- 3D nyomtatás
- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen monitort vegyek?
- Fujifilm X
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
PuMbA
titán
válasz
balazska92 #31091 üzenetére
Azt kell csinálnod h kikapcsolod a HDR-t a Windowsban és bemész a madVR beállításokba, a menüben a TV-d kikeresed és a hdr beállításoknál auto helyett passthrough hdr-t választasz ki.
-
venom8888
őstag
Hello. Nem tudom jo topikban vagyok-e. Tudtok ajanlani olyan filmeket, amik valoban kozel allnak a 4k hoz?
-
PuMbA
titán
válasz
balazska92 #31089 üzenetére
Tedd a filmet teljes képernyőre a TV-n és nyomj egy CTRL+J-t majd másold be ide a screenshotot
Windowsban tudsz kapcsolni HDR-t és látja, hogy a TV támogatja? Gépház -> Rendszer -> Kijelző-> Windows HD Color.
-
balazska92
senior tag
Hali!
Megvan az új kártya 980ti cserélve 1080ti-re
Az összefoglaló szerint minden megcsinálva, 4k uhd hdr film letöltve, high speed hdmi with ethernet kabellel osszekotve a pc es a tv. Megsem jelenik meg a hdr film az inditaskor. Marmint a hdr mod nem ugrik fel. Ha a tv belso lejatszojaval jatszom le, akkor felugrik. Ötletek?
-
sike!
tag
PuMbA és Rp526: köszönöm, minden beállítást megtaláltam / eszközöltem. Szuperjó lett!
-
PuMbA
titán
Nem, állítsd 8 bitre. Mozgás megjelenítéshez kapcsold ki a mozgás javító akármilyét a TV-nek.
"a TV-n vajon hol találom az összefoglalóban említett "HDMI UHD COLOR" beállítást?"
Leírásában kell megnézned, mert más a neve. A lényeg, hogy 4K 60Hz 4:4:4-hez kapcsolódik a beállítás, szóval valami hasonló lesz a kézikönyben.
-
sike!
tag
Ezer köszönet az összefoglalóért és a fórumozók segítő hozzászólásaiért!
Két kérdés (vagyis három) maradt...szóval, adott:
PC, RX470 VGA, MPC-HC x64
2.0b HDMI kábel
Philips 50PUS7805 TVElső: a TV-n vajon hol találom az összefoglalóban említett "HDMI UHD COLOR" beállítást?
Második: a Radeon beállításokban a TV-re vonatkozó résznél a színmélységet 10bpc-re állítottam a TV specifikációjának megfelelően, ez OK?Észrevétel: a mozgás-megjelenítés számomra nem a megszokott, túl gyors. Ez bug vagy feature?
-
Rp526
aktív tag
válasz
balazska92 #31083 üzenetére
Én csak attól tartanék, h öreg kártyák max ilyen egy hónap garival.. stb. Most láttam 2070-et 150e-ért 2,5 év garival.
-
balazska92
senior tag
Persze tudom, de azért gamingre is kell.
igazából az 1080 ti ára a mostani lélektani határ, 140-ért veszek egyet ma délután.
-
Rp526
aktív tag
válasz
balazska92 #31079 üzenetére
Helyedben picit várnék mert jön a 30-as szériák árazása és szintem a 20-as széria lentebb fog menni. Én ha future-proof kártyát akarnék gaming-re is, akk mindenképp a 20-as szériától felfelé gondolkoznék, ha a 30-as nem fér bele. Csak most a BF és covid helyzet miatt lehetetlen árak vannak.. ha ráér pár hónapot, várnék. Am a 3060 Ti hírek szerint veri a 2080-at is..
De nem kérdés, hogy ezek filmezésre bőven OP kártyák. -
TeeJay
félisten
válasz
balazska92 #31079 üzenetére
GT1030 is mindenre elég ha filmeznél
nekem az van -
balazska92
senior tag
Gondolom egy 1080ti már tudni fogja... vagy esetleg rtx 3060ti, bár az horror áron van, szóval inkább 1080 ti
-
PuMbA
titán
válasz
balazska92 #31076 üzenetére
Az összefoglalóban benne van, hogy bármi jó ami a felsoroltak vagy újabb kártya :) A GTX960 pl. a 980 után jelent meg fél évvel és már támogatja az egész 4K HDR hóbelevancot.
-
balazska92
senior tag
Igen, win 10. Uhh, mivel az összefoglaló sima 980-as kártyát ír, így azt hittem hogy a 980 ti az jó.... Hát csodálkozom, pedig azért ez még ma is egy jó kártya. Ha veszek új kártyát, milyen tulajdonságot nézzek, amit tudnia kell?
(közben sikerült a madvr legutolsó lépéseit is megcsinálnom, de a hdr továbbra sem villan fel)
-
PuMbA
titán
válasz
balazska92 #31074 üzenetére
Windows 10? Mert az kell. Egyébként az összefoglalóból: "NVIDIA GTX 950, 960 (970 és 980 nem jó)" Maradj a 0. pontban leírt megoldásnál vagy pendrive-os / külső vinyósnál
-
balazska92
senior tag
Sziasztok!
LG 65" 4k tv, gtx 980 ti számítógép. Mindent megcsináltam az összefoglaló alapján. A legutolsó lépés ugye a madvr feltelepítése, megnyitása, majd a leírtak bemásolása. Na most hiába telepítem a madvr-t, nem tudom sehol se megnyitni. mpchcban ki tudom választani, ki is van választva. Lejátszok egy 4k hdr filmet, a tv-n a hdr ikon nem jön fel ami ugye jelezné hogy hdr módra vált. Megcsináltam az ellentesztet is, a tv-be pendriveon ugyanezt a 4k hdr filmet beraktam és lejátszottam, feljött a hdr ikon. Ötletek?
-
ZaJanga
tag
válasz
Krissz80 #31072 üzenetére
Bocsánat rosszul fogalmaztam.
Dolby Vision (MP4, TS, Dolby Vision, Version 1.0, dvhe.07.06, BL+EL+RPU, Blu-ray compatible SMPTE ST 2086, HDR10 compatible) tartalmat nem jelenít meg se usb-n történő lejátszáskor, se media serveren keresztül, se normál hálózati eléréssel. Több verziót próbáltam egyik sem ment.
Netflixről megy, eredeti BL biztos menne, de nincs módom kipróbálni. -
ZaJanga
tag
Sziasztok!
Melyik TV-t ajánljátok a kettő közül:
Pana TX75-HX940B vs. Samu QE75Q80T?
Főleg PC-s és NaS-os UHD filmekhez lenne.
Van pro és kontra bőven.
Samunál a 8bit+FRC mennyire gáz?
A Dolby Vision hiánya fájó Samunál, de Pana Dolby lejátszása nagyon szigorú. (se hálózat, se usb meghajtó + saját lejátszó progija). -
PuMbA
titán
válasz
koppasz1986 #31068 üzenetére
Aha, hát szerintem azért egy szoftver frissítésben csak megcsinálják majd a jövőben ezt a hibát
-
PuMbA
titán
válasz
koppasz1986 #31066 üzenetére
Miért nem küldöd vissza a TV-t? Vagy nem neten vetted?
-
koppasz1986
aktív tag
válasz
denesi #31063 üzenetére
Átállítottam 30hz-re egy darabig jó volt, de már ugyanazt csinálja így is zöldre vált lejátszó bezárása után... néha ha ki-be kapcsolgatom a tévét akkor helyreáll, de hát most minden film után kapcsolgassam 10 szer ki be a tévét meg a gépet? Majd valamelyik nap ujra telepitem a gépet meg veszek egy 2.1 es hdmit azt ha már akkor se lesz jó hagyom az egészet
-
peu407
senior tag
Köszönöm szépen, sikerült beállítanom.
-
denesi
csendes tag
válasz
peu407 #31060 üzenetére
Szia, az említett lejátszók nem kezelik a hdr-t, ezekhez kell a madvr ami az összefoglalóban le van írva. Vagy az egyszerűbb mód a windowst beállítod 4k felbontásra, 10 bit szinmélység... utána bekapcsolod a windowsba a hdr módot, igaz igy a win képe rossz lesz, de a film sima lejátszóval szép lesz. a film végén meg kikapcsolod a hdr-t a windowsba és kész.
Az rx590 vgádra rákerestem a neten, hdmi max felbontása HDMI: 4096×2160@60Hz, valoszínű 1080-nál tudja a 120hz azért engedi....
de HDR-nél nekem 30hz magasabbra nem engedi a beállítást.
hdr nélkűl meg 60hr, mert annyit tud a vga kártyám. -
denesi
csendes tag
válasz
koppasz1986 #31062 üzenetére
A pc-n a frissitést állítsd 30hz és utána probáld meg a szinmélységet változtatni. Nekem rgb 60hz csak 8bitet enged, de ha leveszem 30hz megjelenik a 12 bit is, sőt az ycbcr-nél valamelyik módban lehetett 8,10,12 bitet változtatni.....(és az sem mindegy hogy a tv-d optimális vagy szabványos módban van, mert a vindows valahogy érzékeli hogy mit nem bír a tv és nem mutatja azokat a beállításokat a pc-n)
Szerintem jó a kábeled.
ja meg a hdr üzemmódot a windows csak 30hz engedi nekem.
Most ugy néztem meg egy filmet hogy 30hz, 4k felbontás a windowsban bekapcsoltam a hdr, át is vált a tv kiirja hogy hdr-jel de ez látszik a windows szineken is... power dvd-vel megnéztem, szerintem van olyan mint a madvr-el, és a film végén kikapcsolod a windowsban a hdr-t és kész.
A zöld képre nincs ötletem max a tv-n próbáld ki amit irtál az optimális és szabványos mód közötti váltást. -
koppasz1986
aktív tag
válasz
denesi #31059 üzenetére
[kép] Nekem csak ilyen beállítások vannak a színmélységet külön nem lehet az fix 8. Filmnézéssel nincs gondom az megy tökéletesen, ha rámegyek az infora kiirja filmeknél hogy rgb 10 bit stb, de hogy miért vált zöldre mihelyst kilépek a lejátszóból azt nem tudom. De most hogy irtad olyankor ki be kapcsoltam a tévét és helyre álltak a színek, de most akkor minden film után ki be kell kapcsolgatni a tévét? Bár már ez sem müködik csak egy darabig ment, már most hiába kapcsolom a tévét ki be zöld marad... csak akkor állnak helyre a színek ha elinditok egy hdr filmet vagy ha külön bekapcsolom a hdr-t a windowsban..a szoftverfrissitést már elso inditásnál megcsináltam a tv-n a windowsban is frissitettem már mindent amit lehetett... Lehet, hogy még is a kábellel lenne gond? De hát akkor filmekkel meg hogy hogy tökéletes? Nem vágom én ezt... De a játékokkal is furcsa, a pes pl megy rgb 4:4:4 hdr de a need for speed hdr-hez már átkell váltanom ycbcr 4:2:2 re mert az meg rgb-ben zöld beszarok én ezen
-
peu407
senior tag
Sziasztok, segítségre, tanácsra lenne szükségem. Ha PC-ről játszom le a HDR-es tartalmat, KMPlayer vagy VLC programmal, akkor is automatikusan felismeri a HDR tartalmat, vagy be kell állítani a Windows képernyőbeállításoknál? Mert ott van egy HDR ON-OFF kapcsolási lehetőség. Sapphire RX590 videókártyám van, HDMI kábel 2.1-es a HDMI4-be csatlakoztatva. További kérdés, hogy a 120Hz-et hogyan lehet előcsalogatni 4K-n? Mert a felbontásoknál a windowsban csak az 1920x1080-nál hozza a 120 Hz-et, felette már nem. Samsung QE55Q80T a TV.
-
denesi
csendes tag
válasz
koppasz1986 #31040 üzenetére
Szia
Philips tv-m van, optimálisra van állitva a hdmi port,
A vga nvidia 4k felbontas rgb 12bit 30hz jok a szinek "világos" (nem olyan szurke arnyalat mint hdr módban)
És ha elinditok egy hdr filmet mpc madvr komboval a tv automatán átvált hdr módba, ha kilépek a mpc- bol atvalt az eredeti módba.
A tv-n probald meg a szoftverfrissitést... És a pc ha átállitasz egy beállitast inditsd ujra meg a tv is kapcsold ki be.
Én is 1 napig vacakoltam amig ez osszejott, az nvidia vezerlopultjan mindent kiprobalta olyan is volt hogy elment a kép olyankor allitsd vissza szabvanyos modba a tv, hogy visszajojjon a kep. Az allitasok kozott nekem is vibralt, meg zold volt a kep de csak par masodpercig es kozben a tvn megnyomod az "i" Gombot latod hogy a tv valtogatja a beallitasokat...
[kép]
[kép]
[kép] -
Valdez
őstag
Sziasztok.
Próbálok épp egy barátomnak segíteni uhd filmek lejátszásában, de nem vagyok maradéktalanul elégedett az eredménnyel. Panasonic rendszere van (tv is és blu ray lejátszó).
Vettünk egy usb3 tokot és egy seagate 5tb hdd-t (ST5000LM000), melyre fullos uhd filmek kerültek és a blu-ray lejátszójára (ub9000) kötöttük. Hétvégén teszteltük többfélével (hdr10, dolby vision). Mkv és ts filmeket egyből lejátszott (mp4-et nem), de ami érdekes volt, hogy semmilyen angol hangot (dts-hd, dts:x, dolby atmos) nem játszott le (nem is látta őket), csak a sima ac3 magyar hangokat.
De ami inkább zavaró volt, hogy elkezdtünk nézni egy filmet (interstellar) és az első másfél óráig hiba nélkül ment, utána viszont randomszerűen, egyre sűrűbben elkezdett akadozni, ami alatt hangot nem játszott le és a kép is ugrott. A film végéig nem is javult meg ez az állapot. Lehet-e az oka a hdd? Próbáltam szüneteltetni, várni kicsit, hátha pufferel vagy valami, de nem segített, utána 1-2 mp után megint akadozott. Jól gondolom, hogy nem lehet az oka a hdd? Elvégre még egy 100mbites/sec-es film is csak 12,5 MB/sec, ezt egy 5400rpm-es hdd-nek is tudnia kell.Más filmmel még nem teszteltük és tisztában vagyok a panasonic fapados képességeivel is, viszont próbálnék valami használható megoldást találni ezekre a problémákra, ha lehet. A firmware egyébként a legújabb a lejátszón.
Az ötleteket köszönöm előre is
-
Krissz80
senior tag
-
TeeJay
félisten
Nálam úgy van mint az összefoglalóban
HDR és SDR filmeket is néztünk és teljesen jó
Néha HDR film után beakad a lejátszó és egy SDR filmet is HDR-ben akar tolni amitől korom fekete minden de egy restart után újra jó leszCsak valaki írta máshol hogy szerinte az MPC-BE EVR is teljesen jó minek használni madVR-t
A TV-m HDR képes UHD TV
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Google Pixel 9 Pro készülékek 128gb / 256 gb / 512gb - Szép állapot, garancia, akár beszámítással
- Xiaomi Poco X7 Pro 5G 12/512gb - Makulátlan, garanciális, akár beszámítással
- Xiaomi 14T Pro 12/512gb - Makulátlan, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S25 12/256gb - Újszerű, akár beszámítással
- Eladó Cooler Master Masterliquid ML240L V2 RGB
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest