Új hozzászólás Aktív témák
-
liksoft
nagyúr
válasz
donpedro13 #18671 üzenetére
A Sentinel azt mutatja amit a drive ad magáról. Így ha a drive nem veszi észre, hogy az interface elektronika haldoklik (adatokat igencsak gyorsan erős hűtés mellett mentsd le), a Sentinel sem fogja mutatni.
-
liksoft
nagyúr
Nekem úgy tűnik, hogy a sebességgel variál, próbál kevesebbet kajálni. Ha hajtom, akkor nem tapasztalom. Viszont ha "áll" és "csak" egy agyontömörített filmet nézek, akkor le tud menni "szundiba", mint a 2,5"-os kollégák. Azoknál tapasztaltam ezt először, még DOS alatt is. Így nem hinném, hogy a W7 gazdálkodna vele így.
-
liksoft
nagyúr
Nálam több EcoGreen 100%-os (HP táp, HP ház, hűtőcsatorna átalakítva
), és több működik hasonlóan. Filmet nézek, és 2-8 kocka pár percenként kimarad. A reklámokkal teletűzdelt, animált logókkal élvezhetetlenné tett TV után észre sem veszem, még nem irtottam ki a drive-ból. Megfelelő előre puffereléssel nem is jelentkezik, így nagyon függ attól mit használsz.
-
liksoft
nagyúr
válasz
morpheus133 #18607 üzenetére
Van a programnak saját témája. Ott érdemes feltenni a kérdést, hátha a fejlesztő többet tud mondani.
Nekem érdekesen néz ki, nem túl bizalomgerjesztő. Nem ment mellette más is?
-
liksoft
nagyúr
válasz
zoleeboy14 #18553 üzenetére
Nem.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Imperator999 #18551 üzenetére
Szia!
Szerintem PIO mód lesz a megoldás.
-
liksoft
nagyúr
válasz
zsola32 #18520 üzenetére
Szia!
Nem terra (földet jelent), hanem TERA (mértékegység).
Mi a töld? Zöld?
A gyenge szektorok leginkább a nem korrekt tápellátás miatt alakulhatnak ki (vagy hibás firmware - tessék utána nézni), a HDSentinel (nem HDD Sentinel) ki is írja, hony NEM GARANCIÁLIS!
-
liksoft
nagyúr
válasz
zoleexxx #18516 üzenetére
A firmware frissítés akkor kell, ha NCQ-t használsz. Mivel egyre kevésbé zárható ki (főleg ha hurcolod), célszerű elvégezni. (Én nem csináltam soha, de van egy pár szabály.) A frissítés DOS alatt megy csak, így ajánlott Intel chipset hozzá. A másik, hogy megszakíthatatlan, mert akkor félkész lesz csak, totális összeomlás lesz belőle. Így mindenképp szünetmentes használata ajánlott. A frissítés végén a gépet ki kell kapcsolni, mert a drive-ot áramtalanítani kell. Ugyanis több modult csak az első bekapcsoláskor tölt be a felületről, a reset és egyéb utasítások hatástalanok ezekre! Ezért kell kikapcsolni a folyamat végén.
A 4k is igaz, a két probléma gyakorlati segítségéhez szervizes kollégákat tudnék javasolni. (Adatmentésben vagyok otthon, ezek nem az én területeim.)
-
-
liksoft
nagyúr
válasz
rhonin #18485 üzenetére
TC-ben van másolási stratégia is. Azzal lenne érdemes próbálkozni, mert elképzelhető, hogy a különböző fordulatszámok (szögeltérések) miatt a két drive egymásra vár. Régen az SCSI drive-ok esetén menő controller össze tudta szinkronizálni a fordulatokat. Pont a nagyobb adatátviteli sebesség eléréséért.
-
liksoft
nagyúr
válasz
tupacamaru #18481 üzenetére
SMART mit mond?
Igen, a gyári tesztprogrammal a felületet teljesen le lehet gyalulni (írásteszt).
-
liksoft
nagyúr
válasz
The DJ #18476 üzenetére
Ilyen drive nincs. Illetve van, mert a firmware más, de legtöbb esetben Seagate az ami belül az eredeti. Legtöbbször 7200.11, vagyis a firmware problémás széria. A HP is kiadott frissítést, nézz utána, téged érint-e? Egyébként a Sentinel témában biztosabb választ kaphatsz.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Sziszka_88 #18473 üzenetére
Igen! És csakis IGEN! Ez már valami. De mi? Ja, hogy valami? Igen, igen, ez az. De talán mégsem. De de! Nézd csak meg jobban. Hát..... Ja, igen és ezerszer is igen.
A winchester típusa (modelszáma) érdekel, és ki nem tojja le a műanyag tokot!
-
liksoft
nagyúr
válasz
Sziszka_88 #18471 üzenetére
A szeretl egészre, vagy szétemelhetőre. Mindegyik változat mini. Pontos típust adj meg.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Sziszka_88 #18469 üzenetére
Igen, kukának tűnik. Ha a ház szétszedhető, még le lehet ellenőrizni a drive, vagy az USB átalakító elektronika a hibás. (Ha nincs a drive-ba építve, mert van olyan winchester melynek egyből mini USB a csatlakozása.)
-
liksoft
nagyúr
válasz
King Unique #18452 üzenetére
Ha igen, nem vallották be.
Pont a WD az, aki olyan változatos béléssel szereli a drive-okat, hogy mind a mai napig a legnehezebben menthető, mert vagy egyedi a mechanika (térgeometriailag az új belerakandó anyag "legyértandó"), vagy olyan változat van belül, amire nem számítok a bontásnál (2 lemezes 4 fejes alapváltozatnál (ott is több egymással nem csereszabatos fejszerelvény) találtam már két lemezes két fejes (középső két fej) variációt is.
)
Na ilyenre firmware-t frissíteni csak az utolsó esetben (ha hiba miatt kell) vagyok csak hajlandó. De ez magánvélemény. Ettől még lehet jobb a frissebb változat.
-
liksoft
nagyúr
válasz
King Unique #18449 üzenetére
Szia!
Én nem frissíteném. ODD esetén az újabb lemezek miatt célszerű. Routerben biztonsági rések foltozása miatt lehet jó. Telefon esetén szintén, de ott csak akkor, ha olyan hiba van benne, mely biztonsági rést tartalmaz, és a tulaj azt a szolgáltatást ki is használja.
Winyó esetén is hasonló a helyzet. A Seagate 7200.11 tartalmazott hibás firmware-t. Ott létkérdés a frissítés, de másik ilyen kritikus helyzetről nem tudok. USB esetén a csatorna a szűk keresztmetszet szerintem, nem a drive belső optimalizálása.
-
liksoft
nagyúr
válasz
easy...rider #18448 üzenetére
Hát.... ez érdekes. Vagy valóban a particionáló program nem kompatibilis a rendszerrel, vagy a SMART adhat magyarázatot (HDSentinel esetleg), vagy csak azzal a driver-rel lesz stabil, melyikkel jól működött (lehet, hogy az install alatt nem azt használja?).
-
liksoft
nagyúr
válasz
easy...rider #18446 üzenetére
Szia!
Esetleges hibaokok: Tuning, tápellátás, SATA 1-2 inkompatibilitás,.....
-
liksoft
nagyúr
válasz
csaszar338 #18417 üzenetére
Ha az adat kell, akkor NE formázgass rajta! Lehet, hogy már most is csak a GDB lesz az, amivel le tudod szedni majd az adatokat. A "nyomkodtam ott valamit" az mit jelen? Azt sem tudod mit csináltál? Mert az nagy baj! Egyáltalán miért volt szükség rá?
Szerintem a MAXLBA körül lehet probléma. Ebben a témában már sokszor volt szó róla, különböző programokkal. Keress vissza rájuk, hátha segít.
-
liksoft
nagyúr
válasz
csaszar338 #18411 üzenetére
Szia!
Kevesebb figurák, és több információ (pl: típus) talán jobb lenne.
-
liksoft
nagyúr
válasz
bersekh #18404 üzenetére
A lassú boot olvasási gondokat feltételez. Ha egy drive saját felületét is nehezen, vagy egyáltalán nem tudja olvasni, akkor annak javítása nem lehetséges, mert alkatrészeket kell benne cserélni. A gyártási technológia meg olyan, hogy "egyszer szerelt" típusúak a winchesterek. A javíthatóság beleépítése valahol 3-5 szörös árat hozna magával. Ki fizetné meg azt?
-
liksoft
nagyúr
válasz
Boogie33 #18394 üzenetére
Nincs W7 a kezem alatt. Úgy hallottam, hogy az tud partíciót növelni. Vagyis, ha a második partíció anyagát lemented, törlöd a partíciót, a keletkezett szabad helyre tudod növelni az elsőt. Utána adatok vissza.
Létezik progi mely összeolvasztja, de a nagyfokú adatvesztési esély miatt nem tanácsos a használata.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Jarod1 #18379 üzenetére
Mi az a low level format? Ja tudom! De ezt a funkciót a régi MFM, ESDI és SCSI drive-ok támogatták. Az IDE drive-ok NEM! Az utasítás hatására csak olvasást, vagy írást hajtanak végre a kijelölt szektoron. Az utolsó drive amelyik ezt IDE mellett megtette, az ST157A volt. Ezen az oldalon itt van a képe, melyen olvasható, hogy TILOS az alacsony format, mert a servo jeleket is letörli. Ez volt az utolsó olyan drive, mely ezt az utasítást végrehajtotta (a figyelmeztetést ha végiggondolod, aki megtette vele, ez a művelet volt az utolsó melyet a drive végrehajtott, mert utána servo hiányában sávot sem talált, nemhogy szektort).
-
liksoft
nagyúr
válasz
izomhod #18377 üzenetére
Saját gép (jobb click) / Kezelés / Lemezkezelő
Itt van a beépített rész a particionáláshoz.
Szerk: Titkosítás = a drive-ot kivéve az USB házból, nem olvasható semmi róla. Vagyis akár a drive, akár a ház hal meg, adatoknak annyi. USB hídchip = USB SATA átalakító áramkör. Egyes típusú winchesterek ezt is tartalmazzák az elektronikájukon.
-
liksoft
nagyúr
válasz
izomhod #18375 üzenetére
Szerintem van az OS-nek beépített lemezkezelője. Az nem jó?
Ez a széria tartalmaz titkosítási opciót ha jól emlékszem. Ha igen, akkor a megvalósítás olyan, hogy alapból titkosít, csak nem kér jelszót. Azért írom, mert az ilyen drive-ról adatokat menteni (ha megsérül), csak a saját USB hídchip segítségével lehet. Akár a drive, akár a chip sérül meg, az adatok csak titkosítottan érhetőek el. Úgy meg ugye használhatatlanok. Célszerű a folyamatos biztonsági mentést alkalmazni.
-
liksoft
nagyúr
-
liksoft
nagyúr
válasz
Piftuka #18367 üzenetére
Az SSD-sem mindenható. Ahogy egyre nagyobb lesz a kapacitása (nem a mai méretek), a "kopása" egyre jobban érezhető lesz, és hiába bármilyen algoritmus, elhasználódik az is. A gyakorlati tapasztalat az, hogy míg egy HDD lassan hal meg szektorhibákkal, addig az SSD-k többsége inkább a gyorsabb elmúlást választják. Ugyanis az utolsó leheletükig javítják a hibákat, és a vég amikor már nincs mit javítani, mert a javításhoz szükséges adminisztrációs terület szorulna javításra.
Nem. Más technológia, más alkalmazási területre javasolt a használata.
-
liksoft
nagyúr
válasz
kornel8585 #18348 üzenetére
Itt van a másik hely ahol elszórtad kérdésed.
-
liksoft
nagyúr
válasz
maxfischer #18346 üzenetére
Én csak akkor fogok belefutni összefoglaló írásába, ha az oldalon lesz rá direkt gomb. Amíg a listában 2-3 lépésből tudok csak eljutni oda, addig nem.
Szerk: Ha szereted az összefoglalót, akkor reklamálj az oldal írójánál. Én megtettem, gomb nincs.
-
liksoft
nagyúr
válasz
El Kebir #18325 üzenetére
Ebben tökéletesen igazad van.
Sajnos winchester esetében sem tudok tanácsot adni, mert ami ma megjelenik nálam mentésre, már régen nem kapható, és azt sem tudom mekkora mennyiségből jön. Így csak azt tudom megadni melyik széria lesz várhatóan mentéses szempontból kézben tartható, valamint milyen egyéb tulajdonságok alapján mit mire célszerű használni. De ez sincs kőbe vésve.
Ha valakinek meghalt egy winyója, legtöbbször kijelenti az a gyártó szamóca, és megy a másikhoz. Legtöbbször a halálozás okának kiderítése nélkül. Ő is tud tanácsot adni, mit vegyünk és mit ne. Ha valaki leírja, hogy milyen tápja van, és a config is szerepel mellette, akkor lehet gondolkodni, latolgatni. De amíg csak teljesítményben "utazunk", addig a túlbiztosítás több mint a válogass és válassz. Én legalábbis így érzem.
-
liksoft
nagyúr
válasz
horvathkrisz #18319 üzenetére
Lehet, hogy a drive.
Mechanika: A mai drive-ok légrése annyira kicsi, hogy közel 80.000 fér bele egy milliméterbe. Ez a felületi bitsűrűséggel arányos, és az a kiolvasott, és írt jel mértékével is. Pár éve kisebb bitsűrűség mellett nagyobb volt a kiolvasott és írt jel is. Sajnos a tápvonalak zajszűrése ilyen arányban nem változott (bár javult). Így ha régi drive-ra írod az adatokat, az "csont nélkül" működhet az új helyén.
Sokszor írtam, a 12V és 5V pontos meglétén kívül, annak zajtartalma is nagyon fontos tényező. Legtöbbször NEM a tápfeszültség ingadozása (tűrésen belüli), hanem az ott jelenlévő ZAJ a fő hibaforrás. Ezért van sokszor, hogy egy régi tökéletes gépbe tett új drive gyengélkedik. A régi drive még érzéketlen volt a zajra, míg az új már nem szereti.
Én sem. De nem tudok rajta máshogy változtatni, mint irreálisan túlméretezem a tápegységet. Sajnálom, saját egyéni vélemény, és míg valaki oszcilloszkóppal az ellenkezőjéről meg nem győz, hibaforrásként fenntartom. Természetes, hogy ezen kívül a drive lehet szériahibás, egyedi hibás, rosszul szállított, stb...
A procik és memóriák szűrése miért egyre jobb minőségű az alaplapokon?
-
liksoft
nagyúr
válasz
El Kebir #18303 üzenetére
Szeretnék ide a Szerző (Mr_Ricsi - régóta nem aktív tag, mert elege lett az állandó ugyanazon információk magyarázatából, valamint elfoglaltságai miatt sem tud itt jelen lenni) utólagos engedélyével bemásolni egy privátban történt beszélgetés részletét a tápegyégről (alkatrészekről, tűrésről).
"Egyre inkább azt tapasztalom, hogy míg nekünk azt tanították, hogy a biztonsági tényező 2x-nél kezdődik, addig Kínában a maximuma 0,9x.
A kínai alkatrész gyártó azt mondja, hogy aki a termékemet beépíti, úgyis biztonsági tényezővel számol, mi baj lenne belőle, ha csak a szükséges anyagok 80%-át rakná bele. Aztán az alkatrész átekerül a másik kínaihoz, aki terméket készít belőle, de úgy gondolkodik, hogy az alkatrészek úgyis túl vannak méretezve, micsoda megtakarítást jelentene, ha mindent 80%-ra méretezne!
A termék átkerül a következő kínaihoz, aki azt beépíti egy készülékbe, és közben arra gondol, hogy mivel az alkatrészek úgyis túl vannak méretezve, micsoda megtakarítást jelentene, ha mindent 80%-ra méretezne!
És ez kerül végül a felhasználókhoz!
(Ja, és azt nem is írtam, hogy a legelsőnek már a beszállítója sem az előírt 98%-os rezet vitte, hanem takarékosságból 30% cinkkel ötvözte, mert az utóbbi fém jóval olcsóbb, és mi baj lenne belőle, hiszen aki felhasználja, úgyis rátartással fogja felhasználni.)Nemrégiben elkókat vizsgálgattam ESR-mérővel, és eközben néhány 20-25 évvel ezelőtti Remix kondi is a kezembe akadt. Régen a +/-20% tűrést úgy értették, hogy az 1000uF-os kondi a gyárból 1150-1200uF-dal került ki, ez a használat során idővel csökkent, és amikor 800uF alá került, a kondit ki kellett cserélni.
A mai új kondik között nincs olyan, ami elérné a névleges kapacitást! 890-980uF között mértem, és -állítólag- a gyártók azt tekintik meghibásodottnak, ahol a kapacitás a névleges érték fele alá csökkent!"Ha ezek után Bárki elkezdi számolni a szükséges teljesítményt, és NEM tapasztalati úton állapítja meg, akkor a fenti "pontos" tűrést átvéve belép a "távolkeleti szektorba"! Sok sikert hozzá!
A 400W-os tápegység mára alaplapi VGA mellett egy HDD és egy ODD meghajtására elegendő. Nem számítva, hanem tapasztalat alapján. Gondoljuk csak át, minek kellene 800-1000W-os tápegység, ha a 400W-os valóban tudná a 400W-ot?
Szerk: FONTOS! A beszélgetés 2008-05-04 -én történt! Azóta közel három év telt el, és a helyzet csak romlott!
-
liksoft
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #18284 üzenetére
Nem hagyománytisztelő, de sérült adminisztrációjú, vagy fizikailag hibás drive-ot "intelligens" rendszer alá betenni tilos. Ugyanis az indulás pillanatától magáévá próbálja tenni, amibe a hiba miatt belehalhat. Ebben az esetben nam adatmentésre hoznák hozzám, hanem temetésre. Az meg szerintem más szakma.
-
liksoft
nagyúr
válasz
joker55 #18274 üzenetére
MINDENKINEK!
Nem az a drága, hogy egy drive újra működjön, mert azt a gyári paraméterek és üzembiztonság betartásával lehetetlen megoldani. Egy panelcsere (ha segít egyáltalán) sem tökéletes megoldás, hiszen ha az tönkrement, már a mechanikán belüli elektronika is "kapott", tehát ha működik is, megbízhatatlan.
Az adatok kinyerése a drága! A drive fizikai hiba esetén a kukában végzi minden esetben.
-
liksoft
nagyúr
válasz
OceanStorm #18270 üzenetére
Szerintem melegedésre hal meg. Mivel a gyári paramétereket nem tudja, garanciális. Vagy adtak hozzá frigót is?
-
liksoft
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #18269 üzenetére
NCQ - nincs gyakorlati tapasztalatom. Leginkább DOS és 98 alatt dolgozom. Ott nincs.
Igen, nincs adatvesztés. Amíg a drive tökéletesen tud írni. Ugyanis az OS nem ellenőrzi vissza a felületről, hogy korrekt volt-e az írás (mint régen a verify=on utasításnál). Így ha a drive nem tud korrekt módon írni, akkor a memóriában lévő információk alapján vakon kezd írni, és ha ezt nem tudja visszaolvasni, akkor javítja. Új írással. Így ül az ágon és fűrészeli. Amíg a drive jó, a jó oldalon, de ha a drive elromlik, akkor a fa felöli oldalt kezdi vágni.
Szerk: Vagyis hardware hiba esetén kisebb az adatok mentésének esélye ha az automatika be van kapcsolva. A HDSentinel setup menüjén keresztül EZÉRT lehet az auto chkdsk-t kitiltani.
-
liksoft
nagyúr
válasz
szgabor1715 #18262 üzenetére
Szia!
Tápellátás.
-
liksoft
nagyúr
válasz
joker55 #18263 üzenetére
Szia!
A szervizben korrektek voltak. Egy adatmentés ára függ a hibától, így a jelzett ár alatt és fölött is lehet. Kérdés, mit sikerült hazavágni. Alatta, ha csak az elektronika, felette ha a hibától a mechanikán belül is keletkezett sérülés. Az utolsó közel 15-18 évben gyártott drive-ok már önálló mikroszámítógépek. Így sokszor nem elég csak alkatrészt cserélni, hanem a működtető programot is kézben kell tudni tartani. Különben esélyed sincs.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Thomas16 #18199 üzenetére
Az nem fog menni. Csak a fizikailag egymás mellett lévőket tudja bármilyen program. Ráadásul C: elsődleges, E: meg kiterjesztetten belül van. Dupla bukfenc.
Mentsd át D: tartalmát másik winchesterre. Töröld D:-t, E:-t, és a kiterjesztett partíciót. Növeld meg C:-t. Hozd létre D:-t. Töltsd vissza az adatokat.
Ez az egyetlen biztonságos megoldás.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Ł-IceRocK-Ł #18195 üzenetére
Valami akkor is fura nekem. Ha jól olvastam, mozgatás, csere után jobb lett. Valahol valamilyen illesztésre, toldóra, átalakítóra, stb.... gyanakszom. Ha nem, akkor fogalmam sincs innen a távolból.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Ł-IceRocK-Ł #18193 üzenetére
Érdekes. Ez nem ad hibát. A tápellátása korrekt? Biztos, hogy ez az a drive? Azt írod, van másik ugyanilyen is.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Ł-IceRocK-Ł #18191 üzenetére
SMART mit mond?
-
liksoft
nagyúr
válasz
netmesterke #18181 üzenetére
Az Aqua-ban gyártott winchesterek különböznek a Seagate, Samsung, Hitachi vagy egyéb gyártókétól?
-
liksoft
nagyúr
OK.
A statisztika szépen néz ki, de jó lenne tudni hozzá a mérési körülményeket is. (Db, egységesség, mintavétel száma, stb...)
Az valóban más környezet, de nem tudom láttad-e a Gog.... gépeit pár éve. Amit mutattak, "igencsak" vegyes volt (mind bélésre, mind külsőre
), és ez idő tájt jelent meg a cikk Tőlük. Bármilyen statisztikát hallok, EZ "ugrik" be, és nem márkás gyártó gépterme.
-
liksoft
nagyúr
Azt hiszem nem érted. Alkatrész és gyártmányvizsgáló osztályon dolgoztam több évig, ahol mérőműszereket készítettünk. Közel 20 éve adatmentéssel foglalkozom. Ha ezt a kettőt összevetem, akkor tudom, hogy a gyakorlatban vannak olyan különböző típusok, melyek 8-10 fokos különbséggel szeretnek optimálisan futni, vannak olyanok melyek 2-3-szor érzékenyebbek a tápellátási zavarra, stb.
Pontos méréskor azonos típusokat teszünk ki különböző környezeti viszonyoknak, vagy különböző típusokat azonos környezetnek. Ezek az összehasonlítások össze is köthetőek, de a darabszámok arányos emelésével.
Egy heterogén géppark heterogén környezetében végzett egyszeri mérésnek nincs statisztikai értéke. Kivétel, ha a mérést statisztikailag megfelelő számban éveken keresztül megismétlem (lehetőleg ha egy drive 5 év után kikerül akár hibás akár nem, akkor 10 év időtartamot figyelve). Ugyanis így az eltérő típusok (gyártmányok) időben is vizsgálat alá kerülnek, így átlag képezhető belőlük.
Egy mérés nem mérés mondta régi tanárom. És igaza volt. Az egy méréssel meg lehet tudni, ha egy tyúk egy nap alatt egy tojást tojik, akkor hány tyúk hány nap alatt hány tojást tojik? Igen, ha hány naponta hány mérés eredményét hányszor összegezzük.
A Google statisztika arra jó egyedül, hogy bebizonyította, a gyártók gyári adatainál plusz 5 és mínusz 5 fokkal korrigált környezeten belül várható hosszabb élettartam, és az is kádgörbe jelleggel (régi kollégámat idézve). Az elején a gyártási hibásak esnek ki viszonylag hamar, utána következik egy jól számítható aktív szakasz, majd az öregedés a nagyobb meghibásodásokkal. Ennyi. De ezt minden műszaki szakember tudja. Szerk: És gondolom azok is, akik végiggondolják a rendszer működését. (Mi emberek is üzemelünk 0-40 fok közötti környezetben, de speciel én 25-30 körül érzem magam a legjobban.
)
-
liksoft
nagyúr
Ez szép. És ugyanazon típusú drive-ok szerepelnek mindegyik oszlopban, vagy az idő előre haladtával mindig újabb típusok kerültek vizsgálat alá.
Az első esetben elfogadom. Viszont ha a folyamatos fejlesztések mellett egy adott pillanatban nézte meg valamikor valaki az adott gépparkra vetítve (nem figyelve, hogy régebben a drive ment-e más hőmérsékleten is), semmit nem mond a grafikon. Ugyanis egy újabb drive más fizikai jellemzőkkel rendelkezik, így más környezetet is kíván. Ha most a drive 20 fokos, attól még járhatott éveken át 45 körül is.
Szerk: Egy biztos. 25-40 fok között lesz a leghosszabb az élettartam.
Ja, és a tápellátás? Annak ingadozása, zaja? Az élettartamot ez is igencsak befolyásolja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung PM9A1, PM9F1 (980 PRO) 1TB Gen4 NVMe SSD! 7000-5100MB/s
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Crucial T500 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- GARANCIÁLIS! Samsung 980 PRO 1TB M.2 Gen4 SSD!
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B365M i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA FSP 400W
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Samsung Galaxy A54 5G , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest