Hirdetés
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OLED TV topic
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen nyomtatót vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
VoidXs
nagyúr
-
PuMbA
titán
válasz
venom8888 #31822 üzenetére
"Mit jelent, mit erzekelek ezekbol az ertekekbol?"
Ez a kérdés értelmezhetetlen. Ha megnézted őket és nem érzékeltél semmit, akkor semmit nem érzékelsz az értékekből. Ne mások mondják már meg, hogy neked mit kéne érzékelned, mert minden ember más és ami egy emberre vonatkozik az nem feltétlen vonatkozik rád
[ Szerkesztve ]
-
Rp526
aktív tag
válasz
venom8888 #31822 üzenetére
A bitráta a film minőségére utal. Adott egység alatt mennyi képinformációt kapsz. Olyasmi, mint a sávszél mondjuk. A Netflix 4k bitrátája pl 16 mega. Egy BR lemez 4K HDR-je 70-90 is lehet. Ezek átlagos értékek, egyes jelenetekben kevesebb, más jelenetekben több. Egy szóval, ha a bitráta magasabb, jobb minőséget kapsz. Végletekig leegyszerűsítve majdnem olyan mint a felbontás. Ha esetleg audioban ismeretesebb vagy ott pl az mp3 320-as volt max, míg egy audió cd vagy flac általában 1400 körül van, vagy magasabb.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz
venom8888 #31664 üzenetére
Az igaz, de ez nem filmcím
Samsungnál például az Auto Motion Plus pont ugyanezen a névvel van a magyar menüben is, mert ez a technológia neve, tehát nem lehet lefordítani. 2 perc TV menüben keresgélésnél nem nagyobb feladat megtalálni egy TV-n sem angol név alapján.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz
venom8888 #31650 üzenetére
Samsungnál Auto Motion Plus, LG-nél TruMotion, Sony-nál MotionFlow-nak hívják. Ha elolvastad volna a TV leírását, akkor észrevetted volna
A film 24 képkockáját felkonvertáltják 60 képkockára, ami több részletet nem fog adni, mint egy valódi 60 képkockás videó, de folyamatosabbnak látszik a kép. Hátránya képhibákat kapsz, mert 24 fps esetén 2 képkocka között annyi minden történhet, hogy hibázik az algoritmus, azaz képakadások, pixelhibák, kockásodás előfordul.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz
venom8888 #31647 üzenetére
Ha zavar ez a jelenség, akkor használj interpolációt. Próbáltad?
(#31648) PuMbA A Gemini Man eleve 60FPS-el lett felvéve, nem volt ott semmi mókerolás és működött. Az megint egy más kérdés, hogy a 24p-hez szokott szemeknek nem tetszik (általában). A Hobbit 48fps azért nem tetszhetett neked, mert az 90%-ban CGI film, tehát ott teljesen máshogy működik ez a dolog.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz
venom8888 #31647 üzenetére
A TV-ket elsősorban TV nézésre készítik, nem filmnézésre. Sportműsoroknál pedig nagyon jól jön a 120Hz
Nem durva. Képesek lennének 2021-ben ilyet csinálni, de sokkal több pénz lenne az utómunka, sokkal részletesebb díszleteket kéne csinálniuk stb. A 24 képkocka szépen elmaszkolja a kevesebb képi információjával a hibákat. Én láttam a Hobbitot 48fps-ben moziban és soha többet olyat. Simán láttam, hogy hol a díszlet és hol a számítógépes grafika határa, amatőr színpadi játékká tette a filmet a 48fps. Vagy rendesen megcsinálják, de akkor sokkal több lóvét kéne befektetni vagy sehogy. A filmipar pedig ugyanúgy profitra utazik, mint mindenki, szóval minek öntsenek valamibe több pénzt, ami nem fog hozni több bevételt.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
venom8888 #31643 üzenetére
Crtl + J MPC-HC-ben, ott írja, hogy mennyi a dropped frame, ha az 0 vagy nagyon alacsony, akkor nincs mit tenni, bántja a szemed a mozis megoldás.
Nézd meg a Gemini Man-t, az tán 60fps-es, Hobbit, az 48 azt hiszem, ha ezeknél nincs ilyen probléma, akkor magával a 24 fps-sel van gondod, nem a lejátszó vagy a hardver a hibás.Az ilyen tévéknél szokott lenni valamilyen mozgásfeljavítás, gondolom a frame-k közé betesz egy képet, vagy nem tudom, csak az rémlik, hogy ismerősnél meg kellett keressem és ki kellett kapcsoljam neki, mert zavarta a szappanopera hatás.
[ Szerkesztve ]
-
Rp526
aktív tag
válasz
venom8888 #31573 üzenetére
Én is kikapcsoltam a monitort.. mégis volt villanás. Én arra gondoltam, hogy ez vmi olyan lehet.. hogy a monitor vmiféle standby-ban marad, a deep sleep pedig teljesen kikapcsolja. Nem tudom igazából. Én csak azt tudom, hogy amikor kikapcsoltam a DS-et, megszűnt ez a jelenség.
BTW.. nekem is Acer Predator van.
De a TV beállításait am végignézted? Nincs benne semmi alvó mód, ha sokáig nem nyúlsz hozzá, ilyenek? ECO módok..[ Szerkesztve ]
-
Rp526
aktív tag
válasz
venom8888 #31569 üzenetére
Nincs a TV-n esetleg vmi ECO mód és "elaltatja" magát? Amennyiben van, kapcsold ki mindet. Vagy nálam a monitoron is van egy úgy nevezett Deep Sleep (Acer), amit HDMI-re és DP-ra lehet kikapcsolni. Ilyenkor kap egy jelet a gép, h szerintem eltávolították vmelyik megjelenítőt és villan egyet a TV.
-
PuMbA
titán
válasz
venom8888 #31371 üzenetére
Már csak az a kérdés, hogy a DTS-nek mi köze a HDR-hez, mert az egyik kép, a másik hang
Ahogy Joshi írja, a 2. vagy a 3. HDMI portba kell dugnod a PC-t és a Javított formátumot kiválasztani. Windowsban a HDR-t pedig kikapcsolni, mert a nem HDR-es dolgok úgy nem fognak helyesen kinézni.
[ Szerkesztve ]
-
dino_m
senior tag
válasz
venom8888 #31369 üzenetére
A minden beállítás menünél, az általános beállításokban. Arra a HDMI forrásra kell állítani amit használni akarsz, mert inaktív lesz, mondjuk a PC bemenete.
Amúgy meg nem értem, mert nekem 1070 van és simán van 60 Hz 4K-ban is, bármilyen színre, színmélységre van állítva.[ Szerkesztve ]
-
koppasz1986
aktív tag
válasz
venom8888 #31349 üzenetére
Annyi, hogy ha elindítok egy filmet azt vált a kijelző 24hz -re akkor egyből helyreállnak a színek vagy ha leveszem 30hz-re a windowban akkor is.. ha bekapcsolom a hdr-t akkor is jó minden... Szóval ha filmezni akarok rajta akkor jó minden, ha játszok akkor is jó, mert bekapcsolom a hdr-t windowsban meg a játékban is azt kész . Én is a frissítésben bízok de hát már vagy 3 hónapja minden nap nézem azt nem jön semmi... Én már beletörődtem, hogy ilyen de ha teheted cseréltesd ki vagy vegyél más márkát én már megbántam, hogy nem vitettem vissza... Egyszer írtam nekik kijöttek megnézni de csak felidegeltem magam a sablon dumán már nem érdekel
-
koppasz1986
aktív tag
-
Rp526
aktív tag
-
Joshi
titán
válasz
venom8888 #31236 üzenetére
Nem tudom honnan indult ki a téma. Én csak arra reagáltam hogy azt mondtad, hogy csak a felbontás szabja meg a minőséget. Nagyon nem, és ahogy SunMount3r fórumtárs is írja, még számtalan tényező befolyásolja a végső minőséget. De az elmondható, hogy a felbontás + bitráta együttesen adja a javát. Full HD-nál a H264 (AVC) kódeket használják, UHD (4K) esetén a H265 (HEVC) kódeket. Ugye a filmkiadókról beszélek, mert bárki kódolhat fordítva is, tehát a felbontás az kötetlen.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
venom8888 #31231 üzenetére
Minimumra nincs szabály, de pl. x.264 kódolás és FHD esetén 1Mbit/s körül mondanám, hogy az alá nem érdemes menni. HEVC kódolással meg kb. 7000kb/s. De ez még csak a bitráta, mert függ még a kódolás minőségétől, beállításaitól is a végeredmény. De még így is, egy 1Mbit/s és egy kb. min. 10Mbit/s-es verzió között már tuti látnád a különbséget. A FHD maximuma 60Mbit körül szokott lenni, az UHD-jé 140Mbit körül, de ritkán érik csak el a filmek ezt a határt és ha ezeknek a fele megvan, akkor már elég jó minőséről lehet beszélni.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz
venom8888 #31234 üzenetére
"FRAMERATE.....: 23.976 ██ BiTRATE.......: 61 800 kbps"
A Framrate a képkocka/másodperc ami megegyezik a 24p-vel. A mozifilmek 99%-ban még ma is ennyi képkockával készülnek.A bitráta az adatsűrűség ami a példádnál 61Mbps ami már egy combos értéknek számít még 4K felbontáson is. Ugye ez az átlag bitráta. Ez egyes jeleneteknél lehet akár 80-90 is, de lehet akár 20-30 is.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz
venom8888 #31231 üzenetére
A Remux azt jelenti, hogy a videót érintetlenül hagyják. Szedj le egy átkódolt filmet és hasonlítsd össze a Remuxal.
ui.: egyébként már a H264 kodec is nagyon hatékony volt, a H265 meg ennek a felére képes tömöríteni azonos méret mellett. A lényeg, hogy adott felbontáson (pl 1080p) egy 55"-os tévén nem igazán veszel észre különbséget főleg 2-3m nézési távolságból. Szóval ez több összetevős történet.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz
venom8888 #31229 üzenetére
Már hogy lenne a részletesség csak a felbontásban? Utána kellene olvasnod a képi információ tárolásának digitális formában és akkor leesne hogy miről beszélünk.
Egyébként az alacsony bitráta ott jön ki a leginkább, amikor egy gyenge minőségű anyagot kinagyítasz mondjuk 55 vagy 65"-os tévén. Na ott az átmenetek nagyon rétegesek és blokkosak lesznek, legrosszabb esetben olyan szinten bekockásodik, hogy az már élvezhetetlen. Attól még 1080p a film.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
venom8888 #31227 üzenetére
Leegyszerűsítve: a nagyobb bitrátával (általában) jobb képminőség jár, mivel minden "képi adat", tehát amit a képernyőn látsz nyilván bit-ekben van "tárolva" a videóban. Ezért is "jobbak" a Remux verziók, mert abban nincs átkódolva a videó alacsonyabb bitrátásra.
---
Szerk.: Ez persze csak a "videó" részére vonatkozik, mert egy videó "file" összbitrátáját befolyásolják még a hangsávok is. Ezeket külön is szokták "számolni". Ha MPCHC-val megnyitsz egy mkv-t, akkor a File->Tulajdonságok->MedaiInfo ablakban látni fogod szétbontva ezeket, hogy miről is van szó.[ Szerkesztve ]
-
-
PuMbA
titán
válasz
venom8888 #31197 üzenetére
"Digital Intermediate (2K) (master format)"
Nekünk ezt kell nézni, nem azt, hogy milyen kamerával vették fel, hanem hogy miben készítették el utána
A Star Wars, mint láthatod sokféle eszközzel készült, főként filmszalagra és régi, 70-es évekbeli objektívekkel, amik nem tűélesek, de karakteres, filmes hatást adnak. Az Aquaman pedig a mostani legjobb cuccokkal készült és erre a perfekt kinézetre mentek rá.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
venom8888 #31198 üzenetére
Lehet azért, mert a felbontás sem minden. Pl. utólagos master a képen is szokott lenni, vagy eleve a technológia különbözik ahogyan felvették. Biztos van egy csomó 4K anyag ami a egy "szebb" FHD-s filmhez képest is pocsékul mutat. De az is lehet, hogy sokszor egyéni ízlés kérdése, ki mit tart "szebbnek". (Azért azt ne feledjük, hogy az Aquaman eleve egy CGI-s, greenbox-os látványorgia is egyben). Ez a felbontás hajhászat nem sokat ér a gyakorlatban, szerintem többet számít maga a HEVC codek és a nagyobb bitráta előnye.
-
TeeJay
félisten
válasz
venom8888 #31198 üzenetére
Aquaman fake 4K
Eredet, Tenet, 1917, Dunkirk, Gyűrűk ura 1-2-3, Hobbit 1-2-3 ezek mostanában jöttek ki dolby vision kiadásban bővített verzióval
Amúgy itt csemegézz : [link]
Mikor megvettem a 4K 65" LG TV-t én is ezeket néztem újra rajta ami real 4K
Fury is atom jó volt -
PuMbA
titán
válasz
venom8888 #31195 üzenetére
A 4K felbontás önmagában semmit se jelent. Most fogok egy VHS kazettát és 4K felbontásba tudom bármikor konvertálni számítógéppel, de ettől nem fog jobban kinézni. Bárki megteheti ezt otthon ülve.
"Amugy honnan lehet megkulonboztetni? "
Ahogy én csináltam: imdb oldalon megkeresed a fimet és ott lesz a technikai információknál
Planet Earth 2 az valódi 4K, Blade Runner 2049, Tenet, Dunkirk stb.
[ Szerkesztve ]
-
-
PuMbA
titán
válasz
venom8888 #27989 üzenetére
Igen lejátssza, de szerintem felesleges USB-vel küszködnöd, mikor hálózatról is oda tudod adni a TV-nek Plex-szel, amit le akarsz játszani. Az említett Philips, Sony és LG TV-k is minden lejátszanak, de ezeknél azzal kell élned, amit leírtam előbb az IPS panel tulajdonságairól.
Google-ben az első találat, szóval nem erőltetted meg magad: [link]
"de ha megveszem azt a TV-t amit mutattal akkor, nem kell plex, hanem visz mindent, es hibatlan lesz az elmeny nem?"
Igen. De Plex helyett viszont USB vinyó vagy pendrive kell, szóval azzal sem úszod meg egyszerűbben a dolgot.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz
venom8888 #27987 üzenetére
UE50MU6102
60k-val drágább most, mint volt, mert kifutó termék. Philips-et is veheted, ha a problémákkal együtt tud valaki élni és nem nézi a TV-t sötét szobában, de ha kell a fekete, akkor UE50 vagy UE55NU7xxx Samsung és akkor Plex-szel a DTS-t megoldani.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz
venom8888 #27985 üzenetére
Sajnos az MU Samsung széria már nagyon drágán elérhető, azok még tudtak mindent lejátszani USB-ről. Más TV ennyiért nincs, aminek szép feketéje van, szóval ezért az árért ez van. Vagy megoldás az is, hogy Plex-et használsz PC-ről és ilyenkor a PC-d hálózati meghajtóként funkciónál és a DTS-t át tudja kódolni a TV által lejátszható formátumban. Ez sokkal kényelmesebb is, mint USB-re állandóan másolgatni.
(#27987) venom8888: Plex az csak egy média szerver és a TV fogja lejátszani a filmet, szóval nem kell hozzá erős PC, mert a PC-d csak a hangátkódolást fogja végezni DTS hang esetén. Ez kényelmesebb, mint USB-ről lejátszani a filmeket és a DTS probléma is valahogy meg van oldva.
[ Szerkesztve ]
-
-
PuMbA
titán
válasz
venom8888 #27978 üzenetére
"Tudnatok ajanlani egy TV-t ami max 150k es 55 colos 4k,es nem volna vele lejatszasi problema, magyarul egy jo konstrukcio!"
És még mit szeretne jézuskától?
Ennyi pénzért a leggyengébb, legrosszabb képminőségű 4K TV-k vannak, amiken recseg a műanyag, mert éppen nem esik szét.
"Minek van dts hang fijlja?"
A filmek 95%-ának az angol hangsávja és magyar is előfordul pár.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz
venom8888 #27933 üzenetére
Amire figyelned kell, hogy olyan lejátszó programot használj, ami tudja a HDR -> SDR konverziót vagy színtelen lesz az egész film. Az oldal tetején az összefoglalóban lévő MPC-HC + madVR kombó tud ilyet, természetesen a TV-s beállításokat ki kell hagynod, a legújabb 3.0.6-os VLC és a Windows 10-be beépített Filmek+TV alkalmazás is tudja megfelelően a lejátszást. Pár hónapja az MPC-BE még biztosan nem tudta madVR nélkül vagyis tudta, de nálam tiszta piros színű volt minden, szóval bugos volt. Ettől függetlenül érdemesebb FullHD-ban leszedni, ha nincs 4K HDR megjelenítőd.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- PlayStation 5
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Politika
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Dune Awakening: Megjelenési dátumot kapott a PC-s kiadás
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VP278H 27 FHD 60Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! AOC 24G2SPAE 24 FHD 165Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Samsung S7 S27A700NWP 27 UHD 60Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VP28UQG 27 UHD 60Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Samsung LU28H750U 28 UHD 60Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Keresek hibás tuf 4090
- Nintendo Switch 32GB. RED & BLUE,Kiváló állapotban,extra tartozékokkal.
- Dell OptiPlex 740 - Athlon64 3800+, 4GB RAM, 80GB HDD, Geforce 6150
- Nintendo Switch OLED 64GB. (+256GB.!) Pokémon Scarlet & Violet Edition Kiváló állapotban.
- Steam Deck 64+512GB.! Kiváló/Karcmentes állapotban eladó!