Hirdetés
- Ne várj sokat a vásárlással: drágulás a láthatáron
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- OLED TV topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OLED monitor topic
- Kockázatmentesen a helyesebb testtartásért
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Apple MacBook
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz
0xmilan
üzenetére
Bár engem nem szokott különösebben érdekelni a töredezettség (még amikor HDD-n ment a rendszer, akkor sem foglalkoztam vele), de amikor rávettem magam, rövid úton elintéztem.
Simán lemásolom a Windowst, formázom, majd visszamásolom. Ehhez kell egy másik oprendszer, vagy valamilyen független klónozó program. A klónozásnak természetesen fájlszinten kell futni, vagyis ne szektorszintű tükörmásolat legyen, mert akkor ugyanazt a szerkezetet kapnánk vissza 1:1-ben.
De egyébként a legtöbb klónozó program fájlszinten másolja vissza a partíciót, vagyis a töredezettség eltűnik. Jellemzően csak akkor dolgoznak szektorszinten, amikor teljes HDD-t mentünk, az MBR-szektortól kezdve.
Fájlszintű rendszermásoló program például az XXCOPY ingyenes változata, de ez csak partícióról partícióra másol, az eredeti tartalom törlése után. Tehát ehhez legjobb egy másik HDD, oda-vissza másolni és kész.
Ha mégis a méretek módosításával próbálkoznál, akkor először a második partíció elejét kell feljebb tolni, utána az első partíció végét. Kevés a szabad hely kétségtelenül, minél többet tudsz rá áldozni, elvileg annál jobb lehet az eredmény.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460s - i5-6GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- 0perces! Samsung Galaxy Book5 Pro 360 2in1 Core Ultra 7 256V 16GB 1TB 16" WQXGA+ AMOLED TOUCH 1évgar
- Motorola Edge 40 / 8/256 GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alpine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2978
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest