- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bluetooth hangszórók
- ASUS ROG Ally
- Gaming notebook topik
- E-book olvasók
- Projektor topic
-
PROHARDVER!
Tartalomjegyzék:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chrys_
addikt
Ha valakinek nem működik az ARC a TV-n, ha egy Himedia vagy egy BFS eszköz is az erősítőre van csatlakoztatva HDMI-n keresztül: [link]
Ki kell kaparni egy érintkezőt a HDMI kábelből (player <--> receiver), vagy venni kell egy CEC LESS adaptert, ami nem továbbítja ezt a jelet a lejátszótól és vissza.
A helyi Mediamarkt-ban azt sem tudták, mi kell nekem, nem hallottak még ilyesmiről, meg is nézték neten Persze, hogy nincs is nekik... -
kezo0
addikt
Hú, de jó, hogy írod ezt, mert én már megőrültem ettől a problémától. Meg is írtam pár napja a házimozis topikban: [link]
Persze nem jött rá érdemi válasz.
Nekem – ezek szerint – szerencsére pont van egy olyan kábelem, amiből hiányzik a CEC funkció (hogy ez hiba vagy szándékos-e, azt nem tudom, mindenesetre ezt a kábelt az előző Q10-hez, a 4K3D-hez adták), és ha ezzel a kábellel csatlakoztatom a Q10 Pro-t az erősítőhöz, akkor nem jelentkezik ez a hiba. Ezért nem értettem, hogy viszont négy másik HDMI-kábel használatánál, amiket kipróbáltam, azoknál meg mindegyiknél. Szóval mégsem az a négy másik kábel a hibás, hanem abból az egyből, amit még a Pro elődjéhez adtak, pont hiányzik a CEC-képesség, és ezért működik vele hibátlanul minden.Már csak az a kérdés, hogy ha egy teljes értékű, tehát CEC-et is tudó HDMI-kábel használata blokkolni tudja az erősítő és tévé közötti CEC/ARC kapcsolat működését, akkor az egy hardveres hiba-e a Q10 Pro-ban, vagy valami olyasmi, ami firmware-ben javítható?
Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
-
kezo0
addikt
Akkor viszont innen kezdve, hogy ez a – szerintem elég kínos – hiba kiderült, illene, ha minden készülékhez eleve csomagolnának a HDMI-kábel mellé egy CEC less adaptert, mert ez nem szerezhető be minden sarki elektronikai üzletben...
-
szrobert
tag
Sziasztok, ezt az Imprex képjavítót Ti használjátok, milyen beállítással..?
Kösz! -
headhunter
addikt
[ Szerkesztve ]
-
Chrys_
addikt
válasz headhunter #358 üzenetére
Ez ide felesleges volt, a másik topikba elég. Mi nem keresünk alternatívát.
-
blakey
titán
válasz bigdigit #363 üzenetére
Konkrétan egyáltalán nem néztél utána, egy kérdést tettél fel és du. már meg is vetted, én a helyedbe azért még olvasgattam volna.
A kadenciahelyes lejátszást minden bizonnyal javítani fogják, ha nem akkor a HiMedia lecsúszik onnan ahova szánják, hiába a jó hardver ha ezt szoftveresen nem tudják magas szintre emelni. Mindenhol leírtuk, hogy nincs minden esetben 24p, a gamma/fényerő ingadozás is le volt írva. A Kodi meg egy alkalmazés ami annyit tud amennyit a készítője engedélyez. SMB elérése is érdekes, mert csak 1 GB-ot mutat, holott 3 TB-os a lemez.[ Szerkesztve ]
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
bigdigit
addikt
Nem egy dologról beszélünk.A microsutter minden esetben jelen van 24p esetén.
Furthermore, on watching a few full movies, a micro-stutter effect was also occasionally visible with anything at 23.976 frames per second, which accounts for the vast majority of content out there. There doesn’t seem to be any real pattern to it and a fix is being worked on; to be fair, it doesn’t really happen all that often but it does need fixing if the Q10 Pro is to be considered among the elite of streaming devices.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz bigdigit #365 üzenetére
Nem is annak szántam, kiegészítettem.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
kezo0
addikt
Nekem azért az "ocassionally visible" nem azt jelenti, hogy minden esetben, bár tény, hogy még nincs nálam olyan régen a lejátszó, hogy ezt a saját tapasztalataimmal pro vagy kontra igazolni tudjam.
És csak mert már legalább kétszer láttam, hogy microsutter-t írsz, helyesen: microsTutter. De megértjük magyarul is a "röccenés" szót.
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
Bocs.
Micro stuttering helyesen.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
kezo0
addikt
Lehet, ez hülye kérdés lesz, de abból adódik, hogy nem vagyok igazán tisztában a hálózatok működésével, szóval nézzétek el nekem.
Szóval tegnap úgy esett, hogy amikor kikapcsoltam a Q10 Pro-t, épp teljesen sötét volt már abban a szobában, ezért kiszúrtam, hogy a készülék hátulján kikapcsolt (vagyis pontosabban standby) állapotban is folyamatosan villog ezerrel a kis led az UTP-kábel csatlakozójánál. Ami nekem azért fura, mert ilyenkor ugye ha nincs is teljesen áramtalanítva a doboz, de annyira azért kikapcsolt állapotban van, hogy a hálozaton nem jelenik meg sem az eszköz, sem a benne lévő HDD. De akkor ilyenkor mégis, milyen kommunikációt folytat (vagy próbál folytatni)?Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
blakey
titán
Nem tudom, mert túlzottan nem érdekel, de pl. a NAS hátulja is villog kikapcsolt állapotban és az sem látható, szerintem valami máshoz kell.
-
SunMount3r
Topikgazda
Kicsit megzavart, hogy 24p-ről beszéltek folyamatosan, mikor a micro stutter egészen pontosan 23.976-os videók esetén jelentkezik... :
Egyébként már megnéztem rajta 2db 40 perces 23.976fps-es és 1d másfél órás 24fps-es, 1080p alatti videót (ahol meg ugye nincs auto frame switch) és így is jóval folyékonyabb volt a lejátszás mint a TV-m belső lejátszójával, vagy, mint a notebook-omon. Persze attól még nem kétlem, hogy van micro stutter, csak nekem nem annyira szembetűnő (a TV-n és a notebook-on való lejátszás után), de majd letesztelem kimerítőbben is...
(Ami még feltűnt, az, hogy mennyivel jobbak a "sötét" jelenetek", ahol sok a fekete, jóval részletesebb, kivehetőbb minden, a TV lejátszója esetén a sötétben játszódó jelenetekből alig lehetett látni valamit...)
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz SunMount3r #372 üzenetére
Nem minden filmnél és ritkán előfordul egy-egy röccenés, ez is hiba de sokkal komolyabbnak tartom, hogy nem működik normálisan a frekiváltás, a gamma/fényerő ingadozás és még sorolhatnám, ezek nálam súlyosabb hibák.
A tv lejátszója egyáltalán be lett normálisan állitva, mert nem kéne, hogy ilyen szintű eltérés legyen?
-
bigdigit
addikt
Ezt a gamma dolgot én még nem tapasztaltam lehet azért mert kilőttem minden képjavító dolgot.Viszont a 24p alapkövetelmény egy lejátszótól. Még az automata freki váltást is benyelem mert megnézem infóban milyen a film és beállítom manuálisan.Én nem röccenést látok hanem szinte ugrik egyet és még nem volt olyan 24p anyag ahol ne csinálta volna.
-
VPisti
csendes tag
A kodi és a rendszer file kezelő eléri a betett merevlemezt, de a SPMC nem! Mit kellene csinálnom, hogy az
SPMC is lássa a perifériákat? Köszönöm a választ! -
SunMount3r
Topikgazda
A sötét jelenetekre gondolsz? Mert e kapcsán nem sok mindent lehet állítani közvetlenül a TV-n, a "Film" mód be van kapcsolva, ami konkrétan a képre vonatkozik és ennyi. Persze lehetne még gammát, kontrasztot állítani az alap menüben, ami az USB forrásra vonatkozik, de ezek gyak. mind a Samsung TV Topic ajánlott beállításai szerint lettek belőve, így ezek eddig még nem piszkáltam utána.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz SunMount3r #376 üzenetére
A fehéregyensúly, háttérvilágítás, stb, ezekre gondolok, mert az alap beállítás eltérő lehet a HDMI-hez képest. Részletesség szempontjából nem kéne, hogy különbség legyen, legalábbis a fekete nem kéne "becsukjon" ha jól van beállítva. Persze bármi megtörténhet de ilyen eltérést még nem láttam belső lejátszó vs. külső lejátszó kapcsán.
-
Chrys_
addikt
Azt hiszem itt a gond a KODI/WRAPPER-rel kapcsolatban:
"The Kodi wrapper supports local files and network shares without password (guest access). "
Lehet, hogy lesz egy eladó Q5Pro-m? Emiatt nem veszem ki a kódot a NAS-n.
Azért még belenézek a wrapper xml-jébe valamikor.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Ahhoz képest én NAS-ról (Qnap) user/passw párossal vettem fel a könyvtárakat és nincs semmi gond, a guestnek csak olvasási engedélye van.
Hétvégén ezeket néztük át és G-Balinál is van guest, ott is csak olvasási jogosultsággal és mégsem indult el (már arra is gyanakodtam, hogy talán a Synologyval nincsenek jóban). Mindenképp valahol itt van a hiba, de még nem találtam meg, nálam elfogadja a jelszót és azonnal elindul wrapperrel, anélkül, stb.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
Én is eladom a Q10 Pro-t. Kiteszteltem magam, tudom, hogy egyelőre mire képes.
-
blakey
titán
Nos, nálam a NAS kizárólag jelszóval van felvéve, tehát nem guestként. Ezek a könyvtárak szerepelnek a Kodiban, SPMC-ben. Kodiból indítva wrapperrel azonnal indul, egy filmnél sem akadt meg. SPMC szintén, de ott nincs wrapper. Amit hétvégén próbáltunk az valahogy más hibát produkál, azaz Balinál nem lehet úgy felvenni SMB-n a könyvtárakat ahogy nálam, tehát van egy routere (nekem is ua. a routerem van) ami SMB képes és van a NAS, a router SMB tartalmát látja és fel is lehet venni, NAS-t látja de nem engedi tovább, azt írja, hogy Connection not Permitted., szóval én nem azt tapasztalom, hogy a wrapper miatt lenne, inkább a jogosultsági beáűllítások bonyolultsága miatt. Ha más nincs akkor egy NAS reset lesz, router reset megvolt, nem hozott eredményt.
Azt is tapasztaltuk, hogy ha a routerre kötött vinyót vesszük fel és Kodiból indítjuk akkor megáll a tudomány a wrapper elindításakor, ha belső lejátszóval indítjuk akkor működik, de, ha visszamegyünk Kodiba és még egyszer elindítjuk akkor elindul. Lehet, hogy a wrappernek is van hibája de én a NAS beállításaival sem vagyok feltétlenül kibékülve, azért sem, mert nálam nem produkál semmi ilyesmit, pedig védett könyvtárakról van szó és admin jogokkal van ellátva.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
bigdigit
addikt
Én meg olvasgattam a témában és rájöttem nem a Micro Stutter zavar engem igazán hanem a:
frame skips in all types of videos, including straight 2D and 3D BD rops -
blakey
titán
Meglátjuk, hogy mi a gond, én routeren keresztül NAS-sal simán tudok csatlakozni felh/jelszó párossal.
-
Mulholland
tag
Én is azt mondom, hogy lehet bízni a Himediába. Nem a Pro az első lejátszóm tőlük. A Quad-nál is rendesen megoldottak majd mindent. Aki azt képzeli, hogy akár dupla árért kap valami használhatóbb lejátszót, hát ki kell hogy ábrándítsam... Mindig is lesznek problémák, ugyanis minél szélesebb lejátszási módot kell támogatnia egy lejátszónak annál több probléma lesz vele. Sorry de így van. Viszont a Himedia, elég sűrűn supportálja a lejátszóját legalább is másfél 2 évig biztosan
ARCAM AVR20, LG C8 oled TV, Monitor Audio GS 10+polk LSIM703 szett, Monolith 12THX sub
-
Beni2360
félisten
Én már egyelőre lebeszéltem magam róla, ötödik lejátszónak még nem kell.
Mióta a MIN X-re mellé feltettem az SD kártyás rendszert azon minden filmet amiket nézni szoktam kipróbáltam és még a 24-50-60-hz között nincsenek röccenések és szép a kép is nagyon, Most talonban van a K1 plus, az Rpi2+B, egy hétköznapi Maxel és 1 db BD és 1 db 3D bd lejátszó.
Most projekten gondolkozok erősen a háló szobába menne csak ott van szabad fal, de ott nincs fűtés télen és csak 18 cfok van.Téli kerti mozi lesz. Persze valamelyik boxal táplálva.
Na szép álmokat mindenkinek.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
SunMount3r
Topikgazda
Közben észre vettem, hogy nem stimmel valami a Q10 Pro kasznijával: Kép1, Kép2, Kép3.
->A jobb oldali illesztésnél szemmel láthatóan el van válva (vagy nem illeszkedik rendesen) a burkolat oldalsó része kb. az oldalának hosszúságának a felétől. De a bal oldalon is van egy picike, alig észrevehető ilyen illeszkedési differencia (a jobb oldalt azért elég egyértelmű és észrevehető).
Szerintetek?! Ez nekem elég nagy minőség ellenőrzési hanyagságnak tűnik , pláne úgy, hogy a lejátszó a Himedia után, ugye még a Futeko kezei között is át megy... Azért is több, mint bosszantó mert ez így ugye lehet, hogy csökkenti az értékét, ha esetleg később el akarnám adni (mert amúgy nem sok vizet zavarna a dolog, ha ott pihen a szekrényen, de még akkor is) ...
-
G-Bali
senior tag
válasz SunMount3r #389 üzenetére
Nálam nincs ilyen jelenség
-
blakey
titán
válasz SunMount3r #389 üzenetére
Igen, a kép alapján jól látható, nálam szerencsére nincs ilyen
-
bigdigit
addikt
DTS hangokra van valami trükk?Valahogy nem akar kijönni csak sima sztereóban az erősítőre.Vagy az optikai kimeneten DTS nem játszik?
-
blakey
titán
válasz bigdigit #392 üzenetére
Nem tudom de nézd meg, hogy az SPDIF RAW-ba van-e, lehet, hogy a két csatira vonatkozik a beállítás.
-
Warlordkill
csendes tag
Vettem egy Q10 Pro-t,wifi antenna nem jár hozzá ? Milyet vegyek hozzá,az 5Ghz miatt,vagy mindegyik antenna jó?
Ami használt, az ne legyen drágább mint az új :) Vagy ha új , akkor miért tőled vegyem ugyanannyiért :)
-
G-Bali
senior tag
válasz Warlordkill #394 üzenetére
Pedig jár! A régi fix az új csavaros
-
SunMount3r
Topikgazda
válasz Warlordkill #396 üzenetére
Jól átnézted a dobozt? Azt is amiben a töltő meg a kábel volt?
-
blakey
titán
válasz Warlordkill #394 üzenetére
Írj nekik és küldenek. A dobozban volt az antenna.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudományos Pandémia Klub
- Linux Mint
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vicces képek
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Mozilla Firefox
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése