-
PROHARDVER!
Sokféle HDD tesztet láttunk már, viszont megbízhatóságra - ami talán a legfontosabb - szinte sehol nincs ''megbízható'' és átfogó statisztika.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rokefeller
senior tag
Típusonként. Kiábrándító, de a mérésem azért eléggé leegyszerűsített, nem nevezném olyan nagyon mérvadónak. Neweggen néztem a vásárlói értékeléseket, ahol volt legalább 200-300. Az egycsillagos értékelések aránya 16-30%, 1 csillagot az adott amennyire belenéztem, akinek eleve halott volt a vinyó, vagy napokon, esetleg 1 hónapon belül halt meg teljesen. Megnéztem az argep.hu-n listázott, 25-45 ezer közötti, 2-3Tb-s vinyókra. A szomorú, hogy az 5 csillagos értékelés alig van 50% körül ezeknél a vinyóknál. Nagyon sok értékelésnél van válasz a gyártótól, kérik hogy regisztráld a terméket, és riportold a hibát, sorozatszámmal. Emiatt a tegnapi tippemet kezdem erősebbnek érezni, olvasgattam, és valahol láttam utalást arra, hogy a kínai gyártású hdd-k 30% körül hibásak, a taivaniak meg 5% alatt. Lehet hogy ez alapján tudják a konkrét gyártóüzemre ráverni a selejtet. Sajnos arra nem találtam módot, hogy sorozatszám alapján a gyártó országot beazonosítani hogyan lehetne.
A legszörnyűbb az volt a 27k-s wd green és a 45k-s wd black ugyanolyan arányban hibás abban a pillanatban, hogy kibontod a zacsit.
Bocs egyébként, leírtam már ezt egy másik topikban is, nem rinyálni meg spamelni akarok, csak gondolom megosztom a jelenlegi tapasztalataim, hátha más is okul belőle. Én baromi ideges vagyok, mert nem tudok normális áron backup rendszert kialakítani. Jelenleg nincs ~100 ezer forintom egy 2 terás raid5 tömbre, amiben félévente cserélgetek 1 diszket, és ami a nap 24 órájából 23-ban egyébként idle...
-
rokefeller
senior tag
Simán lehet, csak tudod az a gáz, hogy amikor visszavittem, direkt beleírtam a hibajelenségbe hogy dokkolóban/usb-s külső házban (nincs asztali gépem amiben tesztelhettem volna) nem működik. Fel voltam rá készülve, hogy a boltban rádugják egy gépre, ott megy, és széttárják a kezüket. El is fogadtam volna, akkor mondjuk a dokkolót adtam volna vissza, hogy kösz, de ez így lóf*sz.
Na, ehelyett történt az, hogy eltelt 3hét, és semmi válasz, sem engem nem küldtek el a francba, hogy hülye vagyok, sem cserélni nem cserélték. Namost én mi alapján ítéljek meg egy gyártót? Én a bolttal vagyok kapcsolatban, az korrektnek tűnt, a következő a lépcső a forgalmazó.
Egyébként döbbenetes hogy a neweggen pl 20%-ban halottak a vinyók, kézhezvételnél, egyből, mind a wd, mind a seagate. És ott rugóznak a kedveskedő, bocsánatkérő hozzászólásaikkal a gyártók képviselői. Hát öcsi, beszéld meg a forgalmazóddal, hogy ilyen legyen a hozzáállása neki is.SZERK: ja, azt kifelejtettem, a dokkolónak van külső tápja, szóval ne, ne legyen kevés neki az áram :-)
-
rokefeller
senior tag
válasz
King Unique #1419 üzenetére
Szia
A Seagate ST2000DM001-et szerintem kerüld el (meg általában a seagate-et). Én augusztusban vettem egyet, alapból a dokkolóban (usb-s külső házban sem) nem látta sem windows, sem linux, kattogott egy kicsit, és ennyi. Néha a windowsos lemezkezelő meglátta, de inicializálni nem tudta. Ezekután visszavittem 3 napon belül, 3 hétig semmi a kereskedőtől, amikor bementem, mondták hogy a forgalmazó szervízében van, és nem tudják miért nem akarják cserélni. 1 hónap telt el, legalább a pénzem visszakaptam, de vinyóm nincs. Én voltam a hülye, hogy direkt nem kerestem rá vásárlás előtt. Ide benézel, és látszik hogy mi a helyzet: [link]
Alapvetően ez egy rakás sz*r, tele van a net azzal hogy 6-8 hónap körül elromlik (általában a seagate), és a csere vinyók is lehalnak. Engem ez mérhetetlenül felidegesített, mert minden teszt amit nézek, csak arról szól hogy melyik gyors. Hát pont lesz*rom, arra ott az SSD, sima tányéros vinyót azért vennék, mert azon tudok nagy mennyiségben és biztonsággal adatot tárolni. Az se érdekelne, ha 2 terás vinyót csak 40k-ért lehetne kapni, de az menjen évekig normál felhasználás mellett. Mikor választottam, azért választottam az olcsóbbat (már ha 30k olcsó...), mert úgy gondoltam hogy sebességben, hangerőben, méretben rosszabb. De azért az elvárnám, hogy működjön. Meg hogy a forgalmazó valami felelősséget vállaljon, ha nagy selejtarányú f*st árul, akkor cserélje pillanatok alatt, aztán az egyik majd csak megmarad a vásárlónál, és mindenki boldog. Van 40 gigás, 8 éves maxtor vinyóm, egy árva bad sector nincs rajta, pedig volt már vagy 5 gépben tartósan, vittem hátizsákban (simán tasakban, nem rackben, könyvek meg tornacipő mellett) hónapokon keresztül villamoson ide-oda.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Gigabyte H510M Intel i3 10100F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB GDDR5 Rampage Shiva 500W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest