- Fujifilm X
- Azonnali fotós kérdések órája
- Videós, mozgóképes topik
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Autós kamerák
- TV antenna és jelerősítés
- Elstartolt az AMD munkaállomásokhoz szánt platformja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- A világ leggyorsabb SRAM dizájn-ját kínálja a Marvell
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mennyi?
aktív tag
Nah szóval:
Elvitte a srác a vinyót és berakta otthon a gépébe, és...
...és rendben leformázta! Háromfelé is, meg egybe is!
Innentől pedig /a lámaságomat kizárva/ két dolog jut eszembe: az egyik, - amit Te mondtál Csendpenge - a kábel, a másik meg, hogy talán a rendszer van már nagyon szana-széjjel és ezzel már nem tudott megbírkózni.
Így tehát úgy néz ki, hogy nincs garanciális csere! -
CsendPenge
őstag
Az jutott még eszembe, hogy másik gépben megpróbálnád formázni a vinyót? Hátha ott megy az ntfs formázás. (ha meg nem egy, vidd vissza a szervízeseknek, és mond, hogy formázzák meg ilyenre meg ilyenre, és vagy nem egy nekik =>csere, vagy megy nekik, ez esetben megoldódott a problémád
)
Az, hogy van a kábelen egy mási vinyó is, az csak annyit jelent, hogy a másik megy rendesen. Lehet kontakt, vagy mittomén, szóval próbáld meg a kábelcserét, nem drága. (legfeljebb lesz egy tartalék kábeled) -
Mennyi?
aktív tag
Elvitte a gazdija! Még du lefutott egy seagate teszt és az írt ki vmi hibát/már nem emlékszem, hogy mit
mert közben beszélgettünk.../, de jó sokáig futott.
A helyzet most az, hogy jövőhéten megpróbálkozik a gazdája egy cserével.
Nagyon köszönöm, Csendpenge, még1x a segítségedet!
Protézis: Az egy 1600-as újabb Duron proci. -
CsendPenge
őstag
Kábelt cseréltél már? Mert szinte minden lehetséges progival ellenőrizted a vinyót, és egyik sem találta hibásnak. Esetleg próbáld meg a Seatools Desktop-ot, abban van egy olyan teszt, hogy kommunikál a vinyó a vezérlővel. Remélem, megy nem seagate vinyókkal is... Egyéb ötletem nincs, sztem minden lehetségeset próbáltál.
-
CsendPenge
őstag
OK, én voltam picit figyelmetlen. Bocsi
Szóval mindegyik végigment rajta? Full surface scan is? Az érdekelne, hogy ott ültél a gép előtt, vagy cska jó eredményre mentél vissza? Nem mindegy, mert nekem is volt, hogy 5 mp alatt ''végig olvasta'' a 80 GB-s vinyót...legalábbis szerinte. (szerintem mg nem)
Honnan tudod, hogy az fdisk-el készített partinak semmi baja nem volt? Formáztad? Vagy? Amúgy a ''hányfele szedjem'' kérdésre: max. 32 GB-s darabokra, mert a fat 32 annyit bírDe mondjuk legyen 4 partic. Ja, és a végén nézd meg lécci a lemezt, hogy mennyire melegedett fel. Nehogy esetleg túl melege legyen.
Ja, mégvalami! Ugye az NTFS foramázást nem quick formattal csináltad? És default block mérettel?
Kíváncsian várom, hogy mi lesz a formázással.Hajrá!
-
CsendPenge
őstag
Feltettem egy rakat kérdést, de választ nem nagyon adtál...
Melyik progit használtad? -ez nagyon érdekelne. (vagy 1xűen próbáld ki az shdiag-ot és a hutil-t is)
Windows részéről közöltek bizony bad sectort jelentenek, de ez nem feltétlenül van valóban így. Win a lemezkezelésben sem jeleskedik.
Próbáld meg, hogy régi, 98-as fdisk-el csinálsz rajta partikat (FAT32) és formázod /u /c kapcsolókkal. (vagyis valahogy így nézzen ki: A:\>format c: /u /c -mondjuk ha a c meghajtót szeretnéd formázni )
A végén az összesítésnél ha ír olyat, hogy x byte van bad sectorban (illetve a /c kapcsoló hatására próbálkozik szektorok helyreállításával formázás közben) akkor egy kicsivel közelebb kerültél a megállapításhoz. Ez már csak azért is jó, mert a szervízben könnyen tudod reprodukálni a hibát, elég betenni egy gépbe, boot lemezük csak van, és ott format. Természetesen jó lenne, ha a gyári tesztprogikkal is nekiesnél, bár csalódott vagyok a Samsung programjaival kapcsolatban, de egy esélyt adj neki. Szerintem.
A w98-as bootlemezes megoldás a legjobb, mert akkor könnyebben vagy, ha be tudod mutatni, bad sector van rajta, adjanak egy másikat. (nehogy csak gyári progikkal javítsanak, te/ti meg szívjatok későbbvele)
[Szerkesztve] -
marcee
addikt
(A kedves szerző magyarázatához csak annyit, hogy ezesetben a ''K*rv* Anyád!'' megszólításra sem kellene hevesen reagálnia senkinek, aki bizonyosságot szerzett a kedves mama másirányú elfoglaltságáról. A szitkok általában nem azért sértőek, bántóak mert igazak, hanem mert sértésnek szánják.)
[Szerkesztve] -
CsendPenge
őstag
Melyik gyári progit használod? Mert van több is...(shdiag, hutil, sutil?)
Én pont most tettem be a gépbe egy SP0802N típusú hdd-t, és előtte kipróbáltam rajta az shdiag-ot, és a hutil-t is. Az shdiagérdekes volt, mert végigment, aztán megkérdezte, hogy szeretnék-e full surface test-et is? Mondom neki, Yesss, erre rögtön kiírja, hogy minden oké. Elsőre kezdtem vona örülni, hogy ez milyen ultra gyors, ennyi idő alatt végigolvasta a 80 gigát, de aztán felébredtemUtána nekiestem a hutil-al, az látszólag rendesen végigment rajta, semi hibát nem jelzett. Formáztam egyet rajta ezek után a win-ben, és ott sem vot semmi hasfájása, sztem jó a hdd.
Nos, pontosan mit is mond neked a formázás? Eseménynaplóban mi kerül bejegyzésre?
P.S.: állítólag a türelem erény. gyakorolhatnád...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Fujifilm X
- Azonnali fotós kérdések órája
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Magisk
- iPhone topik
- Haditechnika, harcászat
- Synology NAS
- További aktív témák...
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, hűtőbordás - 7450-6900 MBs - Eladó!
- 500GB-os M.2 SSD-k Micron, SanDisk, Samsung Tesztelt, jó állapotban!
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox
- Samsung 860 Evo/ 850 Pro 1TB SSD-k állapottól függően 18-28k között
- 7DB 60GB SSD eladó kedvező áron
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest