Hirdetés
-
PROHARDVER!
Tartalomjegyzék:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joshi
titán
Ha kikapcsolod a 24Hz-et a lejátszóba, akkor nem kadenciahelyesen játssza le a filmet. Miért is tennéd?
Az erősítők is kiírják persze csak ha tudják ezt. Nekem pl az Onkyo 636így írja ki. -
SunMount3r
Topikgazda
hogy ha a Q10 pro menujeben kikapcsolom a 24hz-t es a kimeneti jel 2160p 60hz-n van akkor a 24p-s filmek is 60hz-n kerulnek megjelenitesre?-> Igen.
Biztos jól megnézted? "Lehetetlen", hogy egy ilyen kategóriás TV ne jelezze ki valahogy. Nem biztos, hogy Hz-et ír, sőt inkább szoktak 23p-t, 24p-t ésatöbbi írni.
(#5467) SunMount3r : Úgy látszik közben magamat is sikerült jól "beugratni" ezzel a videónyújtással.
Természetesen vissza kell mindig pörgetni az elejére, miután a következő feliratot betöltöttük. De legalább lesz elég idő rá...
(Kicsit már összekavarodtak bennem a dolgok, mikor ezt csináltam és előálltam ezzel "frenetikus ötlettel"...)
[ Szerkesztve ]
-
Gtaati
őstag
Hello Mindenki!
Erdeklodni szeretnek, hogy ha a Q10 pro menujeben kikapcsolom a 24hz-t es a kimeneti jel 2160p 60hz-n van akkor a 24p-s filmek is 60hz-n kerulnek megjelenitesre? Illetva ha tv informacios savja(lg 55B7v) nem jeleniti meg a forras hz szamat, akkor milyen mas modon tudnam ezt ellenorizni?
Koszonom!
-
ricpet
tag
válasz
SunMount3r #5493 üzenetére
Na ez az, erre én is
Nagyon nagy különbség van. Párom nem nagyon veszi ezeket észre, de imprex mellett egyből nagy WOW volt nála isHa kikapcsolom tényleg, mintha egy átlátszó nejlonzacsin keresztül nézném, fakóbbak a színek, mintha alig lenne kontraszt. Próbáltam a TV másik kalibrálatlan csatornájával játszadozni, de sehogy nem tudtam olyan minőséget elérni, mint imprex mellett.
-
ricpet
tag
válasz
SunMount3r #5480 üzenetére
Teljesen mindegy mit állítok be, a villódzás ugyanúgy jelen van, ha minden Off és 0 vagy minden felrakva maximumra.
Csak azért gondolom, hogy firmware függő a dolog, mert 1.0.9 alatt is tökéletes volt és most 2.0.1 alatt sincs semmi probléma. 1.0.4 fölött viszont mindenhol ugyanúgy jelentkezik. (2.0.2, 2.0.3-nál nem néztem) -
embe
nagyúr
Na otthon leszek meglesem.
De lehet az lesz amit captainnemo ír, vagyis a képbeállítással kell a tévén manipulálni. -
SunMount3r
Topikgazda
Ugyan az, mint amit beállítottál a rendszernek. A GUI/kezelőfelület ("asztal" ha úgy jobban tetszik) is ezen a felbontáson "üzemel". FHD=1920x1080 pixel 16:9-es képarány.
Nem értem mi az hogy "vágva" jeleníti meg. Tudsz fényképet csinálni róla?
(#5487) captainnemo: Vagy a "Képernyőhöz igazít".
[ Szerkesztve ]
-
szrobert
tag
válasz
SunMount3r #5469 üzenetére
Nagyon köszi!
-
embe
nagyúr
válasz
SunMount3r #5475 üzenetére
FHD tévém van, arra van állítva. De nekem fhd háttérképeket vágva jelenít meg.
Én nem a kimenő videó felbontását kérdeztem, hanem az asztal a háttérkép elbontását. vagy az jelen esetben ugyanaz? -
Antonio
senior tag
válasz
szaszapi #5482 üzenetére
Kb ugyanezt akartam írni, csak finomabban fogalmazni
A jó kép prioritásai: jó minőségű forrás, megfelelően beállított/kalibrált tv,
mikor üzembe helyeztem a Himediat, 1 -2 napnak el kellett telni míg rájöttem miért ilyen más (sz@r") a kép min régebben.aztán rájöttem
kikapcsoltam imprexet és újra állítottam a képet a tv-n (lehet csak beképzelem de mintha ott is átállította volna a dolgokat, mert pár beállítás nem az volt mint hagytam legutóbb) és megint jó lett. -
szaszapi
őstag
Azt nem értem, ha bekalibráltattad a tv-det, minek használod az imprexet? Felesleges mert elcseszi a beállított értékeidet. Fos DVD minőségnél van jelentósége, hogy max rásegítsen valamit. rendes BD anyagoknál csak ront a helyzeten. Nekem is kalibrálva van a készülék, de az imprex elcsesz mindent...
Minden képjavító szart ki kell kapcsolni!
[ Szerkesztve ]
-
captainnemo
aktív tag
Én nekem is ez volt a tapasztalatom, mert csak a tv-t állítgattam, a készüléken semmit. Viszont utólag rájöttem a készüléken tudom csak igazán jól beállítani, igaz persze előtte a tv-n beállítok egy alapot, amit a lejátszón finomítok. Én csak a brightness/contrast-ot szoktam beállítani és kicsit játszom a sharpen-nel, meg a tv-n van ugye gamma, white peak level stb.
-
ricpet
tag
válasz
captainnemo #5477 üzenetére
Próbálgattam már minden üzemmódot, meg opciót, ami csak eszembe jutott, de imprex mellett nekem mindig sokkal jobb a kép. Nem tudom mibe nyúl bele, de a sötétebb részek, ami alig kivehető normál fényerő mellett, imprex-el sokkal jobban kivehető. Az egész valahogy nagyon tuti lesz.
A TV-n hiába állítom pl. a színtelítettséget akár maximumra (egyébként 0-án van), imprex mellett valahogy máshogy színes, nehéz leírni, de határozottan jobb. Úgyhogy nekem nagyon bejött, teljesen más élmény így egy filmet megnézni és szerintem nincs túltolva semmi, pont kellemesek a színek és fények.
Köszi a tanácsot, majd megnézem, de sztem. már ezt is próbáltam -
captainnemo
aktív tag
Ezzel én is így vagyok, a fényerő nekem is le van véve, és úgy van beállítva, hiszem mozihoz az a jó, hogy viszonylag sötéthez van hangolva. A fátyolos kép pont azért volt nekem is, mert az imprex lejjebb veszi a fényerőt, így ha azt bekapcsolva állítottam be, és utána kikapcsoltam, a kép világosabb lett. Továbbá az imprex nem csak a fényerőt állítja, hanem átállítja contrast-ot is és még ki tudja mi mást. Próbáld ki azt, beállítod a készüléken a movie beállítást, és úgy kapcsolod ki/be az imprexet. Szerintem jóval kisebb lesz a "fátyol".
-
ricpet
tag
válasz
captainnemo #5474 üzenetére
Én nem szeretem, ha nagyon világos a kép, hogyha kisüti a szemem. Csak sötétben filmezek, így nem kell akkora fényerő.
Azért furcsa az egész, mert 2.0.1. alatt tökéletes imprex mellett. Gyönyörűek a színek, tökéletes a fényerő, nagyon kellemes a kép. Ha kikapcsolom nagyon gáz lesz, fátyolos, színtelen...
Viszont a régi kis WDTV media lejátszómmal ugyanilyen TV beállítás mellett teljesen jó volt a kép, jók voltak a színek, nem volt fátyolos. Persze az már nincs meg, lehet az is fátyolos volt kicsit, csak már hozzászoktam a himedia-hoz. Érezhetően szebb volt a filmek képe a csere után. A jót könnyű megszokni
Mindegy, igazából jó nekem ez a 2.0.1, csak nem értem, hogy ami jó volt, azt mitől nem ok az újabb firmware-ken... Igazából azért szerettem volna az újabb firmware-t, mert a HiControl a külső eszközeimmel jóval stabilabb ezek alatt. De inkább legyen jó a kép[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
Topikgazda
No, csak van itt egy kis beugratás: attól függ, milyen felbontás beállítást használsz gyakrabban.
Összefoglaló:
* Felbontásra vonatkozó beállítások: (A Setting-> More-> Display-> Custom Display Format menüpont alatt találjuk.)
Ha 4K képes TV-d van és gyakran játszanál le 1080p-s, vagy az alatti felbontású videókat is, akkor kétféle ajánlott felbontási kombináció javasolt:->Ha a képminőség a fő szempont, akkor 1080p és ez alatti felbontású videók lejátszása esetén, előbb állítsuk 1080p@60Hz-re a felbontást és a képfrissességet. (Így a 4K-ra történő felskálázást a feltehetőleg jobb minőséget produkáló TV-d fogja végezni).
->Ha a "kényelem" a fő szempont, akkor hagyhatjuk mindig 2160p@60Hz-en is, bár így az 1080p-s és az alatti felbontású videók felkonvertálását már a médialejátszó végzi. (Embere válogatja, hogy ki mennyire veszi észre az ebből adódó minőségkülönbséget és hogy zavarja e egyáltalán).
+Ez azért lényeges, mert nem történik automatikus felbontás váltás 1080p és 4K között a lejátszás során (Android limitáció.)
Tehát, ha 4K anyagokat játszol le akkor 4K-ra álltsd, a FHD-t vagy az alatti felbontásúakat, akkor 1080p-re. -
embe
nagyúr
Milyen méretű az asztal, vagyis milyen méretű legyen a háttérkép?
-
ricpet
tag
válasz
captainnemo #5465 üzenetére
Kikapcsolt imprex mellett, még régebben.
-
SunMount3r
Topikgazda
válasz
szrobert #5468 üzenetére
Elvileg az instrukciók nem változtak, tehát csak simán az alábbi lejátszódnak megfelelő post-ban található első linkben szereplő 2.0.1-es fw-el flash-elsz, aminek ez van a nevében:
MUST_ALREADY_BE_RUNNING_ANDROID_7_TO_INSTALL_THIS_FIRMWARE.zip
De (#5464) ricpet már vissza rakta a 2.0.1-et, esetleg kérdezd meg tőle, minden ok e így...
Szerk.: !!!!!!!!!!! Az előbb csak a Q10 Pro-s fw-hez adtam linket, ha Q5 Pro-d lenne NE AZT TÖLTSD LE!!!! (A fenti linkeket persze közben javítottam, azok már jók...)
(Sorry...)
[ Szerkesztve ]
-
szrobert
tag
Sziasztok, 2.0.6-ról vissza tudok menni 2.0.1.-re?
Hogyan, van valami amire figyelni kell?Köszi!
-
SunMount3r
Topikgazda
válasz
SunMount3r #5466 üzenetére
Közben csináltam egy javított teszt pack-ot, amiben megnyújtottam a videót, hogy "egy füst alatt" lehessen az összes feliratot letesztelni.: [link]-> Úgyhogy inkább ez töltsétek le az előző helyett!
-
SunMount3r
Topikgazda
Közben csináltam egy teszt-pack-ot a feliratok tesztelésére. Külső és belső .srt, .ass, .ssa és .sup feliratokkal. Az egész teszt feliratonként 1 percet vesz igénybe.
Jó lenne, ha valaki le tudná tesztelni 2.0.5 vagy 2.0.6-os fw-ek alatt a HiMedia Palyer-el, hogyan működnek.
Amit tesztelni lehet vele:
1. A beágyazott feliratoknál jelentkezik e még a "nem tűnik el a következő sorig" hiba?
2. A .sup, .ass, .ssa feliratokat felismeri (betölti e) egyáltalán és ha igen, akkor a rendes átformázott karakterekkel jeleníti e meg őket. Így kellene kinézniük: [link]
3. A dőlt betűs feliratokat rendesen jeleníti e meg vagy megint csak <i></i> karakterek közé rakja őket.
Az összes kérdés a beágyazott és a külső feliratokra is egyaránt vonatkozik.
4 külső és 4 beágyazott felirat van, ez összesen kb. 8 percet venne igénybe.
Köszi!
-
ricpet
tag
válasz
captainnemo #5463 üzenetére
Hát nem tudom, nekem 2.0.6 alatt is pont úgy vibrál. Ment vissza a 2.0.1 ott tökéletes, legalább elvagyok
pl.: David Gilmour - Live at Pompeii 1080p Part 2, első kb. 20 másodperce elég is. Össze-vissza csapkodja a fényeket, nagy a villódzás. 2.0.1 alatt viszont semmi...
Sajnos nálam is az van, hogy kikapcsolt imprex mellett nagyon fátyolos a kép. Panasonic GT-60 kalibrálva, gyönyörűen be van állítva.
Köszönöm az észrevételeket. -
captainnemo
aktív tag
válasz
SunMount3r #5461 üzenetére
Nekem is hasonlóak a tapasztalataim, és amiket írtál főleg a jelenlegi imprex megoldás előtti állapotra igaz. Én magam is kikapcsoltam az imprex alatt szinte mindent és ennek ellenére azt tapasztaltam, hogy nagyon sokat javít a képen. Ez a véleményem egy alapvető tévedésen alapult, mert nem gondoltam volna az imprex elállítja a brigthness/contrast párost statikusan. Én ugyanis ezeket a megjelenítőn bekapcsolt imprex mellett csináltam. Emiatt amikor kikapcsoltam egy fátyol került a képe. További gondot okozott nálam az, hogy a megjelenítőn nem tudtam rendesen beállítani szürke skálán a végpontozást, a fekete becsukódott legalul és a fehér is legfelül. Viszont a készüléken állítva be lehetett állítani. Mivel a megjelenítőn nem tudtam jól beállítani, ezért az imprex pont abban segített de tudtom nélkül. Amikor a készüléken állítottam be ezeket, akkor el tudtam érni azt az imprex bekapcsolása szinte egyáltalán nem látszik. Az új 2.0.6-os firmware-ben szerintem az imprex még kevésbé állítja el az alapbeállításokat a korábbihoz képest, sőt a villogás is jelentősen csökkent. A 2.0.6-os firmwareben szerintem jelentősen hozzányúltak az imprexhez, mert már majdnem nem villog. Lehet egyszer tényleg kijavítják rendesen.
-
SunMount3r
Topikgazda
Írtam egy kérést az MX Player fejlesztőinek fórumára a korrekt DVD és interlaced videó lejátszás támogatásáért. Meguntam már a várakozást a gyári lejátszó implementációra és hát "próba-szerencse"...
Aki úgy érezné fontos lehet neki is, az dobjon légyszi egy támogató üzenetet (vagy legalább egy +1-et) a Thread-be...
Amúgy megjegyezném, hogy ez nem csak DVD lejátszás során, hanem pl. az 1080i-jelölésű videó anyagok lejátszása esetén is hasznos lenne, javulhatna általa a mozgás megjelenítés és videó képminősége is.
Köszi!
-
SunMount3r
Topikgazda
válasz
captainnemo #5460 üzenetére
Én nemrég direkt próbálgattam az Imprex-et, hogy mire mondjátok azt, hogy bekapcsolva alapból jobb a kép, mint anélkül.
Display Mode: Standard, minden alap 50-en.
Imprex: Contrast/HD Satu az "alap" 50-en, a többit pedig mind teljesen kikapcsoltam az Imprex-ben. Így váltogattam az ON-OFF állások között. Amit észrevettem: ON-nal kicsit sötétebb lett a kép és emiatt a fekete tónusú részletek sok helyen elvesztek a képből, pl. egy fekete ruha gyűrődései. És egy kicsit talán telítettebbek, mélyebbek lettek a nagyon világos részek, mintha leszedtek volna egy világos-szürkés fátylat a képről. De ez utóbbi csak bizonyos képrészleteken látszódott, pl. közeliken rikán.Konklúzió: ON állásban annyira nem lett jobb a kép egésze, hogy az túlságosan feltűnő legyen, sőt a fekete részletek miatt jobb az alap OFF állásban.
Szerk: jah, és mindez 1.0.9-el.
[ Szerkesztve ]
-
captainnemo
aktív tag
Feltettem a 2.0.6-ot, és szerintem a számomra releváns részekben is történt most változás. A lejátszáskor alig van imprex villódzás, továbbá az imprex beállítás szerintem nem nyúl bele a brightness/contrast-ba igazán észrevehető módon, mint az az előző firmwareben volt. Kicsit még mindig villog, de már annyira közel van a két kép, hogy egyszerűen nem használom. Én a dinamikus kontraszt, szín, zajszűréseket eddig sem használtam. Egyedül HDR szaturáció volt bekapcsolva ami szerintem az én tévémen mivel nem tudja irreleváns, továbbá sharpness ami nem igazán látható, illetve mozgáskompenzáció amit szintén nem vélek igazán felfedezni.
-
Gtaati
őstag
Helló!
Valakinek van ötlete arra, hogy film nézés közben képet lementeni lehetne a Q10 Pro-val? Mert szívesen csinálnék HDR-s filmről és nem HDR-s filmről képet, hogy véleményezni tudjátok. Az a baj, hogy tv-ről telefonnal készíteni képet az elég vacak lenne és vissza sem adná
Nálam kb 1 hete van meg az LG 55B7V Oled és hát számomra azért érezhetően van különbség HDR és nem HDR tartalmak között és az előző 4K led lcd-hez képest is. Fekete gyönyörű és tökéletes, pl Alien Covenant 2160p HEVC 10bit HDR-ben BT2020-al félelmetesen jó. Jól kezeli a lejátszó, szépen vált a lejátszó és a tv is HDR tartalom esetén.
-
SunMount3r
Topikgazda
válasz
aelfwine #5450 üzenetére
Akkor a HDR esetén nem is annyira biztos az OLED fölénye sem, sőt?! A sok QLED-ed egybehangzóan szidalmazó hsz.-ből a különféle TV-s hírek kapcsán nekem már-már egyértelmű volt, hogy csak amolyan Hoax az OLED-el szemben. De ezek szerint az OLED-ekkel is vigyázni kell.
Amúgy, ha a 10bit tényleg képes arra amit én gondolok (eltüntetni a nyers határvonalas színátmeneteket) a 8bit-tel szemben, akkor inkább azt nevezném a nagy durranásnak. Nekem néha feltűnik ez a 8bit-es korlát és eléggé "természetszerűtlennek" hat, pl. amikor az eget pásztázza a kamera (olyan, mintha pl. a kékből csak vagy 6 vagy 8 árnyalatot tudna, néha még kevesebbet), de a sötétebb leblende-felblende részeknél is szokott jelentkezni.
-
szaszapi
őstag
Már írtam!
Tehát, ha BD Lite menüt indítasz akkor átvált 24p-ra a kijelző, rendes menünél nem vált át. A HDR gondot én jeleztem, de lehagytam a lényeget, ez 4K menü megjelenítésnél van ahol az álló kép fakó, utána rendben van!
-
aelfwine
tag
Ez mind elmélet, igen, saját kezűleg még nem teszteltem, csak falon fellógatva láttam közelről, HDR üzemmódban. Ott egy kicsit az az effekt volt, mintha egy akváriumot néznék amiben "történnek a dolgok" annyival élethűbbnek tűnt a szokványos panelhez képest, amikhez már hozzászokott a szemem. Szóval nem tudom megmondani, hogy SDR -be milyen képet adott volna ugyanaz a műsor, viszont ilyen képet még nem láttam SDR OLED -eknél se. Hozzáteszem, hogy valami demóműsor volt, nem film.
-
Joshi
titán
válasz
aelfwine #5450 üzenetére
Oké ez az elmélet, de én konkrét tesztekre (vak teszt) lennék kíváncsi ahol ez átjön. Pl a 2017-es Sony középkategóriás tévékben is csak 10bit (8bit + FRC) panel van, szóval itt erősen megkérdőjelezhető a HDR létjogosultsága. Te konkrétan "teszteltél" HDR képes tévéket vagy csak a nyers speckókat említetted?
[ Szerkesztve ]
-
aelfwine
tag
Az OLED -nél az a helyzet, hogy ugyan nem tud sokkal több fényerőt kiadni magából mint egy "régi" SDR kijelzők, viszont sokkal jobb feketét tud (technológiai probléma, ezért se erőlteti nagyon az LG -n kívül a többi gyártó). Így egy OLED TV -n a fekete árnyalatok lesznek sokkal szebbek és mélyebbek / élethűbbek, míg egy LCD panelles vagy QLED TV -n a világos részek színei lesznek rendkívül dinamikusak. Ami magyarra fordítva azt jelenti, hogy pl a napfény, vagy lámpa csillogását egy kocsi fényes festékfelületén sokkal természetesebben tudja visszaadni és jobban megőrzi a környező színek élethűségét is. Ez nem azt jelenti, hogy elvakít, de azért a szemed sokkal nagyobb kontraszt különbséget tud probléma nélkül feldolgozni, mint amit egy SDR TV képes kiadni magából. Plusz egy jobb HDR TV tudja a 10bites azaz deep colour színpalettát is, így több színt képes megjeleníteni, aminek gyakorlati előnye pl, hogy szebb színátmenetet produkál. Persze ez mind függ a forrástól is, nem minden HDR anyag van szépen megcsinálva... De ez amúgy tényleg egy olyan dolog, amit látni kell, mert van akinek jobban bejön a technológia, van akinek kevésbé.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz
SunMount3r #5448 üzenetére
Ok, de akkor hogy a fenébe jött elő a Himedia HDR problémája? Ki az az idióta, aki egy SDR tévére fix HDR10-es beállítást eszközöl a Himedia menüjében? Nekem eszem ágába se jutott, miért is tettem volna?
De te sem érted a kérdésemet, ami az lenne, hogy van-e számottevő különbség az én HDR-ről SDR-re konvertált megjelenítésem és egy eleve HDR-es készüléken való megjelenítés között. Ne 200k-s LCD IPS 4K HDR tévét hasonlítsunk össze Sony A1 OLED-el.[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
Topikgazda
Ahogy aelfwine is írta. Ha a lejátszó a HDR adatokkal együtt tolja, akkor az csak úgy lesz "komplett" ha ezt a TV meg is képes jeleníteni. Ahogy én gondolom: HDR forrás esetén nem SDR+HDR van jelen, ahol az SDR az "alap" és HDR egy plusz "réteg", hanem eleve az egész kép "HDR"-ként van optimalizálva. Amit ha nem tud a TV, akkor gyengébb a képminőség, mint a "sima SDR-ként optimalizált" forrás esetén. A HDR->SDR konverzió pedig gondolom pont ezt csinálja SDR-re optimalizálja az egyébként HDR képet.
Bár lehet zöldségeket beszélek
, nem néztem még utána. Eddig én is úgy gondoltam, hogy a HDR csak egy plusz "infó réteg" az eredeti SDR mellett, ami csak akkor kerül megjelenítésre, ha a TV is tudja, ha pedig nem akkor csak sima SDR lesz és kész. De ezek szerint mégsem és az egész kép megváltozik ilyenkor.
Huhh, na jó, megyek inkább pihizni, elég lesz mára...
(#5443) Joshi: Indíts el egy BD-t full menü-vel, majd ott a távkapcs Menu gombjával próbáld behozni a Lite menü-t és onnan indítani a fő title-t. És néz meg, hogy lejátszáskor átváltott e rendesen 24p-re, vagy maradt a 60Hz.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz
aelfwine #5446 üzenetére
Tudom hogy vágod a témát, a véleményedre vagyok kíváncsi.
Konkrétan ha kitolnánk egy HDR anyagot egy Full HD OLED SDR tévére(LG 55EG910) és egy 4k HDR OLED-re(LG 55B6V), szerinted lenne számottevő különbség? Ugye a felbontás adta különbség mondjuk 55"-on 3m távolságból már elenyésző, csak hogy pontos infókat adjak meg.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz
aelfwine #5444 üzenetére
Nagyjából így értelmeztem eddig is a HDR-t, de még mindig nem láttam egy olyan hivatalos tesztet, ahol egy felsőkategóriás SDR készülék és egy HDR készülék lenne összehasonlítva. Nyilván itt nem 2008-as SDR készülékre gondolok, hanem mondjuk 2013 vagy 2014-re. Az nekem nem pálya hogy az általam feltöltött képeknél mondjuk egy HDR-es készülék kisüti a szemem. Annak mi értelme lenne? kezo0 fórumtárs is pont azt nehezményezte, hogy a vakítós verziónál nincsenek részletek. Mitől is lennének? Akkor most mi értelme a 10000-es nits-nek?
[ Szerkesztve ]
-
aelfwine
tag
A te esetedben a TV nem tudja kiszámolni, hova milyen fényerőt rakjon, ezért nem világít pl annyira a nap, vagy nem olyan sötét, a sötét. A TV matematikai függvény alapján számolja ki ezt, de ha nem kapja meg, hogy milyen RGB szinteken kéne számolni, nem jó eredményeket fog kapni. A HDR TV minőségétől függően van értelme az egész HDR -nek, ugyanis a HDR "szabvány" elég szabados, így lehet gyártani vérgagyi HDR kijelzőt, meg profit is. HDR "különbség" képeket nincs sok értelme nézegetni, mivel a HDR -nek pont a fényerő dinamika a lényege, amit egy alacsony dinamikájú kijelzőn úgyse látsz. Kicsit olyan, mintha egy fekete fehér kijelzőn nézegetnél feketefehér vs színes összehasonlítást (persze itt nincs akkora minőség béli különbség).
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
SunMount3r
Most van időm, pontosan mit nézzek meg BD menüs filmnél? Q5 Pro v2.0.6
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz
aelfwine #5440 üzenetére
"HDR -> SDR konverziónál a lejátszó visszakonvertálja a HDR fényerő infót normál lejátszáshoz, így a kép ismét normális lesz"
Tehát akkor kb semmi értelme nincs a HDR-nek mindaddig, amíg nem lesznek olyan kijelzők amik úgy viselkednek mint a valós környezetünk a hétköznapokban. Hát ez legalább 2-300év ha számításba veszem a TV Kartelt. -
Joshi
titán
válasz
SunMount3r #5439 üzenetére
De akkor az én esetemben mi akar lenni a fakó megjelenítéses verzió? Mitől ilyen? Ez akkor mégis csak egy alap renderkép akar lenni, vagy nem is tudom hogy fogalmazzak. Pont ezért kérdeztem hogy a HDR-nek van egyáltalán jelentősége? Legalábbis akkora amekkorát a tv gyártók tulajdonítanak neki?
-
aelfwine
tag
A HDR -es TV nagyobb fényerő-tartománnyal rendelkezik, ami által valamivel szebben, dinamikusabban tudják megjeleníteni a színeket, ezáltal életszerűbb kép hatását kelti (leegyszerűsítve). A pixelenkénti fényerő a HDR meta-adatokban van kódolva, amit ha nem tud értelmezni a TV, nem fogja tudni pontosan kiszámolni, hogy milyen fényerejűek legyenek a kép egyes részei, ezért a kép "kifakul". HDR -> SDR konverziónál a lejátszó visszakonvertálja a HDR fényerő infót normál lejátszáshoz, így a kép ismét normális lesz, csak a fényerő nem lesz olyan dinamikus és széles palettájú mint egy HDR -es TV -n.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
"...Legalábbis a fotók alapján."
Nem véletlenül írtam hogy nem adja vissza, a szórt fény miatt csakis mozgóképen látszik igazán a különbség. Persze az is lehet hogy a HDR képes kijelzőnél a szórt fénynél vagy erős fénynél is részletes marad a kép. Mondjuk ezt kétlem, mert ha valami elvakít akkor eleve nem láthat az ember részletesen.A HDR egy vakítás effekt, paraszt vakítás.
Half Life 2 HDR
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz
aelfwine #5435 üzenetére
Ez ok, de akkor mi a franc akar lenni a fakó kép? Az lenne az alap és a HDR a plusz effektet adja hozzá? De akkor a konverzió is hozza a HDR szintet nem HDR-es készüléken. Nagyon nem vágom a dolgot.
ui.: most már nagyon megnéznék egy HDR-es tévét az enyém mellett. Természetesen LCD-t, mert OLED mellett látva az enyémet elbőgném magam.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz
aelfwine #5433 üzenetére
No meg van a fakó kép nálam is, de ahhoz a TV HDR Mode-ot fix HDR10-re kell állítani. Tehát ha Auto vagy SDR módban van akkor gyönyörű a kép, ha fix HDR10-re rakom akkor tényleg fakó. Itt az a kérdés, hogy egy HDR képes tévé és a mostani nem HDR-es kép között mi lenne a különbség? A dzsungel fái között átszűrődő fény is látszik, ellenben a fakó képen ilyen effekt nincs. Lehet hogy tényleg kamu a HDR.
Nem adja vissza teljesen a különbséget, de azért látszik.
Fakó kép (fix HDR10-re állítva nem HDR-es tévén):[ Szerkesztve ]
-
szaszapi
őstag
válasz
SunMount3r #5426 üzenetére
Ha meüvel van elindítva a film, akkor mind a menü alatt, mind a film alatt 60Hz-en van végig. Menü nélkül 24p-re vált szépen!
-
szaszapi
őstag
Pro: A Disney menük kipipálva, szépen elindulnak
Kontra: Továbbra is menü alatt, 60Hz-en marad a kijelző, nem vált át4K menü: Patriots Day nem indul el menüvel, ami elindul, fakó mint állat....
-
szaszapi
őstag
válasz
SunMount3r #5423 üzenetére
Mindjárt ránézek,de a himedia fórumán láttam hogy 4k BD-k HDR nélkül fakó színben indulnak el.Igazándiból akkor ez a patch csak a menüben való megjelenést, de a vezérlést biztos maga a firmware tartalmazza. Szétbontottam a patch-et de nem sok minden van benne. Meg ugyebár ugyanazt a patch-et kell felrakni 4K- menühez is, amit eddig a BD menükhez...
-
SunMount3r
Topikgazda
válasz
szaszapi #5422 üzenetére
Ezt én sem értettem, miért, de megint kihagyták belőle és külön kell feltenni, egyelőre azt ami eddig is volt.
Azt megnézné valaki, hogy hogyan változik ilyenkor a képfrissítés a TV-n: mit mutat a BD menüben és mit mutat amikor már elindítottátok a lejátszást?!
[ Szerkesztve ]
-
szaszapi
őstag
Reggel lefrissítettem gyorsan meló előtt én is, de a BD patch-et nem vettem észre hogy beleintegrálták volna a romba. Most külön kell megint feltenni? Vagy új patch van?
-
SunMount3r
Topikgazda
válasz
Antonio #5420 üzenetére
A 2.0.4 legfőbb előrelépése, hogy a 4K HDR-es "crop"-olt videókat már rendesen jeleníti meg. De ez is le van írva az összefoglalóban.
Ezentúl sokan panaszkodtak a SAMBA és a LAN sebesség csökkenésére a 2.0.5-el. Van akinél nagyon, van akinél kevésbé csökkent. Elég "kiszámíthatatlan", hogy nálad pl. mi lesz.
A belső felirat kezelést viszont biztos elszúrták a 2.x.x-es fw-ekkel. Most a 2.0.6-os tapasztalatokra várok én is minden téren.
Ha nem kell 4K HDR, akkor szerintem nyugodtan maradhatsz akár az 1.0.9-en is, ha az eddig megfelelt arra ami neked kell.
Speciel én feltettem volna a 2.0.5-öt az eddig olvasottak alapján is, csak a belső feliratok miatt maradtam az 1.0.9-esen.
Persze "papíron" sok "apró" fényesítés is volt, pl. a HiMedia Player-re folyamatosan írták a changelog-okban, hogy "optimized". A kezelőfelülete más lett, de, hogy a pl. a PQ is javult volna valamit, arról majd a többiek írjanak, akik használták is.
Megváltozott a gyári videó böngésző is a 2.x.x-esekben, már van "szép" borítóképes megjelenítés, de erről is majd a többiek, mert eléggé megoszlanak róla a vélemények. (Az viszont tuti, hogy a KODI-é jobb
...)
-
Antonio
senior tag
válasz
SunMount3r #5419 üzenetére
Köszönöm
Igen ezeket tudom (mármint összefoglalót olvastam)Amúgy érdemes 1.0.9 ről feljebb menni? vannak már hosszabb távú tapasztalatok 2.0.4/5/6 ra?
mik a főbb előrelépések -
SunMount3r
Topikgazda
válasz
Antonio #5418 üzenetére
Igen a fw tartalmazza kompletten az egész rendszert. Arra viszont vigyázz, hogy a megfelelő fw-el frissíts: pl. a C.3-as pontban leírtak szerint a megfelelő 2.0.4-essel előbb és csak utána mehet fel a 2.0.5-ös vagy a 2.0.6-os. Összefoglalóban részletesen le van írva melyikkel és hogyan.
Szerk: a 2.0.6-ost nyugodtan frissítheted a "szokásos" módon, de csak ha már fent van a 2.0.4-es.
[ Szerkesztve ]
-
Antonio
senior tag
Sziasztok én csak most ismerkedek Himedia Q5 proval
most a stabilnak mondott 1.0.9 megy rajta.
Láma kérdés: ha 2.0.x ra (7-es android) frissítek akkor az magától frissíti az androidot is (2in1)vagy azt nekem kell külön (hogyan?) ez nem egyértelmű most nekem ...
-
coreska
aktív tag
válasz
captainnemo #5409 üzenetére
Igen. Én ezt simán frissítettem 2.0.5-ről.
-
ricpet
tag
Engem az imprex villódzás dolog érdekelne az új firmware-ben. Esetleg nézte már valaki, akinél jelentkezett pl. 2.0.4-en?
2.0.1-ről csak akkor váltanék, ha ez végre megoldódott.
Köszi[ Szerkesztve ]
-
sebgutkopf
őstag
válasz
Antonio #5411 üzenetére
Ezt tudom, csak macerásnak tartom.
Mivel nem a gyári távirányítóval használom, ezért a gyors 2x, 4x, 8x, 16x stb... előre hátra tekerést közvetlen távirányítóról is elérem, de nekem jobban tetszett az, hogy kétszer gyorsan jobbra nyíl és ugrottam 20 másodpercet fixen, vagy ha többet, akkor 1 percet stb...
Most ha nyomok akkor 1-1 másodpercet mozog, ha nyomva tartom akkor meg folyamatosan begyorsul és elég kontrollálatlanná válik a tekerés.Számomra az a kényelem és a felhasználói élmény, ha nem OK-zok, hanem dedikált gomb és azt csinálja amit akarok. A 2.0.3-ban még jó volt ez a tekerés, de volt más hibája.
Most inkább ezt a gyors előre hátra tekerést használom, csak egyszerűen hiányzik a kényelmesebb és gyorsabb módszer. -
embe
nagyúr
válasz
SunMount3r #5404 üzenetére
Persze jó helyen, a Kodi hangbeállításnal. De a passtrough van beallítva, így megkapja a maga megfelelő jelét az erőlködő.
-
csabi63
senior tag
válasz
captainnemo #5409 üzenetére
Van. Rátoltam a 2.04-re a 2.05-öt, no problem.
Ezt is így oldanám meg, de kihagyom. Semmit nem hozott, ami érint engem. A készülék rendben működik, nem b@sztatom. -
Antonio
senior tag
válasz
sebgutkopf #5408 üzenetére
Mondjuk nekem 1.0.9 van fent
ott van az az opció (de ezt is véletlen vettem észre) hogy,
filmnézés közbe nyomsz egy OK -ét előjön az ominózus menü ahol is a képernyőn tudnál váltani nyilakkal előre hátra tekerés közt (2x-32x), de ha felfelé ugrasz (távirányítóval) akkor a film "haladósávja" (ami mutatja épp hol tart a film) lesz aktív és jobbra balra nyilakkal (távirányító) tudsz ugrálni a filmben akármekkora léptékben, minél tovább nyomva tartod annál inkább felgyorsul a "tekerés" ez a legegyszerűbb, főleg ha nagyobb távot akarsz átugrani ... -
Gtaati
őstag
válasz
sebgutkopf #5408 üzenetére
Helló!
Hát szerintem a tekerés az olyan amilyen volt is. Lehet ugy x2 x4 x8 stb de elég érdekes ahogy ezt megcsinálja, ezt pl javíthatnák mert fura, mondjuk engem nem igazán zavar..
-
sebgutkopf
őstag
-
Gtaati
őstag
válasz
captainnemo #5406 üzenetére
Helló!
Hát én mindig reset, nyomógombbal frissítek és újra beállítok mindent, mondjuk elég vacak mindent újra beállítani és az idő is megy vele, de legalább normálisan és szépen működik, legalábbis amiket én használok...
-
captainnemo
aktív tag
Frissített úgy valaki nem totális wipe-al, hanem normál upgrade-el? Nekem teljesen indokolatlannak tűnik az állandó reset, még ha azt is javasolják.
-
péjé
őstag
Ami a change logban van azok működnek? Érdemes feltenni? 2.0.4-en vagyok, Kodit redukáltam 17.3-ra. köszi
-
SunMount3r
Topikgazda
Ha a Wrapper Player-re van állítva a Wrapper, akkor a gyári HiPlayer-el fog lejátszani, teljesen mindegy ilyenkor mi van a KODI-ban. Ha a KODI 17.x lejátszójával játszanál le, akkor még DD és DTS hang sem menne, nem, hogy HD hangok. (Összefoglaló).
Ennek ellenére fura, hogy nincs benne a beállítsuk sem. Biztos jó helyen nézted?
-
embe
nagyúr
Nekem most bootol be először. De nem ami a futekóról jött le, azt hibásnak jelezte a winrar. Így a korábban linkelt oldalról szedtem le.
De azt nem néztem reggel sem, csak most hogy a beépített Kodiban, vagyis pontosabban a 17.5-ben, a hangtovábbításnál hiányoznak a DTS hangok, illetve a HD hangok. Csak DD hangok vannak ott.
Így lehet megy vissza a 17.4
Ennek ellenére az erősítő jelzi, ée kezeli a DTS-HD hangokat, mint korábban.
Pedig a régebbi Kodikban ott volt a DTS és DTS-HD lehetőség is emlékeim szerint.[ Szerkesztve ]
-
Gtaati
őstag
Hello!
En delutan felraktam a futekost es eddig gond nelkul megy szepen
-
embe
nagyúr
Már fent van a Futekon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 11
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Apple Music
- Politika
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- További aktív témák...