Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Pánik a memóriapiacon
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Az SK Hynix elárulta, hogy meddig nem lesz elég memória
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gaming notebook topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gallac
senior tag
Hali sokmindentől függ, nekem hasonló a konfigom Barton 2500@3200on 1 G Kigmaxx, 6600 GT, de a régi Ati 9100 Proval is vitt minden 720ps sőt még némelyik 1080p-s videot is, javaslom telepíts egy uj WinXp-t, csak előszőr CoreAVc-vel,meg persze a legujabb Ati kártyadriverrel, DX 9c, hangkártyadriver. CoreAVC+Mplayer Classic jobb mint a Kplayer...
-
Gallac
senior tag
na szóval az x264 kódolású 1080p HD vidokhoz kevés a masina mivel olyan 2500 MHz környékén zökkenőmentes a lejátszás.......haver AM2es konfigján próbálgatta ő azt javasolta ne is szenvedjünk ilyen videokkal hagyományos Barton és Semptron konfigon nem fog menni...mivel itt még agyonhuzva is a biztonságos órajel 2350 Mhz körül mozog amin még stabilan elüzemelnek ezek a procik...szvsz az 1280*720 bőven elég észrevehető különbség nincsen ezt pedig az én konfigom elviszi..

-
Gallac
senior tag
Hali!
Akkor pedig elvileg azonos kaliberü az alaplapod nekem ABIt NF7-S2 ugyanolyan Nforce 2 400 as chipkészlet, mint az Asus A7n szériákon tesztekben is pl Everest nagyjábol egyforma eredményt hoz a két alaplap, szerintem neked az Xp lesz a gyönge keresztmetszet..valami olyan szolgáltatás vagy egyéb futa a héttérbe ami miatt akadozik a lejátszás.
Azt csak javaslati szinten mondom de én a helyedben a Kasperskyt kikapcsolnam a lejatszas erejéig, ugyan most probaltam nekem MSn,NOd32,Tüzfalprogi is fut és ment igy is.
A lejátszásnál tuti kell számítson a videokari is mivel direkt próbáltam ugyanezzel a konfiggal és az Ati helyett egy nvidia MX 440-el a HD videokat és még a 720p sem ment...
Igaz a srác aki nekem ajánlotta a CoreAVC kodeket azt irja itt csak a proci dolgozik, sztem ez nem teljesen igy van..
Ha tudsz irni linket honnan szedted le azt a fájl ami akadozik kiprobalom nalam is meglássuk nekem mit mutat.
http://stage6.divx.com/members/122601/videos/1012009
ezen az oldalon találsz HD videokat innen szedtem le sokat és mindegyik ment, valamint szedtem trailereket a www.wmvhd.comrol, de azok is futnak. A legdurvabbak képmérettől függetlenül a Hx264-el kódóltak van egy Nelly Furtado klippem 1288*688 a képméret 99 Mega és éppenhogy megy..
Javaslom még az FFdshowt is rakd fel, optimálisan használja az erőforrásokat, amugy K-lite kodekpakkot tettem fel, persze kicsit megfaragtam mit tegyen fel.
na sok sikert
majd értekezünk
a VLC jo progi de nekem nem mindeig ad hangot a másik 2 progi amit irtal Hd videoban jobb -
Gallac
senior tag
-
Gallac
senior tag
Tud valakiolyan linket ahol hdtv-s videok vannak és free le is lehet szedni őket? nem kell nagy méretű elég ~60-80 megás is inkább a kódolása legyen durva
1080p
thx
[Szerkesztve] -
Gallac
senior tag
hi
bőven elég a géped és videokarid is a HD videokhoz
nekem 2500 Barton @3200+ on Abit nf7-s2, és 512 ddr valamint ati 9100 pro és mennek..eddig egy-kettő fogott ki rajta, de az valami nagyon durva képminőségű, Quicktimeos szuty volt cimborám dual core p4-e és 7900 Gt-je is megdolgozott vele
rakj ffdshow-t vagy CoreAv-codeket az nem zabalja le az erőforrásokat...és az Xp-t is heréld meg kicsit..én is finomitottam a registryn, gyors elindulás, leállás, valamint nem engedem neki hogy betöltsön egy csomó felesleges erőforrászabáló komponenst...így most elvisz (majdnem) mindent...
[Szerkesztve] -
Gallac
senior tag
HY
Szerintem az általad leírt konfig lehet kevés, a 2700 Xp alapbol olyan 2 Ghz körül megy, nekem a 3200+ra huzott Barton (2200 MHz) és egy ATI 9100 pont elég a lejátszásukhoz.igy is 90 % a prociterheltség.
A Ram elég 512, de fontos lehet az FSB is, tehát nem árt a 400 mhz, illetve az is számít milyen a vidikártya..meg persze az alaplap típusa..egyszerű pl az MX440-el nagyon aggattak már a 720p-s videok és az alaplap is egy K7s5a volt , benne egy 2400+ Athlon ami 2000 Mhz-n ment. Aztán cseréltem egy Abit NF 7-re meg Ati kártyára és az 1600+os Athlon ami 1400 Mhz-n jár vitte a 1080 p-s Taxi 3 trailert akadás nélkül. Igaz az Xp elég jól be lett állítva, és jó kodekeket telepitettem.
És most tapasztalom keserűen hogy cimborámnak egy 2800+ athlonon (2.08 Ghz) +asus A7n8x lappal+512 DDr-el és egy 6600 Nvidiával (nem Gt csak sima) szaggatnak a HDTV klippek. Bár itt szerintem a Windows elég régi már és csak azert..
amugy az MS honlapján is min. 2.4 Ghz procit ajánlanak hozzá, de sokat számít a feltelepített rendszer is. -
Gallac
senior tag
3200+ra húzott Barton +Abit NF7-S2 +Ati Radeon 9100 elég a 1080p-s hdtv-s klippekhez? 512 Mega DDR 400-on ?? melyik lejátszó progi a legkevésbé erőforrásigényes? Xp alatt
thx a tippeket
Új hozzászólás Aktív témák
- KIÁRUSÍTÁS - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 Dock (akár 2x4K felbontás)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3996
- Bomba ár! Dell Vostro 5490 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy A05s 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

igaz éppen hogy és a háttérben nem fut más