Hirdetés
-
PROHARDVER!
Tartalomjegyzék:
Új hozzászólás Aktív témák
-
SunMount3r
Topikgazda
Háh, és "csak" 40K-ba kerül, pont annyi kb. mint amennyiért életem első okostelóját készülök venni (merthogy még az sincs
). Amúgy kb. ugyan az, mint az előzőleg linkelt, csak kevesebb lutrival. Amúgy tetszik, csak hát az ára...
Azt hiszem egyelőre maradok az IR tanítható légegérnél...
-
SunMount3r
Topikgazda
Nekem speciel egyedül ezek a kijelzős Harmaony-k tetszenek, ez az amit mondjuk el tudok képzelni, hogy már kényelmes, funkcionális, de az árához képest erre sem mondanám, hogy megérné. Simán egy jobb okosteló árával vetekszik.
Azt kéne inkább megoldani, hogy pl. már minden okostelóba tegyenek IR-t is, így egy egyszerű univerzális app-al ki lehetne váltani az egész hóbelebancot, tized áron.
A másik ötletem, hogy lenne egy app a telóra, ahhoz egy kis központi Bt-s/Wi-Fi-s vevőegység, ami szépen osztaná aztán tovább IR-ben a jelet a cuccoknak. Csak olyan helyet kell neki találni, ahonnan szépen minden cuccot belát, de lehetne több "sugárzó" is benne, mondjuk félkör alakban elosztva. Aztán már lehetne is osztani a jónépnek, mondjuk úgy 10-14K-ért a szettet.
Esetleg már van ilyen és lemaradtam valamiről, vagy tényleg feltaláltam a spanyol viaszt?!
(Amúgy copyrájt meg minden és tőlem akár indulhat is a Kickstarter kampány. Csak 25% részesedést kérek, uff
...)
-
c4
őstag
A hálókártya és a DC aljzat közt van a "reset" gomb. Egy meghajtó gyökerébe bemásolod a feltelepíteni kívánt FW-t.
A készüléket kikapcsolod, reset gombot benyomod fogpiszkával vagy gemkapoccsal és nyomva tartod, a készüléket bekapcsolod, megjelenik az android robotocska, ekkor elengedheted a reset gombot.
Minden beállításod és adatod törlődni fog.Érdemes lementeni a médiatárat például...
-
c4
őstag
Nem tapasztalok ilyen gondot . A Kodi segédablaka valóban felugrik, ami jelzi, hogy elindul a külső lejátszó. A 14.1-es Kodinál ez még nem ugrált fel feleslegesen. Lehet a NAS-od alvó üzemmódban van, ilyenkor lassabb lesz a lejátszás indítása, mert meg kell várni, míg "felébred". Esetleg hálózati probléma miatt áll fenn a lassú kommunikáció.
-
SunMount3r
Topikgazda
Most már figyelni fogok erre is, de ritkán volt még garis dolgom, az sem webshop-os. Elég sok volt a megtudakolni, egyeztetni való a garis ügy körül, úgyhogy e felett valahogy átsiklottam...
Amúgy gondolom meg valahogy az is bennem volt, hogy ahonnan szoktam venni a cuccokat, ott a számlán részletesen szerepel még a termék széria száma is. Kerestem is tegnap a Futeko-s számlán, aztán látom, hogy hopp-kopp...
Amúgy: ugye nem baj, ha vannak más file-ok és mappák is a pendrive-on a rámásolt firmware mellett?
-
blakey
titán
Mostanság már úgy vagyok, hogy a Q10 Pro-t venném, Kodi gyakorlatilag mindent visz, kadenciahelyes a lejátszás, Imprex nincs, de így is nagyon jó a kép. Nekem mindent elmentett és nem dob semmit. Nem tudom, hogy ezek milyen beállításokkal függnek össze. Nálam minden eszköz fix IP-n van, NAS SMB-n jelszóval van felvéve, wrapper tökéletesen dolgozik, azaz simán átküldi a belső lejátszóra a dolgokat. Más kérdés, hogy 3 napja már kikapcsoltam, mert a Kodi ugye tudja a 24p-t is. DD, DTS nekem egyelőre elég de várom a HD hangokat is a Kodiban, legalábbis a stabil változatban, beta változatban már megvan.
Ha HD hangokat szeretnék és Imprexet akkor a belső lejátszót indítom el. -
c4
őstag
Nem tudom, én is NAS-ról hajtom a Q5-öt és a Q5 Pro-t, de megy minden. Elérési útvonal:
path pathversion="1">/mnt/smb/mountpoint_01/Mozi/BD/
Szinkronnal én sem nézek semmit, így a HD hangok is rendelkezésre állnak.Dekódolva küldöd ki a 7.1 hangot a Pc-ről? Akkor minek a HM erősítő procija?
-
c4
őstag
Passthrough hangot átengednek a free szoftverek HDMI kimenetre?
Médialejátszóknál még a "sima" DTS lekeverés is liszenszköteles. Az első WD-k nem is támogatták.
No mindegy, végül is ott a wrapper, akinek meg magyar szinkronnal nézi többnyire a filmeket, nem is jelent nagy gondot a HD hangok hiánya. -
blakey
titán
Nos, nálam a NAS kizárólag jelszóval van felvéve, tehát nem guestként. Ezek a könyvtárak szerepelnek a Kodiban, SPMC-ben. Kodiból indítva wrapperrel azonnal indul, egy filmnél sem akadt meg. SPMC szintén, de ott nincs wrapper. Amit hétvégén próbáltunk az valahogy más hibát produkál, azaz Balinál nem lehet úgy felvenni SMB-n a könyvtárakat ahogy nálam, tehát van egy routere (nekem is ua. a routerem van) ami SMB képes és van a NAS, a router SMB tartalmát látja és fel is lehet venni, NAS-t látja de nem engedi tovább, azt írja, hogy Connection not Permitted., szóval én nem azt tapasztalom, hogy a wrapper miatt lenne, inkább a jogosultsági beáűllítások bonyolultsága miatt. Ha más nincs akkor egy NAS reset lesz, router reset megvolt, nem hozott eredményt.
Azt is tapasztaltuk, hogy ha a routerre kötött vinyót vesszük fel és Kodiból indítjuk akkor megáll a tudomány a wrapper elindításakor, ha belső lejátszóval indítjuk akkor működik, de, ha visszamegyünk Kodiba és még egyszer elindítjuk akkor elindul. Lehet, hogy a wrappernek is van hibája de én a NAS beállításaival sem vagyok feltétlenül kibékülve, azért sem, mert nálam nem produkál semmi ilyesmit, pedig védett könyvtárakról van szó és admin jogokkal van ellátva. -
blakey
titán
Ahhoz képest én NAS-ról (Qnap) user/passw párossal vettem fel a könyvtárakat és nincs semmi gond, a guestnek csak olvasási engedélye van.
Hétvégén ezeket néztük át és G-Balinál is van guest, ott is csak olvasási jogosultsággal és mégsem indult el (már arra is gyanakodtam, hogy talán a Synologyval nincsenek jóban). Mindenképp valahol itt van a hiba, de még nem találtam meg, nálam elfogadja a jelszót és azonnal elindul wrapperrel, anélkül, stb. -
kezo0
addikt
Hú, de jó, hogy írod ezt, mert én már megőrültem ettől a problémától. Meg is írtam pár napja a házimozis topikban: [link]
Persze nem jött rá érdemi válasz.
Nekem – ezek szerint – szerencsére pont van egy olyan kábelem, amiből hiányzik a CEC funkció (hogy ez hiba vagy szándékos-e, azt nem tudom, mindenesetre ezt a kábelt az előző Q10-hez, a 4K3D-hez adták), és ha ezzel a kábellel csatlakoztatom a Q10 Pro-t az erősítőhöz, akkor nem jelentkezik ez a hiba. Ezért nem értettem, hogy viszont négy másik HDMI-kábel használatánál, amiket kipróbáltam, azoknál meg mindegyiknél. Szóval mégsem az a négy másik kábel a hibás, hanem abból az egyből, amit még a Pro elődjéhez adtak, pont hiányzik a CEC-képesség, és ezért működik vele hibátlanul minden.Már csak az a kérdés, hogy ha egy teljes értékű, tehát CEC-et is tudó HDMI-kábel használata blokkolni tudja az erősítő és tévé közötti CEC/ARC kapcsolat működését, akkor az egy hardveres hiba-e a Q10 Pro-ban, vagy valami olyasmi, ami firmware-ben javítható?
-
SunMount3r
Topikgazda
2 nap alatt odaért?
Akkor gondolom nem Mo.-ban laksz?
Más: Használ itt valaki (akár régebbi Himedia tulajok is) valamilyen légegeret a Box-hoz?
Én eddig ezeket néztem, csak néhány review-ben említik, hogy lehet, hogy nem minden Box-al teljes a gombok funkcionalitása és érdekelne van e konkrét tapasztalat velük: Minix Neo A2 lite, Rii mini i25.
Fontos lenne a jó minőségű légegér funkció és, hogy a Menu, vissza, Play/Stop, előre/hátra tekerés funkciók rendesen működjenek vele...
-
-
G-Bali
senior tag
Azt a média tár adja neki nem az a fájneve
Már nagyon kivagyok ezzel a kodi ból való gyári lejátszás....
A 3d ha iso egyből felismeri a tv és át áll, ha mkv akkor csak at nyomom 3d re
A fejezetekkel se inditja el, de én most arra gyanakszom hogy a hálózat beállítás ami rost lehet mert a külső HDD ről való lejátszás tökéletesen elinditja a kodibol a himedia lejátszó. -
G-Bali
senior tag
Ékezet nincs bennük, ugyanis úgy van a fájlnév ahogy a torrentezésnél lejön, és nem tudom hogy miér indítja el mikor nem.
Tegnap azt csináltam hogy kitöröltem a kodit és a wrapper-t és újból felraktam de semmi, épp most meg hogy usb - n egy 1tb HDD - t raktam rá, azt nem tudom hogy lehet be tallozni a média tárba e én mindenesetre úgy indítottam el hogy VIDEÓK-fájlok kivalszottam a winyot és kézzel megkerestem a filmeket és elkeztem elinditgatni többnyire mkv 3d sima FHD és mindent úgy nyitott meg a kodibol hogy a himedia lejátszója indított el, agyon annak lenni kellene (kb 15 film)
Ha innen indítok el régi filmet(amivel eddig szpotam hálózaton) akkor azt ugyan úgy nem nyitja meg...
Lehet se a nas on se a routeren nincs jól beállítva valami hogy össze vissza akarja lejátszani
Lehet hogy ebbe kérnék segítséget, hátha ott a bibi..... -
SunMount3r
Topikgazda
Nem biztos, hogy egyről beszélünk, de a VC-1 formátum épp a BD iso-k esetén szokott előfordulni inkább.
blakey: Nem értek hozzá, se KODI, se média lejátszóm nem volt még soha, de nekem az jött le az eddig begyűjtött infó morzsák alapján a dolog működéséről, hogy a média ketyere saját lejátszójával érdemes inkább mindíg előbb próbálkozni, mert elvileg az jobb minőségű, mint a KODI. Ami szintén nem rossz, de ha már dedikált a lejátszó, akkor annak a lejátszója is jobb,mert hozzáfér olyan hardveres dolgokhoz, amikhez a KODI esetleg alapból nem... ??!!
Valamiért úgy tűnik a legtöbben azért mégis csak a Wrapper-ezést választják valamiért, gondolom ennek azért megvan az oka is. És lehet az sem véletlen, hogy a Futeko is csípőből telepíti a wrapper-t a KODI mellé.
-Ezek amúgy kérdések is egyben, mert nulla tapasztalat híján, elég ködös nekem ez az egész egyelőre...
(De azt nem vonom kétségbe, hogy kezelőfelületnek a KODI a legjobb...)
-
blakey
titán
Kodi gyakorlatilag hibátlan, tény, hogy annak aki nem ismeri több álmatlan éjszakát okoz, de ha már megismerte akkor hibátlan, wrapper nem kell hozzá, hogy hibátlanul tegye azt amit tudnia kell. wrapper ahhoz, kell, hogy a lejátszó tulajdonságaival bővítsék, tulajdonképp átirányít a belső lejátszóra.
-
blakey
titán
A hálózati gond többnyire az android hibája, de van rá megoldás,nem érzem olyan nagy gondnak. Nagyobb gond pl. az, hogy az A400-as lefagy még most is, SMB-n volt, hogy elfelejtett kommunikálni, True HD hangok bizonyos időközönként kihagynak, AAC hangok nem szólalnak meg minden esetben. És ez több évvel a megjelenés utáni hibák. VC-1 mkv esetén nem működik. Szóval azért az A400-at jobb kerülni, tettem egy próbát, elég volt.
Tegnap felkerült hivatalos frissítés már jobbá teszi a lejátszót, de még nem tökéletes, de most már bőven használható. -
blakey
titán
Ezt így nem állítanám. Én hálózaton másoltam az anyagokat Airdroid segítségével, nem volt semmi gond, tény, hogy aki hozzászokott a jóhoz annak ez egy kicsit csalódás, nekem a popi nagyobb csalódás volt a Dune után, itt most nem annyira gáz de jó lenne ha normálisan rendbe szednék.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- VoLTE/VoWiFi
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Spórolós topik
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Kerékpársportok
- Milyen TV-t vegyek?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 3840x2160 - 138Hz / 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! Noctua NH-D15 chromax.black léghűtés garanciával hibátlan működéssel
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF -Számla, garancia, WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest