Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- Apple MacBook
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Veriakilis
üzenetére
És vajon mennyi jóidőt bír elszállítani a procitól? Mert azért 67-70W az nagyon üdvös lenne, legyen egy kis tartalék A64 esetén is (775-ös P4-re még azt se szívesen tenném rá...)
Egyes esetekben a 71mm még túl széles is, nem tudom, most épp mennyi a ''kiürített terület'' minimális mérete a proci körül. -
Veriakilis
őstag
Na mégegyszer:
7mm vastag, és 71mm széles.
A hosszát 15cm-től adják meg.
A 71mm széles még pont ráfér a procira,- ebből valószínüleg elég 1db is.
-
Veriakilis
őstag
7X71cm!
Elirtam.
Habár ez meg túl hosszú. -
tts
addikt
válasz
Veriakilis
üzenetére
Szólok ebbe a topicba, ha meglesz.

-
Veriakilis
őstag
Köszönöm!
Lehet, hogy vásárlás lesz a vége.
Mikor lesz belőle mintadarab?
Ha kettő darabot felerősít az ember a procira, akkor már bőven jó lesz.
Az ára is elég barátságos.
A Hasco féle hp-k 2X ennyibe kerűlnek.
Jó lenne, ha tényleg kipróbálnád, és megosztanád a tapasztalataidat ebben a topikban.
Passzív hűtéshez jó megoldás lehet,- a gép teteje egy nagy borda, és oda vezetik a hőt a 'lapos' heatpipeok.
A 21x440-es már bárhova elér a házban. -
ngabor2
nagyúr
Hát, az adatalpját elnézegetve egy P4-hez nem az igazi
Még jó, hogy A64-em van. 
Horizontal capacity: up to 46W
Vertical capacity: up to 50w
Viszont amin felcsillant a szemem: fill fluid: acetone. Tehát akkor lehet, hogy nem érdemes a vízzel vacakolni, jó oda az aceton is? Könnyebben párolog (a párolgáshője is nagyobb, ha jól emlékszem), egyszerűbb forrásra biztatni, a vizet vízfürdőben elég érdekes.
Ami nagy előny: weight: 20,8g... nem egy nehézsúlyú versenyző
És azért 1-nél többet egy chipre/procira tenni elég érdekes.
Ettől függetlenül nagyon jó dolog lehet, lapos/kicsi cucchoz (pl. multimédia centerbe) szerintem ideális. Sajnos nekem nem ilyen kell, de ha valaki kipróbálja, érdekelnek a tapasztalatok.
-
tts
addikt
itt már több mindent találsz - mondjuk a webhely ott van a fényképen a terméken én is onnan néztem meg

Bővebben: link -
ngabor2
nagyúr
Ja, így már érthető. Érdekes megoldás, jópofa kis cuccot lehetne belőle csinálni. Sajnos nem értek németül. Lehet ezt forrasztani? Tehát lehet hozzá lamellákat forrasztani, vagy csak ragasztani/szorítani lehet? Az anyagát sem sikerült kiszúrni, se azt nem láttam, hogy Aluminium, se azt, hogy Kupfer. Az ötvözetet nem tudom, hogy van...
-
tts
addikt
Szia - a méretek persze kicsit félreérthetőek, ezért:
ngabor2
nagyúr
Huh... Szép vastag csövek. Azért kiváncsi lennék, mekkora a minimális ív, amiben ezeket meg lehet hajlítani. Valami 3x-os ívre emlékszek, tehát a 21-es csövet kb. 3,15 cm sugarú körben (ez a 6,3 cm átmérő) lehetne? És az alját hogy lenne érdemes kiképezni, hogy minél nagyobb legyen a hőfelvevő felülete? Most kifejezetten NEM fikázom a cuccot, komolyan érdekel a válasz... aztán lehet, a cső is.
-
tts
addikt
válasz
Veriakilis
üzenetére
21×200 és
31×200 mindkettő 6000,-
21×440 7820,- -
oceanearth
őstag
köszi, de beszéltem egy sráccal akinek ht-101-e van és vszínű olyat veszek. mert igaz nem járok lan partykra de ttől eldőlne a ház. na jó nem de kcisit félek attól a 700grammtól. jó ok tudom zalman 7700cu majdnem 1 kilo de annaka tömegközéppontja sokkal közelebb van a cpu-hoz, ennek meg a lehető legtávolabb. talán a ht 101 kicsit kisebb és már rájöttem hogy nem gáz a függöleges felszerelés mert akkor majd a videokártya felől nyomja majd a levegőt a bordákra. jó tom a videokártya melegét nyomná rá, igen tom épp ezért kivágom a házat és berakok egy 12 centis ventit hogy nomyja be a hideg levegőt, ja és nincs egy olyan erős vidokarim.
-
tts
addikt
válasz
Veriakilis
üzenetére
tudnék persze, majd dobok fel árat
-
ngabor2
nagyúr
válasz
oceanearth
üzenetére
Bocs, nem voltam gépközelben...
P4-hez naagyon nem értek. De ahoz is van benne lefogató. Ami szép, hogy ha kell, kis barkácsolással megfordítható a köpeny rajta, vagy más helyre lehet tenni a ventit. Nézd meg a gyártó oldalát, hátha többet látsz belőle.
a gépet meg nem kell hurcolászni... Aki lanpartikra jár, az vegyen könnyebb hűtőt. Bár elég masszívan oda van az csavarozva... -
oceanearth
őstag
hú látom nagyon vágod. igy a silent tower ugye fölmegy az asus p4 p800-ra. én úgy tudom megvan az a 4 kis lyuk. még annyi kérédésem lenne hogy ha fölrakom merre fog állni a ventillátor a táp felé vagy a gép hátulja felé. ha a táp felé áll akkor gondolom át lehet rakni az aljára hogy onnan fullyon felfele.
-
TAKÍÍ
tag
Miyen oglalatok ezek?
-
TAKÍÍ
tag
Mondjatok olyan hütöt ami jó az Amd 2500atalon XP -és bartonos procimra de késöbb jo egy AMD 64 Re (heatpipe-ost)
-
ngabor2
nagyúr
Oké, köszi. Közben a GURU-ban is megerősítették, hogy maratással igen kellemesen lehet érdesíteni, csak ne tároljan sokáig benne a maratóelegyet.
Vegyész vagyok, úgyhogy a ''biztonsági óvórendszabályokkal'' tisztában vagyok. Különösen ennél a savas H2O2-nél vannak érdekes dolgok. A peroxid bomlását 2 dolog bírja piszkosul meggyorsítani: katalizátor (pl. rézionok kifejezetten jól katalizálják), és a hő. Mivel a bomlás eleve exoterm, ezért ez a folyamat önmagát gyorsítja... érdekes lesz.
Kisvegyész koromban szórakoztam olyannal, hogy egy literes műanyag palackba tettem kb. 20-25 ml sósavas H2O2-t, és beledobtam egy vasszöget. Aztán hátraléptem. Pár mp múlva az elegy kifutott (tehát a 20 ml a literes edényből...), a vasszög pedig lefogyott.
Bohó ifjúság!
-
stol
addikt
A tapasztalat azt mutatja, hogy normális maratás is hoz olyan eredményt, mint a reszelékes sztori.
SVSZ meg lehet próbálni, de sorozatgyártásnál nagyon költséges dolog, én maradnák, a savazásnál. -
tts
addikt
Itt van klf. méretben hajlítható HP.
ngabor2
nagyúr
Réz reszeléket lehet valahonnan szerezni? Olyan elvetemült ötletem támadt érdesítésre...
Szóval van a rézcső, amit belül zsírtalanítok, majd a teljes belső felületét szépen mevonom forrasztóónnal, vagy csak sima ónnal. Ebbe szórok rézreszeléket, lezárom végeit ideiglenesen, majd vagy egyenletes gázlánggal, vagy valamilyen kemencébe az ón olvadáspontja fölé melegítem, esetleg forgatom, majd hagyom hűlni. Ha hajlítani is akarom, akkor meg hirtelen hűtöm, asszem a réz ekkor lágyul ki. Ezután a lezárász megszüntetem, a meg nem tapadt rézreszeléket kiszórom, és kész is.
Szerintetek hülyeség? -
ngabor2
nagyúr
válasz
Veriakilis
üzenetére
Egyszerű fonott rézdrót. Ilyet könnyebben tudok szerezni, mint sima vékony drótot. Bár ha jobban körülnézek, talán valami vezetéket találok... az még egyszerűbb. Ha a maratás nem jön össze.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Veriakilis
üzenetére
Köszi. Tehát a szilikagél-töltés kiesett. Na mindegy, marad az ónfelitató sodrony.
Neked teljesen körbemegy a fal mentén a drót, vagy csak az egyik oldalon, ahogy az egyik képen láttam?
Már kezd összeállni a kép, csak az alapanyagot kell beszerezni, és egy szabad hétvégét... -
Veriakilis
őstag
Szerintem számít, hogy a cső falán van a porózus réteg.
Mégpedig azért, mert a hő a cső fala felé távozik azzal a folyamattam, hogy a vizpára lecsapódik a cső falára.
Ha középen van a kapilláris anyag, - mondjuk helyettesítésképpen egy többeres sodrott rézdrót - akkor arra kevésbé fog kicsapódni a vizpára,mint a cső falára.
A cső belsejében meg fontos, hogy a vizpára mozogni tudjon.
Bár hozzáteszem, hogy hallottam olyat is(valaki itt írta a ph-n), hogy eltört neki a cső, és egy damilszár szerű dolog volt a csőközepén. -
ngabor2
nagyúr
Előrebocsátom, hogy ismerem a hp működését, de azért kérdezek...
Tehát ha a csőben nem csak a fal porózus (bevonatú), hanem az egész csőben porózus anyag van (pl. 50 mikronos, gömb alakú szilikagél, úgy folyik, mint a víz...), akkor működne a cucc? Vagy pont az a lényeg, hogy középen üres?
Másrészt ez a porózus réteg... Veriakilis is úgy oldotta meg a dolgot, hogy vékony rézdrótköteget tett bele. Számít, hogy végig a fal mellett van, vagy ''csak'' végig kell benne érnie? -
stol
addikt
Nah, uppolok egy kicsit.
Műszerészek előnyben!
Vákuum.
Kell egy kiszuperált, de működő hűtőkompresszor, és máris tudsz vákuumot csinálni, nem is keveset!
Belső fal porózusítása.
Elektrosok, ismerik a NYÁK lemez készítésének fortélyait....
Maratósav:
2dl 40fokos víz, 2dl sósav, 3cl hifrogén-peroxid.
Ezzel a löttyel, öblögeted, rázogatod, vagy 20sec-ig a csövet belőről, aztán megnézed az eredményt.
Nem lesznek mély barázdák, csak épp anyi, hogy a kapilláris effektus érvényesüljön
csak 18 éven felül, jól szellőző helységben!
[Szerkesztve] -
Veriakilis
őstag
Nos amiért oly sokan dolgoztak, az nekem végre sikerült.

Kár, hogy sokan már nem olvassákezt a fórumot...
Köszönet a sok linkért, és magyarázatért mindenkinek!
Nemsokára nekiállok egy olyan darabnak, ami normálisabb méretű, mint a jelenlegi kísérleti darab.
Ezt már processzoron akarom tesztelni.
Lesz egy hőfelvevő fej, és ezt kötik össze a heatpipeok a házon kívül rögzítet jókora passzív hűtőbordával. -
Veriakilis
őstag
Itt egy link egy másik heatpipe topikról:
http://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=84649&st=0 -
kemiklos
csendes tag
Biztosan, csak kicsit drága lenne, meg most így hirtelen a flexibilis csőről nekem nem valami csúcs tömített cucc ugrik be, de lehet, hogy tévedek... de mindenképp megfizethetetlen...
Másik: Heatpipe-ot hogy lehet hajlítani? Megoldható? Mekkora hőmérsékleten? Hyper 6-ot akarok Mini-itx közeli formátumúra alakítani, és kellene hozzá ez a manőver! -
kemiklos
csendes tag
Még senki nem gondolkodott azon, hogy a heatpipe-ot vízhűtéssel kombinálja? Például egy Hyper 6 vagy egy Fanless 103 aljára egy blokkot szerkeszt? A sorrenden még nem gondolkodtam.
Bár elég hangos lehet így a rendszer - az a q pumpa!
- de a hűtés nagyobb mértékű a heatpipe-nál, megbízhatósága meg jobb, mint a vízhűtés, mert akkor is hűt, amikor elszáll a pumpa, vagy elereszt a víz... én lehet, hogy egy ilyet játszok meg hamarosan, hacsak nem ugattok le, hogy ez marhaság... -
Troll
tag
Lehetne-e heatpipe-ot csinálni felxibilis csővel? Végülis van flexi fémcső, lehet bele gázt, vákuumot, bármit zárni.
Szerintem értelme akkor lenne igazán ennek a technikának, hogy ha a hőt olyan hűtőfelületre vezetné, ami ''kilóg'' a házból.
Pl. idióta plexilemez helyett jónagy bordát lehetne a gép oldallapjába építeni, és oda átterelni a hőt.
Szóval, technikailag ez megoldható lenne? -
Veriakilis
őstag
Én készítettem egyet (dest. vízzel), csak a vákuum hiányzik belőle.
Egy másik topikban Aurum írta, hogy egy rézcső egyik végét lezárjuk, a másik végébe beleforrasztunk egy szelepet.
Előtte persze megfelelő deszt. vizet rakunk a csőbe.
Ezután elkezdjük melegíteni a csövet, addig amíg a cső súlya eléri a megfelelő értéket.
Ha ez megven rá lehet forrasztani egy szelepsapkát a végére.
Ez így elég egyszerű, csak az a kérdés, hogy mennyi víz kell(???) mekkor a csőbe(???), és mennyi legyen a súlya (??? ) a forralás végén. -
LvK
csendes tag
Nos, én is kiváncsi lennék, hogy mi lett a HeatPipe projectből... UPPP

[Szerkesztve] -
Veriakilis
őstag
Van valaki, aki házi készítésű heatpipe-al foglalkozik mostanában?
Mindig felhozom ezt a topikot, de nem jelentkezik senki. -
Veriakilis
őstag
Felhozom a topikot.
-
Veriakilis
őstag
Fel.
-
Veriakilis
őstag
Van valaki akinek Magyarországon sikerült (működő) vizes hűtőcsövet készíteni?
-
Veriakilis
őstag
Felhozom a topikot.
-
Veriakilis
őstag
UP
-
Creexie
csendes tag
válasz
Veriakilis
üzenetére
Hi!
Utánanéztem:
Hasco-nál 2mm átmérőtől van, 50-125mm hosszig
A legvastagabb 10mm-es, az 100-250mm hosszú
Persze köztes méretek is vannak: 2,5 3 4 5 6 8 átmérőben.
Utánajárás:
HASCO HUNGARY KFT.
Address: Budapest Hengermalom út 24.
Phone Nr.: (++36) (01) 371 1570
Fax Nr.: (++36) (01) 371 1580
Info-E-Mail: info.hu@hasco.com
Order-E-Mail: order.hu@hasco.com
Nagy Miklós az, aki járja az országban a partnereket.
Az árakat sajna nem tudom megmondani, max csak akkor ha megyek melózni.
De biztos küldenek infót ha valaki kér.
Ennyit tudtam segiteni.
Csa
[Szerkesztve] -
Veriakilis
őstag
Atus, végleg eltüntél?
-
Veriakilis
őstag
'Támpont: műanyg fröccsöntő szerszámokban ezt a technológiát már régóta használják. Pl: HASCO is forgalmaz heat-pipe-okat asszem 3 mm átmérőtől fölfelé, változó hosszban.'
Ezek szerint van rá esély, hogy lehet tőlük rendelni (venni)?
Ha vékony damil szálakat rakok a réz csőbe, az nem helyettesítheti a kapilláris bevonatot? -
Creexie
csendes tag
Halihó!
Nam akarok senkit elkeseriteni, de a heat-pipe lelke a rézcső nem egy sima cső vákuummal.
Működési elve: valami spec könnyen párolgó folyadék van benne, ami a meleg végén párolog, a hütött végén lecsapódik,igy történik meg a hőelvonás.
A lényeg: a cső belső falán kapillárisok vannak amik a lecsapódott folyadékot visszavezetik a meleg végéhez.
Innen a folyamat kezdődik előlről.
Ajánlom hogy legalább a heat-pipe-ot normálisat vegyetek, arra már ki-ki barkácsolhat rá bármilyen fejegységet meg bordákat.
Támpont: műanyg fröccsöntő szerszámokban ezt a technológiát már régóta használják. Pl: HASCO is forgalmaz heat-pipe-okat asszem 3 mm átmérőtől fölfelé, változó hosszban. -
Veriakilis
őstag
UP.
-
Veriakilis
őstag
Mi a helyzet a házi készítésű heat pipe-al.
Ez szerinted jó ötlet?
a cso egyik vegen lezarva, bele viz a tetejebe egy _rez_ szelep. na elkezded melegiteni a csovet a viz for a goz ki a szepelen, kozben mered a sulyat. amikor jo akkor allj. rez szelepsapka elovesz raforraszt a szelepre igy mar tokeletesen zar. ezutan ha lehult kesz a vakuumos heatpipe-od.
az igy keszult termekekre a ''powered by aurum'' feliratot kerem ravesetni -
Veriakilis
őstag
Ez elég sima ügynek tűnik!
Jó az ötlet, és kipróbálnám!
Segítenél?
De ahhoz, hogy kiprobáljam kellenének adatok:
rézcső átmérő, falvastagság, a cső súlya
Az egész heat pipe súlya mennyi legyen?
mármint akkor amikor az ember leveszi a tűzről.
Nincs ennél egykicsit pontosabb leírásod adatokkal?
Előre is köszönöm a segítséget! -
mormota
senior tag
nem tudom, hogy irták e már de itt van a cikk amit kerestetek:
http://szamitogep.hu/show/read.php?id=11501 -
aurum
senior tag
ha meg aktualis....
mi csinaltunk heat pipeoket mert nem szeretunk telen havat lapatolni. igy a talajot hoztuk fel a kocsibejaroba.
a metodus egyszeru, de meg kell jegyeznem, egy olyan zseni kell hozza mint en, hogy a felszinre keruljon
a cso egyik vegen lezarva, bele viz a tetejebe egy _rez_ szelep. na elkezded melegiteni a csovet a viz for a goz ki a szepelen, kozben mered a sulyat. amikor jo akkor allj. rez szelepsapka elovesz raforraszt a szelepre igy mar tokeletesen zar. ezutan ha lehult kesz a vakuumos heatpipe-od.
az igy keszult termekekre a ''powered by aurum'' feliratot kerem ravesetni
-
dark bit
tag
Csáó!
Cos, nézz körül a thermalright honlapon, mert onnan több is kiderül.
Egyébként nem ez a hőcsöves borda a zászlóshajójuk, hanem az
SLK900U, de ezek bazi nagy dolgok... vannak típuskorlátozásai (értsd,
némelyik alaplapba nem megy bele) és úgy 500 gramm felett vannak,
két ilyen bordát összekötsz egy heatpipeal és súlyzózni lehet vele
Ghost -
SpoonTHX
tag
Hát én egyszer amikor ki akartam tekerni szegény Zalman heatpipe-om nyakát akkor addig addig hajlitgattam amig altört

annak a belsejében egy ''damil'' futott végig ami nagyon vékony szálakból állt. és annak a közepén meg valami szövet volt.
.de a falán kb semmit nem véltem felfedezni.de ott az a fura ,hogy a hideg és a meleg végén is van hőleadó borda....és ráadásul a meleg ami lemegy lehülni az felfelé megy vissza na ezt add össze. -
Cos
senior tag
Ő egy olyasmi amit még itthon tuti nem lehet kapni!!!

http://www.maxcooler.com/noname127.html
-
SpoonTHX
tag
http://www.7volts.com/cooling.htm
ennek az oldalnak afelénél is van kb róla -
borely
tag
Nem lehet, hogy a víz forráshője is jelentősen lecsökken a nyomás (és ezzel a forráspontja) csökkentésével? Mert szerintem igen, és akkor akár acetonnal is ugyanott vagy mint vízzel...
Ez nem biztos, csak logikusan szerintem következtethető, mivel alacsonyabb nyomáson a folyékony állapotban lévő vizmolekulákat összetartó erő is kisebb. -
TalkCafe del Mar
tag
válasz
badbrother
üzenetére
Nem vagyok 1 TV guru, de mindenképp elképzelhető és +oldható.
Csak ismereteim szerintem nem nagyon van a TVben olyan alkatrész, amit ennyire kellene hűteni és ne tudná 1 sima kis borda jó hőfokon tartni.
Az elektroncsöet + fűteni kell, nem hűteni
De talán valami igazi szakértő elmondja, hogy csináltak-e ilyesmit, vagy csak 1 házibarkács lenne.. -
badbrother
aktív tag
-
supercow
őstag
válasz
TalkCafe del Mar
üzenetére
asszem én voltam a linkek elkövetője.
atus példánya tudtommal még nem működik, az enyém el sem készült.
majd beszámolok, ha eljutok odáig. -
CsatiZsol
aktív tag
Sziasztok! Nagyon érdekel a HeatPipe engem is, szóval, ha valakinek van már egy működő akkor légyszi irogassa le nekem egy e-mailben, hogy mennyivel lett jobb és hogy hogyan csinálta, persze részletesen, mert én is szeretnék egy ilyet gyártani magamnak.
Előre is köszönöm a segítséget.
Üdv
-
MaUser
addikt
válasz
TalkCafe del Mar
üzenetére
Ja csak van neki egy német neve is, bár a magyar sem ugrott be.

-
TalkCafe del Mar
tag
válasz
TalkCafe del Mar
üzenetére
Na, hogy ilyen hülye l1ek.. tölti akart lenni... de mind1 már

-
TalkCafe del Mar
tag
válasz
TalkCafe del Mar
üzenetére
1-2 szót kimaradt... pl. töltö
De asszem értitek ti miket is beszélek... -
TalkCafe del Mar
tag
MaUser írta:
Na ami kimaradt:
Kell szürke paszta a csövek végére amit benyomsz a karmantyúba. Sajnos a neve nem ugrik be, de a boltban tudni fogják. És a csövek végét fel kell dörzsölni. Erre is lehet kapni ''dörzsikét'' a boltban.
A ''szürke paszta'' neve folyasztó
(vagy ahogy keresztapám mondja: forrasztó)
És atlán neki is igaza van, mivel viz-gáz szereléssel az időt, amit munkával kellene
-
atus
senior tag
Semmit nem ér a heatpipe-om mostani verziója. Éppen 66 fokos a procim, a cső vége pedig szinte szobahőmérsékletű... De rájöttem, hogy hangos a Chieftec tápom...
Vérszemet kaptam, megfogom csinálni a passzív hűtést ha törik, ha szakad.
-
supercow
őstag
most a főoldalon éppen a mobil procik hűtése van fókuszban, érdemes megnézni a képeket... pl:

-
supercow
őstag
Ezt azért túlzásnak tartom.. A hűtött oldal nem lehet melegebb, általában a meleg oldal hűmérsékletének alakulását 1-2C fokkak követi (alulról), de nemigen lesz magasabb, maximum elméleti síkon. Bele kell számolni a cső anyagának viselkedését is (réz vagy alu), és a hűtött oldalon a bordázatot / aktív elemeket (venti, külső vízkör) stb.
http://www.thermacore.com ott vannak letölthető pdf doksik. -
atus
senior tag
válasz
supercow
üzenetére
Az egyik végén egy töltőcsonk van, a másik meg egy pénzérmével van lezárva. Ez így gagyinak hangzik, de nagyon szépen megcsinálták, igényes munka lett. Most azon gondolkozom mivel hajtsam a csövet, hogy élethű legyen. Az első próba meleg vízben zajlott 70-60-50 fokon. Na nem sok eredmény születet... Még végén Ordasitól fogok tanácsokat kérni. Najó mégse. Előbb akasztom fel magam...

-
supercow
őstag
Hát akkor menj inkább tanulni, idegesen úgysem tudnád megcsinálni..
legalább van valamid, amibőll kiindulva meg tudod csinálni az igazit. Ha van rajta valami szelepféle, ott egy átalakított kompresszor-szivattyúval meg tudod csinálni a megfelelő nyomást (csak pontosan megmérni nem tudod majd)
Egyébként hogy csinálták meg a lezárást? Ha esetleg lesz időd, csinálsz róla képet?
kezd ismét éerdekelni a téma, lehet hogy én is elkezdem csinálni a magamét. Legfeljebb felrobbantom a csövet. -
atus
senior tag
válasz
supercow
üzenetére
Nem biztos, hogy jó a nyomás, sőt valószínű, hogy nemm mert nem működik. 5000 Ft volt, garanciát nem vállalnak, mert életükben nem csináltak még ilyet, sőt nem is hallottak róla, örülnöm kellene, hogy egyáltalán megcsinálták. Nem teljesen függőlegesen próbáltam, meg volt döntve. A 60cm-en 15-20 fok delta van 15 perc melegítés után. Ennyit tud a réz kb.
Kezdek durci lenni, pedig ma még sokat kellene tanulnom...
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600X / GTX 1080Ti 11GB / 16GB DDR4 / 512 Nvme SSD
- iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4475
- Apple iPhone 17 Pro Max 256GB Cosmic Orange használt, karcmentes 100% akku Apple garancia 2026
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPad Air 2 (A1567) 32GB Wi-Fi + Cellular Arany
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Még jó, hogy A64-em van. 

Plusz szállítás. Akkor már inkább home-made. Az érdekesebb

- de a hűtés nagyobb mértékű a heatpipe-nál, megbízhatósága meg jobb, mint a vízhűtés, mert akkor is hűt, amikor elszáll a pumpa, vagy elereszt a víz... én lehet, hogy egy ilyet játszok meg hamarosan, hacsak nem ugattok le, hogy ez marhaság...

Vérszemet kaptam, megfogom csinálni a passzív hűtést ha törik, ha szakad.