Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Perillustris

    senior tag

    Sziasztok,

    Egy feladat adódott, amit az generált, hogy a kivetítőnk 4:3-as képarányú, amire a Qpresenter nevű gyári BenQ programmal WiFi-n küldjük át a jelet. Ez, dacára annak, hogy 16:9-es laptopunk van, menthetetlenül a projektor képarányához állítja a felbontást. Emiatt a laptop HDMI kimenete is ilyen képarányú lesz, ami nekünk nem oké, mert pont azért vettünk a héten egy HDMI-kimenetes gépet, hogy a legyen szélesvásznú forrásunk.

    Most azon agyalok, hogy egy HDMI elosztót kötünk rá a laptop kimenetére (ilyenkor ugyebár nem kell a BenQ szoftver), és az egyik megy a projektorba kábelen (amit persze el akartunk kerülni, de ha nincs más választás, le kell nyelnünk), a másik meg a videókeverőbe. Az merül fel bennem laikusként, hogy az elosztó által szétválasztott jelek visszahathatnak-e egymásra? Próbálom úgy leírni, hogy biztosan lehessen érteni: a két csatlakoztatott eszköz a laptopból kijövő jelet kapja módosítatlanul? A 4:3-as projektor nyilván át fogja skálázni a 16:9-es jelet magának, ilyenkor - de majd kipróbálom - gondolom a laptop kijelzőjének felbontásába nem szól bele. A videókeverő pedig kapja a 16:9-es fullHD jelet.

    "Egyszerű" a kérdésem: jó a gondolatmenetem? Nem használtam még sosem HDMI-elosztót. Lehet teljesen eltérő a megjelenítők felbontása? :R

    Perillustris

    Perillustris

Új hozzászólás Aktív témák