Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
- 

dKes
tag
válasz

Veriakilis

üzenetére
						Szia!
Ez a Maxtor-nak talán a leghírhedtebb szériája - nekem is volt ilyen két évig sem bírta. Elektronika hibás lett. A hűtésre különösmód érzékeny - jó hűtéssel ki lehet(ett) volna tolni az élettartalmát valamivel.
A következőképp szokott haldokolni ez a széria: először kb. 20:1 - 10:1 arányban nem indul el - ekkor "Calypso" hdd-ként ismeri fel magát (innen a sorozat másik szlengneve ... - asszem a Maxtor SCSI vinyói tartoztak ide) és nem boot-ol be. Ez a stádium akár hónapokig is eltarthat (akár fél évig). Aztán a kezdeti arány el kezd rohamosan romlani és előbb utóbb többnyire el sem indul. Nálam a végére kb. 20:1-hez volt az arány, hogy elindult-e egyáltalán, de voltak olyan napok, hogy egyáltalán nem. Én ebből indulnék ki - próbálgatni szorgalmasan, ha elindul akkor mindent lerántani róla. Nekem is sikerült - bár én nem vártam meg a legutolsó stádiumot.
Amennyiben nagyon nem megy, akkor persze lehet próbálkozni panelcserével és szektoronkénti olvasással menteni a menthetőt vagy picivel drágább megoldás (ha fontos adatok voltak) a Kürt ...
Tekintettel a széria haldoklási tulajdonságaira nem véletlenül akart szabadulni a gazdája tőle (általában jó előre észre lehet venni) ...
 - 

cocka
veterán
válasz

Veriakilis

üzenetére
						USB-s rackből próbáltad? Ha USB-s racken nem pörög le és semmi baja sincs, akkor valószínűleg más baj van.
Szar vinyókat mindig érdemes USB-s rackről tesztelni.

Új hozzászólás Aktív témák
- SAMSUNG 2TB 990 EVO PLUS M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/ 5.0 X2 - Új - 7250-6300 MBs - Eladó!
 - WD Blacck SN8100 4 TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.900-14.000 MBs - Eladó!
 - 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Micron, WD - STEAM DECK
 - WD 8TB HDD WD80EMZZ-11B4FB0 37 óra POH, 0 hiba, 6 hónap garancia.
 - WD Black SN850X 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7300-6600 MBs - Eladó!

- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
 - Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
 - Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Ryzen 7 3700X / RTX 2070 Super / 32GB DDR4
 - Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
 - GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3856

Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest