- Vezetékes FEJhallgatók
- Gaming notebook topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Mini-ITX
- Androidos fejegységek
- Milyen TV-t vegyek?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
Új hozzászólás Aktív témák
-
peter889
őstag
válasz #12516608 #53825 üzenetére
Kérlek, fejtsd ki bővebben.
A tápom: Chicony Hipro 380W-os.
Annak idején a számítógép vásárlásos topikban többen is ajánlották, ajánlott típusként. Tévedtek volna?Nemrég itt a tápos topikban érdeklődtem, Itt https://prohardver.hu/tema/valami_baja_van_a_tapomnak/hsz_21085-21085.html
hogy okozhatta-e a tápom esetleges hibája a Toshiba HDD bad szektorosodását és a határozott válaszuk NEM volt. Tévedtek?Nemrég három különböző számítógép boltban megkérdeztem ugyanezt, és az ő válaszuk is határozott nem volt, pedig ebből kettő budapesti itt nagyon ajánlott üzlet. Mind tévedtek?
Az alaplapomat annak idején itt számítógép vásárlásos topikban ajánlották. Ők is tévedtek?
Kérlek, nevezd meg, mire alapozod, hogy az az 760G chipsetes Asrock AM3-as alaplapok , és a SATA2 portok bad szektorosítják a HDD-ket és miért?
Nekem soha senki nem mondott még ilyet.
Ha ez van, akkor a HDD-k útmutatója miért nem tér ki ezek inkompatibilitásaira?Alaplapom BIOS-ának verziója: 960GM-GS3 FX P1.30
Nincs odaírva, hogy béta lenne. Szerinted az? Szerintem nem, de a béta verzióknak hardver károsodást kéne okozniuk?Igaz, hogy a szobámban nincs földelés, de annak hiánya miért okozná a HDD-k bad szektorosodását?
Tudtommal a földelés a felhasználót hivatott védeni.Az utóbbi kb. 18 évben az első HDD-m ami tönkrement, a Samsung HD103SJ volt, villámgyors bad szektorosodással használhatatlanná vált.
A garanciát ahol érvényesítettem, direkt rákérdeztem: szerintük okozhatta-e tápegység hiba? Határozott nemmel válaszoltak. Már akkor is a jelenlegi tápegység volt.
Szakemberhez is elvittem akkor (2013-ban ) a tápegységet és mindent rendben talált.A második tönkrement HDD a notebookomban lévő (aminek semmi köze az asztali gépemhez), HGST 500 GB-os 5400 rpm-es.
A harmadik ez a toshiba P300-as, amire korábban még 2 év gyári gari volt, mostanra más csak 1. A gyártó egyre kevésbé bízik a saját produktumában, vajon miért?!
De ha szerinted mégis az általad írtak okozzák, akkor annak mi lehet az oka, hogy a 6 éven át hiba nélkül teljesített szolgálatot ugyanebben az asztali gépemben 2 db. WDC WD5000AAKX RAID 0-ába kötve úgy, hogy nagyban torrenteztem is róla, és rendszer HDD-nek valamint adattárnak is használtam?
(Bár hiteles sentieneles képet még nem láttam róla, remélem hamarosan meglesz az is.)Vajon nem arról van szó, hogy az olcsó kategóriás HDD-im mentek tökre, és ahogy mondani szokták olcsó húsnak híg a leve?
A 17 éves Seagetemen 6 bad szektor van, szerintem csoda, hogy egyáltalán működik. Láthatóan teljesen rendben van.
Kb. 17 év folyamatos használat után vagy 2 éve jelentősen bad szektorosodott egy 80 GB-os Maxtorom, kivettem a gépből, még működőképes. Nem lehet, hogy egyszerűen lejárt az ideje?Ha tételesen le tudod vezetni, hogy nagy valószínűséggel az általad írták okozták a HDD-k halálát, akkor legközelebb tisztelettel Tőled kérnék tanácsot a hardvervásárlásnál.
Köszönettel várom a válaszod és másoknak a véleményt.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Külpolitika
- Nagyon nem tetszik az NVIDIA-nak Joe Biden utolsó percre tartogatott terve
- Óra topik
- Cyberpunk 2077
- Vezetékes FEJhallgatók
- Vicces képek
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
- 2 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron -
- CORSAIR MP600 PRO NH 1TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Toshiba KIOXIA XG8 1TB M.2 Gen4 NVMe SSD! 7000-5600MB/s
- kiváló állapotú 500GB USB3.0 külső 2,5" hordozható merevlemezek .
- Seagate Exos 7E8 8TB - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - 100/100 -as - Eladó! 36.000.-