- A Solidigm elhagyja a végfelhasználókat célzó SSD-k piacát
- Kvantumpontos OLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- A GravaStar egyedi megjelenésű fémegerei is beléptek az ultrakönnyű szegmensbe
- 520 Hz-es monitorok duója az ASRock védjegyével
- CL 30 alá mennek a G.Skill hamarosan debütáló RAM-jai
- Házimozi belépő szinten
- 3D nyomtatás
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen RAM-ot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
El Kebir
őstag
válasz marciart11 #598 üzenetére
De mi adja a hdmi jelet az átalakítónak?
...mert pl amd gpu-nál rendszeres ez a hiba hdmi használata mellett, ccc-ben kell állítani, hogy keretmentes legyen a hdmi-s kép."Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"
-
El Kebir
őstag
válasz marciart11 #596 üzenetére
ja, tehát "fekete keret" van a kép szélein... (hááát tényleg nehezen értelek )
milyen átalakító, milyen eszközökkel??? (ha nem mondod meg, mivel van gond, hogyan segítsen bárki is...?)
[ Szerkesztve ]
"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"
-
El Kebir
őstag
válasz marciart11 #594 üzenetére
na ez az, de akkor hogy jön ide a sávszélesség és az időzítés (mert pl azonos képméret mellett is lehet kisebb vagy nagyobb sávszélessége a jelnek, az időzítés függvényében...)
Tehát az a problémád, hogy túlnyúlik a megjelenített kép a megjelenítő szélein? (pontosan milyen átalakítót használsz?)
-
El Kebir
őstag
válasz marciart11 #592 üzenetére
Igazán összeszedhetnéd a gondolataidat, mert ez elég zagyvára sikerült, sok benne a keverés, teljesen értelmetlen.
-
AkosAkos
aktív tag
Úgy látszik,hogy most mégse lesz új monitorom(HDMI-s),ezért még mindig egy D-sub-osat kell használnom. Ezzel az a baj,hogy ugye a D-sub analóg. Egyébként most a videókártyám a monitorral egy DVI-DSUB átalakítón keresztül megy.
Van D-sub használatakor érzékelhető képromlás játékban(főleg BF3 multi)?
(nem vagyok sasszemű) -
Ferink
tag
Sziasztok!
Többször írtam már a Samsung monitoros topicban az alábbi problémáról de nem reagált senki:
Samsung S23A350H monitorom produkálta az utóbbi napokban napi 3-4 alkalommal:
- a semmiből ki majd be kapcsol egy pillanat erejéigMájusban vettem azóta tökéletesen működik. Kb félidőben vettem hozzá egy hama hdmi kábelt. Azóta arról megy Nvidia Gf 9500Gt 1gb kártyával.
Ma reggel visszakötöttem a hagyományos kábelre és azóta nem lép fel a hiba.
Mi lehet a baj? Vga vagy annak a drivere?
Esetleg a hdmi kábel, vagy valamit be kellene állítani amikor hdmi kábelről használom?Ha van valakinek építő jellegű tippje nagyon szívesen veszem.
-
danee91
senior tag
Valamint ezeket megnézheted, ha még nem láttad
Létezik 1.4a és 1.4b jelzés is, de ez inkább az eszközökre, és nem kábelekre...Egy sima HDMI 1.4 kábel sztem 100% teljesíti a Category 2-re vonatkozó előírásokat, így alkalmas 1080P@60Hz, 3D stb dolgokra..(az oldal szerint ha jol emlékszem a jobb fajta 1.3 kábelek is képesek lehetnek erre).
[ Szerkesztve ]
ANDROID SZOFTVER SERVICE, -CSERE (PM) // XIAOMI REDMI NOTE 5 AI 4GB/64GB - MIUI 12.0.3
-
danee91
senior tag
Ha v1.4 szerepel rajta, akkor midnenképp jó lesz 3D-hez!
Nem kell itt hinni a több ezer Ft-os kábeleknek, a kép nem lesz jobb tőle....Amikor megveszed, győződj meg róla a kábelen szerepel-e a v1.4 írás. Ha egy HDMI kábel hibás, az egyértelműen észrevehető(pl csíkoz a kép, szétesik stb). Ha pedig hibátlan, akkor nincs miért aggódni.
ANDROID SZOFTVER SERVICE, -CSERE (PM) // XIAOMI REDMI NOTE 5 AI 4GB/64GB - MIUI 12.0.3
-
artiny
őstag
3D tv. Hez ez a HDMI jó lessz (ezt a márkát nem ismerem)?
http://www.interstore.sk/produkt/Gembird-Kabel-HDMI-1.4-Male_Male-dlzka-18m-p4374847.html
vagy
http://www.interstore.sk/produkt/WIRETEK-HDMI-A-HDMI-A-M-M-1m-p4243733.html#desc
[ Szerkesztve ]
-
nemdan
senior tag
Sziasztok! Nekem olyan problémám van, hogy van egy Msi Cr 500-as notim és egy 42"-es LG full HD tv-m és (egy ideje) hiába dugom össze a notival hdmi-n keresztül a tv azt írja hogy nincs jel. Na már most pedig előtte mindig működött semmit nem kellett átállítani hozzá csak bedugni...aztán pár hétig nem használtam, utána meg már nem ment.. frissítettem az nvidia drivert, újra raktam már a win-t is, tv-n is gyári beállítást de semmi...a gép érzékeli, hogy LG TV de azon kívül semmi nem történik. (hiába váltogatom a kijelzőket állítgatok bármit sehogy sem jó!!!) Valaki normális választ esetleg? mert mindenhol csak a hülyeségeket válaszolják..
már tárgytalan is! a MEGOLDÁS: áramtalanítani kellett a tv-t és jó lett.......
[ Szerkesztve ]
A google olyan , mint a nők... Be sem fejezted a mondatot , már találgat..
-
rocco021
tag
Sziasztok segítséget szeretnék kérni tőletek vettem egy benq g2222hdl monitort és azt szeretném kérdezni hogy az alaplapi videókártyámal szeretném össze kötni a monitort az alaplapon van Dsub,DVI-D.HDMI. kimenet
a monitoron meg csak Dsub, DVI-D bemenet
és azt szeretném elérni hogy 1080p hd felbontásban tudjak filmeket nézni a gépen hogy ezzel a kábellel össze tudom kötni a gépet és a monitort HDMI M - DVI M 1,5m
köszönöm előre is a választ[ Szerkesztve ]
-
artiny
őstag
Okozhatja ezt a probelmat nálam az hogy a HDMi kábel nem a legujabb tipusu?(nem kapcsol le a monitor,ha lekapcsolom a gépet - ide oda ugralo negyzetben egy szoveg jelenik meg: Attention: Check cabel...)
még egy Hyundai dvd lejatszohoz kaptam kb. két eve.
Van a windowsban,Biosban olyan lehetoseg hogy ezt lehetne allitani?[ Szerkesztve ]
-
artiny
őstag
Miért nem kapcsol le a monitor ha hdmi kábellel kotom ossze a monitort es a vga. t?
Miutan lecsuktam a gepet a monitor sehogy nem kapcsol le magátol....kis negyzeteben az van h checkoljam a kábelt.
A nvidia control panel felismerte es a monitor is hogy HDMI n van ossze kapcsolva .monitor: Philips 227ewph
vga: asus gts 250 -
rob83
aktív tag
Sziasztok!
Hdmi-s alaplapomat összekötöm egy Hdmi-s Samsung led-re és nem ad képet,próbáltam másik Hdmi-s monitorral és avval sem!
Mit nem csinálok jól?
Alaplap vga Hd 2000 !"Bízok Istenben,mindenki mást megfigyelek!"
-
DCI_market
tag
válasz DCI_market #570 üzenetére
Noss, cseréltem.
2 kábelt vettem:
1,5méter 490Ft madaras boltba---> Tökéletes! Ezen felbuzdulva pedig egy
10méteres HAMA aranyozott csatis minőségi kábelt is beszereztem, és jelentem ezzel már 100%-ban működik és tökéletes.
Tényleg rettentő beteg ez a HDMI szabvány a JÓ kábelre.Aki játszik, tanul. Aki tanul, fejlődik. Aki fejlődik, sikeres.
-
nemdan
senior tag
Sziasztok! Olyan problémám lenne, hogy van egy MSI notim amit régebben még sokat használtam Tv-re kötve HDMI-n keresztül, de egy ideje ha tv-re dugom nem akar működni. ( nincs jelre hivatkozik a tv) .Régebben semmi baj nem volt vele, gondoltam a windows a hunyó így újratettem, de akkor sem. Tegnap megpróbáltam linux-al, szintén nem ad ki jelet magából.
Elszállhatott volna vmitől az alaplapi hdmi?! Érdekesség az egészben, hogy windows alatt még a skype bejelentlezik addig beadja a képet úgy 2mp-re hiba nélkül a tv-n is aztán újra elmegy és kiírja h nincs jel.Szóval elvileg nem mehetett teljesen tönkre de ezt nem tudom mire vélni...A google olyan , mint a nők... Be sem fejezted a mondatot , már találgat..
-
El Kebir
őstag
válasz Kriminal007 #575 üzenetére
A hdmi kábel minősége lehet nem elégséges, ha van másik, pl rövidebb, egy próba erejéig megnézhetnéd, hogy azzal milyen.
-
Kriminal007
csendes tag
Sziasztok! Lenne egy olyan problémám, hogy: van egy HP 630 A1E78EA Notebook-om és egy Sony BRAVIA fullHD-s TV-m. Az a gond, ha a gépet rákötöm HDMI kábellel a TV-re egy ideig normálisan működik, de egy kis idő elteltével a TV képe egy másodpercre eltűnik, de mikor visszajön, mintha negatív fényképet néznél, olyan képet ad. Mindig ezt csinálja amikor filmezünk, netezünk vagy ha játszom. Illetve a képernyőfelbontásnál, ha be akarom állítani a TV-t 2. képernyőként nem mindig ismeri fel. Mi lehet a gond? Előre is köszi a segítséget!
-
thboxx
aktív tag
válasz kissdani #573 üzenetére
Igen, valahogy én is arra gyanakszom. Bár a T-home beltéri ad képet a kábelen keresztül, de villan egyet a kép... Lehet, hogy nem 1.3 szabványú... A TV kezelésije azt írja, legalább ilyet kell használni. Majd megpróbálom egy új 1.4-essel. Akkor már ki lehet zárni a kábel hibát...
Ha már veszem a fáradtságot, és értékellek a kötött üzlet után, úgy te is tedd ezt meg!
-
kissdani
senior tag
Ha a laptopon bevan kapcsolva a kimenet és kivan terjesztve a kép, akkor valószinű a kábel lesz, nekem ez volt!
85XH9096B_UE75MU7000_Optoma HD33_Galaxy S10+_AGM A8_MSI GE73 7RD Reader_PS5_Denon AVR-X2500H_JBL ES 5.2_Dune HD Base 3D_Asus AX88U-N18U_Logitech Harmony Ultimate One_Samsung HW-K550_Synology DS918+_
-
thboxx
aktív tag
Sziasztok!
Írok ide, hátha itt tudtok nekem segíteni. Van egy ASUS X53U-SX006D notebook-om, gyári HDMI kimenettel, valamint egy LG 32LD320-ZA TV-m amin szintén van egy ( pontosabban 2 ) HDMI bemenet. Összekötöm őket, és se kép, se hang... A TV azt írja ki nincs jel... A notebook sem érzékeli a TV-t... Kábel haveré, állítólag jó...Ötlet?
Ha már veszem a fáradtságot, és értékellek a kötött üzlet után, úgy te is tedd ezt meg!
-
kissdani
senior tag
válasz DCI_market #570 üzenetére
Nekem akkor volt ilyen problémám mikor nem volt megfelelő a HDMI kábelem! Próbáld meg rövidebb jobb minőségűvel hogy azzal jó-e!
85XH9096B_UE75MU7000_Optoma HD33_Galaxy S10+_AGM A8_MSI GE73 7RD Reader_PS5_Denon AVR-X2500H_JBL ES 5.2_Dune HD Base 3D_Asus AX88U-N18U_Logitech Harmony Ultimate One_Samsung HW-K550_Synology DS918+_
-
DCI_market
tag
Nemértem van egy acustic solution 37es Tv-m és egy Acer 5741G lapim) VEttem egy 5m HDMI kábelt. De istenért sincs kép. HDCP kompatibilisnek irja az nview, látja és megnevezi a laptopo a Tv-t, de az istenért sem találom a source-t a TV-n, mihez kellene kezdenem?
KIprobáltam a szomszéd Samsung TV-jével, tökéletes volt kép is, hang is.
Aki játszik, tanul. Aki tanul, fejlődik. Aki fejlődik, sikeres.
-
nemdan
senior tag
válasz Sk8erPeter #566 üzenetére
holnap tudok de azon semmi kivetnivalót nem fogsz látni... kipróbáltam bnőm gépével szintén MSI CR 500 az övével jó... a winFOS lesz a hunyó majd még linux-al is ránézek
-
toxin2
tag
Sziasztok!
Nemrég vettem egy Toshiba 42HL157 típ. tv-t. Kaptam hozzá hdmi kábelt, ami elég érdekesen működik. A BENQ R56 laptopot rádugva működik, a mindigtvhez használt
telefunken ttr 282C beltéri, és az LG Blu-ray player nem. Az LG2X telefonom szintén megy.
A telefon és a pc képe kb. 2-3 cm-t "túllóg" a tv szélén. A tv, a bluray lejátszó, és a pc kb.4 éves, a telefon és mindigtv beltéri kb 1 évesek. Számomra elég érdekes, hogy az egyik megy, a másik nem. Mi lehet a gond? A hdmi méretét a tv-n lehet összehúzni valahogy?***** Linksys WRT160NL ***** http://www.gubamm.hu/ *********************************** ***** OpenWRT telepítési útmutató *****
-
csaba.apagyi
csendes tag
válasz Sk8erPeter #566 üzenetére
Pedig direkt megosztottam... már a google is szarakodik
http://i45.tinypic.com/308k2lh.jpg
http://i46.tinypic.com/2a6qdyc.jpg
http://i50.tinypic.com/34qqxx3.jpg[ Szerkesztve ]
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz csaba.apagyi #565 üzenetére
Egyik képed sem látható, mert nem adtál hozzáférést.
Egyébként a Prohardveren is van képfeltöltési lehetőség, vagy pl. ez nagyon jó: http://imgur.com/(#562) nemdan : tudsz mutatni egy screenshotot a képernyőfelbontás menüről?
[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
csaba.apagyi
csendes tag
válasz Sk8erPeter #559 üzenetére
Úgy tűnik megoldódott, de mégse teljesen.
(#556) zhagyma tippjét követve a következőt találtam:
Itt ha ezt 0%-ra állítom működik rendesen (előtte kicsivel 10 alatt volt), viszont a windows betöltése előtt, illetve a biosban még mindig fennáll a probléma.
Illetve kiváncsiságból print screeneltem egyet mikor nem működött, a kép tökéletes 1920x1080-as.
Szóval még mindig nem értem, de egyelőre működik. nVidiánál még kiváncsi lennék rá, mert ha esetleg veszek egy olyat lehet kezdődik az egész előröl.
Ilyennel meg, hogy eltér a felszereltség a "hivatalostól" még soha nem találkoztam, azért ez sem semmi...
[ Szerkesztve ]
-
zhagyma
őstag
válasz kissdani #563 üzenetére
Használd a sima HDMI bemenetet (TV képjavítás működik). Mivel a TV-ben az LCD panel többnyire 50 / 100Hz-en jár ezért célszerű a PC HDMI kimenetét is például 50 Hz-re állítani: a PC HDMI kimenetet vagy driverből vagy a lejátszóprogramból. Ekkor minimalizálható a framerate konverzíó ami a "röcögés" egyik oka. Ha a TV valóban tudja 24 frame-s megjelenítést a lejátszóprogramban általában beállítható a forrástól függő a HDMI kimenet frame váltás 50/24 Hz-re.
Esetleg a TV-ben a 100Hz-es megjelenítéshez kapcsolódó funkciók kikapcsolása is segíthet, ha nem elég jó a megoldás akkor az is csinálhat ilyet.
-
kissdani
senior tag
Sziasztok
Lenne egy kérdésem, ki hogy milyen beállitásokkal néz pc-ről filmet hdmi-hdmi kábellel?
Ha pc-re van cimezve a tv akkor felismeri a felbontást és minden jó, csak hát ugy nem megy a tv képjavitó funkciói mindent kikapcsol ugye!
Ha átcimezem valami másra akkor szebb a kép de ugy akkor akad a full hd film, olyan 5másodpercenként megrezzen, ez mitől lehet? A pc-re visszahuzom akkor folyamatos, kiterjesztetten van de akkor is csinálja ha klónozom!
Szerintetek hogy kellene beállitani hogy ez ne legyen, vagy hagyjam pc-re cimezve?85XH9096B_UE75MU7000_Optoma HD33_Galaxy S10+_AGM A8_MSI GE73 7RD Reader_PS5_Denon AVR-X2500H_JBL ES 5.2_Dune HD Base 3D_Asus AX88U-N18U_Logitech Harmony Ultimate One_Samsung HW-K550_Synology DS918+_
-
nemdan
senior tag
válasz Sk8erPeter #561 üzenetére
mindent kipróbáltam ami csak az eszembe jutott, többek közt ezeket is de semmi az nagyon érdekes, hogy a skype bejelentkezés alatt bejön a kép a tv-n de aztán el is tűnik...nem értem
-
Sk8erPeter
nagyúr
Nálam van ilyen hülyesége az egyik LG TV-nknek, hogy mákozik a HDMI-kábel bedugása után. Ekkor csak kettő megoldás létezik (gáz):
1.) ki-bedugdosni 3x-4x, általában a 3. után megjavul (érdekes)
2.) kikapcsolni a TV-t, majd úgy bekapcsolni, hogy eleve a megfelelő bemenetre van állítva a TV (példa: HDMI2, ha a 2-es HDMI-bemenetről van szó), és eleve be van dugva a kábel a gépbe és a TV-be egyaránt.Próbáld ki ezeket, hátha nálad is van valami ilyen para.
[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
nemdan
senior tag
válasz Sk8erPeter #559 üzenetére
arra sem reagál azt is próbáltam.. előtte csak annyi volt hogy bedugtam és azonnal ment is... esetleg még a kábelre tudok gondolni..bár nem hiszem..
-
Sk8erPeter
nagyúr
És ha Windows gomb nyomva tartásával, majd mellette a P nyomogatásával (Win+P) váltogatsz a kijelzők között, amikor csatlakoztatva van a másik eszköz is, akkor pl. kiterjesztett módra rakva mi a helyzet?
(#554) csaba.apagyi :
az eszközök csatlakozói szerintem régiónként eltérhetnek. Ezért lehet, hogy nálad mondjuk kevesebb HDMI-csatlakozó van, de csak tippelek. Pl. ez laptopoknál is előfordul (pl. én gépemnél volt ez), hogy azt olvasod a hivatalos oldalon, hogy USB 3.0-s portja is van, míg a Közép-Európában forgalmazottakba egyáltalán nem szerelnek USB 3.0-s portokat, csak USB 2.0-sakat. (Küldjék csak ide a régebbieket/szarabbakat. )Majd ha szerzel HDMI-kábelt (bármelyik Tescóban is kapsz mondjuk kilenccázé'), írd már meg, mi a helyzet, most már érdekel a dolog.
Sk8erPeter
-
nemdan
senior tag
Sziasztok! Nekem olyan problémám van, hogy van egy Msi Cr 500-as notim és egy 42"-es LG full HD tv-m és (egy ideje) hiába dugom össze a notival hdmi-n keresztül a tv azt írja hogy nincs jel. Na már most pedig előtte mindig működött semmit nem kellett átállítani hozzá csak bedugni...aztán pár hétig nem használtam, utána meg már nem ment.. frissítettem az nvidia drivert, újra raktam már a win-t is, tv-n is gyári beállítást de semmi...ami viszont a legérdekesebb a dologba, hogy ha elindítom a Skype-ot egy pillanat erejéig még a bejelentkezés tart bejön a kép a tv-n teljesen hibátlanul (!) de aztán újra elmegy és kiírja megint, hogy nincs jel mitől lehet ez?!
-
zhagyma
őstag
válasz csaba.apagyi #554 üzenetére
Tipp: Ha amd/ati videóvezérlő akkor a Catalyst driver beállítások közöt, overscan = 0.
-
csaba.apagyi
csendes tag
válasz Sk8erPeter #552 üzenetére
Erre gondoltam: 43. oldal, utolsó megjegyzés
Most nincs HDMI itthon, mert kicseréltem DVI-HDMI-re a boltban, de majd kérek kölcsön és megmutatom.
A telefonba azt mondták, hogy a HDMI "rossz jelet küld" de ha DVI-re kötöm menni fog. Hát az épp megy, de így se elérhető a levágás nélküli mód (már ha ez azt jelenti, ennél közelebbit nem találtam), csak egyszerűen nincs ilyen gond.
Egyébként az is érdekes, hogy ha megnézed a galériát a hivatalos oldalon, a hátsó képen van DVI csatlakozó, meg 2 HDMI (ezt a jellemzőknél is írják). Nos ezen itt nincs, csak 1 HDMI, és a DVI-vel is csak így lehet összekötni (HDMI-DVI, vagy átalakító). Meg van 2 scart is, nekem csak egy. Ugyan az a modell természetesen.
A manualban vannak szavak, amiket nem fordítottak, értelmetlen mondatok, meg egymás alatt ugyan az 2x leírva, csak látszik, hogy nem sok időt szántak rá. Nem néztem össze az angollal. A linkeltre gondolok.
Másik monitort is akkor tudok ha lesz HDMI kábel (1 DVI port van a gépen, most ugye foglalt, és a régi monitoron csak az van).
[ Szerkesztve ]
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Sk8erPeter #552 üzenetére
Még azért azt is próbáld már meg, hogy másik monitort is csatlakoztatsz (ha laptopot használsz, nyilván nem kell), és kiterjesztett módban nézed meg.
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz csaba.apagyi #551 üzenetére
Ja, értem. Hát nem tudhattam, mennyire értesz hozzá, ne tudd meg, mennyi write-only módban fórumozó tag van.
Meg egyébként nem volt egyértelmű, hogy a megfelelő módra állítottad-e (jelent-e különbséget itt a PC-mód).
A manualból sem idéztél.
Arra gondolsz, hogy Google-fordítós fos, amit belinkeltem a hivatalos oldalról, vagy a sajátra, amiről beszéltél?Azért furcsállom a dolgot, mert itthon is van kettő LG TV, és HDMI-n keresztül nincs csík oldalt. Ez így akkor is olyan, mintha a felbontás nem lenne megfelelő, és ezért nem töltené ki a teljes képet. Már csak a kíváncsiságom kielégítésére, nem tudsz készíteni a jelenségről egy fotót?
Szerk.: elvileg itt az angol. Belenéztem, kb. ugyanaz, mint a magyar (csak angolul ). De idézd már a megfelelő részt, ha megtaláltad légyszi.
[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
csaba.apagyi
csendes tag
válasz Sk8erPeter #550 üzenetére
Köszi, hogy próbálsz segíteni, de tényleg nem az a bajom, hogy nem tudok olvasni és nem értek hozzá. Mindent próbáltam, amit lehetett.
Ők is tudnak erről. Most pont nem találom azt a használatit, amibe benne volt. Nem ehhez a típushoz tartozott, de mikor a hibára kerestem kidobta, és ott le volt írva (az ehhez tartozó használati meg egy google fordítós összeollózott hulladék, lehet eredeti nyelven épp ebbe is benne lenne).Megoldásként olyanra gondolok, mint pl buherált driver vagy hasonló.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz csaba.apagyi #549 üzenetére
Letöltöttem a manualt, és ez van a 32. o.-on:
"Csatlakoztatás HDMI-HDMI kábellel
1. Csatlakoztassa a számítógép HDMI kimenetét a készülék HDMI/DVI IN csatlakozójához.
2. Kapcsolja be a számítógépet és a KÉSZÜLÉKET.
3. Válassza ki a HDMI bemeneti forrást a távirányító INPUT gombjának segítségével."Ellenőrizze, hogy a HDMI-kábel nagy sebességű HDMI-kábel-e. Ha a HDMI-kábelek nem nagy sebességu HDMI-kábelek, az a kép vibrálásához vagy üres képernyohöz vezethet. Használjon nagy sebességu HDMI-kábelt.
Ha HDMI-PC módot szeretne használni, a bemeneti címkét PC módra kell állítani."HDMI-PC módra állítottad?
99. o.-on van, hogyan kell. Készítettem neked screenshotot: [link]Vagy erre gondoltál? A "Teljes szélesség" részre vonatkozóra?
Ki tudod próbálni, hogy sima RGB(VGA, D-Sub)-kábellel rendesen működik-e?Sk8erPeter
-
csaba.apagyi
csendes tag
válasz Sk8erPeter #547 üzenetére
1920x1080, ez a javasolt, erre van állítva.
-
kissdani
senior tag
Sziasztok
Egy Intel Hd 3000 integrált video kártya van a notimban ez képes kiadni hdmi-n hangot?85XH9096B_UE75MU7000_Optoma HD33_Galaxy S10+_AGM A8_MSI GE73 7RD Reader_PS5_Denon AVR-X2500H_JBL ES 5.2_Dune HD Base 3D_Asus AX88U-N18U_Logitech Harmony Ultimate One_Samsung HW-K550_Synology DS918+_
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz csaba.apagyi #546 üzenetére
OK, bocs, az előbb írtakat tényleg félreértettem először, késő volt.
Nézd már meg, hogy a csatlakoztatni kívánt eszközön (!) milyen felbontás van beállítva. Asztalon jobb klikk, Screen Resolution (Képernyőfelbontás). Nézd meg, mi a javasolt érték, ha lenyitod a hozzá tartozó legördülő menüt.
Sk8erPeter
-
csaba.apagyi
csendes tag
válasz Sk8erPeter #545 üzenetére
Semmi baj a felbontással, de nem is ezt írtam. Legközelebb olvasd el mielőtt kioktatsz.
A képarányt nem állítottam, de most megnéztem, és 16:9.Ha HDMI-t használok körbe van egy fekete csík a monitoron, ~ mintha 27" helyett 24-es lenne.
Ez független a felbontástól, képaránytól. A használati útmutató és az ügyfélszolgálat szerint is azért van, mert HDMI-t használok.Csak arra vagyok kiváncsi, hogy erre van-e valami nem hivatalos megoldás, mert hivatalos nincsen.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz csaba.apagyi #544 üzenetére
Mi a problémád a felbontással? (mondjuk nem néztem meg, milyen TV-d van)
"gondolom 16:9"
Most gondolod, vagy már megnézted, milyenre állítottad? Vagy azelőtt kezdtél el dühöngeni, hogy megnézted volna?Sk8erPeter
-
csaba.apagyi
csendes tag
válasz Sk8erPeter #543 üzenetére
Gépet akarok rákötni, képarányt nem állítottam, gondolom 16:9, felbontás pedig 1920x1080.
Írják kisbetűs részben a kézikönyvben is, hogy ez így van, dehát rossz vicc, ennyi erővel vehettem volna pár collal kisebbet is.
Most meg van oldva DVI-HDMI-vel, de az nem visz hangot.Nem hibás az eszköz (vagyis szerintük ez nem az...), se a beállítások, csak arra vagyok kiváncsi, hogy van-e nem hivatalos megoldás erre?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz csaba.apagyi #540 üzenetére
Nem ártana tudni, milyen képarányt állítottál be a TV-n, és milyen eszközt akarsz egyáltalán rákötni, és azt milyen felbontásra állítottad.
Sk8erPeter
-
tomyt
csendes tag
Most vettem egy Gigabyte 6850 OC-t.
A monitorom egy Samsung T24A350-es.
HDMI-vel akarom csatlakoztatni de azt írja nincs jel, tud valaki segíteni?? -
csaba.apagyi
csendes tag
Sziasztok!
Ilyenem van: http://www.lg.com/hu/szamitastechnika/personal-tv/LG-M2762DP.jsp
HDMI-vel nem tudom a teljeset használni, hanem körbe fekete csík van :/ tudtok erre megoldást?
-
törölt tag
-
törölt tag
Profilodban :
Intel, NVidia // Intel[CPU], Gigabyte[MoBo], EVGA[VGA][VGAbackplate], GeIL[RAM], Samsung[SSD][3xHDD], Sony[ODD], Cooler Master[chassis], Arctic[CPUcooler][VGAcooler], Chieftec[PSU][rack], Revoltec[lightboard], A4-Tech[gamingKboard][mouse], Ideazon[gamingKboard], Genius[gamepad][headset] // LG 22"[TFT] // Logitech[audio][wheel] // W7Ux64, XP4EVERx86
Most ez komoly ? vagy akkor mégis mit használsz egy ilyen rendszerhez Starter-t
Vagy ezek közül épül fel a géped ?
[ Szerkesztve ]
-
ruti
Közösségépítő
válasz #00983040 #536 üzenetére
sose használtam még Startert
lézetik, hogy a rátelepülő driverek lehetőségeit korlátozza?
ennek utána kell nézzek, mert nem hiszem el...Session Closed << BlueGift - Magyarország első digitális PC játék sorsoldája <> http://logout.hu/cikk/bluegift_logout_hu/teljes.html >>
-
ruti
Közösségépítő
válasz #00983040 #534 üzenetére
NEM!
ilyen összetevőket nem is kínál fel az egyéni telepítés,
pedig a drivert a honlapról szedtem, és megfelelőnek gondolom
sőt már próbáltam a driver autodetect-el felismertetni, és telepíteni, de az sem tett hozá több összetevőt (ugyanazt a drivert ajánlotta természetesen)az oprdsz w7starter, ez nem korlátoz valamit véletlenül?
Session Closed << BlueGift - Magyarország első digitális PC játék sorsoldája <> http://logout.hu/cikk/bluegift_logout_hu/teljes.html >>
-
ruti
Közösségépítő
-
El Kebir
őstag
Nem tudom miért ilyen hiányos, egyetlen egyszer tapasztaltam ilyet (mikor megvettem az A8-as APU-t), de nekem driver (újra)telepítés után teljes lett. (akkor se tudtam mi a gond vele)
Esetleg kérdezz rá a ccc-vel foglalkozó témában, talán találkozott már más is vele...
-
El Kebir
őstag
az jó régi driver... az bizony 1,5éves...
az amd honlapján kerestél új drivert, vagy csak a windows-zal kerestettél?
szerk.: lehet nincs is feltelepítve a teljes "control center" , kinézem azt a netbook gyártókból, hogy valamit csak összekapartak a rendszer alá.
tálcáról ilyen:
megnyitva a "vision engine control center"-t (az amd okosai nem tudtak ennél rövidebbet kitalálni???)
ilyenrégebbi ccc-ben volt menü azoknak a hdmi-s kilógó képeknek a kezelésére... pont arra amit hibaként írsz.
(volt egy "scaling options" menü, na azt nem tudom hova tették az újabb ccc-kből)[ Szerkesztve ]
-
ruti
Közösségépítő
válasz El Kebir #528 üzenetére
jelentkezem.
nem volt soha AMD-m, ezért a CCC-vel most találkozom először...
ja, most már Vision Engine CC...de miért nincsenek benne beállítási lehetőségek??
legújabb driver ellenére valós, hogy 2010.11. havi az illesztőprg dátuma?tudok Energiaellátást és Teljesítmény menüt nézegetni, 0 állítási lehetőséggel, más funkció miért nincs? hol vannak felbontások? hol találom, amit írsz?
---
felbontást csak asztal-jobb klikk-képernyő/adapter/üzemmódok alatt látok,
van is interlaced üzemmód, de bármilyen Hz-en kicsi és remeg a kép1280x720: kilóg a kép minden irányban
1920x1080 interlaced: szintén kilóg a kép minden irányban, és 25/29/30 Hz-ek mindegyikén remegegyedüli használható felbontás: 1152x648, ahol a legkisebb a külső fekete keret
mit csinálok rosszul??
Session Closed << BlueGift - Magyarország első digitális PC játék sorsoldája <> http://logout.hu/cikk/bluegift_logout_hu/teljes.html >>
-
El Kebir
őstag
"és mégis tudja az 1366-ot (? hogy van ez ?)"
1366*768 is WXGA felbontás. (a kép alapján akkor nem is támogatja hdmi-n keresztül csak a 720p-t vagy 1080i-t, vagy csak az ennél is alacsonyabb felbontásokat)
"hogyan érhető el ez az 1080i?"
A ccc-ben a hdtv felbontások közül kiválasztod a 1080i-t.
A hdmi és dp csatlakozásnál aktív az "asztalterület beállításánál" az "alap" és a "hdtv" felbontások, ez utóbbinál vannak az interlaced módok is, és azok a szabványos módok, amit a tv-d hdmi-n keresztül fogad.[ Szerkesztve ]
-
ruti
Közösségépítő
válasz El Kebir #526 üzenetére
bocs, az asus-os topicból jöttem ide, és VGA oldalon kerestem a hibát ...mivel D-Sub-on tudja a TV natív felbontását
(ezért csak a VGA-t adtam meg, a TV típusa: LG 32LC25Rmegnéztem a TV spec-ét:
* RGB-PC-n a leírás szerint maximum WXGA-ig bírja, és mégis tudja az 1366-ot (? hogy van ez ?)
* HDMI-re is a 720p-t írja, ez esetben fekete keret lesz körbe?
* hogyan érhető el ez az 1080i? (remeg a kép, nem találok megfelelő képfrissítést - a VGA oldalon a kijelző által nem támogatott módokat is néztem)most nem tudom kipróbálni, este megírom, mi a gond az 1280x720-al (mert valami nem stimmelt, ezért akartam elérni a TV maximális felbontását)
köszönöm a segítséged
-
El Kebir
őstag
olvasd el a leírását, hogy milyen jelet fogad a HDMI-n keresztül, milyen üzemmódválasztási lehetőségek vannak az osd menüben (PC mod stb). (azért az is segített volna, ha leírod a tv típusát, mert a "van egy tv-m, gond van vele hdmi-vel" elég kevés infó)
-
ruti
Közösségépítő
sziasztok!
adott egy LG HDready TV, amire netbook-ról (Radeon 6250M) szeretném a képet kirakni HDMI-n, viszont a legújabb Catalist driverrel sem kínálja fel választható felbontásnak az 1366x768-at.
visszaolvastam itt, és valakinek az segített, hogy a TV másik bemenetére csatlakozott...ezen a TV-n viszont csak egy HDMI csati van
mi lehet a megoldás?
-
danee91
senior tag
Üdv!
Set top boxokon csak HDMI kimenet van, azonban én rendelkezem egy 1440x900-as felbontású DVI csatlakozós monitorral...Ha veszek HDMI>DVI átalakítót, vajon látni fogok képet a monitoron? Azonban ilyenkor a hang elveszik? Esetleg beadható majd h SPDIF-en jöjjön a hang?
Köszönök minden választ!
-
scre86
csendes tag
Sziasztok most vettem egy Samsung ue32eh5000 led tv-t. A problémám hogy a TV HDMI kábelen (a kábel sem hibás) keresztül se a laptopom és telefonom nem ismeri fel azt írja nincs jel pedig már próbáltam mindent a tv szoftverét is frissítettem a laptop videó kártya driver-ét is de semmi. Tudna valaki segíteni.
-
gilfoyle
őstag
Sziasztok, megkérdezem itt is, hátha...
A notebookomon, ha HDMI-vel csatlakoztatom a tv-hez, nem tudok fényerőt állítani a kijelzőjén... Felveszi majdnem maxra - ez este elég szemkifolyató és hiába próbálom állítgatni, a sáv ami a fényerőt mutatja megjelenik és változik is, de ezen kívül nem történik semmi. Próbáltam a mobilközpontban, billentyűzetről, de semmi...
A noti egy Dell E6420, i5 proci, optimus, a HDMI-t az nvidia nvs4200 kezeli, a drivere a legújabb, az intelből az van ami a Dell szerint a legújabb.
A tv-n minden ok, kép, hang, stb...
Van valami ötletetek erre?[ Szerkesztve ]
-
gyula73
csendes tag
sziasztok!
megkérnék mindenkit hogy aki tud segitsen.
samsung led tv,ue32eh5000 full hd-tipusu, egy hdmi kábelt csatlakoztattam a t-homos beltérivel. mikor ez meg történt, volt hang másnap be kapcsoltam a tv és akkor már nem volt hang, már mindent meg próbáltam, ha valaki jártas ezekben a dolgokban meg köszöném a segitséget. -
janos666
nagyúr
Jajj ne. Ezt miért kellett? Most 10+ hsz-en át magyarázzák majd neked, hogy nincs olyan, hogy 1.4-es HDMI kábel, amiről előkerül a szokásos kábelminőség vita, amitől pedig történelem-filozófiai esszék születnek majd a lovak nemi életéről is...
Kellett ez nekünk?Viccet félretéve...
Ha selejtes a kábel, akkor pont ez történik.
Önmagában abból nincs baj, hogy 1.4-es kábelként adták el, mert olyan ugye nincs... De az a kábel, amire azt írják, hogy 1.4-es (érthetjük úgy, hogy szerintük bármire elég, amit az 1.4 szabvánnyal kompatibilis eszközök tudnak), az ugyan úgy jó bármilyen HDMI eszközök közt 1.4-től lefelé is (1.3-hoz épp úgy, mint 1.1-hez...).Ami gyári selejt, annál mindegy, hogy hány napja bontottad ki. Ha teheted, akkor vidd vissza a boltba.
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
tom_77
tag
Sziasztok,
Elképzelhető hogy ha én lecserélek egy HDMI 1.3-as kábelt 1.4-re a TV és a set top box között, akkor utána se kép se hang? A TV-m nem 3D és nem tudja az 1.4-et. A set top box meg fogalmam sincs, de valszeg az sem 1.4. A HDMI 1.4 nem kompatibilis lefele?? Miért nincs se kép se hang? Sajnos a kábelt nem tudom máshol kiprobálni, de vadi uj, csak nem hibás.Köszi előre is.
-
Bitpalace
senior tag
sziasztok!
Azt akarom kérdezni, hogy a laptopomat szeretném hdmi kábelon keresztül a TV-re kötni, de van itthon egy 5m aranyozott hdmi kábelem de nem ér el a tv-ig. Mivel nincs annyi pénzem, meg fel akarom használni, ezért valahogy meg szeretném toldani, de ilyenkor nem romlik a minősége?
vennék egy toldót, és kb még 1-2m hdmi kábelt, hogy kényelmesen elérjen a tv-ig.Valahol olvastam, hogy x% romlik a képminőség, bár lehet ez badarság!
-
janos666
nagyúr
válasz barnapet #510 üzenetére
Egy hülye kérdés, de kiterjesztetted a Windows asztalt mindkét kijelzőre?
Anélkül nem lesz kép rajta. (A klón mód próbál olyan képmódot keresni, ami elvileg mindkettőnek megfelel, de nem biztos, hogy talál és ez esetben nehezen lesz optimális.)TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
barnapet
csendes tag
válasz El Kebir #513 üzenetére
Bekapcsoltad előre a tv-t még a laptop bootolása előtt?
Mostmár igen, de semmi különbség.
A manualban írt fn+F8-at próbáltad?
Igen, LCD+HDMI, vagy sima HDMI átkapcsolásnál sincs kép a tv-n.
Írtad, hogy felismerte a laptop a tv-t, azt hol láttad? eszközkezelőben? vga vezérlőpultban? (megpróbáltad kiterjeszteni vagy klónozni rá az asztalt? )
Eszközkezelőben "általános PnP képernyő"-ként jeleníti meg, Vga vezérlőpultban LG digitális televízióként. (Megpróbáltam többféle felbontással is igen, de így sem jó)
-
El Kebir
őstag
válasz barnapet #512 üzenetére
Ha tényleg mindent kipróbáltál, akkor senki se tud neked segíteni, mert a mindenen felül nincs több lehetőség...
Bekapcsoltad előre a tv-t még a laptop bootolása előtt?
A manualban írt fn+F8-at próbáltad?
Írtad, hogy felismerte a laptop a tv-t, azt hol láttad? eszközkezelőben? vga vezérlőpultban? (megpróbáltad kiterjeszteni vagy klónozni rá az asztalt? )"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"
-
barnapet
csendes tag
Sziasztok! Pár napja vettem egy LG 32LE5500 tv-t. Próbálnám rákötni a laptopomat hdmi-vel, de bármit próbálok, sehogy sem működik. A laptop felismeri, írja, hogy LG digitális televízió, a tv is írja, hogy csatlakozás, de utána csak azt, hogy nincs jel. Régebben már egy Panasonic Viera tv-re is próbáltam már kötni, de azzal a tv-vel sem jött össze. A laptop Asus K53SV, Intel Hd 3000 és Geforce 540M 1gb videócuccok vannak benne. Ötlet valakinek? Előre is köszi!
-
El Kebir
őstag
hmmm, igazából a simított betűkön, cleartypepon kívül nem látok semmi különöset.
ha "printscreen"-es a kép, akkor ez normális, mivel úgy a hibák jórésze nem lesz lementve. (úgy azt látjuk milyen kellene legyen, mi van leprogramozva, hogy a megjelenítő mit gányol belőle, az már "láthatatlan" lesz)"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"
-
Brian_GT
őstag
Sziasztok!
Lehet sajnos anyagi okokból meg kell válnom kis időre az 5.1es házimozimtól.
Eddig a hangot ez szolgáltatta a filmekhez a pcről, a képet pedig hdmi-n keresztül a tvre volt kiküldve.Kérdésem az lenne, hogy hol kell azt beállítani, hogy a hdmi hangot is adjon át ne csak képet?
Vagyis hogy ha nem lesz az 5.1em akkor ne kelljen vacakolnom, hogy honnan lesz hang a filmhez, a képpel együtt a hangot is adhatja a tv-m.Nvidia kártyám van ott jobb egér - vezérlőpultjánál látom mind2 kijelző felbontását, a tvnél írja, hogy 1080p nvidia stb...végén hang engedélyezve vagy letiltva. Ha ott engedélyezem akkor sem változik a dolog.
Gondolom máshol is kellene valamit még.Tudna ebben valaki segíteni? Előre is köszönöm!
- Csak a Puffin ad nekem erőt és mindent lebíró akaratot! -
-
janos666
nagyúr
"amin van HDMI 1.4 aljzat, tehát képes fogadni a 3 Gbps adatsebességű HDMI képjelet"
Ez nem így működik. Az 1.3-as szabvány is tud ennyit, de 1.4-nél sem megkövetelt érték. Szabványon belül eddig lehet elmenni, de nem kötelező.
Mostanában olyan megjelenítő tudhat ilyet, ami valódi 2x60Hz-es FullHD 3D-t kínál. Talán van egy-két ilyen TN paneles LCD monitor (bár abból is vannak passzív 3D-sek interlace megoldással, vagy van rajtuk HDMI is, de a 3D-t csak DVI-D-n tudják, viszont mint ha olvastam volna legalább egyről, amin van fullos HDMI).
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
TRitON
aktív tag
Sziasztok,
Olyan monitort/televíziót/projektort keresek, amin van HDMI 1.4 aljzat, tehát képes fogadni a 3 Gbps adatsebességű HDMI képjelet. Találkozott már valaki ilyennel? Az ára nem számít. Előre is köszi a válaszokat!
Mi az? 3 lába van mégsem tranzisztor? - ??? - Traffipax...
-
Feka87
tag
Sziasztok
Segítségeteket szeretném kérni,PANASONIC TX-P42UX30E van és ha a laptoppal összekötöm HDMI- vel akkor egy idő után a hang elmegy ... majd visszajön és megint elmegy .... minden 5 perc után 5 másodperc szünet. szerintetek mivel lehet a gond?
köszönöm
__̴ı̴̴̡̡̡ ̡͌l̡̡̡ ̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ ̡͌l̡̡̡̡.
-
janos666
nagyúr
válasz El Kebir #501 üzenetére
Ja, igen, elnézést.
Felületesen olvastam és a DP->HDMI miatt azt hittem TV-ről beszélünk, ott pedig legtöbbször (LG, Pana, Samu, stb LCD és PDP HDTV-ken is) 0 szokott lenni a helyes Sharpness érték.
TV-ken inkább kikapcsolhatatlan élesítés szokott előfordulni, szóval ilyesmit véletlen sem tennének be a menüikbe, de monitorokon tényleg megesik, hogy engedi elmosni a képet alacsony vagy negatív sharpness beállításokkal.
És monitorokon általában jó helyen áll alapbeállításon a sharpness.[ Szerkesztve ]
-
El Kebir
őstag
válasz janos666 #500 üzenetére
"Shaprness 0"
azért ez egyáltalán nem biztos, hogy jó ötlet... ugye pl az U2410-en (amit te is ismersz ) 50-es érték az alap, mert két írányba módosítható. (régen volt is valakinél olyan probléma, hogy samsungnál gyári alapbeállításban 0 volt valamelyik bemenetnél, és hibaeffektes is volt úgy a szöveg)
Új hozzászólás Aktív témák
- Elég korrekt áron, Samsung Odyssey G7 240Hz/32'/2K ÍVELT Garanciális szinte új!
- SAMSUNG LC32G75TQSRXEN ODESSY G7 GAMER MONITOR ! AKCIÓ
- Új Bontatlan Apple Studio Display 27 5K Retina Thunderbolt Azonnal Átvehető Deák Térnél.
- Dell UltraSharp 24" monitor IPS/FHD/U2419H
- GARANCIÁS ASUS TUF Gaming VG279Q1A Monitor G-SYNC
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest