 üzenetére
4K demo videó lejátszásánál FHD TV-n nem tapasztalok lejátszási problémát, sem akadozást.
Viszont nálam a DHCP-vel időnként megszakad a hálózat, igaz korábban a 7-es fw-kel egyáltalán nem működött.
-
captainnemo
aktív tag
válasz
SunMount3r #4416 üzenetére
2.0.4
-A gamma villogás még mindig jelen van bekapcsolt Imprex-el.A fenti engem is nagyon érdekel.
-
SunMount3r
Topikgazda
2.0.4: A következőket tudnátok megerősíteni/cáfolni?!:
-Érezhetően lassult a hálózati sebesség a 2.0.1-hez képest. (Legjobb lenne minél magasabb bitrátás, lehetőleg 4K video-kkal, BD-kkel tesztelni, van aki szerint akadnak is.)
-A gamma villogás még mindig jelen van bekapcsolt Imprex-el.(Ha ez utóbbi igaz, akkor ez megint csak nem az én fw-em lesz az az érzésem...
)
Köszi!
-
coreska
aktív tag
válasz
csocsoszán #4413 üzenetére
Nexus 7 (2013) tableten kipróbáltam az új Hicontrol-al, és a NAS-ról játszva filmet néha szaggatott csak. Igaz csak belenéztem.
-
csocsoszán
őstag
válasz
coreska #4412 üzenetére
Teljesen igazad van! Ne küzdjek feleslegesen!
De azért még ezt leírnám: Van egy 4.4-es androidot futtató Samsung galaxy note 2-öm még a régebbi hicontrol van rátelepítve. Erősítsen meg valaki vagy cáfoljon, én úgy emlékszem, hogy a himédián még az 5.1-en vidáman néztem filmet a Samsungon.(Igen ritkán veszem elő, mivel egy régi vas.)
Most a himédia 2.0.4esen is alig szaggat a hicontrol a Samsungon!! Míg az új hicontrolon a Mate és a mi mix is (7-es android)nézhetetlen.
Biztosan érzem, hogy itt valami nem 100-as.
Na kaptam megerősítést régi HiControllal, régi 5.1-el a himédián és régebbi androiddal hibátlanul lehet filmet nézni! -
coreska
aktív tag
válasz
csocsoszán #4411 üzenetére
A telefonnal nem éred el közvetlenül a routeren lévő filmeket? Mert ha eléred, feleslegesnek tartom pluszban a q10pron is áthajtani. Én ha NAS-ról akarok filmet nézni pl. tablettel, nem járatom körbe a q10pron.
-
csocsoszán
őstag
Köszönöm a kisegítéseket! Elnézést, hogy nem írtam egyértelműen.
Igen huawei Mate 8 és Xiaomi Mi Mix.
Lehet megdöbbentő, de igen wifin nézek telefonon Mkv filmet. Ne zavarjak senkit éjszaka, nem kapcsolom be a tv-t.
A skifta nevű minidlna alkalmazásal most is hibátlanul megy! (A dlinkre kötött két winyón van vagy 1500 film. Még távolról is direktbe tudom nézni!) Azt gondoltam hogy a hicontrollal is megtehetem ugyanezt! Nem is értem min csodálkoztok? -
kezo0
addikt
válasz
csocsoszán #4407 üzenetére
Te a mobilodon nézed a filmet, wifin keresztül, vagy hogy? Ezt nem is értem. Meg azt sem tudom, mi az a maté. Szóval valószínűleg nem én fogok tudni segíteni...
-
Joshi
titán
válasz
csocsoszán #4407 üzenetére
Wifin bohóckodsz? Mik vannak.
-
csocsoszán
őstag
Sima bdrip-nél is jelentkezik. Töredezik a kép a felismerhetetlenségig. Aztán újból beugrik "rendesre". Egy kis idő múlva megint előjön. 2.4 GHz-en vagyok. ( Majd megnézem 5-ön is.) Ugyanolyan 5GHz is! Sőt lehet még rosszabb.
Most a mixet használom, de megnézem a matén is. A matén is akad sajna. -
kezo0
addikt
válasz
csocsoszán #4404 üzenetére
Ezt a "berizsázódást" nem tudnád egy kicsit jobban körülírni? És az is érdekes lehet, hogy milyen felbontású anyagok nézésekor ill. milyen képbeállítások mellett jelentkezik.
-
csocsoszán
őstag
Én is feltelepítettem 2.0.4-est. (Vettem egy Kingston usb3-as pendrive-t, usb 3-as bemeneten 5.1-ről végigtoltam a firmware-ket leírás szerint.)
Eddig nálam az biztos, hogy a 2.0.3-nál egyértelműen stabilabb firmware! Egyszer sem állt meg apk telepítéskor, és nem voltak menetközbeni lefagyásaim min a 2.0.3-nál. (Eljutott fejlesztés végre oda, hogy nekem jobban bejön mint az 5.1!) Működik az új HiControl, de valamiért nálam "berizsázódik" többször is a kép filmnézés közben. Igaz eddig a routeremről néztem filmet. (Kábeles összeköttetésem van, a dlink 860l-el. Két winyó rajta. Ami szerintem Leddével egy igen jó router! Telefonom sem rossz.) Másnak is így töredezik a kép?
Mindent felismert nálam eddig hibátlanul. (Samba, mindlna-t. Van bedugva egy 128Gb-os micro sd, egy 2Tb-s winyó, a routerbe bedugva 2x3Tb.) Úgyhogy öröm és bódogsá!)
Szóval biztos vannak ennek a 2.0.4-nek is hibák, de simán tudok együtt élni vele.
Ja rendeltem egy pár poszttal ezelőtt említett légegeret, úton van. Majd ha megjött írok róla. -
kezo0
addikt
Na tessék, ma, amikor bekapcsoltam a boxot, 1080i @ 60Hz képet küldött a tévére a tegnap beállított 2160p @ 60Hz helyett. Szóval úgy tűnik, ez a kis bug mégis megmaradt. Lehet vele élni, de azért bosszantó. Mindenesetre tegnap egyszer sem jött elő, szóval fene sem tudja, mikor és miért jelentkezik ez...
Amúgy most tűnt fel, hogy a 2160p-s képüzemmódok (24, 25, 30, 50 és 60Hz) mellett most már külön kiválaszthatók 4096 x 2160p-s üzemmódok is, ugyanilyen képfrissítési frekvenciákkal. Lehet, majd kipróbálom, hogy mi van, ha a 4096 x 2160p @ 60Hz-et adom meg defaultnak.
Még egy dolog: tegnap teszteltem pár 4K-s demót, és a lejátszás indításakor működött az automatikus frekiváltás a 24 és 30Hz-es anyagoknál is, de volt egy 50Hz-es tesztfájl, aminek a lejátszásakor 60Hz-en maradt a tévére kiküldött jel. Érdekes módon a kép folyamatos maradt, csak a hang akadozott ill. maradozott ki. Amikor manuálisan átváltottam az üzemmódot 2160p @ 50Hz-re, megszűnt a hiba. Szerencsére az 50Hz-es 4K anyagok nem túl gyakoriak.
-
SunMount3r
Topikgazda
1. Be van kapcsolva a SAMBA a lejátszó menüjében?: Settings-> More-> SAMBA
2. Rendesen meg lett formázva előtte a merevlemez? Pl. NTFS-re?
3. A 4K + HDR-re jelenleg a 2.0.4-es firmware lehet a megoldás, illetve korábbi fw-eken alternatív megoldásként még szóba jöhet az MX Player használata. (A KODI alá való beintegrálásól vannak itt linkek, hsz.-ek a Topic-ban is, keress rá).
4. Bármelyik fw-et is használod, ajánlott a Wrapper-t "Wrapper Player"-re állítani, és így a KODI-t csak böngészésre használni (így alapból a gyári HiPlayer-t hívja meg ha elindítasz egy video-t), ha full funkcionalitást, formátumtámogatást és jobb képminőséget szeretnél.
5. A Media Center alól is a gyári HiPlayer indul.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple asztali gépek
- Építő/felújító topik
- Sorozatok
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- Hobby elektronika
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Befutott a Wear OS 6 fejlesztői verziója
- További aktív témák...
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest