Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • liksoft

    nagyúr

    válasz priti #18158 üzenetére

    Azt hiszem nem érted. Alkatrész és gyártmányvizsgáló osztályon dolgoztam több évig, ahol mérőműszereket készítettünk. Közel 20 éve adatmentéssel foglalkozom. Ha ezt a kettőt összevetem, akkor tudom, hogy a gyakorlatban vannak olyan különböző típusok, melyek 8-10 fokos különbséggel szeretnek optimálisan futni, vannak olyanok melyek 2-3-szor érzékenyebbek a tápellátási zavarra, stb.

    Pontos méréskor azonos típusokat teszünk ki különböző környezeti viszonyoknak, vagy különböző típusokat azonos környezetnek. Ezek az összehasonlítások össze is köthetőek, de a darabszámok arányos emelésével.

    Egy heterogén géppark heterogén környezetében végzett egyszeri mérésnek nincs statisztikai értéke. Kivétel, ha a mérést statisztikailag megfelelő számban éveken keresztül megismétlem (lehetőleg ha egy drive 5 év után kikerül akár hibás akár nem, akkor 10 év időtartamot figyelve). Ugyanis így az eltérő típusok (gyártmányok) időben is vizsgálat alá kerülnek, így átlag képezhető belőlük.

    Egy mérés nem mérés mondta régi tanárom. És igaza volt. Az egy méréssel meg lehet tudni, ha egy tyúk egy nap alatt egy tojást tojik, akkor hány tyúk hány nap alatt hány tojást tojik? Igen, ha hány naponta hány mérés eredményét hányszor összegezzük. :D

    A Google statisztika arra jó egyedül, hogy bebizonyította, a gyártók gyári adatainál plusz 5 és mínusz 5 fokkal korrigált környezeten belül várható hosszabb élettartam, és az is kádgörbe jelleggel (régi kollégámat idézve). Az elején a gyártási hibásak esnek ki viszonylag hamar, utána következik egy jól számítható aktív szakasz, majd az öregedés a nagyobb meghibásodásokkal. Ennyi. De ezt minden műszaki szakember tudja. Szerk: És gondolom azok is, akik végiggondolják a rendszer működését. (Mi emberek is üzemelünk 0-40 fok közötti környezetben, de speciel én 25-30 körül érzem magam a legjobban. :D )

    [ Szerkesztve ]

    Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

Új hozzászólás Aktív témák