Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Orgi

    őstag

    Sziasztok,

    egy teljesen érthetetlen problémával fordulnék hozzátok. Szerintem már korábban az elmúlt pár évben 2* is megkérdeztem, de akkor sem sikeürlt előre lépni vele sajnos :(

    A probléma, hogy amennyiben a Windows saját sata drivere van fent, akkor az egyik meghajtóm percenként megakasztja a gépet 100 %-os írással, megáll minden kb, ami arról fut, az ssd-n lévő rendszer megy tovább. A probléma a régi gépemnél is fennállt (AMD 785G chipset), de az újabb Intel b150-nél is megvan. Csak akkor működik rendben minden, az amúgy minden szerint 100%-os vinyó is, ha régen fel volt rakva az AMD sata drivere, most meg az Intel irst.

    Sajnos botor módon tegnap láttam, hogy van új Intel IRST, frissítettem, azóta viszont nem hajlandó futni (kék lakatos) és ha bele akarok lépni, akkor meg ismeretlen hibával nem fut. Eszközkezelőben is "Szabványos SATA AHCI vezérlő szerepel", hiába uninstallálom az IRST-t, telepítem újra, akár régebbi verziót is, nem hajlandó futni.
    Hogy mi a baja ezzel a régebbi WD 3200-aaks vinyómmal mindne konfigomnak, azt nem tudom, de amennyiben nem a szabvány sata driver van fent, akkor tökéletesen működik. Szóval - bár szerintem ma veszek egy új vinyót helyette és akkor minden kiderül - annyi lenne a rövid kérdésem, hogy mivel tudnám elindulásra bírni/rendesen települni az IRST-t, mert látom hogy vmi baja van, de nem tudom működésre bírni, illetve szerintem vmiért nem is települ rendesebn, hiába nem ír ki hibát telepítéskor.

    Mellékelek egy képet, mi történik kb fél percenként, 100%-os írás az F: meghajtómon és leáll minden 10 mp-re, ami arról fut, a vinyó meg ír mint az állat a led szerint, folyamatosan ég. És tesztprogram szerint 100-os kondíció, teljesítmény... Előre is köszi a tippeket! Szerintem kb mindent kipróbáltam már a meghajtó cseréje nélkül, az eszközök is törölve lettek újbóli felismertetésre.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák