Új hozzászólás Aktív témák
-
jeni
félisten
válasz
szucstom #1665 üzenetére
ezen meg 5 bement van 2év garival
Ez lenne az igazi ha 4K-s tévéd lenne. Lefelé kompatibilis.
-
jeni
félisten
válasz
szucstom #1665 üzenetére
Szia!
Elvileg ez menne vele de csak egyszerre 1 legyen áram alatt,bekapcsolva.Ez már komolyabb és itt már 3 választási lehetőséged van.
A Digitus két év garis, a Hama csak 1év.
-
szucstom
őstag
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni. Van egy régebbi tévém, amin csak egy hdmi csatlakozó van. Tudnátok nekem ajánlani olyan kettes elosztót, amivel rádughatom egyszerre a tévét és a konzolomat?
-
burny
aktív tag
Üdv, remélem nem lesz nagyon off topik:
Van egy pc-m és valószínűleg a jövőben lesz egy (okos?) tv-m, amire használnám az pedig filmek/sorozatok és casualosabb játékok - fullhd-ben.Hdmi kábellel a legolcsóbb/egyszerűbb összekötni a két eszközt, ugye?
Minőségben ront-e ha a tv egy dp port-hdmi átalakiton/kábelen kapja a jelet? (vga-n egy hdmi port van csak)
Kettő igen v. nem válasz elég
-
JoeYi
őstag
tudna valaki kölcsönadni egy aktív HDMI repeater-t?
-
AxlRose
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Ti biztos jobban értetek hozzá mint én..
Van nekem egy hdmi csatlakzóval ellátott notebookom (dell n5010, radeon hd 5000 széria), egy benq g2220hd monitorom amin van DVI csatlakozó. Vettem egy HDMI --> DVI kábelt és olyan problémám van vele, hogy érzékeli a kábelt a monitor, de nem visz át jelet. Utánaolvastam, másnak is volt ilyen probléma, de megoldást nagyon nem találtam. A monitor VGA kábellel működik simán, csak picit vibrál, ezért szeretném digitálisan megoldani a témát.
Válaszotokat előre is köszönöm!
-
D5
aktív tag
Szia!
High speed hdmi kábel elég lesz. (Amire rá van írva, hogy "high speed".)
A 2.0-val (és 2.1-gyel) nem jöttek új kábelek. 10m-ig is nyugodtan elmehetsz, nincs gond velük (tapasztalat).
Ezek a 2.0 jelzésű kábelek nem tudnak többet, csak be vannak vizsgálva, hogy tutira ne legyen velük gond (Premium HDMI Cable Certification). Szerintem az olcsóbbat nyugodtan megveheted. -
jeni
félisten
Üdv!
Az belépőszintű házimozi topikba írtam az alábbit.
Gondolom itt több segítséget kaphatnék.
Előre is köszönöm. -
zsolti_20
senior tag
Sziasztok! Érdeklődni szeretnék, hogy valaki tud esetleg valamit a vezeték nélküli HDMI jel továbbításról? Szeretném vezeték mentesíteni a szobát és ez egy megfelelő alternatíva lehet számomra. Kérdéses, hogy a hang és a kép mennyire csúszik el egymástól? A minőségbeli eltérés nagy? Mit tudtok ajánlani? A PC-met szeretném a TV-vel össze kötni, a távolság kb 6-7 méter lenne, de a minőség fontos számomra. Léteznek már 4k-t támogató wireless HDMI is?
-
D5
aktív tag
Előfordulhat olyan hiba hdmi kábellel, hogy nem küldi a monitornak a "go to standby" jelet? Lehet, hogy buta kérdés, de most csak erre tudok gyanakodni.
Minden szuperül működik, de amikor kikapcsolom, vagy alvó állapotra kapcsolom a gépet, akkor minden szépen leáll, de a fránya monitor nem megy standby módba, hanem folyamatosan kiírja, hogy "no sign, check cable", és még órákkal később sem változik a helyzet.
Egyébként:
VGA: xfx radeon r7 360
Monitor: Samsung S24E390HL -
MacEdm
tag
Üdv!
Lenovo Y510P-hez (VGA + 1.4b HDMI csatija van) szeretnék venni majd a közeljövőben egy 120/144 hz-es monitort (csgohoz, az fps megvan) , csak nem tudom, hogy a laptopom támogatná-e a 120/144 hz-t.
Ezt a monitort nézegettem: http://hardverapro.hu/apro/samsung_2233rz_120hz_3
Vélemény? Előre is köszi a válaszokat. -
tyuli76
tag
Sziasztok.
Ezt kérdeztem 1 másik topikban is,de még nem jött válasz,de az is lehet,h rossz helyre irtam
Van108cm ledtv,amit 3m hdmi kábelel összekötöttem a laptoppal.Amikor filmet nézek és a táj jelenet van a filmben,akkor szakadozik,lagol a kép.Olyan jelenet van,h a kamera pásztáza a tájat.Remélem értittek h mit akarok mondaniMás esetben nem jelentkezi a lagolás.
Ez hdmi hiba?A laptopom 2 éves és van benne 2gb videokártya. -
Aleee
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy gép hdmi kimenet nélkül. USB-HDMI átalakítóval átvihető a hang és a fullhd videó tv-re?
-
devilishlady
újonc
Sziasztok, segítségeteket kérem:
Laptopon dolgozom, képernyőt ki szeretném terjeszteni 27˝-os monitoromra, de a kép nem éles.
Minden a legnagyobb felbontáson van, ajánlott beállítás.
Próbáltam állítgatni, de a szöveg homályos, elmosódott, a clear type nem használ.
Szerintetek mit tegyek? A laptopot és a monitort hdmi kábellel kötöttem össze.
Windows 10-re váltottam, eddig működött a kiterjesztés, most nem. -
Kicsicsucsu
csendes tag
Kedves Kollégák!
A helyzet a következő:
Adott egy gép, GTX970-es videokártyával, amire egy fHD monitor van rákötve DVI-D csatlakozón, illetve egy szintén fHD tévé HDMI-n keresztül. Most tervezek beszerezni egy ultra wide monitort (2560x1080 felbontással) amin csak HDMI bemenet van, tehát így összesen kettő darab monitor és egy tévé lenne rákötve a gépreA 2560x1080 felbontást mi tudná jobban kiszolgálni,tekintve hogy a videokártyán csak 1 db HDMI kimenet van? Dugjam egyenesen a HDMI-be és a tévéhez vegyek átalakítót, vagy egy DP --> HDMI-n keresztül csatlakoztassam?
Mindenképp szükségem lesz egy átalakítóra, mivel egyel kevesebb HDMI portom van mint kellene, ebben az esetben milyet ajánlotok? Aktív/passzív? Esetleg egy linket megköszönnék hozzá.
-
Perillustris
senior tag
Sziasztok,
Egy feladat adódott, amit az generált, hogy a kivetítőnk 4:3-as képarányú, amire a Qpresenter nevű gyári BenQ programmal WiFi-n küldjük át a jelet. Ez, dacára annak, hogy 16:9-es laptopunk van, menthetetlenül a projektor képarányához állítja a felbontást. Emiatt a laptop HDMI kimenete is ilyen képarányú lesz, ami nekünk nem oké, mert pont azért vettünk a héten egy HDMI-kimenetes gépet, hogy a legyen szélesvásznú forrásunk.
Most azon agyalok, hogy egy HDMI elosztót kötünk rá a laptop kimenetére (ilyenkor ugyebár nem kell a BenQ szoftver), és az egyik megy a projektorba kábelen (amit persze el akartunk kerülni, de ha nincs más választás, le kell nyelnünk), a másik meg a videókeverőbe. Az merül fel bennem laikusként, hogy az elosztó által szétválasztott jelek visszahathatnak-e egymásra? Próbálom úgy leírni, hogy biztosan lehessen érteni: a két csatlakoztatott eszköz a laptopból kijövő jelet kapja módosítatlanul? A 4:3-as projektor nyilván át fogja skálázni a 16:9-es jelet magának, ilyenkor - de majd kipróbálom - gondolom a laptop kijelzőjének felbontásába nem szól bele. A videókeverő pedig kapja a 16:9-es fullHD jelet.
"Egyszerű" a kérdésem: jó a gondolatmenetem? Nem használtam még sosem HDMI-elosztót. Lehet teljesen eltérő a megjelenítők felbontása?
Perillustris
-
angelus8925
tag
Sziasztok!
Van egy LG 32LF5610 tévém és szeretném rákötni a PC-re úgy, hogy a videokártyámra rá van dugva a monitorom is. A cél az lenne, hogy mindkét megjelenítőn a lehető legjobb képminőséget kapjam, úgy hogy egyszerre tudjam használni őket. Az sem lenne rossz, hogy amíg én dolgozom a gépen, addig a TV-én mehetne a film.
Nehezíti a dolgot, hogy a TV elég messze van, gyakorlatilag egy másik szobában, még nem centiztem le, de lehet vagy 15m is. Lemértem, 17,5m.. Illetve egy másik csak 15m-eset is ajánljatok légyszíves, mert egy másik tv-hez is menni fog majd. A két TV nem lesz rádugva egyszerre a gépre, nem is lehetne, mert nincs annyi HDMI foglalat a videokártyámon, vagy meg lehetne oldani valamilyen DisplayPort - HDMI átalakítóval?
Úgy gondoltam, HDMI kábel menne a TV-hez a hang miatt, a monitorra pedig a DVI-I.
Nem tudom, hogy az adott videokártya így adná-e a hangot a TV-re illetve pontosan milyen HDMI kábelt kellene vennem, mert hatalmas a választék. Az is lehet, hogy eleve rossz az elképzelésem. Kérlek, segítsetek!Jelenleg nem FULL HD monitort használok (mondjuk nemsokára leváltom), csak 1680x1050, így eltérő a két megjelenítő felbontása. Ez okozhat problémát vagy be tudom állítani a kimenetekre a különböző képméretet?
Előre is köszönöm a választ!
-
kovimre
tag
Sziasztok! Kapható már HDMI 2.0 kábel 10 m méretben? Ez tényleg tudja azt, aminek árulják?
-
plus44
veterán
válasz
El Kebir #1644 üzenetére
Sose gondoltam volna. Esetleg ötletek? Mert kismillió típusú, hosszúságú van. Ez egy 3 méteres, aranyozott végű kábel, feltételeztem normálisan működik majd. Ha a tv refresh rate-jét 60-ról 50-re veszem (jelenleg!) nem csinálja, de így sem érzem valami jó megoldásnak...
-
plus44
veterán
Lenne egy problémám. A gépem egy 1.4-es hdmi-s kábellel van összekötve. A kimeneti oldalon egy fHD Samsung TV és bizonyos időközönként elfeketedik. Mi lehet a baj? Sokan azt mondják állítsam a felbontást kisebbre, de ez elég hardcore-nak tűnik. Esetleg más ötlet?
-
NewFreee
csendes tag
Hali!
Olyan problémám lenne, hogy miután kikapcsolom a gépet, a monitor keresi a HDMI jelet.
Ezáltal persze minden egyes alkalommal ki kell kapcsolnom. Gondolom mert teljesen lekapcsol a táp is, és nem ad áramot, csak gombnyomásra, csak az az érdekes, hogy analógnál nem volt ez. Teljesen úgy viselkedik mintha kihúznám a HDMI kábelt... Megoldás esetleg arra, hogy ne pofázzon a monitor?
-
Immy
őstag
Sziasztok,
Számítógépemen jelenleg csak display port kimenet van és szeretném összekötni a TV-vel, ami csak HDMI portal rendelkezik.
Ár/érték arányt figyelembe véve tudtok ajánlani kábel márkát displayport hdmi átalakítóra? (Gembird és Valueline-ot néztem) Csak fullHD képet akarok átvinni, hangot nem. A számítógép integrált GMA4500 videókártyája Display port 1.1a kimenettel rendelkezik. -
flash-
veterán
digitális videókamerát szeretnék streamelésre használni.
van két mód:
usb és hdmiállitólag usb használata nem ajánlott, mert történik egy konvertálás ami minőségromláshoz vezet.(nem tudom így van e)
és van az olyan "szerkesztő" kártya (például Skydigital SKYHD CaptureX HD) amin van hdmi bemenet.
ha valóban az utóbbi a nyerő ötlet akkor milyen kártyát vegyek ami megbízhatóan ellátja ezt a feladatot, de normális áron van?
-
mSchumi87
senior tag
Sziasztok az lenne a kerdésem, hogy ha a PC-t rákotom HDMI-vel az LCD Tv-re hogyan tudnam bealitani hogy ne hangya betuk legyenek, tehát hogy minden arányosan nagyobodjon meg, olvashato legyenek a szovegek stb. Koszi
-
csori23
aktív tag
Sziasztok. Remélem tud valaki segiteni, mert már ott tartok ,hogy feladom ezt az egészet, és kivágom a kukába.
Nos.
Adott egy android TV Box és egy HD projektor, amit egy 10m, és egy 1,5 m hdmi kábellal van összekötve, ugy hogy a 2 kábel között egy splitter is van erősitésként (külső tápos), mert enélkül nincs is jel a projektoron.
A probléma az, hogy olykor random módon eldobálja a jelet. Néha egy perc alatt 3x is
, néha pedig 1 egész órát is kibir folyamatosan(bár ez ritkább eset).
Majd vettem egy másik 10m kábelt, amivel szintén ugyan azt a jelenséget csinálja. Sőt a haveromtól kölcsönkért kábellal is ugyan azt műveli.
Nem tudok rájönni hogy mi lehet az oka.
Rövid kábelokkal (1,5m) simán jók. A hosszú kábel, gipsz karton fölött húzódik elég sok feszültség alatt lévő kábelokkal együtt. Ezért pluszban még raktam rá ferrit gyűrűket.(a rövidre is), de semmi javulás. -
szami76
tag
Nah a probléma megoldódott,!A monitoron az over scan-t kellett off-ra állítani és már éles is a kép!!!
Király -
szami76
tag
válasz
szami76 #1635 üzenetére
Lehet,hogy rossz HDMi kábellel van csatlakoztatva?Most olvastam,hogy van több fajta:1.3,1.4 .Ugyan nem tudom nekem milyen van?! :-(
A dvi problémát megtudtam.A mostani kártyámon DVI-D csatlakozó van és nekem a régi vga /dvi átalakítóm pedig dvi-i ezért nem tudom összedugni vele,mert ugye a dvi-i(dual link) van még plusz kis pöcök!
A hdmi kábel problémámra még várok választ,ha esetleg valaki tudja??!!
Köszönet -
szami76
tag
Sziasztok!
Van egy LG IPS277L-BN monitorom!
Tegnap vettem egy új Asus r9 390-es videokártyát.Este összekötöttem a HDMi kábellel,de valami borzasztó homályos képet produkál!Eddig DVI csatlakozóval volt összekötve a monitor és a kártya,de gondoltam most változtatok.Ez mitől lehetséges?Sajnos a játékokban is elég homályos a kép és nagyon zavaró.Valaki esetleg tud erre megoldást? Vagy felejtsem el és újra dvi kábellel legyen összekötve?Mondjuk rohadt idegesítő,ha már van egy jó kártyám meg monitorom és nem tudom HDMI kábellel használni
A válaszokat nagyon köszönöm!!
Üdv -
akos_ur
aktív tag
válasz
LurkerSheik #1632 üzenetére
Dettó ugyanez a problémám!!!
Asus X552 noti, Intel 4400 és Nvidia 820M
HDMI összeköt a TV-vel, oké
BIOS bejön a TV-n
egy Live CD (Hirens Boot) bejön a TV-n
Windows 10 boot: a logó megjelenik, majd amikor bejönne az asztal, akkor a TV-n: "nincs jel" és ennyi
ha eltávolítom magát a kártyát az eszközkezelőben, nyomok egy restartot, akkor megjelenik a Windows asztal kb. 20 másodpercre, majd amint újra felismeri, hogy ez egy Intel HD 4400 kártya, egyszer csak eltűnik a kép a TV-ről és "nincs jel"
már mindenféle driverrel megpróbáltam, semmi változás... kitöröltem a drivereket, mindent mókoltam vele, semmi... régebbi, újabb driver... semmi
úgyhogy újra fogom húzni a win10-et, ha úgy se jó, akkor visszarakok egy win7-et... ha úgyse jó , akkor nemtom
valakinek valami hasonló probléma vagy ötlet?
(ja, még annyi, hogy a Windows látja a TV-t, mint másodlagos képernyőt, tudom is állítani, hogy kiterjesztés, tükrözés, de reagál rá semmit a TV)
előre is köszi
-
z123456789
addikt
-
Sziasztok!
Adottegy új hp noti
Intel+Radeon kari fityeg benne.
Egy elfekvőben levő HDMi kábellel összekötöttem a notit és a TV-t
A tv érzékeli a bemeneten a hdmi-t, ellenben se kép se hang (nincs jel)
Notin (win10) Win+P -vel kiválasztva a módot nem reagál.
A kábel egyébkent egy olcsó ebayes 5m/1.4.
Lehet a kábel túl 'hosszú'? -
akos_ur
aktív tag
Sziasztok,
Van egy 10 méteres HDMI kábelem, be van építve a parketta alá, kiszedni lehetetlen, viszont az egyik végénél kicsit rövid
Rádughatok még egy 1 méteres hosszabbítót, azt még elviseli? Tudom, hogy vannak hosszabb kábelek is, de nem lesz gondja a toldás miatt? (HDMI 1.4)
köszi
-
teo77
őstag
A lényeg, hogy olyan megoldás érdekelne, amivel a lehető legegyszerűbben tudnék egy HDMI port számára áramforrást biztosítani. Mint, pl USB-nek lehet simán, ha rádugok egy telefon töltőt.
Szóval szeretném, hogy azon port, ahová bedugom a HDMI portos eszköszömet, áramot biztosítson a port számára. Venni akarok egy mini pc-t, annak meg kellene egy olcsón össze eszkábálható áramforrás. Mert nem monitorral fog működni, csak simán be lesz dugva egy áramforrásba. Az Intel Win 10-es mini pc-jéről beszélek. Szerverként fog üzemelni, monitor nélkül. -
teo77
őstag
Sziasztok!
Szeretnék egy hdmi-s mini pc-t szerverként, monitor nélkül használni. Hogy tudok neki áramforrást csinálni a legolcsobban? Köszönöm! -
Sonja
nagyúr
Pedig csak ezt írják megoldásnak net-en keresve. Illetve még megemlítik, hogy az overscan legyen kikapcsolva. Ezt viszont nem tudom, hogy hol kell az nvidia control panel-en belül kikapcsolni (nem Win-t használok).
Ha viszont az sem válik be, akkor bizony nincs több ötletem.
-
xrvman
őstag
Sziasztok!
Van egy Equip 119342 HDMI kábel 1.4, aranyozott, 2m.
Nvidia GTX 960, Samsung Syncmaster 2494HM, legfrissebb driver, Win 10
Ha HDMI-vel használom a monitort, akkor a képet széthúzza.
Eszközkezelőben általános PnP monitor van, holott előtte DVI-vel rendesen fel volt ismerve a képernyő.
Mi lehet itt a gond?
2016 ban HDMI vel már nem kellene ennyit szarakodni sztem.Ha valakit érdekel, akor picit hosszabban ua történet megoldás nélkül:
HDMI sajnos TV-t feltételez, de hiába töltöttem le a monitor drivert, nem lett jobb, mert nem csinált semmit, csak átírta a monitor nevét az eszközkezelőben, helyesre.
Újraindítás után, már újra PnP általános monitor volt.
Most figyelj, gépet kikapcsoltam, HDMI kihúz, DVI bedug. Gép indít, és üdvözlő képernyő után, nincs kép. Nyekkentem. Mondom nem baszol ki velem, HDMI is és DVI is bedug, úgy indít.
Persze a képernyőn a második asztalt látom, ikonok nélkül, széthúzva. Monitoron nyomom a DVI választót, na már ott van az asztal rendesen
Az eszközkezelőben 2 monitor van, szokás szerint a HDMI - PnP általános monitor, a DVI - rendesen felismerve, Sam. Sync 2494.
Eszközkezelőből PnP eltávolítottam, eltűnt, majd kihúztam a gépből a HDMI kábelt.Újraindítás. Kezdetekkor mittom milyen felbontás, de óriási ikonok, majd 10 sec múlva vált rendes felbontásra. -
ViSAS
senior tag
Köszönöm! Még egy kérdés: a lent látott képen 10 bpc az alapértelmezett színmélység érték. Józan paraszti ésszel gondolva a minél magasabb érték produkál szebb eredményt. Érdemes hát módosítani a 12-es maximum értékre? Nem ró nagyobb terhet a videokártyára / monitor vezérlőre?
-
ViSAS
senior tag
"High Speed HDMI Cable" és "High Speed HDMI Cable with Ethernet" kábel között van különbség?
Úgy értem, hogy az ethernetes verzió is képes 1080p, 4K (Ultra HD) felbontást átvinni, valamint 3D-hez is alkalmazható mint a sima "High Speed HDMI Cable", csak annyi a különbség, hogy mindeközben a hálózati forgalmat is képes lekezelni a kábel (ha jól tudom 10MB/sec-et max.)? -
Sonja
nagyúr
válasz
Henker2 #1615 üzenetére
15m-es HDMI kábel egyértelműen. Ha normális a kábel, akkor semmi probléma nem lehet.
Szerk.: Nekem egy ilyen van, és nincs vele gondom.
-
mgaben
senior tag
-
Henker2
addikt
Üdv!
Olyan kérdéssel fordulok hozzátok,hogy jelen pillanatban van egy 10m-es hdmi kábel a tv és a pc között. De sajnos eg rövid. Mi lenne célszerűbb a leváltására? Egy 15m-es kábel, vagy egy vezeték nélküli hdmi stick. Egyébként hosszú hdmi kábelnél észlelhető jelveszteség,romlás?
-
El Kebir
őstag
válasz
Robi BALBOA #1612 üzenetére
(szenvedés csak a "tv csatlakozóval" a hdmi-vel van... monitorhoz nem ideális)
-
Robi BALBOA
őstag
Ezer hála!
Eskü már kezdett elmenni a kedvem ettől a szélesvásznú dologtól, nem gondoltam, hogy FullHD felett ilyen szenvedés van a csatlakozók terén.
Amúgy találtam "olcsóbban" is ugyan Delock 62611 átalakítót.
Még annyi kérdésem van, hogy a vga érzékeli azt, hogy a mini DP van cstlakoztatva vagy automatikusan a dvi kimenetre küldi a jelet, vagy ez változó?
-
Sonja
nagyúr
válasz
Robi BALBOA #1610 üzenetére
Elméletileg ez az aktív MiniDP-HDMI átalakító jó.
Szerk.: Itt a gyártói Delock oldal.
-
El Kebir
őstag
válasz
Robi BALBOA #1608 üzenetére
nem lesz jó, mivel a hdmi-hez csak a single link dvi fog átjutni ilyen olcsó passzív átalakítókkal... csak aktív átalakítóval lehet dl-dvi jelet átvinni.
nem létezik passzív dl-dvi-hdmi átalakító, a linked megtévesztő. (a hdmi kevesebb jelvezetékkel nagyobb órajelen éri el a dl-dvi sávszélességét, ezért nem lehet csak a sl-dvi jelet átvinni passzívan)
-
Robi BALBOA
őstag
Szia,
A monitorhoz adnak is hdmi kábelt, a bibi ott van, hogy a vga-n(HD6990) 4db mini DP van és egy dvi.
Nézegettem hdmi-mini DP átalakítót, de sok helyen az volt, hogy csak FullHD-t visz át(nekem ügye 2560*1080 kellene), a jobb minőségűek talán átviszik a kívánt felbontást, ocsóbb(ami lehett csak FullHD-t tud) 2,5k a jobbak 4-6k.Végül kinéztem ezt a dvi-d dual link-hdmi átalakítót, remélem ez jó lesz?
-
D5
aktív tag
válasz
Robi BALBOA #1597 üzenetére
SZia!
Ha jól látom, csak hdmi csatlakozó van a monitoron, így hdmi kábelre van szükséged. -
rayoliviero
veterán
Valakinek van ötlete, hogy tudom megakadályozni, ha a monitorom standby módba lép (tétlenség miatt), akkor ne lépjen a vga is energiatakarékos módba vele együtt, vagyis ne kapcsoljon ki? Mert gondolom ezt csinálhatja, mert ha zenét hallgatok (vga össze van kötve az erősítővel HDMI kábellel), tétlenség után kikapcsol a monitor, de vele együtt lekapcsolódik a HDMI csatlakozó is a vga-n (vagy inkább az egész vga), ahova az erősítőm van kötve, így sajnos elmegy a hang, például zene. Ahogy megmozgatom az egeret, a hang is természetesen visszajön. De azt nem akarom, hogy a monitort úgy állítom be, hogy soha ne kapcsoljon ki tétlenség esetén. De egyelőre csak ezt a megoldást ismerem.
PCI-E energiagazdálkodását kikapcsoltam, nem segít. Más beállítási lehetőséget nem találok sem az Nvidia, sem az UEFI, sem a Windows beállításiban.
-
mgaben
senior tag
válasz
caesaRRR #1603 üzenetére
Milyen hosszú kábel? Milyen típus?
Idézet az előtted lévő hsz-em linkjéből:
"A hdmi.org 4 féle HDMI kábelről beszél:
- Standard HDMI Cable – 1080i és 720p felbontáshoz
- Standard HDMI Cable with Ethernet
- High Speed HDMI Cable – 1080p, 4K (Ultra HD) felbontáshoz, valamint 3D-hez
- High Speed HDMI Cable with EthernetNagyon fontos hogy nincs olyan, hogy 1.4-es HDMI kábel, csak a fent említett 4 típus."
Szerintem első körben (főleg ha hosszú a kábeled), akkor egy másik rövid kábellel kipróbálnám.
-
caesaRRR
újonc
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni az alábbi felmerülő problémához:
1.4-es hdmi kábellel szeretném összekötni a pc-met a nemrég vásárolt tv-mmel.
Forrás: gtx970
Tv: LG 50lf652vA csatlakozás megtörtént, hang kép egyaránt megjelenik a tv-n a kívánt minőségben. Használat közben viszont zavaró kép eltünedezések jelentkeznek. Ilyenkor a hang is elmegy. A jelenség kb 1 másodpercig tart és rendszertelenül jön elő. Ezt követően, mintha semmi nem történt volna, ugyanúgy van jel.
Tv-n a legújabb firmware található, vga driver is legfrissebb.A neten kutatva nem találtam rá megoldást, csupán egy videót, ami prezentálja a problémát.
https://www.youtube.com/watch?v=3GC2pSe-Oqk (0:33-nál)u.i: Sajnos nem volt lehetőségem másik kábellel tesztelni, előtte szeretném segítő tanácsotokat kérni.
Köszönettel, Norbert.
-
SkiDev
őstag
Üdv mindenkinek!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy van különbség HDMI kábel és HDMI kábel között is?
A rosszabb fajta tönkreverhet bármit is? Vagy a minősége a kép/hangnak nem lesz olyan?
A TV-t szeretném laptoppal összekötni néhanapján.Ez is megteszi a célját?
Választ előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SAMSUNG (LS34C650TAUXEN) WQHD 100HZ GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (LS34C500GAUXEN) 34 " GAMER WIDE MONITOR ! AKCIÓ
- SAMSUNG (LS32CG552EUXEN) 32" 165HZ GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (LS32BG750NUXEN ) 4K NEO-QLED GAMER , HAJLITOTT! AKCIÓ!
- BONTATLAN! HP E24m G4 (40Z32AA) / 23,8 hüvelykes Full HD (1920x1080) IPS panellel rendelkező monitor
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T590 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest