- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Projektor topic
- Effektíve TKL méretűek a Corsair legújabb, numerikus paddal ellátott klaviatúrái
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen SSD-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
TREBRON82
csendes tag
Helló Mindenkinek!
A HWSW forumon már találkoztunk, nemrég találtam ide, úgyhogy gondoltam beköszönök.
Az én heat-pipe-os terveim azóta rendkívül sokat változtak, egyszerűsödött, könyebb lett...majd készítek megint ákombákom Paintes rajzokat és megosztom veletek ötleteim.(Itt is, meg HWSW-n is.)
Amugy a multkor már felvetettem a bután töltésű heat-pipe-ot, most egy újabb hőszállító közegre gondoltam, méghozzá szintetikus olajra. Belegondoltam hogy mi a lényeg például a váltóolajnál...hővezetés, a számunkra másik fontos dolog a kis viszkozitás (belső súrlódás, az áramló testek (közegek) belsejében, az elmozdulással szemben fellépő nyíróerő), a fontos az lenne hogy már szobahőmérsékleten jó tulajdonságokkal bírjon, tehát hozzávetőlegesen 18 celsius fokon már ''jól működjön''.
Egy vastagabb csővel lehetne az olajat valamilyen nagy felülethez vezetni és ott majd leadja a hőt a hőcserélő radiátornak, legyen az aluminium lap, vagy akár egy csőhálózat.
Elgondolásom szerint ezesetben nem kellene vákuummal vagy túlnyomással szórakozni, csak majdnem csurig kellene tölteni a ''Ewing-rendszer''-t
Igazából az a gondom, hogy mekkora átmérőjű cső kell ahhoz, hogy a hőt megfelelően gyorsan szállítsa el.
Ennek tovább gondolt változata a két szállító csöves típus, aminél van egy felfelé szálló ág a meleg olajnak ami végig halad szépen lassan a radiátor felé és ott lehűlve alább száll és a másik csövön alulról táplálva vissza az olajat újra felmelegítjük és megint kezdődik a tánc.
Na mára elég az őrületből
Mikor végre vége lesz a vizsgaidőszaknak, majd akkor jelentkezem újra, addig kitartás és mindenkinek jó munkát!
Üdv TREBRON
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Peugeot, Citroën topik
- Futás, futópályák
- Sorozatok
- Azonnali játékos kérdések órája
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- Eladó egy oneplus 9 pro 256/12
- Lenovo Tab M10 HD 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3512
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest