Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Projektor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- iPad topik
- Szelek helyett a nosztalgia szárnyán érkezik a SilverStone legújabb miditornya
- Milyen házat vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen egeret válasszak?
- Merevlemezek megbízhatósága, élettartama
Új hozzászólás Aktív témák
-
dKes
tag
válasz
Veriakilis #7665 üzenetére
Szia!
Ez a Maxtor-nak talán a leghírhedtebb szériája - nekem is volt ilyen két évig sem bírta. Elektronika hibás lett. A hűtésre különösmód érzékeny - jó hűtéssel ki lehet(ett) volna tolni az élettartalmát valamivel.
A következőképp szokott haldokolni ez a széria: először kb. 20:1 - 10:1 arányban nem indul el - ekkor "Calypso" hdd-ként ismeri fel magát (innen a sorozat másik szlengneve ... - asszem a Maxtor SCSI vinyói tartoztak ide) és nem boot-ol be. Ez a stádium akár hónapokig is eltarthat (akár fél évig). Aztán a kezdeti arány el kezd rohamosan romlani és előbb utóbb többnyire el sem indul. Nálam a végére kb. 20:1-hez volt az arány, hogy elindult-e egyáltalán, de voltak olyan napok, hogy egyáltalán nem. Én ebből indulnék ki - próbálgatni szorgalmasan, ha elindul akkor mindent lerántani róla. Nekem is sikerült - bár én nem vártam meg a legutolsó stádiumot.
Amennyiben nagyon nem megy, akkor persze lehet próbálkozni panelcserével és szektoronkénti olvasással menteni a menthetőt vagy picivel drágább megoldás (ha fontos adatok voltak) a Kürt ...
Tekintettel a széria haldoklási tulajdonságaira nem véletlenül akart szabadulni a gazdája tőle (általában jó előre észre lehet venni) ...
Új hozzászólás Aktív témák
- IDE HDD-k vegyesen nagy mennyiségben 32db egyben
- Lexar NM1090 PRO 4TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.000-13.000 MBs - Eladó!
- Acer FA200 2 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7200-6200 MBs - Eladó!
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia
- Crucial P310 2TB M.2 2230 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7100-6000 MBs - Eladó!
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 256GB 1 év garancia
- Beszámítás! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3403
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest