Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Roxkex

senior tag

válasz Roxkex #50085 üzenetére

Nos.
    Jelenleg ott állok, hogy linux mint boot pendrive alól sikerült adatokat másolnom rá / törölnöm róla.
    Ott csináltam egy gyors formázást így Windows alatt is tudom már formázgatni, resetelni. (Direkt nem linux alól csinálom a teljes formázást, hisz így tudom használni a gépet, rendesen)
    Jelenleg a "DISKPART" al resetelem a vinyót. Mégpedig a clean all paranccsal!
    Elvileg ez a command tudja azt, hogy mindent letöröl a vinyóról teljesen s inicializálja is a rossz szektorokat (ha van - bár a hds nem azt mondta, hogy bármi baja lenne).
    Ezután majd újra kell inicializálni a diskmgmt.msc-ben a vinyót (Kiválasztani, hogy mbr / gpt és formázni.)

Egyébként a clean all és a nem quick format között mi a különbség ?
    Azért kérdezem, mert a tervem az az, hogy most a clean all végezte után (ami 1TB és külső hdd esetén nem fog bekövetkezni egy hamar :D) egy formázás is kell neki. Viszont ha a kettő ugyan az akkor elég lenne egy quick format miután végzett a clean all. Ugye ?
    Így is a linux az 20 órát írt rá. Akkor gondolom a Windows se fog sokkal hamarabb végezni. (A diskpart command semmiféle visszajelzést nem ad, hogy hol jár -.-")

Régebben már csináltam a vinyón clean allt de akkor ezek szerint az se segített csak ideig óráig oldotta meg a "kattogás" problémáját.

Neten kicsit utána néztem. Valaki teljesen szétkapta a szeretett vinyóját és az olvasó fejet konkrétan vissza emelte a parkoló pozicióra. Ez mennyire járható út ? Én azt gondolnám, hogy ezt megcsinálja magától is. - Szerintem egy időután újra előjönne ezzel a megoldással is a kattogás.

Új hozzászólás Aktív témák