- OLED monitor topik
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Hisense LCD és LED TV-k
- Hobby elektronika
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házimozi belépő szinten
- Fujifilm X
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zola007
veterán
válasz
MrKentsfield #8165 üzenetére
A bootsorrend megváltoztatása nem segít esetleg, ha máshova rakod?
Egyébként én úgy szoktam ghostolni, hogy nincs bennt a második vinyó, amire majd átrakom (vagy nincs bekötve) Norton Ghosttal csinálom
Mivel a win a registryben (most kapásból nem tudom hol) minden vinyóhóz (sorszám) külön regisztrálja a betűjeleket, így a ghostolás során ezzel együtt rakod át a c:-t j:-re, aminek az egyedi azonosítójához továbbra is a j: lesz rendelve.
Úgy kellene ghostolnod, hogy:
- kiveszed a clone vinyót
- kitörlöd registryből a második vinyó betűjeleit (vagy számítógép kezelőben beállítod, hogy ne rendeljen hozzá)
- ezt követően elkészíted a ghost fájlt
- csinálsz boot norton cd-t
- kikapcsolod a gépet és bekötöd a vinyót, amire ghostolni akarsz
- elindítod a gépet, hogy a Nghost bootoljon be és az első vinyóról a másodikra átrakatod vele a rendszert boot sectorral együtt (ezt a mentésnél állítsd be)A lényeg, hogy a rendszer ne tartalmazzon az új vinyóhoz rendelt betűjelet, ezt majd első induláskor osztja ki a clone-nak
-
Dzsekó
addikt
válasz
MrKentsfield #6438 üzenetére
Valami kábel vagy táp huncutság volt pedig, mert akkor szokott CRC hiba bejegyzéseket csinálni a vinyó. De ettől még a vinyónak elvileg semmi baja. Írtad, hogy életre tudod kelteni, mentsd le róla az adatokat, utána a Maxtoron menj végig a gyári formázó progival, elképzelhető, hogy particiós tábla, MBR sérült, de ez mind szoftveres, ettől még a hardver (vinyó) lehet jó. A gyári formázást úgy csináld, hogy közben a másik vinyó nincs rádugva a gépre, hogy ne zavarjon be. Miután végigment a gyári format, akkor már kell bootolnia az XP-nek a másik vinyóról, úgy, hogy mindkét vinyó rá van dugva a gépre. Hozd létre újra a particiókat a Maxtoron, másolj rá adatokat és teszteld, hogy jó-e.
Ha mindenképpen le szeretnéd cserélni a vinyót, akkor inkább WD, Hitachi közül válassz,
szerintem Maxtor és Samsung a két legmegbízhatatlanabb vinyó márka, de ez csak az én véleményem. -
liksoft
nagyúr
válasz
MrKentsfield #6435 üzenetére
Dzsekónak igaza van. A felsorolt hibalehetőségek közül bármelyik okozhatja a hibát. Vagyis, ha kicseréled a winyót, és nem az volt a hibás, nem oldottál meg semmit.
-
Dzsekó
addikt
válasz
MrKentsfield #6435 üzenetére
Esetleg majd nézd meg a sata kábelt is. Nekem volt olyanom, hogy egy régi sata kábel műanyag része szétnyílt és nem érintkezett rendesen, ráadásul ez még ilyen kicsúszós fajta volt (2003) és ferdén állt a vinyóban, ha szerelés közben véletlenül hozzáértem.
Kidobtam a fenébe.
Esetleg vegyél hozzá ma már olcsón kapható fém klipszeset illetve egyik végén L alakút, amit beledugsz a vinyóba és garantáltan nem mocorog.
Üdv! -
liksoft
nagyúr
válasz
MrKentsfield #6433 üzenetére
Igen, az UDMA átvitel csapnivaló (C7). Okozhatja hibás tápellátás, hibás adatkábel, winyó elektronika, túlmelegedés, controller hibája, esetleg tuning is.
-
Dzsekó
addikt
válasz
MrKentsfield #6431 üzenetére
Hali!
Például a HD sentinellel meg tudod nézni a smartot. Ha nem tudod értelmezni,
akkor linkeld be nekünk a smart képet.
Üdv! -
liksoft
nagyúr
válasz
MrKentsfield #6429 üzenetére
Szia!
Tápellátás elég? SMART mit mond?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Androidos tablet topic
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Háztartási gépek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- OLED monitor topik
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Hisense LCD és LED TV-k
- Hobby elektronika
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
- Több darab 512GB m.2 NVMe (Samsung, WD, Kingston, Micron)
- Több Db újszerű 2280 2242 2230 NVME SSD 0-11 Nap 100/100%
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Új, bontatlan Kingston IRONKEY Vault Privacy 50 8GB 3.2 USB biztonsági pendrive - 1 hét próbagarival
- SATA SSD 256GB Samsung 840 Evo & Pro
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest